Bezveze covjek komnetarise ti se upalio ko kockica. Jos mu i mater spominjes.
Valjda ono Nena je sad u fokusu i valja je braniti svim silama.
Nisi dobar sekunde.
Moderator: O'zone
Opet ti o Sidneju, mozemo se na to vratiti kasnije, ali prvo, evo treci put te pitam lijepo, sta si ti mislio da ove brojke iz Izraela pokazuju, zasto si ih TI postavio ovdje? Il ces se samo praviti glup?salik79 wrote: ↑28/07/2021 18:52Pitaj hospitalizirane u Sidneju...Maxxtro wrote: ↑28/07/2021 18:36
Sta je slicno? Ove brojke iz Izraela, ako su pouzdane, meni pokazuju da vakcine ocito pomazu! Kakve ti zakljucke izvlacis iz ovoga, to mi nije jasno? Rece da povecana vakcinacija korelira sa rastom zarazenih/umrlih/tezih slucajeva? Odakle ti taj zakljucak iz ovih brojeva?
Pa bas to sto sam napisao... Lijepo ti pise i u ovom danasnjem tweetu:
Da, moram priznati, kada sam pogledao zvucalo mi je jako nelogicno, nesto ocito ne stima, mora postojati neko objasnjenje. To se zove inace razmisljati kriticki, a ne vjerovati u idiotske bajke o globalnim zavjerama da je iz nekog razloga vladama, doktorima i naucnicima u interesu ubijati svoje sugradjane. Pa sam malo prokopao i nasao iduce clanke koji govore o istim brojkama:salik79 wrote: ↑28/07/2021 17:14 Eh, sada, posto je vama antiimunasima (da i mi vas nekako nazovemo) nema nista cudno u koincidenciji i korelaciji masovne vakcinacije i rasta broja (tesko) oboljelih, to je vas problem bjezanja od realnosti... Jer, recimo, ako vam napisem i to potkrijepim videoprilogom, da je 25.7. u Sidneju bilo 141 hospitalizirano, 43 na intenzivnoj, od kojih 18 na respiratorima, a da samo jedna jedina osoba od navedenih nije vakcinisana, vi opet necete povjerovati, odnosno pocet cete i to relativizirati i opravdavati... Engleski znam da znas:
https://rumble.com/vkba8x-update-from-s ... ndivi.html
Sta pise? Ove brojke ne znace ono sto ti mislis da znace, ako su uopste i tacne, u sto takodjer izrazavam sumnju. Ako jesu, ako pretpostavimo da su svi hospitalizirani preko 50 (a mislim da to nije toliko nerazumna pretpostavka), ako uzmemo u obzir njegovu cifru da je 88% preko 50 vakcinisano, onda je ocito iz ovih brojki da je ova grupa nevakcinisani+djelimicno vakcinisani ima disproporcionalno vecu zastupljenost hospitaliziranih od grupe vakcinisanih. Da vakcine nemaju nikakvog uticaja, ocekivali bi da je onda ovaj broj hospitaliziranih medju vakcinisanim oko tri puta veci (u toj dobnoj grupi +50). Ovo su neke grube procjene sa nekim mozda ne potpuno osnovanim pretpostavkama, jer fali jos podataka kao sto kazes, ali cak i iz ovogo ovdje je jasno da vakcine funkcionisu. Mozda sa manjom efikasnoscu nego ocekivano, pretpostavljam da je do delta soja, ali opet itekako funkcionisu. Zato mi nije jasno kakve si ti nakaradne zakljucke izvlacio iz ovih brojeva, a narocito kako si zakljucio o pozitivnoj korelaciji vakcinisanih sa rastom slucajeva.salik79 wrote: ↑28/07/2021 19:14 Kao i u onom jucerasnjem. Pitanje je samo koliko je ovih djelimicno vakcinisanih, a koliko nevakcinisanih. Ovih potpuno vakcinisanih tacno znamo broj... Da obrazloze kao ovaj u Sidneju (koliko tacno je nevakcinisanih medju hospitaliziranim) mozda bi se i tu brojke svele na priblizno onima u Sidneju...
Ovo upravo i ja govorim. Jedina bitna brojka je proporcionalna zastupljenost vakcinisanih/nevakcinisanih u odnosu na ukupan broj vakcinisanih/nevakcinisanih. Sam odnos vakcinisanih/nevakcinisanih u bolnicama ne govori mnogo.Maxxtro wrote: ↑28/07/2021 19:37Sta pise? Ove brojke ne znace ono sto ti mislis da znace, ako su uopste i tacne, u sto takodjer izrazavam sumnju. Ako jesu, ako pretpostavimo da su svi hospitalizirani preko 50 (a mislim da to nije toliko nerazumna pretpostavka), ako uzmemo u obzir njegovu cifru da je 88% preko 50 vakcinisano, onda je ocito iz ovih brojki da je ova grupa nevakcinisani+djelimicno vakcinisani ima disproporcionalno vecu zastupljenost hospitaliziranih od grupe vakcinisanih. Da vakcine nemaju nikakvog uticaja, ocekivali bi da je onda ovaj broj hospitaliziranih medju vakcinisanim oko tri puta veci (u toj dobnoj grupi +50). Ovo su neke grube procjene sa nekim mozda ne potpuno osnovanim pretpostavkama, jer fali jos podataka kao sto kazes, ali cak i iz ovogo ovdje je jasno da vakcine funkcionisu. Mozda sa manjom efikasnoscu nego ocekivano, pretpostavljam da je do delta soja, ali opet itekako funkcionisu. Zato mi nije jasno kakve si ti nakaradne zakljucke izvlacio iz ovih brojeva, a narocito kako si zakljucio o pozitivnoj korelaciji vakcinisanih sa rastom slucajeva.salik79 wrote: ↑28/07/2021 19:14 Kao i u onom jucerasnjem. Pitanje je samo koliko je ovih djelimicno vakcinisanih, a koliko nevakcinisanih. Ovih potpuno vakcinisanih tacno znamo broj... Da obrazloze kao ovaj u Sidneju (koliko tacno je nevakcinisanih medju hospitaliziranim) mozda bi se i tu brojke svele na priblizno onima u Sidneju...
Sve je covjek ubo. To sam jos postavljao prije 7-8 mjeseci. Pomiri se s istinom.

Ne morate mi te grafikone postavljati.
Slazem se. Jako visok stepen vakcinacije, ali ne samo pristup vakcinama.
Narednih 14 dana je ključno.
Ne znaš ti ništa osim smaranja, odaberi jedan pdf gdje ćeš smarati prisutne, a ne da ideš od pdf-a do pdf-a i pišeš gluposti.
Možda ne bi loše kada bi bila pet metara? Što je sigurno, sigurno je.