Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moram da priznam da ne gledam lose filmove niti da mi smeta sto si bila na paradi, hodaj i sutra, sve zato da se osjecas ljepse, nego sad mi je...
Šta?...pala ti u očima?.....do sada si je zamišljao k'o seksi Laru C. a sada ti muškobanjasta
Ah i ta muška mašta
Jah, sa pikseliziranim romboidnim sisama, how yes now.
Btw, to sto je neko ucestvovao u hodu, ne znaci da je pripadnik LGBTQIA+ populacije. Just saying.
Ja sam missing letter tamo, ja sam panhater...I hate you all.
Šta?...pala ti u očima?.....do sada si je zamišljao k'o seksi Laru C. a sada ti muškobanjasta
Ah i ta muška mašta
Btw, to sto je neko ucestvovao u hodu, ne znaci da je pripadnik LGBTQIA+ populacije. Just saying.
Interesantno je viditi kako je jaka podrska da je lgbtqiazdloqp pokretu ali se ipak ogradjuje od pripadnosti istoj populaciji iako je to nesto sasvim i apsolutno normalno i moze se ponositi time itd. ( Da ne bude greske nisi jedina sa takvim nastupom samo citati ovu temu)
PS: Mozemo li jednostavno LG A-Z pa da ne tapkamo cijelu abecedu
Last edited by MorningStar on 13/08/2021 19:02, edited 1 time in total.
MorningStar wrote: ↑13/08/2021 18:58
I konkretno sta su ciljevi te borbe ono ? Koje pravo osim braka je nekome uskraceno (i usvajanja djece) ? Pa ako to se dozvoli... sta je to jos uskraceno ? I opet evo vidimo zemlje koje su dozvolile brak i usvajanje pa opet se paradira itd - sta je cilj koje pravo se trazi ?
Da Schmidt nametne kakav zakon protiv homofobije, i da ih se mora voljeti
Interesantno je viditi kako je jaka podrska da je lgbtqiazdloqp pokretu ali se ipak ogradjuje od pripadnosti istoj populaciji iako je to nesto sasvim i apsolutno normalno i moze se ponositi time itd. ( Da ne bude greske nisi jedina sa takvim nastupom samo citati ovu temu)
Yes, to je kao i sa cetnickim pokretom. Ako setkas sa njima, onda si cetnik. Jer tamo jesu svi cetnici...
Ili mozdabolje...ako izades da podrzis rudare, mora da si rudar.
Zakljucivanje brakova - OK a u to spada automatski i :
Nasljedjivanje imovine
Raspolaganje imovinom
Zdravstveno osiguranje
Poreske olaksice
Stambeni krediti
Posjecivanje parnera ke u bolnici
Sticanje drzavljanstva
Ali nema veze bolje da napisemo sve to da izgleda vise a ne jednostavno pravo da se zasnuje Brak/Zajednica.
Za djecu se ne slazem i nikada se necu sloziti - ali evo rijesili smo 95% zahtjeva.
I da upitam zasto se paradira po zapadu gdje je sve to dozvoljeno ?
Ne paradira se bas u tolikoj mjeri koliko mislis. Na Zapadu trentuno u par vecih godina je tradicionalno obiljezavanje pride-a, kao sto izadju u vrijeme karnevala ili kojekavih drugih zajebancija.
Ja jednom naletih na neku paradu ovih sto se furaju na one likove iz japanskih crtanih, za njih je pride mala maca, kavih sve karaktera mozes vidjet.
ja nisam izvlacio nikakav zakljucak, vec sam ispravio pogresan zakljucak.
ne smeta meni da se ispita nista, vec vi sebi u glavi pravite pogresne korelacije.
tako vam valjda jednostavnije diskutovati
korelacija je takva da sa podizanjem standarda manji je i natalitet jer ljudi postaju vise hedonisti i to nema veze sa vjerama i uvjerenjima na koja ti ciljas
isto tako rast nataliteta u zemljama gdje nisu priznata prava gay zajednice se ticu i obrazovanosti razvijenosti samog drustva i sl
i oni prave vise od dvoje djece da bi ih iskoristavali za rad
i opet grabe i nogama i rukama da odu na taj zapad gdje su priznata prava gay osoba
zajebana ta korelacija jel de?
niko ne grabi, tj nije grabio na zapad, masovno, dok mu Zapad nije unistio njegovu zemlju ili susjednu zemlju pa tako vratio region par decenija unazad u svakom smislu.
nema izbjeglica iz saudije i emirata npr, kao sto nije bilo ni iz iraka sirije libije itd dok nije napredni zapad poorao zemlju.
ne trci niko na zapad zbog gay prava vec zbog kore hljeba.
Last edited by muhafuca on 13/08/2021 19:08, edited 1 time in total.
Vec smo vodili ove diskusije ja i ti. Ne da mi se ucestvovati u Danu mrmota.
Mescini nisu svi sa konzervativnijim pogledima na drustveno uredjenje totalno glupi jelde ? - kao i svi pripadnici lgbt i oni koji ih podrzavaju totalno pametni
Yes, to je kao i sa cetnickim pokretom. Ako setkas sa njima, onda si cetnik. Jer tamo jesu svi cetnici...
Ili mozdabolje...ako izades da podrzis rudare, mora da si rudar.
Pa dobro inace kad cetnici setkaju zna zalutati i neki humanitarac filantrop medju njih.
Nego vise se odnosilo na ekspresno ogradjivanje "nisam ja" kad neko insinuira da su ovako poneki ovdje tih seksualnih opredjeljenja - ono sve hihi pihihi sve je to normalno top ponos ekstra - neko kaze jesi ti hom - NISAM JA JA SAMO HODAM SA NJIMA RUDARI TO NIJE ISTO ....
Pitaj ih.
Mene si pitao za BH povorku.
Dobio si odgovor.
Sad safataj nekog za "Zapad".
Ok i moze li tvoje misljenje da se da pravo na brak pa cak i na usvajanje djece je li tu kraj "Borbe" ili onda prelazimo na kako koga da oslovljavamo "ona ono oni" natjecanje u sportovima,intersex toalete,kinematografiju obavezanu da obavezno ima i elemente lgbt,obrazovanje u skolama sta je to lgbt,zastrasivanje poslodavaca da ako neko ko je homoseksualac dobije otkaz iz bilo kojeg razloga moze samo da zakuka homofobija i onda odsteta itd itd...
onako tvoje misljenje ?
Tako to inace ide, popustas malo pomalo i na kraju dobijes apache helikoptere.
Od svih pokreta najviše volim pokretne stepenice, staneš a one same piče....vazda sam zamišljala da će u nekoj dalekoj budućnosti napraviti jedne takve od Vijećnice pa meni do pred vrata
Ma, naravno da nije kraj borbe, sve dok je onih koji neće nikad prihvatiti nešto na šta oni imaju pravo, a drugima bi to isto pravo uskratili.....,takvih će biti uvijek....pa i razloga za borbu - uvijek.
I konkretno sta su ciljevi te borbe ono ? Koje pravo osim braka je nekome uskraceno (i usvajanja djece) ? Pa ako to se dozvoli... sta je to jos uskraceno ? I opet evo vidimo zemlje koje su dozvolile brak i usvajanje pa opet se paradira itd - sta je cilj koje pravo se trazi ?
Vec smo vodili ove diskusije ja i ti. Ne da mi se ucestvovati u Danu mrmota.
Mescini nisu svi sa konzervativnijim pogledima na drustveno uredjenje totalno glupi jelde ? - kao i svi pripadnici lgbt i oni koji ih podrzavaju totalno pametni
Pametnom je i ovo dosta,
a ti se nekako snađi za ono još,
ja ti stvarno ne mogu pomoći.
❤
Ok eto pravo na brak i ja podrzavam , i onda da prestane se dosadjivati oko lgbt - jel ti to podrzavas ? Ili ima jos nesto sto treba konkretno sta se trazi od zakona i tako .