Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#9451 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

dzelath wrote: 22/07/2021 00:11 Meni je zao sto je čovjek dobio trajni ban. Zahvaljujući njemu vidio sam intervju sa francuskim nobelovcem, virologom, koji objasnjava zašto je sasvim logično da se virus siri u zemljama koje imaju visok stepen vakcinacije. Kaze pokusavate ubiti virus i on mutira, brani se, prezivljava. Znaci zbog vakcinisanih se sad stvaraju razliciti sojevi. To se trebalo tako reci prije vakcinacije.
Dosta je cenzure na mainstream medijima. Zasto u svijetu ne postoji debata, otvoreni dijalog obje strane. Gdje ja dodjem, pogledam, i odlucim koga cu poslušati.
Kad dijete vodim doktoru svaki mi da razlicitu dijagnozu i samim tim razlicitu terapiju za obicnu upalu uha, tri doktora tri različita misljenja. I ne mogu poslušati svu trojicu, nemoguce je. Onda ja sjednem i odlucim koja od 3 dijagnoze mi ima najvise smisla i preuzmem odgovornost na sebe, donesem odluku, presiječem. Bilo bi dobro i oko corone cuti sto vise. Medjutim sto vise cenzure ima to je meni vise upitnika iznad glave. Svaka cast onim kojim je sve ovo jasno i kojima sve ima smisla i znaju tacno sta ce uraditi.
Zasto onda nema americki i izraelski soj, a postoje indijski, juznoafricki, cini mi se i brazilski?
dzelath

#9452 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dzelath »

ultima_palabra wrote: 22/07/2021 00:48
dzelath wrote: 22/07/2021 00:11 Meni je zao sto je čovjek dobio trajni ban. Zahvaljujući njemu vidio sam intervju sa francuskim nobelovcem, virologom, koji objasnjava zašto je sasvim logično da se virus siri u zemljama koje imaju visok stepen vakcinacije. Kaze pokusavate ubiti virus i on mutira, brani se, prezivljava. Znaci zbog vakcinisanih se sad stvaraju razliciti sojevi. To se trebalo tako reci prije vakcinacije.
Dosta je cenzure na mainstream medijima. Zasto u svijetu ne postoji debata, otvoreni dijalog obje strane. Gdje ja dodjem, pogledam, i odlucim koga cu poslušati.
Kad dijete vodim doktoru svaki mi da razlicitu dijagnozu i samim tim razlicitu terapiju za obicnu upalu uha, tri doktora tri različita misljenja. I ne mogu poslušati svu trojicu, nemoguce je. Onda ja sjednem i odlucim koja od 3 dijagnoze mi ima najvise smisla i preuzmem odgovornost na sebe, donesem odluku, presiječem. Bilo bi dobro i oko corone cuti sto vise. Medjutim sto vise cenzure ima to je meni vise upitnika iznad glave. Svaka cast onim kojim je sve ovo jasno i kojima sve ima smisla i znaju tacno sta ce uraditi.
Zasto onda nema americki i izraelski soj, a postoje indijski, juznoafricki, cini mi se i brazilski?
Eto to bi moglo biti pitanje za ovog nobelovca, da ima neka emisija gdje iznose svoje stavove. Medjutim nema diskusije. Sta ja znam... I u americi se siri delta soj kao i u indiji. Mozda se tu sam stvorio a nije donesen iz Indije.
saint_mirad

#9453 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

naravno da je brkata partizanka banovala trajno svakog ko se usudi da misli za sebe. odvratno. :ljut:
jeza u ledja

#9454 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 01:07 naravno da je brkata partizanka banovala trajno svakog ko se usudi da misli za sebe. odvratno. :ljut:
Znaci ti ne mislis za sebe posto si jos tu? :D

Post prijavljen za komentarisanje rada moderacije i vrijedjanje moderatorice. :oops:
jeza u ledja

#9456 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

dzelath wrote: 22/07/2021 00:30 Sta ti mislis zasto intervju za nobelovcem nije završio ni na jednom a trebao bi na svim mainstream medijima?
O kome se radi nisam upratio?

Spominjao se neki Nobelovac prije godinu dana. Ne znam jel to isti?
ultima_palabra

#9457 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

dzelath wrote: 22/07/2021 00:52
ultima_palabra wrote: 22/07/2021 00:48
Eto to bi moglo biti pitanje za ovog nobelovca, da ima neka emisija gdje iznose svoje stavove. Medjutim nema diskusije. Sta ja znam... I u americi se siri delta soj kao i u indiji. Mozda se tu sam stvorio a nije donesen iz Indije.
Mislim da je dokazano da je dosao iz Indije. Poceli su nazivati po grckim slovima da se ne bi provocirao rasizam i sovinizam.
ultima_palabra

#9458 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 01:07 naravno da je brkata partizanka banovala trajno svakog ko se usudi da misli za sebe. odvratno. :ljut:
Meni je zao sto je banovan jer je ono slucaj za ispitivanja. Free entertainment sto kazu.

Ali kako je on mislio za sebe? Samo je prepisivao stvari odnekle, nije ni sa kim ni diskutovao.
saint_mirad

#9459 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

ultima_palabra wrote: 22/07/2021 01:59
Meni je zao sto je banovan jer je ono slucaj za ispitivanja. Free entertainment sto kazu.

Ali kako je on mislio za sebe? Samo je prepisivao stvari odnekle, nije ni sa kim ni diskutovao.
to je jedan te isti covek sa drugih foruma, ostavljao je linkove ranije. kako bi i diskutovao sa bilo kime ako je vas genericki odgovor bio ismijavanje?
breba

#9460 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by breba »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 02:02

to je jedan te isti covek sa drugih foruma, ostavljao je linkove ranije. kako bi i diskutovao sa bilo kime ako je vas genericki odgovor bio ismijavanje?
Misliš, ismejavanje ili ismevanje?
E kad se ekavica nauči preko noći. :-)
Last edited by breba on 22/07/2021 02:10, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#9461 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Pa mogao je preci negdje drugo ako je ovdje “neshvacen”. Nije poenta forumanja u reklamiranju vanjskih sajtova.
saint_mirad

#9462 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

ultima_palabra wrote: 22/07/2021 02:06

Pa mogao je preci negdje drugo ako je ovdje “neshvacen”. Nije poenta forumanja u reklamiranju vanjskih sajtova.
jbg, logikom 'mogao je preći negdje drugo' ćete kreirati vakcinasku eho-komoriu ovde na forumu, a stanje u realnom životu je sasvim drugačije.

pritiskom na ban dugme hoće nestati autor, ali neće njegova argumentacija. šalje se jako loša poruka i o samom forumu i o slobodi govora uopšteno.
saint_mirad

#9463 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

isto ovako je i diwan sklonjen.
breba

#9464 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by breba »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 02:13 isto ovako je i diwan sklonjen.
Ekavski je ispravno "sklonen". :-D
ultima_palabra

#9465 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 02:12

jbg, logikom 'mogao je preći negdje drugo' ćete kreirati vakcinasku eho-komoriu ovde na forumu, a stanje u realnom životu je sasvim drugačije.

pritiskom na ban dugme hoće nestati autor, ali neće njegova argumentacija. šalje se jako loša poruka i o samom forumu i o slobodi govora uopšteno.
Samo sto to nista nije bila njegova argumentacija, nego propaganda i reklama za druge sajtove. Ne mozes ocekivati od foruma da to tolerise… ustvari, tolerisali su 18 godina :mrgreen:

Meni nije smetao… u danasnje vrijeme dezinformacije ubijaju, ali ovo je bilo na tako infantilnom nivou da ne vjerujem da je moglo zavesti ikoga.
saint_mirad

#9466 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

breba wrote: 22/07/2021 02:16
saint_mirad wrote: 22/07/2021 02:13 isto ovako je i diwan sklonjen.
ako ti tako kažeš. :P
breba

#9467 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by breba »

saint_mirad wrote: 22/07/2021 02:37
breba wrote: 22/07/2021 02:16

ako ti tako kažeš. :P
Pa desi ti se da povrkaš ekavicu i ijekavicu :oops:
jeza u ledja

#9468 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Kakva sloboda govora? Na privatnom si forumu. Cuj sloboda govora. :lol:
Pustanjem da on ko bot pise, reklamira druge sajtove i uopste maltene ne komunicira s ostalima se salje losa poruka.

Autor ne mora da nestane. Moze ucestvovati normalno u raspravama ili koristiti druge nacine kako da reklamira sajtove.
Lik je bukvalno tu bio da siri dezinformacije dezinormisanja radi.
drag_gost

#9469 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

I na kosovu ste pobedili. Odvratno.
dzelath

#9470 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dzelath »

jeza u ledja wrote: 22/07/2021 01:41
dzelath wrote: 22/07/2021 00:30 Sta ti mislis zasto intervju za nobelovcem nije završio ni na jednom a trebao bi na svim mainstream medijima?

Rijec je o nobelovcu, virusologu, koji je dobio nagradu nesto vezano oko HIV-a. Ako je neko strucan, onda bi to bio on. Video traje 2 minuta. Moze se pogledati i prokomentarisati.

drag_gost

#9471 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

dzelath wrote: 22/07/2021 04:37
jeza u ledja wrote: 22/07/2021 01:41

Rijec je o nobelovcu, virusologu, koji je dobio nagradu nesto vezano oko HIV-a. Ako je neko strucan, onda bi to bio on. Video traje 2 minuta. Moze se pogledati i prokomentarisati.

Jedno privatno pitanje, ako moze..., pisao si na prijasnjim stranicama da imas djecu. Jesi li ih vakcinisao? Standardnim vakcinama.

Vezano za video: https://smhoaxslayer.com/no-the-nobel-p ... ars/?amp=1
Tromblon

#9472 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Tromblon »

Bloo wrote: 21/07/2021 21:18
vet wrote: 21/07/2021 04:16
Vjerovatno, od posljedica trovanja grafen-oksidom koji je toksičan sam po sebi a uz to je i supervodič a takođe, ima i magnetna svojstva a koji je prisutan ne samo u vakcinama, nego i u zraku i drugdje (vjerovatno nas i zaprašuju njime iz vazduha ili preko ventilacionih sistema u nekim javnim ustanovama?! – LINK). Kad se udahne u obliku aerosola ili zajedno s prašinom, može da uzrokuje upalu sluznica respiratornog trakta a takođe i promjene čula ukusa i mirisa. Ukratko rečeno, simptomi trovanja grafen oksidom se podudaraju sa simptomima “kovida”. Kad se ubrizga u čovjeka injekcijom (“vakcinom”), postaje interfejs koji može da reaguje s vanjskim EM frekvencijama što se kod mnogih manifestuje kao - "kovid". S obzirom na to da grafen oksid ima određeni apsorpcioni spektar EM frekvencija koje se nekim "slučajem" takođe nalaze i u sklopu pojasa frekvencija 5G mreže ("kovid" i 5G mreža idu zajedno, ruku pod ruku), sve zavisi od toga kad, gdje i koliko dugo će patokratija, na pojedinim područjima, izložiti ljude tim frekvencijama koje su specifične za aktiviranje tog materijala, preko 5G mreže – LINK. Ujedno, tako i režiraju “korona-verzije” i “talase”. Nadalje, postoje i neke indikacije da uz pomoć specifičnih frekvencija, mogu regulisati i čovjekovo raspoloženje, misaone procese, ponašanje itd., odnosno, pretvoriti ga u neku vrstu - daljinski kontrolisanog zombija. – LINK.

Što se mogućnosti dekontaminacije tiče, na osnovu informacija koje su dostupne u pisanim i video materijalima – OVDJE, za sada, se ispostavilo da kod razgrađivanja grafen oksida u organizmu, od pomoći mogu biti:

1. N-acetil-cistein (NAC - kao prekursor glutationa) + cink
2. Nikotin (duvan, cigarete ili žvakače gume s nikotinom, namijenjene za odvikavanje od pušenja.)
3. Etanol (alkoholna pića)

Navodno, moguće je i donekle “blokirati” EM talase tj. zaštiti se od njihovog negativnog dejstva uz pomoć tzv. “orgonskih uređaja” o kojima se može naći dosta informacija na internetu (pretraživač: “orgonite EM protection” ili "orgonski uređaji").

..
Trajni.
Trolanje, sirenje lazi...

https://raskrinkavanje.ba/analiza/vakci ... enov-oksid
Sramota treba da te bude.
dzelath

#9473 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dzelath »

drag_gost wrote: 22/07/2021 04:45
dzelath wrote: 22/07/2021 04:37

Jedno privatno pitanje, ako moze..., pisao si na prijasnjim stranicama da imas djecu. Jesi li ih vakcinisao? Standardnim vakcinama.

Moze pitanje. Uredno oba vakcinisana, po protokolu.

Zasto si mi ovo poslao? Ovdje se spominju neke nebuloze koje nisu izgovorene u videu.
drag_gost

#9474 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

dzelath wrote: 22/07/2021 06:26
drag_gost wrote: 22/07/2021 04:45

Moze pitanje. Uredno oba vakcinisana, po protokolu.

Zasto si mi ovo poslao? Ovdje se spominju neke nebuloze koje nisu izgovorene u videu.
Pitao sam te nesto, lijepo je bilo sta odgovoriti, a ne izignorisati.

Vezano za video, u punom videu on spominje te stvari koje pisu u tekstu, a koje su se i ovdje spominjale.
saint_mirad

#9475 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

jeza u ledja wrote: 22/07/2021 04:16

Kakva sloboda govora? Na privatnom si forumu. Cuj sloboda govora. :lol:
Pustanjem da on ko bot pise, reklamira druge sajtove i uopste maltene ne komunicira s ostalima se salje losa poruka.

Autor ne mora da nestane. Moze ucestvovati normalno u raspravama ili koristiti druge nacine kako da reklamira sajtove.
Lik je bukvalno tu bio da siri dezinformacije dezinormisanja radi.
nema potrebe da otkrivas toplu vodu time što kažeš da sam na privatnom forumu, svestan sam gde sam. svaki dobar privatni forumu dozvoljava i stimuliše različita mišljenja i slobodu da se ona izraze. postoje samo neke osnovne regulative koje zabranjuju pozivanje na nasilje, govor mržnje i slične stvari.

ako se uvede previše zabrana, admini foruma oteraju dobre članove i diskusije zamru. na kraju ostane na ovoj temi circle-jerk vakcinasa i opadne posećenost. ko normalan želi gledati tebe, bloo ili dragog gosta kako jedni drugima šašoljite muda pošto mislite da ste sve u pravu.
Post Reply