Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post Reply
deogest

#851 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by deogest »

mk ultra wrote: 15/07/2021 17:47
deogest wrote: 15/07/2021 17:46

Ali iznenadio bi se koliko vise ljudi sa travnickim diplomama radi u drzavnoj sluzbi od onih sa UNSOM. Njima redovno kapa 2000+ maruna a ti ismijavaj :lol:
Mozda telekom i ep i oar ovih kantonalnih tipa sagas, bhgas i sl, sve ostalo je debelo ispod 2 tisuće
Ako oni sa SSS tamo imaju 1500KM, mislim da njihovi advokati koji su zavrsili u travniku ne prolaze ispod 2500 KM mjesecno. Kao i ekonomisti. Mislim na BH Telecom, za dalje ne znam, ali su u drzavnoj sluzbi, sto je x puta bolje nego realan sektor.
Bloo
Globalna šefica

#852 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bloo »

Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 17:43

Aha, tako.

A da li je sada nešto tipa ko ono u Travniku ili je i dalje ipak na višoj razini?
Ali iznenadio bi se koliko vise ljudi sa travnickim diplomama radi u drzavnoj sluzbi od onih sa UNSOM. Njima redovno kapa 2000+ maruna a ti ismijavaj :lol:
A tek koliko ljudi sa travnickim.dodiplomskim.upise postdiplomski na UnSA :)
sumirprimus

#853 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

Zato i jesmo u krcu
deogest

#854 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by deogest »

Bloo wrote: 15/07/2021 17:51

A tek koliko ljudi sa travnickim.dodiplomskim.upise postdiplomski na UnSA :)
Pa istina. I zavrse 5 puta brze od ovih drugih. U Travniku spicis 4 godine brzo i hladno se upises u Sarajevo ili Mostar na postdiplomski, a cak idu i u Austriju. Bez ikakvih problema tamo studiraju i rade jer su fakulteti priznati od strane nase drzave, tako da ga priznaju i drugi u 99 % slucajeva.
sumirprimus

#855 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
deogest

#856 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by deogest »

sumirprimus wrote: 15/07/2021 17:57 Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
Realno govoreci, tesko da ima kvaliteta i sa UNSE. I jedni i drugi kad zavrse pojma nemaju, i kad se zaposle sve ponovo moraju da uce, sto je i logicno jer jer praksa nula, pogotovo na UNSI. Kazu da kad su studenti medicine i stomatologije dosli na Ganicev fakultet i vidjeli onu opremu modernu, da su se zijanili, nisu im znali ni imena. :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#857 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bobi »

Te ekonomske fakultete treba ukinuti, trla baba lan :D, unsa, zenicki, tuzlanski, banjalucki, travnicki i sta ti ja znam . To sto oni rade svaki inzinjer moze zavezanih očiju :D.
foxlife

#858 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by foxlife »

Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 17:27
uglavnomja wrote: 15/07/2021 17:20 izas'o fakultet iz pritvora, denis pusten cim je osmica zaglavio

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasnik ... /210715110
Meni nisu jasni ljudi koji upisuje te fakultete, jebo nanu ako s tom diplomom možeš raditi igdje osim u McDonaldsu.
Ali nekako i paše, američki univerzitet - američki fast food.
pa upisu jer im na budzetu traze neki papir na mjestu na kojem vec rade
kupe diplomu i samo nastave raditi tamo gdje su radili proteklih 10 godina
Satrap_Darije

#859 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Satrap_Darije »

Nema tu kvaliteta nikad
????

Pa to je malo veće selo a Sarajevo je veoma blizu.
sumirprimus

#860 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta :lol:
Odes kae na cevape, pis pauzu i upises godinu :lol:
deogest

#861 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by deogest »

foxlife wrote: 15/07/2021 18:02
Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 17:27

Meni nisu jasni ljudi koji upisuje te fakultete, jebo nanu ako s tom diplomom možeš raditi igdje osim u McDonaldsu.
Ali nekako i paše, američki univerzitet - američki fast food.
Ili to. Ili jednostavno nastave raditi kod nekog u familiji ko ima firmu, advokatsku kancelariju i tako. Ali sve vise i odlaze vani s tim diplomama, na postdiplomski i onda ostanu tamo.
Bobi
Forum administrator

#862 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 15/07/2021 18:04 Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta :lol:
Jedan moj kolega upisao zastitu na radu u Kiseljaku, ja mu ono "Sta ce ti to bolan?", eno radi kod privatnika..dvi milje u padže bez štele posao dobio, niko u firmi nije ga znao :D.
Satrap_Darije

#863 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Satrap_Darije »

Bobi wrote: 15/07/2021 18:00 Te ekonomske fakultete treba ukinuti, trla baba lan :D, unsa, zenicki, tuzlanski, banjalucki, travnicki i sta ti ja znam . To sto oni rade svaki inzinjer moze zavezanih očiju :D.
Ako većina studenata sa tih fakulteta ne može naći neki posao u struci onda su ti fakulteti sami sebi svrha.

Nije to kao situacija sa Osmanagićem. Tamo gdje je on zaposlen nema nikakve odgovornosti, discipline, radne etike, meritokracije....
Stavio ti tamo Osmanagića ili kip Ivana Pavla II dođe ti na isto.

Tamo gdje su rezultati sve i gdje se lako ispada iz igre i gubi tržište je mnogo drugačija situacija.
daddy-kool

#864 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by daddy-kool »

Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 14:15 Image

Zašto iz SDA govore da je ovo napad na Bošnjake kada je iz ovoga dokumenta gore jasno da se radi o Hrvatu?
:lol: :lol:
foxlife

#865 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by foxlife »

deogest wrote: 15/07/2021 18:06
foxlife wrote: 15/07/2021 18:02

Ili to. Ili jednostavno nastave raditi kod nekog u familiji ko ima firmu, advokatsku kancelariju i tako. Ali sve vise i odlaze vani s tim diplomama, na postdiplomski i onda ostanu tamo.
nije problem kad radi kod nekoga u familiji i privatnim firmama
problem je kad takvi rade u javnim institucijama
Satrap_Darije

#866 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Satrap_Darije »

Bobi wrote: 15/07/2021 18:07
sumirprimus wrote: 15/07/2021 18:04 Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta :lol:
Jedan moj kolega upisao zastitu na radu u Kiseljaku, ja mu ono "Sta ce ti to bolan?", eno radi kod privatnika..dvi milje u padže bez štele posao dobio, niko u firmi nije ga znao :D.
Deficitarno zanimanje.
Tih tzv. stručnjaka fali, a po zakonima ih mnogo firmi mora imati.

Njih se zapošljava da se ne bi plaćale kazne ako se nekome zamjere.

Jebe se privatniku gdje je stekao tu diplomu, samo da vrijedi za inspekciju.
foxlife

#867 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by foxlife »

deficitarnih zanimanja ima koliko hoces al nasi znaju upisati i zavrsavati samo pravo kriminalistiku ekonomiju i politicke nauke uglavnom novinarstvo
mozda sam zaboravio neko zanimanje i faks al uglavnom to je to i svi hoce odmah da imaju kancelariju sluzbeno auto i sl
Iker C

#868 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Iker C »

Privatne fakultete treba ostaviti cisto da sposobni Bosnjaci ne bi gubili vrijeme na drzavnom fakultetu. Zamislite npr da jedan Osmica koji je u zivotu sve prosao mora odgovarati ustavno pravo pred Duvnjakom. To je apsurd i non sens da covjek koji je stvarao BiH mora polagati ispite. I bas radi takvih ljudi trebaju da rade privatni fakulteti. Vecina ljudi u drzavnim firmama nije vrijeme gubilo na fakultetima vec su zahvaljujuci svojim sposobnostima dobili posao pa su zbog apsurdnih zakonskih uslova morali upisati fakultete na priavtnim univerzitetima.
deogest

#869 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by deogest »

Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 18:09

Deficitarno zanimanje.

Pa u neku ruku ih i razumijem, kao neko ko je zavrsio na UNSI. Ako imas para i neces da gubis vrijeme, da se yebes sa svakim i da te ugnjetavaju isti profesori koji na privatnim fakultetima piju kaficu sa studentima. Tako bi trebalo biti i na drzavnim fakultetima, oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.

Plati i miran si. Na kraju krajeva vise ih radi s takvim diplomama nego s tim, realno. Dodjes na pravo prvu godinu u Sar, 1000 ljudi, de bolan, ko ce to pozaposljavat?
Bobi
Forum administrator

#870 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bobi »

Deficitarno zanimanje.

Sve stoji, osobu znam, radio je godinama u sluzbi zastite na radu kao SS i stekao dosta znanja tako da mu diploma samo otvorila neke mogucnosti.
Satrap_Darije

#871 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Satrap_Darije »

Bobi wrote: 15/07/2021 18:14

Deficitarno zanimanje.

Sve stoji, osobu znam, radio je godinama u sluzbi zastite na radu kao SS i stekao dosta znanja tako da mu diploma samo otvorila neke mogucnosti.
Ne samo njemu nego je i pomogla tom privatniku. Dakle po zakonu MORA imati VSS ili možda VŠS za taj posao gdje god radio a da se to traži.
Apsurdno ali istinito.

Dakle, da je radio 20 godina taj posao, i da zna sve što postoji vezano za njega, firma mora zaposliti novajliju sa važećom diplomom da bi se zadovoljio zakon bez obzira znao taj išta o tome ili ne.
A on koji ima i iskustvo i znanje ne može to obnašati jer je SS-ovac. I to u privatnoj firmi. Čista glupost po meni.

Za npr. inženjere ili ljude koji su direktno u proizvodnji nije baš tako.
General War

#872 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by General War »

Nema tu kvaliteta nikad
Vidis da strucnjaci ne znaju polozit ni privatni
..mada ja ne vidim sta je to drzavni kvalitetniji osim sto profesori seru po studentima a na privatnom to nemogu raditi...ne pravi vise ni sorbona ni oxford neke naucnike...niti lidere, nema potrebe za tim.
costacurta

#873 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by costacurta »

deogest wrote: 15/07/2021 17:59
Nema tu kvaliteta nikad
Realno govoreci, tesko da ima kvaliteta i sa UNSE. I jedni i drugi kad zavrse pojma nemaju, i kad se zaposle sve ponovo moraju da uce, sto je i logicno jer jer praksa nula, pogotovo na UNSI. Kazu da kad su studenti medicine i stomatologije dosli na Ganicev fakultet i vidjeli onu opremu modernu, da su se zijanili, nisu im znali ni imena. :lol:
De da ja tebe, pretpostavljam kao školovanog i obrazovanog, pitam šta ti znače ovi akronimi UNSE i UNSI?
I Travniku, Bijeljini, Vitezu, Kalosima i drugim pichkama materinama privatnim fakultetima radi ko? Rade isti oni profesori i asistenti koji rade na Javnim univerzitetima samo što na tim privatnim fakultetima uglavnom nisu namćorasti, nadrndani, nadrkani, odurni i bezobrazni kao što su na javnom fakultetu tj svojoj matičnoj katedri.
Nije kriv niko drugi do oni sami za poplavu ovih diploma. Oni puštaju sve ijednog "studenta" na privatnom faxu jer mu je tako "šef" tj vlasnik naredio. Oni su ujebali sistem za šaku maraka. Pored suda i tužilaštva ova "visokoakadrmska" zajednica je naše najveće zlo.
Sve drugo su priče pred spavanje za malu djecu
costacurta

#874 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by costacurta »

Iker C wrote: 15/07/2021 18:12 Privatne fakultete treba ostaviti cisto da sposobni Bosnjaci ne bi gubili vrijeme na drzavnom fakultetu. Zamislite npr da jedan Osmica koji je u zivotu sve prosao mora odgovarati ustavno pravo pred Duvnjakom. To je apsurd i non sens da covjek koji je stvarao BiH mora polagati ispite. I bas radi takvih ljudi trebaju da rade privatni fakulteti. Vecina ljudi u drzavnim firmama nije vrijeme gubilo na fakultetima vec su zahvaljujuci svojim sposobnostima dobili posao pa su zbog apsurdnih zakonskih uslova morali upisati fakultete na priavtnim univerzitetima.
Koji si ti meni kralj :thumbup:
Bobi
Forum administrator

#875 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Bobi »

daddy-kool wrote: 15/07/2021 18:07
Satrap_Darije wrote: 15/07/2021 14:15 Image

Zašto iz SDA govore da je ovo napad na Bošnjake kada je iz ovoga dokumenta gore jasno da se radi o Hrvatu?
:lol: :lol:
Šta li piše onda kod seke na upisnom listu :skoljka: ?
Post Reply