Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
tap3ah75
#53352 Re: Zeničani
Imal' se šta fino pojesti u Korzo Food?
I je li to ono iznad kluba082?
I je li to ono iznad kluba082?
- Casual's
- kamberovica polje
-
Nivelacija
#53355 Re: Zeničani
Robert Jonjić je napisao:
1. "Ne dam pare lopovima".
- klubom upravlja od članova izabran Upravni odbor koji svaka tri mjeseca članovima i Gradskoj upravi dostavlja izvještaj o utrošku sredstava.
2. "Ne dam pare za preplaćene igrače".
- u Čeliku igraju uglavnom zenička djeca na koje je ukupno, za prvih pola godine potrošeno mizernih 13.050 KM.
3. "Ne dam pare za dugove koje je neko drugi napravio".
- navijači Čelika su do 2015. prešutno posmatrali plačku i zaduživanje kluba i snose veliku odgovornost za trenutno stanje. Ako ćemo čekat da se neko pojavi i riješi Čelikove dugove, desit će nam se novi Aydin Olgun.
4. "Prvo nek' odgovaraju oni koji su napravili dugove".
- otvoreno je nekoliko istraga protiv bivših čelnika i djelatnika kluba. Upravni odbor nije taj koji ima alate i moć strpati u zatvor i kazniti nekoga za koga smatra da je oštetio klub. To rade tužilaštva, sudovi, SIPA-e, MUP-ovi kojima je UO ustupio sve dostupne dokumente i informacije. Obzirom na sporost pravosuđa, jel' Čelik treba prestat funkcionirat dok se ne procesuiraju odgovorni?
5. "Ne zanina me Čelik u kukuruz ligama".
- cijena toga što smo preko 20 godina posmatrali pljačku i zaduživanje kluba je ta da smo danas u II. Federalnoj. Za razliku od takmičenja u Premijer ligi, igranje u nižim rangovima zbog niskih troškova omogućava vraćanje dugovanja što je prvi i osnovni preduvjet za deblokadu računa i normalno poslovanje.
6. "Nemaju ambiciju ući u viši rang".
- za potpunu stabilizaciju, Čelik na ime dugovanja treba isplatiti još oko 1.3 - 1.4 mil KM.
Zbog niskih troškova takmičenja, u Kantonalnoj ligi je moguće vratiti 350.000 KM dugovanja; u II. Federalnoj ligi 300.000 KM; u I. Federalnoj ligi do 100.000 KM; u Premijer ligi ništa.
Je li bolje provesti još koju godinu u nižim rangovima i sanirati dugovanja nego na silu ući u Premijer ligu s blokiranim računima i dugovanjima i bez mogućnosti da se ti dugovi isplate?
Gledali smo 20 godina kako klub propada a sada nam je problem gledati 4-5 godina kako raste? Ako ćemo se s blokiranim računom i velikim dugovima na silu vratiti u najviši rang koja je onda bila svrha ispadanja u Kantonalnu ligu?
7. "Ratuju s Gradskom upravom".
- ratujemo i za to imamo 133.505,86 razloga koliko iznosi cifra koju je Gradska uprava privremeno ukrala od kluba na ime zakupnina poslovnih prostora u Bilinom polju. Ratovat ćemo protiv svakog ko zakine klub za 1 KM i to nije pitanje inata nego dostojanstva najvećeg kluba na svijetu.
8. "Čelik je rupa bez dna".
- u odnosu na period od prije 2 godine, Čelikov dug je smanjen za preko 10 mil KM.
Kako?
1.4 mil KM - na ime prošlogodišnje isplate dugovanja bivšim igračima i trenerima nakon odlaska Olguna,
8.8 mil KM - na ime potpisanog reprograma zbog duga prema Poreznoj upravi FBiH,
150.000 KM - na ime dugovanja prema ostalim povjeriocima isplaćenih u prvoj polovini ove godine.
9. "Prvo je potrebno sprovesti reviziju".
- jeftini spin Gradske uprave kao "argument" zašto se ne poštuje Sporazum a kao s ciljem "da se zna ko je pokr'o milione i koliko je Čelik dužan".
Spisak članova bivših uprava je javan. Dugovanja Čelika su, nakon nekoliko javnih poziva da se jave povjerioci, podataka sa Sudova, usaglašavanja finansijskih kartica s povjeriocima, utvrđena i predstavljena Skupštini, tako da rukovodstvu kluba revizija nije potrebna. Dubinska revizija košta 40ak hiljada KM. Čelik će taj novac radije iskoristiti na vraćanje dugovanja. Kome treba i ko na njoj inzistira neka je plati.
10. "Iza ove Uprave stoji SDA".
- ko god zaista ovo misli taj je mentalno retardiran i nema mu pomoći
1. "Ne dam pare lopovima".
- klubom upravlja od članova izabran Upravni odbor koji svaka tri mjeseca članovima i Gradskoj upravi dostavlja izvještaj o utrošku sredstava.
2. "Ne dam pare za preplaćene igrače".
- u Čeliku igraju uglavnom zenička djeca na koje je ukupno, za prvih pola godine potrošeno mizernih 13.050 KM.
3. "Ne dam pare za dugove koje je neko drugi napravio".
- navijači Čelika su do 2015. prešutno posmatrali plačku i zaduživanje kluba i snose veliku odgovornost za trenutno stanje. Ako ćemo čekat da se neko pojavi i riješi Čelikove dugove, desit će nam se novi Aydin Olgun.
4. "Prvo nek' odgovaraju oni koji su napravili dugove".
- otvoreno je nekoliko istraga protiv bivših čelnika i djelatnika kluba. Upravni odbor nije taj koji ima alate i moć strpati u zatvor i kazniti nekoga za koga smatra da je oštetio klub. To rade tužilaštva, sudovi, SIPA-e, MUP-ovi kojima je UO ustupio sve dostupne dokumente i informacije. Obzirom na sporost pravosuđa, jel' Čelik treba prestat funkcionirat dok se ne procesuiraju odgovorni?
5. "Ne zanina me Čelik u kukuruz ligama".
- cijena toga što smo preko 20 godina posmatrali pljačku i zaduživanje kluba je ta da smo danas u II. Federalnoj. Za razliku od takmičenja u Premijer ligi, igranje u nižim rangovima zbog niskih troškova omogućava vraćanje dugovanja što je prvi i osnovni preduvjet za deblokadu računa i normalno poslovanje.
6. "Nemaju ambiciju ući u viši rang".
- za potpunu stabilizaciju, Čelik na ime dugovanja treba isplatiti još oko 1.3 - 1.4 mil KM.
Zbog niskih troškova takmičenja, u Kantonalnoj ligi je moguće vratiti 350.000 KM dugovanja; u II. Federalnoj ligi 300.000 KM; u I. Federalnoj ligi do 100.000 KM; u Premijer ligi ništa.
Je li bolje provesti još koju godinu u nižim rangovima i sanirati dugovanja nego na silu ući u Premijer ligu s blokiranim računima i dugovanjima i bez mogućnosti da se ti dugovi isplate?
Gledali smo 20 godina kako klub propada a sada nam je problem gledati 4-5 godina kako raste? Ako ćemo se s blokiranim računom i velikim dugovima na silu vratiti u najviši rang koja je onda bila svrha ispadanja u Kantonalnu ligu?
7. "Ratuju s Gradskom upravom".
- ratujemo i za to imamo 133.505,86 razloga koliko iznosi cifra koju je Gradska uprava privremeno ukrala od kluba na ime zakupnina poslovnih prostora u Bilinom polju. Ratovat ćemo protiv svakog ko zakine klub za 1 KM i to nije pitanje inata nego dostojanstva najvećeg kluba na svijetu.
8. "Čelik je rupa bez dna".
- u odnosu na period od prije 2 godine, Čelikov dug je smanjen za preko 10 mil KM.
Kako?
1.4 mil KM - na ime prošlogodišnje isplate dugovanja bivšim igračima i trenerima nakon odlaska Olguna,
8.8 mil KM - na ime potpisanog reprograma zbog duga prema Poreznoj upravi FBiH,
150.000 KM - na ime dugovanja prema ostalim povjeriocima isplaćenih u prvoj polovini ove godine.
9. "Prvo je potrebno sprovesti reviziju".
- jeftini spin Gradske uprave kao "argument" zašto se ne poštuje Sporazum a kao s ciljem "da se zna ko je pokr'o milione i koliko je Čelik dužan".
Spisak članova bivših uprava je javan. Dugovanja Čelika su, nakon nekoliko javnih poziva da se jave povjerioci, podataka sa Sudova, usaglašavanja finansijskih kartica s povjeriocima, utvrđena i predstavljena Skupštini, tako da rukovodstvu kluba revizija nije potrebna. Dubinska revizija košta 40ak hiljada KM. Čelik će taj novac radije iskoristiti na vraćanje dugovanja. Kome treba i ko na njoj inzistira neka je plati.
10. "Iza ove Uprave stoji SDA".
- ko god zaista ovo misli taj je mentalno retardiran i nema mu pomoći
-
tap3ah75
#53356 Re: Zeničani
Završili kod Merdanovića.
Vratićemo mu se opet.
-
Nivelacija
#53357 Re: Zeničani
-
tap3ah75
#53358 Re: Zeničani
Otišao radi suđukica, jer sam čitao ovdje preporuku.
Ali mi umjesto njih donijeli čevape.
Hoće teta da vrati, izvinjava se.
Rekoh: ostavi i donesi i suđukice.
Malac je jeo ponjenu pljesku - oduševio se
Valja sljedeći put probati ono nešto rolovano.
A šta im je SMP pljeskavica .... ili tako nekako.
A šta vam je zenička pljeska?
I koja su ti ostala mjesta u top tri?
Možda Bešlić i Sejo? Ili?
-
Sydnor
#53359 Re: Zeničani
Nisam nikad jeo kod Merdanovića, a trebao bih. Baš sam čuo dobrih stvari o njegovoj punjenoj pljeskavici. Kad zahladni otiću ako budem imao s kim.
- Crni cvijet
#53360 Re: Zeničani
Sad ste me nagovorili. Idem i ja ovih dana da vidim šta se to nudi. Ako neko još ima kakvih preporuka, samo pišite. Ja idem na par istih mjesta...
-
withpeace
-
tap3ah75
#53364 Re: Zeničani
A šta je fol sa nazivom Klub 072?
Što mi se svi ovdje smiju kad kažem da sam bio tu.
Što mi se svi ovdje smiju kad kažem da sam bio tu.
-
tap3ah75
- -Chesterfield-
-
Sydnor
#53367 Re: Zeničani
Hoćeš ti sa mnom ako ne budem imao s kim?
Klub072 ti baš svi ovdje zovu Biznis i jedino mi to pada na pamet kad kažeš da ti se neko nasmije na to...
Niko nikad nije reko hajmo u Klub O72 nego hajmo u Biznis
-
Sydnor
#53368 Re: Zeničani
Na Carini, prodavnica svega i svačega prekoputa Tehnomaxa, kultnog kafića Handball, Optike Šestić itd
Od Marsa kreneš prema Fakultetskoj i čim pređeš pješački skreneš desno prema kružnom kod MUP-a.
Odmah nakon nekoliko metara se nalazi Merdanović, ima i mali parking tu i nešto baštice.
-
koop
#53369 Re: Zeničani
Bivša Jugoplastika ako sam dobro skont'o
-
kuglanje_ze
#53370 Re: Zeničani
- -Chesterfield-
#53371 Re: Zeničani
-
kuglanje_ze
#53372 Re: Zeničani
Ma nidže veze druže.
Iznad Raiffeisen banke na Carini.
- -Chesterfield-
#53373 Re: Zeničani

- Sanjarko
#53374 Re: Zeničani
Ko je nadlezan za deratizaciju, pogotovo komaraca. Kod sestre ima komaraca pravo. Mene i staru izujedali na 10-tak mjesta. Velike kvrge nam poiskakale. Ali nebrinem se za nas, nego za sestricnu. Izujedase dijete skroz. Strah nas da neku bolest nedobije.
Last edited by Sanjarko on 15/08/2021 19:48, edited 1 time in total.