Ti si počeo sa tim temama. I jeste, uvođenje eura jeste obaveza svake članice EU. Samo Švedska i Danska imaju ugovore imaju ugovor kojim se "priznaje" njhovo pravo na sopstvenu valutu, dok ovi ostali kroz namjerno kršenje uslova izbjegavaju uvođenje eura, jer ne žele da budu dio te zajednice. Zagreb ovdje čini uslugu Briselu, ne obrnuto.istra_hr wrote: ↑11/07/2021 15:09 1- Nije točno da Slovenija blokira ulaz Hrvatske u Šengenski prostor
To je upočetku bilo - dok nisu sami shvatili da "pomicanje " granice na istok je i njihov interes. Danas to izričito naglašavaju!
BTW. poslije našeg ulaska u EU, Slovenija je izgubila nekoliko sudskih sporova sa Hrvatskom ... LJ Banka, Teran Istarsko vino, nepravomoćnost SLO arbitražne odluke o granici u Piranskom zaljevu itd.
2- Netočna je tvoja tvrdnja da je uvođenje Eura obaveza! Primjer Švedske, Češke .. i još nekih. Euro trenutno koristi 19 zemalja EU
mislim, tema je Z. Milanović!?
ne znam, zašto se uopće trudim objašnjavati nešto - kad ovdje postoje experti i sveznalice
Niti sam ja niti je iko ovdje eksperat, niti sveznalica, ali mi valjda konzumiranje medija iz njemačkog govornog područja daje neki kredibilitet kada pričam o njihovom pogledu na balkanske države i ostatak srednje i istočne evrope.
A što se tiče te presude, ja koliko znam Slovenija nju još uvijek priznaje i maltretira hrvatske ribare koji love tu (mada nisam više siguran da li je to tako, možda ti kao lokalac tu znaš više od mene).