Ako oni sa SSS tamo imaju 1500KM, mislim da njihovi advokati koji su zavrsili u travniku ne prolaze ispod 2500 KM mjesecno. Kao i ekonomisti. Mislim na BH Telecom, za dalje ne znam, ali su u drzavnoj sluzbi, sto je x puta bolje nego realan sektor.
Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
- deogest
#851 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
- Bloo
- Globalna šefica
#852 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
A tek koliko ljudi sa travnickim.dodiplomskim.upise postdiplomski na UnSAdeogest wrote: ↑15/07/2021 17:46Ali iznenadio bi se koliko vise ljudi sa travnickim diplomama radi u drzavnoj sluzbi od onih sa UNSOM. Njima redovno kapa 2000+ maruna a ti ismijavajSatrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 17:43
Aha, tako.
A da li je sada nešto tipa ko ono u Travniku ili je i dalje ipak na višoj razini?![]()
-
sumirprimus
#853 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Zato i jesmo u krcu
- deogest
#854 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Pa istina. I zavrse 5 puta brze od ovih drugih. U Travniku spicis 4 godine brzo i hladno se upises u Sarajevo ili Mostar na postdiplomski, a cak idu i u Austriju. Bez ikakvih problema tamo studiraju i rade jer su fakulteti priznati od strane nase drzave, tako da ga priznaju i drugi u 99 % slucajeva.
-
sumirprimus
#855 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
Nema tu kvaliteta nikad
- deogest
#856 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Realno govoreci, tesko da ima kvaliteta i sa UNSE. I jedni i drugi kad zavrse pojma nemaju, i kad se zaposle sve ponovo moraju da uce, sto je i logicno jer jer praksa nula, pogotovo na UNSI. Kazu da kad su studenti medicine i stomatologije dosli na Ganicev fakultet i vidjeli onu opremu modernu, da su se zijanili, nisu im znali ni imena.sumirprimus wrote: ↑15/07/2021 17:57 Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#857 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Te ekonomske fakultete treba ukinuti, trla baba lan
, unsa, zenicki, tuzlanski, banjalucki, travnicki i sta ti ja znam . To sto oni rade svaki inzinjer moze zavezanih očiju
.
-
foxlife
#858 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
pa upisu jer im na budzetu traze neki papir na mjestu na kojem vec radeSatrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 17:27Meni nisu jasni ljudi koji upisuje te fakultete, jebo nanu ako s tom diplomom možeš raditi igdje osim u McDonaldsu.uglavnomja wrote: ↑15/07/2021 17:20 izas'o fakultet iz pritvora, denis pusten cim je osmica zaglavio
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasnik ... /210715110
Ali nekako i paše, američki univerzitet - američki fast food.
kupe diplomu i samo nastave raditi tamo gdje su radili proteklih 10 godina
- Satrap_Darije
#859 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
????sumirprimus wrote: ↑15/07/2021 17:57 Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
Pa to je malo veće selo a Sarajevo je veoma blizu.
-
sumirprimus
#860 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta
Odes kae na cevape, pis pauzu i upises godinu
Odes kae na cevape, pis pauzu i upises godinu
- deogest
#861 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ili to. Ili jednostavno nastave raditi kod nekog u familiji ko ima firmu, advokatsku kancelariju i tako. Ali sve vise i odlaze vani s tim diplomama, na postdiplomski i onda ostanu tamo.foxlife wrote: ↑15/07/2021 18:02pa upisu jer im na budzetu traze neki papir na mjestu na kojem vec radeSatrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 17:27
Meni nisu jasni ljudi koji upisuje te fakultete, jebo nanu ako s tom diplomom možeš raditi igdje osim u McDonaldsu.
Ali nekako i paše, američki univerzitet - američki fast food.
kupe diplomu i samo nastave raditi tamo gdje su radili proteklih 10 godina
-
Bobi
- Forum administrator
#862 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Jedan moj kolega upisao zastitu na radu u Kiseljaku, ja mu ono "Sta ce ti to bolan?", eno radi kod privatnika..dvi milje u padže bez štele posao dobio, niko u firmi nije ga znaosumirprimus wrote: ↑15/07/2021 18:04 Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta![]()
Odes kae na cevape, pis pauzu i upises godinu![]()
- Satrap_Darije
#863 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ako većina studenata sa tih fakulteta ne može naći neki posao u struci onda su ti fakulteti sami sebi svrha.
Nije to kao situacija sa Osmanagićem. Tamo gdje je on zaposlen nema nikakve odgovornosti, discipline, radne etike, meritokracije....
Stavio ti tamo Osmanagića ili kip Ivana Pavla II dođe ti na isto.
Tamo gdje su rezultati sve i gdje se lako ispada iz igre i gubi tržište je mnogo drugačija situacija.
-
daddy-kool
#864 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Satrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 14:15
Zašto iz SDA govore da je ovo napad na Bošnjake kada je iz ovoga dokumenta gore jasno da se radi o Hrvatu?
-
foxlife
#865 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
nije problem kad radi kod nekoga u familiji i privatnim firmama
problem je kad takvi rade u javnim institucijama
- Satrap_Darije
#866 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Deficitarno zanimanje.Bobi wrote: ↑15/07/2021 18:07Jedan moj kolega upisao zastitu na radu u Kiseljaku, ja mu ono "Sta ce ti to bolan?", eno radi kod privatnika..dvi milje u padže bez štele posao dobio, niko u firmi nije ga znaosumirprimus wrote: ↑15/07/2021 18:04 Ma nema gdje nema tih privatnih pispauza fakulteta![]()
Odes kae na cevape, pis pauzu i upises godinu![]()
.
Tih tzv. stručnjaka fali, a po zakonima ih mnogo firmi mora imati.
Njih se zapošljava da se ne bi plaćale kazne ako se nekome zamjere.
Jebe se privatniku gdje je stekao tu diplomu, samo da vrijedi za inspekciju.
-
foxlife
#867 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
deficitarnih zanimanja ima koliko hoces al nasi znaju upisati i zavrsavati samo pravo kriminalistiku ekonomiju i politicke nauke uglavnom novinarstvo
mozda sam zaboravio neko zanimanje i faks al uglavnom to je to i svi hoce odmah da imaju kancelariju sluzbeno auto i sl
mozda sam zaboravio neko zanimanje i faks al uglavnom to je to i svi hoce odmah da imaju kancelariju sluzbeno auto i sl
-
Iker C
#868 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Privatne fakultete treba ostaviti cisto da sposobni Bosnjaci ne bi gubili vrijeme na drzavnom fakultetu. Zamislite npr da jedan Osmica koji je u zivotu sve prosao mora odgovarati ustavno pravo pred Duvnjakom. To je apsurd i non sens da covjek koji je stvarao BiH mora polagati ispite. I bas radi takvih ljudi trebaju da rade privatni fakulteti. Vecina ljudi u drzavnim firmama nije vrijeme gubilo na fakultetima vec su zahvaljujuci svojim sposobnostima dobili posao pa su zbog apsurdnih zakonskih uslova morali upisati fakultete na priavtnim univerzitetima.
- deogest
#869 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Pa u neku ruku ih i razumijem, kao neko ko je zavrsio na UNSI. Ako imas para i neces da gubis vrijeme, da se yebes sa svakim i da te ugnjetavaju isti profesori koji na privatnim fakultetima piju kaficu sa studentima. Tako bi trebalo biti i na drzavnim fakultetima, oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.Satrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 18:09Deficitarno zanimanje.
Plati i miran si. Na kraju krajeva vise ih radi s takvim diplomama nego s tim, realno. Dodjes na pravo prvu godinu u Sar, 1000 ljudi, de bolan, ko ce to pozaposljavat?
-
Bobi
- Forum administrator
#870 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Sve stoji, osobu znam, radio je godinama u sluzbi zastite na radu kao SS i stekao dosta znanja tako da mu diploma samo otvorila neke mogucnosti.Satrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 18:09Deficitarno zanimanje.
- Satrap_Darije
#871 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ne samo njemu nego je i pomogla tom privatniku. Dakle po zakonu MORA imati VSS ili možda VŠS za taj posao gdje god radio a da se to traži.Bobi wrote: ↑15/07/2021 18:14Sve stoji, osobu znam, radio je godinama u sluzbi zastite na radu kao SS i stekao dosta znanja tako da mu diploma samo otvorila neke mogucnosti.Satrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 18:09
Deficitarno zanimanje.
Apsurdno ali istinito.
Dakle, da je radio 20 godina taj posao, i da zna sve što postoji vezano za njega, firma mora zaposliti novajliju sa važećom diplomom da bi se zadovoljio zakon bez obzira znao taj išta o tome ili ne.
A on koji ima i iskustvo i znanje ne može to obnašati jer je SS-ovac. I to u privatnoj firmi. Čista glupost po meni.
Za npr. inženjere ili ljude koji su direktno u proizvodnji nije baš tako.
- General War
#872 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Vidis da strucnjaci ne znaju polozit ni privatnisumirprimus wrote: ↑15/07/2021 17:57 Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad
..mada ja ne vidim sta je to drzavni kvalitetniji osim sto profesori seru po studentima a na privatnom to nemogu raditi...ne pravi vise ni sorbona ni oxford neke naucnike...niti lidere, nema potrebe za tim.
-
costacurta
#873 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
De da ja tebe, pretpostavljam kao školovanog i obrazovanog, pitam šta ti znače ovi akronimi UNSE i UNSI?deogest wrote: ↑15/07/2021 17:59Realno govoreci, tesko da ima kvaliteta i sa UNSE. I jedni i drugi kad zavrse pojma nemaju, i kad se zaposle sve ponovo moraju da uce, sto je i logicno jer jer praksa nula, pogotovo na UNSI. Kazu da kad su studenti medicine i stomatologije dosli na Ganicev fakultet i vidjeli onu opremu modernu, da su se zijanili, nisu im znali ni imena.sumirprimus wrote: ↑15/07/2021 17:57 Travnik kiseljak to sve treba zatvorit.
Nema tu kvaliteta nikad![]()
I Travniku, Bijeljini, Vitezu, Kalosima i drugim pichkama materinama privatnim fakultetima radi ko? Rade isti oni profesori i asistenti koji rade na Javnim univerzitetima samo što na tim privatnim fakultetima uglavnom nisu namćorasti, nadrndani, nadrkani, odurni i bezobrazni kao što su na javnom fakultetu tj svojoj matičnoj katedri.
Nije kriv niko drugi do oni sami za poplavu ovih diploma. Oni puštaju sve ijednog "studenta" na privatnom faxu jer mu je tako "šef" tj vlasnik naredio. Oni su ujebali sistem za šaku maraka. Pored suda i tužilaštva ova "visokoakadrmska" zajednica je naše najveće zlo.
Sve drugo su priče pred spavanje za malu djecu
-
costacurta
#874 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Koji si ti meni kraljIker C wrote: ↑15/07/2021 18:12 Privatne fakultete treba ostaviti cisto da sposobni Bosnjaci ne bi gubili vrijeme na drzavnom fakultetu. Zamislite npr da jedan Osmica koji je u zivotu sve prosao mora odgovarati ustavno pravo pred Duvnjakom. To je apsurd i non sens da covjek koji je stvarao BiH mora polagati ispite. I bas radi takvih ljudi trebaju da rade privatni fakulteti. Vecina ljudi u drzavnim firmama nije vrijeme gubilo na fakultetima vec su zahvaljujuci svojim sposobnostima dobili posao pa su zbog apsurdnih zakonskih uslova morali upisati fakultete na priavtnim univerzitetima.
-
Bobi
- Forum administrator
#875 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Šta li piše onda kod seke na upisnom listudaddy-kool wrote: ↑15/07/2021 18:07Satrap_Darije wrote: ↑15/07/2021 14:15
Zašto iz SDA govore da je ovo napad na Bošnjake kada je iz ovoga dokumenta gore jasno da se radi o Hrvatu?![]()
![]()