Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
STARx
#33501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima tema, nema vozaca terenaca. Niko od njih nije sjeo u jednog, a o posjedovanju da ne pricam. Obisao koje druzenje, cuo iskustva drugih vozaca. Pogledo malo mehanicka svojstva auta, mane. Napravio jednog svojim rukama, uporedio ga na terenu s drugim. Sve supljatori koji bi na osnovu gugla da daju zakljucke. Smijesno mi je voditi diskusiju s likom koji vozi tatinu mazdu, a dodirne tacke nema s tim svijetom. To je onaj tip ljudi sto se lozi da je supra uber auto nakon sto u njega skrsis 50-70.000$ dijelova.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#33502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@STARx Upravo sam ti vidio sliku na viberu. Previse pickasto za moj ukus da bi me nazivao oko. Bez ljutnje, ali stvarno nisi moj tip
Pokusaj paznju privuci negdje drugo.
Da se opet vratim na temu, nadam se ovaj put bez uplitanja padobranaca.
Nervira me marva koja bezrazlozno oduzima prednost. Uvali se ispred tebe i onda gusla debelo ispod ogranicenja. Ne shvatam sta je u glavama tih ljudi?! Dusa mu se uvaliti i onda usporava sve iza sebe. Kompletna Bosna je za dobrog psihijatrijskog vjestacenja...
Da se opet vratim na temu, nadam se ovaj put bez uplitanja padobranaca.
Nervira me marva koja bezrazlozno oduzima prednost. Uvali se ispred tebe i onda gusla debelo ispod ogranicenja. Ne shvatam sta je u glavama tih ljudi?! Dusa mu se uvaliti i onda usporava sve iza sebe. Kompletna Bosna je za dobrog psihijatrijskog vjestacenja...
-
STARx
#33503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja viber i nemam.. Ako mislis na broj sa teme pitamo mehanicare, trazio je pomoc oko kocionih klijesta, a ja mu proslijedio dobar vw servis. Samo si paglu da to skontas.
Jel me zajebajes da dodajes broj na viber da nekome gledas sliku?? Pasha, tebi paznja nije privucena. Ovo je nesto jace. Javi mi se privatno, da ti posaljem nesto sto ce te vise zanimati
Da smiris strast. Malo vratis tekst, pa skontas da si ti padobranac zajedno s tatinim sincicem u mazdi. Ti bas paglu.
Jel me zajebajes da dodajes broj na viber da nekome gledas sliku?? Pasha, tebi paznja nije privucena. Ovo je nesto jace. Javi mi se privatno, da ti posaljem nesto sto ce te vise zanimati
- Romeo 80
#33504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moze dogovoreno! Samo budi svjestan da te anonimnost foruma ne stiti. Nisi ni svjestan koliko sam ti svaki dan blizu i koliko mozes najebat zbog tih provokacija.STARx wrote: ↑17/07/2021 18:52 Ja viber i nemam.. Ako mislis na broj sa teme pitamo mehanicare, trazio je pomoc oko kocionih klijesta, a ja mu proslijedio dobar vw servis. Samo si paglu da to skontas.
Jel me zajebajes da dodajes broj na viber da nekome gledas sliku?? Pasha, tebi paznja nije privucena. Ovo je nesto jace. Javi mi se privatno, da ti posaljem nesto sto ce te vise zanimatiDa smiris strast. Malo vratis tekst, pa skontas da si ti padobranac zajedno s tatinim sincicem u mazdi. Ti bas paglu.
Nastavi samo...
-
STARx
#33505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahhahahaha smijesan si june. Ja da sam zelio biti anoniman ne bih iznosio stvari koje jesam. Koga god zanima moze me pronaci, cak u ponedeljak. Nemam ja cega biti svjestan, da se bojim nekih tastatura anonimusa ne bi me nigdje bilo.. Nastavit cu, ne beri brigu.Romeo 80 wrote: ↑17/07/2021 19:00Moze dogovoreno! Samo budi svjestan da te anonimnost foruma ne stiti. Nisi ni svjestan koliko sam ti svaki dan blizu i koliko mozes najebat zbog tih provokacija.STARx wrote: ↑17/07/2021 18:52 Ja viber i nemam.. Ako mislis na broj sa teme pitamo mehanicare, trazio je pomoc oko kocionih klijesta, a ja mu proslijedio dobar vw servis. Samo si paglu da to skontas.
Jel me zajebajes da dodajes broj na viber da nekome gledas sliku?? Pasha, tebi paznja nije privucena. Ovo je nesto jace. Javi mi se privatno, da ti posaljem nesto sto ce te vise zanimatiDa smiris strast. Malo vratis tekst, pa skontas da si ti padobranac zajedno s tatinim sincicem u mazdi. Ti bas paglu.
Nastavi samo...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto dječica.... 
- Romeo 80
#33507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dogovoreno lutko!
-
STARx
#33508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vazi june. Pomilkim glavu.
- Laplace
#33509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
O tome sam već par puta pisao ovdje. Ta i pumpa (skoro) prekoputa u Vogošći su tačno između dva kružna toka. Prije nego što su napravljeni kružni bi i imalo smisla ubacivati se preko pune (mada je nepropisno, rizično i bolje je uključiti se udesno i tražiti mejsto za polukružno, što sam uvijek radio), ali sad sa kružnim je nepotrebno i drsko. A opet, gori su likovi koji ih puštaju. Trebalo bi kažnjavati ij esne i druge, jer su puštači de facto saučesnici u kršenju propisa i ugrožavanju drugih učesnika u saobraćaju. Ovi prvi ne bi to ni radili da znaju da ih niko neće pustiti.Romeo 80 wrote: ↑16/07/2021 21:55 Da se vratimo na pravi kolosjek. Nerviraju me debilni pustaci koji pustaju uvaljivace da preko duple pune presijecaju put vozilima koja imaju prednost, a kruzni tok zjapi samo 200 metara ispred! Ali ko ce ici do kruznog, bolje se uvaliti preko pune, jer uvijek ima kurbana koji pustaju i prave time budalama sve nas normalne.
Jutros mi se to desilo kod Umax pumpe u Vogosci.![]()
To je još jedan pokazatelj da naša policija apsolutno nema viziju da spriječi kršenje propisa. Nigdje policije da bar ponekad kazni ovako drsko ponašanje u saobraćaju. Valjda su zauzeti kažnjavanjem malih prekoračenja u nekim zabitima na mjestima gdje nije jasno da li je naseljeno mjesto ili ne (kako neko reče, lik je 200 metara od ceste napravio vanjski WC i time tu dionicu pretvorio u naseljeno mjesto).
-
EasyMan
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#33511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ali kad obiđe kolonu od 20 auta i uvali se na početak kolone... više bih kaznio ovog što ga je pustio nego idiota uvaljivača... svi budale što čekaju, samo on pametan ide...
- Laplace
#33512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad će naši vozači naučiti čemu služi žuto svjetlo na semaforu i zašto nikad?
Danas lik ispred mene čeka na crvenom, upali se žuto, upali se zeleno i tek par sekundi kasnije on polagano kreće. Očigledno je da je pripremu za kretanje počeo tek kad se upalilo zeleno.
[Btw, prošle godine sam stojao na semaforu pored vozača koji je čekao na crvenom - nije gledao u mobitel niti išta radio, sam čekao normalno. Kako se njemu zeleno pali prije nego meni, upratio sam da na žutom ništa ne radi (niti gleda u mobitel, čak je i gledao prema semaforu) i tek na zelenom ubacuje u brzinu i sekundu-dvije kasnije lagano kreće.
Da li se naši vozači zapitaju zašto pješacima nema žutog svjetla na semaforu? Možda zato što pješak jednostavno krene, nema potrebe pritisnuti kvačilo, ubaciti u brzinu i pustiti kvačilo.
Danas lik ispred mene čeka na crvenom, upali se žuto, upali se zeleno i tek par sekundi kasnije on polagano kreće. Očigledno je da je pripremu za kretanje počeo tek kad se upalilo zeleno.
[Btw, prošle godine sam stojao na semaforu pored vozača koji je čekao na crvenom - nije gledao u mobitel niti išta radio, sam čekao normalno. Kako se njemu zeleno pali prije nego meni, upratio sam da na žutom ništa ne radi (niti gleda u mobitel, čak je i gledao prema semaforu) i tek na zelenom ubacuje u brzinu i sekundu-dvije kasnije lagano kreće.
Da li se naši vozači zapitaju zašto pješacima nema žutog svjetla na semaforu? Možda zato što pješak jednostavno krene, nema potrebe pritisnuti kvačilo, ubaciti u brzinu i pustiti kvačilo.
- Romeo 80
#33513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je toblack_adrian wrote: ↑17/07/2021 19:47 ali kad obiđe kolonu od 20 auta i uvali se na početak kolone... više bih kaznio ovog što ga je pustio nego idiota uvaljivača... svi budale što čekaju, samo on pametan ide...
- JavierBosnia
#33514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerijetko se zna desiti da 3 prva auta na semaforu jedan do drugog pri paljenju zelenog svjetla niko ne kreće. Poprilično sam siguran da i ne gledaju u semafor (ili ga ne vide baš najbolje jer su ispod njega), pa i kad se upali zeleno ne vjeruju svojim očima nego čekaju da onaj pored krene. Eh kad se tri takva potrefe, onda se obično čeka da neko svirne iza pa da se lagano krene.Laplace wrote: ↑17/07/2021 19:52 Kad će naši vozači naučiti čemu služi žuto svjetlo na semaforu i zašto nikad?
- black_adrian
#33515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad smo već kod semafora, da se spomenu i oni koji odmah krenu ali ga razvuku maksimalno, k'o ono boli me briga za ostale, bitno je da sam ja prošao, ovi iza mogu sačekat opet zeleno. To sve češće vidim, pogotovo na jako kratkim semaforima.
Npr. sa Ćumurije prema ul. Zelenih Beretki ili odmah desno Obalom. Često kad sam prvi na tom semaforu kad odmaknem haman da više i ne vidim most u retrovizoru, a krećem se prema ul. Zelenih Beretki, onaj iza mene haman nije ni krenuo.
Svakako ovo što Laplace kaže, kretanje sa semafora nam je 0 generalno. Nije čudo što su gužve i kad nije špica.
Npr. sa Ćumurije prema ul. Zelenih Beretki ili odmah desno Obalom. Često kad sam prvi na tom semaforu kad odmaknem haman da više i ne vidim most u retrovizoru, a krećem se prema ul. Zelenih Beretki, onaj iza mene haman nije ni krenuo.
Svakako ovo što Laplace kaže, kretanje sa semafora nam je 0 generalno. Nije čudo što su gužve i kad nije špica.
- Romeo 80
#33516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su 1000 puta spomenute stvari na ovoj temi i sve ste u pravu. Ljudi krecu sa semafora kao da im je zgrada zavezana za karambolku. Krenem sasvim normalno bez ikakvog gasanja. Dodjem do magicnih 60 km/h a u retrovizoru svi kao mravi. Jedva da su debili i krenuli.
Retardiranost povezana sa bolikurcizmom i bahatoscu
Retardiranost povezana sa bolikurcizmom i bahatoscu
- Laplace
#33517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Auto škole. Neki dan sam prolazio pored auto škole dok kreće sa parkinga. Brže sam se ja kretao pješice nego on autom. Pored njega puž sa kućicom izbacio lijevi rog i pretiče.black_adrian wrote: ↑17/07/2021 20:52 Kad smo već kod semafora, da se spomenu i oni koji odmah krenu ali ga razvuku maksimalno, k'o ono boli me briga za ostale, bitno je da sam ja prošao, ovi iza mogu sačekat opet zeleno. To sve češće vidim, pogotovo na jako kratkim semaforima.
-
BadBoy
#33518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Našim vozačinama treba na tehničkmo vadit dugme za sva četiri žmigavca
- S4mpion
#33519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U gradu ima nekoliko semafora čija vidljivost je, na sunčanom danu, truba.JavierBosnia wrote: ↑17/07/2021 20:40Nerijetko se zna desiti da 3 prva auta na semaforu jedan do drugog pri paljenju zelenog svjetla niko ne kreće. Poprilično sam siguran da i ne gledaju u semafor (ili ga ne vide baš najbolje jer su ispod njega), pa i kad se upali zeleno ne vjeruju svojim očima nego čekaju da onaj pored krene. Eh kad se tri takva potrefe, onda se obično čeka da neko svirne iza pa da se lagano krene.Laplace wrote: ↑17/07/2021 19:52 Kad će naši vozači naučiti čemu služi žuto svjetlo na semaforu i zašto nikad?
Nekoliko puta mi se znalo desit' da pored mene stane kamion ili kombi, koji pređe zaustavnu traku i ne vidiš semafor.
- Qler
#33520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas prema Igmanu od Vojkovića gospođa, u nekim 50im, P nazad... Hajde shvatam početnik je, ali brate svaka, ali bukvalno svaka krivina, ne bitno koliko blaga, ide kočenje i usporavanje. Znači od Vojkovića do Krupca (prestigao sam je na onoj isprekidanoj prije Nešković, prije kamenoloma) na svakoj krivični štop svijetla, i usporavanje na 30-40. Sve je ispizdila, kolonu napravila...
Ne krivim gospođu, nego instruktora joj debilnog...
- black_adrian
#33521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali koliko takvih ima po noći. Idu 60-70 i kad im naiđe auto iz suprotnog smjera uspore na 40-45. Pa onda dok ubrzaju... A po krivinama da ne govorim..
- vjeshalica
#33522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pocetnik u 50toj i 20toj godini nije nimalo isti.Qler wrote: ↑18/07/2021 00:39 Danas prema Igmanu od Vojkovića gospođa, u nekim 50im, P nazad... Hajde shvatam početnik je, ali brate svaka, ali bukvalno svaka krivina, ne bitno koliko blaga, ide kočenje i usporavanje. Znači od Vojkovića do Krupca (prestigao sam je na onoj isprekidanoj prije Nešković, prije kamenoloma) na svakoj krivični štop svijetla, i usporavanje na 30-40. Sve je ispizdila, kolonu napravila...
Ja da sam u poziciji da sam P u tim nekim godinama, radije bi se sklonila kad bi uocila kolonu iza sebe nije to kakav gubitak vremena i steta.
- simbabimba
#33523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma kakav instruktor i vangradska voznja, meni niko nije spomenuo nista oko toga, polaganje nocnje voznje u parkiranom autu tipa upali kratka upali duga... niko ko tek polozi ne zna da vozi ni po gradu tupavo a kamoli van grada. Kocenje opcenito, ko zna, koci motorom gdje god moze...Qler wrote: ↑18/07/2021 00:39 Danas prema Igmanu od Vojkovića gospođa, u nekim 50im, P nazad... Hajde shvatam početnik je, ali brate svaka, ali bukvalno svaka krivina, ne bitno koliko blaga, ide kočenje i usporavanje. Znači od Vojkovića do Krupca (prestigao sam je na onoj isprekidanoj prije Nešković, prije kamenoloma) na svakoj krivični štop svijetla, i usporavanje na 30-40. Sve je ispizdila, kolonu napravila...
- mirsek
#33524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan pljusak, lije kao iz kabla plus vjetar nanosi. Iskljucenje sa auto puta prema Travniku pa od naplatnih kucica prvih 5-6 km, ogranicenje 70kmh, ja vozim oko 50 jer brisaci na najbrze ne mogu da skinu koliko jako pada, lik se zalijepio iza mene i blica, poslije par sekundi pretice i ode dalje sa oko 80kmh kao da je najljepsi ljetni dan. Kako ti ljudi prezive svoje voznje fakat ne kontam.
- Laplace
#33525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su u suštini jedine situacije kad sam ja znao kasniti sa kretanjem na semaforu, jer jednostavno ne vidim da se upalilo zeleno. Kad je jako sunce onda bolje vidi drugi ili treći u redu nego prvi, pa mi čovjek svirne i za sekundu sam u pokretu (uz izvinjenje jer kasnim).S4mpion wrote: ↑18/07/2021 00:31U gradu ima nekoliko semafora čija vidljivost je, na sunčanom danu, truba.JavierBosnia wrote: ↑17/07/2021 20:40
Nerijetko se zna desiti da 3 prva auta na semaforu jedan do drugog pri paljenju zelenog svjetla niko ne kreće. Poprilično sam siguran da i ne gledaju u semafor (ili ga ne vide baš najbolje jer su ispod njega), pa i kad se upali zeleno ne vjeruju svojim očima nego čekaju da onaj pored krene. Eh kad se tri takva potrefe, onda se obično čeka da neko svirne iza pa da se lagano krene.
Nekoliko puta mi se znalo desit' da pored mene stane kamion ili kombi, koji pređe zaustavnu traku i ne vidiš semafor.