Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Srbija je valjda saveznik Rusije - ista se stavlja na stranu Srbije po svakom pitanju ukljucujuci i zakon o negiranju genocida pa ti to ne smeta da radis tamo i doprinosis ekonomiji iste dok daljinski prosipas kvazipatriotizam govoreci da ne treba ni u kakve ekonomske dogovore sa srbijom jer su srbija.
E stvarno ste glupi,ti isto nikada nisi drzao eure u ruci ,cak kad bi ih vidio na putu nebi ih uzeo,Sta rade pravoslavni srbi u katolickoj evropi i to stotine 'iljada srba,pitaj srbe sta rade po evropi koja je srpskoj mitomaniji uvijek bila protiv srba,cak ih sad tjeraju i da genocid priznaju ukoliko zele u tu mrsku katolicku evropu,majkumu jebem ko izmisli internet hajd sto pricas gluposti jos si i lazovcina ,gdje pise da sam protiv ekonomskih saradnje sa srbijom jer su srbija,to koliko ti lazes nebi ni pas sa maslom polizao,protiv sam ulaska u Vucicev srpski svet zbog zlocina koje su cinili prema BiH i to jos uvijek cine,plus moraju priznati sve presude medjunarodnih sudova i moraju platiti opljackana dobra BiH za zadnjih 30 godina,treba ovo sve da zaboravimo pa da se izgrlimo? jeste ali u kurcu,nikada i nikada,zato sam toliko dugo insistiro na pitanju zaso srbija nece u NATO i svi cute ko pizde, ali zato srbima cudno kako to nece Bosnjaci i Hrvati u Srpski svet,pa to je puno jace od NATOa u njihovim ludim glavama
Pa to i kazem isti si ko oni u cikagu sto lupaju o natou bombardovanju srbije pa onda idu rostiljat za 4 juli.
Gdje pise da si protiv ekonomske saradnje ? Pa gdje ne pise - kakav srpski svet radi se o mini sengenu prvenstveno ekonomskom sporazumu koji padobranci poput tebe preimenuju u srpski svet da im lakse legne u narativ.
Te seoske izraze pas s maslom i to nebih komentarisao.
Napravi ti racun za opljackana dobra i ostale gluposti. Zali se u strazbur za naplatu. Koliko sam upoznat tuzba protiv srbije je propala bas na medjunarodnom sudu.
Ulazak Srbije u NATO (a do sada bi usli 5x da nemaju situaciju sa kosovom) poredis sa ekonomskim sporazumom jer opet lezi ti za narativ.
E stvarno ste glupi,ti isto nikada nisi drzao eure u ruci ,cak kad bi ih vidio na putu nebi ih uzeo,Sta rade pravoslavni srbi u katolickoj evropi i to stotine 'iljada srba,pitaj srbe sta rade po evropi koja je srpskoj mitomaniji uvijek bila protiv srba,cak ih sad tjeraju i da genocid priznaju ukoliko zele u tu mrsku katolicku evropu,majkumu jebem ko izmisli internet hajd sto pricas gluposti jos si i lazovcina ,gdje pise da sam protiv ekonomskih saradnje sa srbijom jer su srbija,to koliko ti lazes nebi ni pas sa maslom polizao,protiv sam ulaska u Vucicev srpski svet zbog zlocina koje su cinili prema BiH i to jos uvijek cine,plus moraju priznati sve presude medjunarodnih sudova i moraju platiti opljackana dobra BiH za zadnjih 30 godina,treba ovo sve da zaboravimo pa da se izgrlimo? jeste ali u kurcu,nikada i nikada,zato sam toliko dugo insistiro na pitanju zaso srbija nece u NATO i svi cute ko pizde, ali zato srbima cudno kako to nece Bosnjaci i Hrvati u Srpski svet,pa to je puno jace od NATOa u njihovim ludim glavama
Pa to i kazem isti si ko oni u cikagu sto lupaju o natou bombardovanju srbije pa onda idu rostiljat za 4 juli.
Gdje pise da si protiv ekonomske saradnje ? Pa gdje ne pise - kakav srpski svet radi se o mini sengenu prvenstveno ekonomskom sporazumu koji padobranci poput tebe preimenuju u srpski svet da im lakse legne u narativ.
Napravi ti racun za opljackana dobra i ostale gluposti. Zali se u strazbur za naplatu. Koliko sam upoznat tuzba protiv srbije je propala bas na medjunarodnom sudu.
Ulazak Srbije u NATO (a do sada bi usli 5x da nemaju situaciju sa kosovom) poredis sa ekonomskim sporazumom jer opet lezi ti za narativ.
Haj sad gradi Rusiju i se*uckaj o srpskom svetu.
Pa sto odmah ne kazes da si zavidan dijaspori,sto ona ima sholdi ati nemas,znaci da si nesposoban da sebi obezbjedis bolji zivot pa su ti dijasporasi krivi,eto ti podizes domacu ekonomiju ali nesto propada bravo,Tuzba za pljacku jos nije ni podnesene jer srbija ne pristaje na utvrdivanje granice,ocito se nada da ta granica jednog dana nece ni postojati,mozda kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo
Haj sad gradi Rusiju i se*uckaj o srpskom svetu.
Pa sto odmah ne kazes da si zavidan dijaspori,sto ona ima sholdi ati nemas,znaci da si nesposoban da sebi obezbjedis bolji zivot pa su ti dijasporasi krivi,eto ti podizes domacu ekonomiju ali nesto propada bravo,Tuzba za pljacku jos nije ni podnesene jer srbija ne pristaje na utvrdivanje granice,ocito se nada da ta granica jednog dana nece ni postojati,mozda kad meni naraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilo
Eto vidis , nemas sta vise da kazes. Sto se tice mene licno i to cu ti zadovoljstvo priustiti - sanse su da te mogu kupiti do drugog mozda i treceg koljena. Medjutim to ne znaci da je 95% svijeta u BiH u ok situaciji i ne znaci da ne moze bolje, jedan od kamena koji spoticu jeste i taj pokvareni mentalitet "nemoj da razmisljam sta se moze bolje nego ajmo malo 92 rat cetnici nacionalizam" .
u EU imaju fondovi kojima možemo pristupati lakše kao član iste nego ovako. kakva sredstva iz kojih fondova možemo povlačiti iz saveza sa Srbijom?
Koje fondove Srbija,Albanija,Makedonjja... Povlace iz tog "saveza" .. Sustina je vece trzise - umjesto 3 mil imas 15ak miliona i nadji se - kao sto rekoh ako ne moze se konkurisati tu sta onda kad udjes u EU i nadjes se ispred francuske,madjarske itd poljoprivrede,Njemacke Austrijske Poljske Ceske industrije , Holandske Belgijske trgovine itd itd... Hrvatska koja je imala privredu razvijeniju od nas 3x i dzabaluk pare od turizma je nahebala prilicno - nas je strah uci na otvoreno trziste sa Srbijom itd a isli bi na megdan evropskoj privredi (mada nas nece ni viditi da prime jos hej haj).
Ova zamisao i jeste da ae ojacaju i pripreme ekonomije da mogu uci u EU jer je istoj jasno da nema od ulaska u EU nista u ovom stanju.
Srbija ima koristi od ovoga jer ima veče tržište, koju korist imaju Makedonija i Albanija neznam.
vidiš Srbi u BiH koče BiH na putu prosperiteta i napretka. zamisli kako će tek onda kočiti kad budemo u savezu sa Srbijom?!
Srbija ima koristi od ovoga jer ima veče tržište, koju korist imaju Makedonija i Albanija neznam.
vidiš Srbi u BiH koče BiH na putu prosperiteta i napretka. zamisli kako će tek onda kočiti kad budemo u savezu sa Srbijom?!
Ako naši bosanski Srbi žele kompromis, dogovor, konsenzus i prosperitet neka podrže članstvo BiH u NATO, a zauzvrat će se podržati ova inicijativa. Definicija kompromisa je i da nešto moraš dati, da ne samo uzimati ili ucjenjivati.
Ako naši bosanski Srbi žele kompromis, dogovor, konsenzus i prosperitet neka podrže članstvo BiH u NATO, a zauzvrat će se podržati ova inicijativa. Definicija kompromisa je i da nešto moraš dati, da ne samo uzimati ili ucjenjivati.
Zar nije komso zavrsio nato ?
I da slazem se da se mozda moze traziti nesto (u razumnoj mjeri a ne ko ovi gore padobranci kamioni avioni milijarde) tipa clanstvo u natou ili slicno.
znaš srbi i idu sa retorikom mi sa vama u istoj državi nečemo. dakle ako nas hočete u istoj državi nema kompromisa nego onako kako mi kažemo, manje-više.
znaš srbi i idu sa retorikom mi sa vama u istoj državi nečemo. dakle ako nas hočete u istoj državi nema kompromisa nego onako kako mi kažemo, manje-više.
I opet su u istoj drzavi mogu retorisati koliko im je volja.BiH je demokratija - sloboda govora i misljenja
I opet su u istoj drzavi mogu retorisati koliko im je volja.BiH je demokratija - sloboda govora i misljenja
da jesu ali teški su za dogovor. neče niti jedno ministarstvo na državnom nivou mada bi to bilo dobro recimobarem ministartsvo poljoprivrede. evo sada su blokirali rad parlamenta. pa evo avgust mjesec još nije usvojen buđet BiH. itd itsl
da jesu ali teški su za dogovor. neče niti jedno ministarstvo na državnom nivou mada bi to bilo dobro recimobarem ministartsvo poljoprivrede. evo sada su blokirali rad parlamenta. pa evo avgust mjesec još nije usvojen buđet BiH. itd itsl
To su neslaganja oko ovog ili onog - isto kao sto se ne slazu oni da su u BiH.. Al tako je kako je
MorningStar wrote: ↑08/08/2021 13:49
Zar nije komso zavrsio nato ?
I da slazem se da se mozda moze traziti nesto (u razumnoj mjeri a ne ko ovi gore padobranci kamioni avioni milijarde) tipa clanstvo u natou ili slicno.
Mislim da on tvrdi da je završio ANP.
Ali evo, slični argumenti se mogu postaviti za i protiv ove obje stvari, i možda bi bila prilika da se pokaže dobra volja i želja za napretkom sa svih strana.
Last edited by daddy-kool on 08/08/2021 14:04, edited 1 time in total.
El_comadante wrote: ↑08/08/2021 13:52
Pa ok, treba postavljati ovakve konstruktivne prijedloge makar bili odbijeni, ali strpljivo i odbijati drugu stranu ako nema želje za kompromisom.
Rusija raste strahovito brzo dok EU stagnira opterecena tromom i slabom birokracijom i brojnim slabo promisljenim zakonima. Bih je zemlja u razvoju, ne trebaju nama ekoloksi zakoni kakvi su u EU, a stopirali bi razvoj, o tome cemo misliti za 30-50 godina kad postanemo dio razvijenog svijeta. Lako je palamuditi o obnovljivim izvorima kad ti je bdp per capita 50-60-70 000 $.... U Bih je 5900 (a 2008. prije krize bio 5000)
Pa ovo je smiješno. Gdje ćeš uspoređivati Rusiju sa EU. Pa EU ima fondove sa desecima milijardi eura. EU je Hrvatskoj izgradila pelješki most koji vrijedi koliko ono 300 ili 400 miliona eura. Da se sutra oni majmuni od političara u BiH dogovore i naprave normalnu građansku i funkcionalnu državu i da Bih uđe u EU preporodili bi se. Imaš hrpu problema u zemlji, RS koja stalno prijeti otcjepljenjem i trčite u zagrljaj onima što su izvršili genocid nad vama. Pitanje je jesu ovi što zagovaraju uniju sa Srbijom normalni
erosbosanceros wrote: ↑07/08/2021 23:48
Trenutni zaostatak za Srbijom nije toliko velik i ulaskom u uniju sa Srbijom mozemo samo profitirati. Prozor nece biti jos dugo otvoren, jer Srbija raste strahovito brzodok Bih stagnirazadnjih 15 godina. Bdp i standard je isti ili manji nego sto je bio 2008. prije krize
erosbosanceros wrote: ↑07/08/2021 22:41 Rusija raste strahovito brzo dok EU stagnira opterecena tromom i slabom birokracijom i brojnim slabo promisljenim zakonima. Bih je zemlja u razvoju, ne trebaju nama ekoloksi zakoni kakvi su u EU, a stopirali bi razvoj, o tome cemo misliti za 30-50 godina kad postanemo dio razvijenog svijeta. Lako je palamuditi o obnovljivim izvorima kad ti je bdp per capita 50-60-70 000 $.... U Bih je 5900 (a 2008. prije krize bio 5000)
Arkano...ovaj ekonomski tigrovi. Čuvaj se evropo i svete.
Zamoljeni za stav povodom inicijative “Otvoreni Balkan”, koju su potpisali predsjednik Srbije , te premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD rečeno nam je da “uspostavljanje snažnijih ekonomskih i političkih veza u regionu dodatni podsticaj postojećim nastojanjima da se završe reforme koje su neophodne za članstvo u EU”.
“Regionalne integracije i ekonomske reforme su neophodne ukoliko Bosna i Hercegovina želi privući investicije i osigurati održivi rast ekonomije.
BiH bi trebala iskoristiti regionalne integracijske incijative da ostvari napredak u postizanju slobode kretanja ljudi, roba i usluga.
Ohrabrujemo svih šest zemalja zapadnog Balkana da iskoriste nedavni zamajac za daljnji napredak i prihvate se teškog posla da bi realizirale zajedničko opredjeljenje ka formiranju Zajedničkog regionalnog tržišta.
Zapadni Balkan ima ogroman neiskorišteni potencijal, koji se iskazuje u viziji i naporima njegovih naroda da to bude uspješan i prosperitetan region koji je u potpunosti integriran u EU”, rečeno je iz Ambasade SAD
Sta je sad ovo ? Amerika podrzava ulazak u "Srpski svet" - ajMo pAtriJote sta je ovo ??
Jes vidio Vucica sto je mocan - njegove ( ) inicijative i Amerika gura
Last edited by MorningStar on 08/08/2021 14:40, edited 1 time in total.
Aleksandar Vulin je u eter pustio pojam ''srpski svet'' , ne Amerika.
Jeste - smo sto njegova zamisao srpskog sveta i open balkan imaju kakvu poveznicu ? - osim sto zabrinuta dijaspora i mlade paTrijote vole da tako slucajno pomijesaju imena te hraknu na bilo kakav pokusaj progresa.
Aleksandar Vulin je u eter pustio pojam ''srpski svet'' , ne Amerika.
Jeste - smo sto njegova zamisao srpskog sveta i open balkan imaju kakvu poveznicu ?
Nevezano za ovu temu, Vulinove baljezgarije su sve osim njegove zamisli. Vulin pušta u javnost ono što mu Vučić šapne. Onaj glupan nije kapacitet ni za kakve ideje.
spreca wrote: ↑08/08/2021 13:27
Eto vidis , nemas sta vise da kazes. Sto se tice mene licno i to cu ti zadovoljstvo priustiti - sanse su da te mogu kupiti do drugog mozda i treceg koljena. Medjutim to ne znaci da je 95% svijeta u BiH u ok situaciji i ne znaci da ne moze bolje, jedan od kamena koji spoticu jeste i taj pokvareni mentalitet "nemoj da razmisljam sta se moze bolje nego ajmo malo 92 rat cetnici nacionalizam" .
Ovo mora ostati zapisano u analima foruma moze nas ovaj Oligarh forumski svakog ponaosob kupiti do treceg koljena,zato se nemojte sa njim zajebavati znaci bilo je bijele tehnike,frizidera,peci,golfova keceva itd,bravo sto se tice mene ja sam go prst
MorningStar wrote: ↑08/08/2021 13:35
Ovo mora ostati zapisano u analima foruma moze nas ovaj Oligarh forumski svakog ponaosob kupiti do treceg koljena,zato se nemojte sa njim zajebavati znaci bilo je bijele tehnike,frizidera,peci,golfova keceva itd,bravo sto se tice mene ja sam go prst
Evo zapisujemo u anale foruma, i da ubacimo koji smajli
Pa tu si negdje nisi go prst ali sa obzirom da si trbuhom za kruhom u Rusiju sumnjam da je situacija sjajna
General War wrote: ↑08/08/2021 16:25
Ti to zaHebavas?
NE
Hmmm
Znaci nije problem sto si u drzavi zbog koje NATO uopste postoji, koja isto nije priznala genocid..pa sto ne reci: ciji su dobrovoljci ratovali na strani "srpskog sveta", ciji precednik moze i dodika,vucica i dacica prstom ziik, koja salje avione i tenkove srbiji, dok mi dobijamo datule...allliii ti je sve gore navedeno problem ekonomska saradnja sa srbijom?
Drag si mi ko forumas, al brate...pogledaj se u ogledalo, nesto onda dobro ne stima kod tebe, ako ne vidis kakav dvostruki standard unosis u ovu raspravu.
Hmmm Znaci nije problem sto si u drzavi zbog koje NATO uopste postoji, koja isto nije priznala genocid..pa sto ne reci: ciji su dobrovoljci ratovali na strani "srpskog sveta", ciji precednik moze i dodika,vucica i dacica prstom ziik, koja salje avione i tenkove srbiji, dok mi dobijamo datule...allliii ti je sve gore navedeno problem ekonomska saradnja sa srbijom?
Drag si mi ko forumas, al brate...pogledaj se u ogledalo, nesto onda dobro ne stima kod tebe, ako ne vidis kakav dvostruki standard unosis u ovu raspravu.
Da ti odgovorim istim jezikom ali prvo da ti kazem,jeble te datule vise nije mi problem da zivim u drzavi zbog koje i NATO postoji,veci mi je problem sto u mojoj rodjenoj drzavi zivim sa onima koji su pocinili pa posle negiraju genocid i velicaju izvrsioce genocida.Sto se tice rusa, oni imaju uticaja na BiH hiljadu puta manji od srbije koja i dan danas vodi rat protiv moje drzave i ne vidim nista lose sto zivim u rusiji,vise se stidim sto srbiju imam za komsije.Nema nikakvih duplih standarda osim gole istine koju i sam znas ali se foliras