Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

User avatar
parappa
Posts: 3313
Joined: 02/09/2014 21:43
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#40176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by parappa »

JohnnyS wrote: 27/06/2021 21:14
Emiremir33 wrote: 27/06/2021 20:57
JohnnyS wrote: 27/06/2021 20:53


Vjerojatno to ima nešto sa smjernicama EU, ali jamačno su iste smjernice bile i kad su izbori bili pa su tad rampe bile dignute i ulaz je bio slobodan. Ugl, ja bar godinu dana govorim svojim kolegama bez hrvatskog državljanstva da ako sebe iole vole ne idu kod nekog tko ih gleda kao osobe niže vrste. Nisam ni ja bio nijednom, a da nije poslovno. Ko ste više bola pa da silu prosipate
Cinično malo gledaju vas samo pred izbore
.A i sa valcinama nisu se pretrgli da se cijepite nego sve na kapaljku
Pravo da ti kažem, nisam se ni ja pretrgo od neke ljubavi prema Hrvatskoj, koristim putovnicu jer mi je lakše i dok sam bio mlađi pratio sam Dinamo :D Od hrvatstva mi je ostalo da jedem proizvode od Leda i Kraša
ti onda nisi legitiman... :P
User avatar
BHCluster
Posts: 23432
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#40177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

-dupli
Last edited by BHCluster on 28/06/2021 10:54, edited 1 time in total.
User avatar
BHCluster
Posts: 23432
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#40178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Akademik "akademiku".
Lider HDZ-a BiH Dragan Čović angažirao je sve raspoložive snage u susjednoj Hrvatskoj u nastojanju da se u Europskom parlamentu usvoji zaključak o legitimnom predstavljanju u BiH, kako komentirate odbijanje, prije svega njemačkih parlamentaraca, da se usvoji takav zaključak?

- Nisu u pitanju samo njemački europarlamentarci, jer je rezolucija usvojena s više od dvotrećinskom većinom zastupnika u Evropskom parlamentu. Bez obzira na to što ih se od nekih domaćih aktera i njihovih medijskih trabanata pokušava relativizirati, pa i izokrenuti njihov smisao, značaj poruka, odaslanih posredstvom Rezolucije Evropskoga parlamenta, uopće nije upitan. Ukratko, Rezolucija znači snažnu potporu evropskoj, dakle Bosni i Hercegovini kao društvu ljudskih i građanskih prava i sloboda, pravne i države odgovornih, nekorumpiranih i nekriminaliziranih političara. Rezolucija je, potom, šamar politici Hrvatske prema BiH i diplomatski poraz kakav ona nije doživjela od srpnja 2013. godine, kada je postala punopravna članica EU. Na koncu, Rezolucija je do sada najotvorenije davanje do znanja Čoviću i njegovim sljedbenicima da ne računaju s potporom rješenjima koja su u Evropi preživljena prije više stoljeća – i da će za potporu računati moći samo s rješenjima koja su karakteristična za obitelj evropskih naroda u 21. stoljeću.

U javnost je procurilo pismo visokog predstavnika Valentina Inzka američkom predsjedniku Joeu Bidenu, u kojem on za novu američku "crnu listu" predlaže desetak političara iz BiH koji svjesno blokiraju politički napredak zemlje, negiraju presude, veličaju zločince… Među tim političarima je, navodno, i Dragan Čović, ali i sami vrh HDZ-a BiH. Ukoliko bi Bidenova administracija poslušala Inzkove preporuke, kakav bismo rasplet na političkoj sceni mogli očekivati?

- Pitanje je koliko navedene medijske spekulacije odgovaraju onome što je predmet korespodencije visokoga predstavnika s američkom i administracijom EU. No, da bi povratak logici „mrkve i batine“ mogao biti rješenje, svjedoči i iskustvo u prvih desetak postratnih godina. Istina, zaustavljanje isključivo na američkim "crnim listama“ bi proizvelo samo polovične učinke, možda i manje od toga. U prilog tome, uostalom, svjedoči i iskustvo s Dodikom i Špirićem. Pridruživanje američkim akcijama i članica EU bi, međutim, proizvelo bitno značajniji pritisak. No, ne vjerujem da bi i to bilo rješenje na kojemu bi se moglo zadržati. Hoću reći, vjerujem da bi se praksa stavljanja na evropsko-američke "crne liste" morala dopuniti i mjerama visokoga predstavnika iz arsenala bonskih ovlasti prema najodgovornijim pojedincima s vrhova političkih i državnih piramida. Doduše, bilo bi bespredmetno takve mjere primijeniti samo prema Čoviću ili nekom drugom iz kluba najekstremnijih etnonacionalista. Naprotiv, oni moraju ići u paketu. Jedino tako je moguće računati s konačnim otvaranjem procesa pojedinačne i kolektivne katarze bh. građana.

Kada smo kod negiranja zločina i presuda Haškog tribunala, kako komentirate činjenicu da je Čović jedini visoki politički dužnosnik u BiH koji nema stav o presudi ratnom zločincu Ratku Mladiću?

- Nema tu nikakve mudrosti. I neupućenima je jasno da Čovića ne zanimaju ni pitanja utvrđivanja istine, ni pitanja pravde u vezi s posljednjom ratnom kataklizmom u BiH. Naprotiv, njega zanima samo kako spasiti vlastitu kožu. A jedini put za to je održanje postojećeg status quoa – dakle, onemogućavanje evropskog napredovanja zemlje, posebice u području jačanja pravne države. Po svemu što se događa u zadnjih nekoliko godina, jasno je njegovo uvjerenje da je relativno najefikasniji put do toga umrežavanje s Dodikom – pa i Izetbegovićem, istina na nešto drugačiji način – čiji su ciljevi identični njegovima, ali i sve naglašeniji odmak od Bruxellesa i sve čvršće vezivanje za glavne centre euroazijskih integracijskih mreža, za Moskvu i Peking prije svega. A ne dovođenje pod znak pitanja tako formuliranog cilja znači, među inim, i ignoriranje presude Ratku Mladiću, njezino svođenje na razinu koja, tobože, ne zaslužuje nikakav komentar.

Mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a plasirali su ovih dana svojevrsnu podvalu. Slično kao u medijima bliskim Miloradu Dodiku, lažirane su poruke Christiana Schmidta, koji nije rekao da je Dejtonski sporazum "sveta obaveza“.

- Dodikove i Čovićeve medijske puškarnice ne prežu ni od mnogo gnusnijih laži i podvala po poznatoj Goebelsovoj da svaka laž, ako ju se višekratno ponavlja u javnom prostoru, u konačnici dobiva snagu istine. Na njihovu žalost, međutim, Goebelsovo i vrijeme u kojem živimo, barem što se njihovih dometa tiče, baš i nisu usporedivi. I pretvaranje laži u istinu ima šansi tek na lokalnoj razini, ali i to s krajnje ograničenim vremenom trajanja. Narod bi rekao, džaba su krečili. A ja bih dodao, to im u konačnici može biti samo dodatni uteg o vratu koji im i danas stvara sve nesnošljivije probleme.

Zašto se Čović i Dodik toliko plaše dolaska novog visokog predstavnika u BiH?

- I to je poprilično jasno. Kako trenutno stvari stoje, nije isključeno da bi gospodin Schmidt mogao dobiti odriješene ruke u primjeni bonskih ovlasti, a to izaziva nesanicu kod mostarsko-banjalučkog dvojca. I zbog toga Dodik čini sve kako bi se što je moguće duže u BiH zadržao dosadašnji visoki predstavnik, jer je s njim, zbog izostanka potpore u Vijeću za implementaciju mira, mogao raditi što mu volja i istodobno mirno spavati. A Čović, da ne zaboravim, sve agresivnije u čitavu priču uvodi Zagreb kako bi odgovornost barem dijelom sa sebe mogao prebaciti na druge.

Dok banjalučki biskup Franjo Komarica kritizira poteze vrhuške HDZ-a BiH koji godinama zanemaruju Hrvate povratnike toga kraja, u isto vrijeme biskup Palić otvoreno je stao uz Čovića. Kako gledate na oprečna stajališta Katoličke crkve u BiH?

- Žao mi je da je tako. Jer, to upućuje na zaključak da je i Katolička crkva u BiH također vrlo kompleksna struktura – i da je dobrom dijelu nje interes ideologija prošlih stoljeća ispred interesa njezina vjerničkog puka. No, i to je dio stvarnosti s kojom se moramo nositi – i koja, usput, nije imanentna samo Katoličkoj crkvi nego dominantnim religijskim orijentacijama u BiH uopće.

Danas, predsjednik HDZ-a BiH u Sarajevu predstavlja četiri toma knjige na više od 3.000 stranica u kojoj su njegovi govori, intervjui i medijski nastupi. Kako okarakterizirati političara koji, nakon 20 godina, piše knjige o samom sebi i godinama najavljuje "europski put" BiH, a u isto vrijeme blokira sve političke procese u istoj državi?

- Ne vjerujem, prije svega, da je autor tih 3.000 stranica lider HDZ-a. Naprotiv, njegove govore u različitim prigodama, koje su mu, također, pripremali drugi, je netko iz njegova okruženja sredio, stavio u korice i od toga pokušava proizvesti privid o intelektualnim dometima osobe od koje se nastoji stvoriti neka vrsta mita. Drugim riječima, o Čovićevoj intelektualnoj ostavštini se može suditi samo temeljem onoga što je dao u struci kojom se bavi. A tamo je, neka mi bude dopušteno – zaludu svi ti počasni doktorati, članstva u kojekakvim „akademijama“ i slično – prazna knjiga. Uostalom, danas je to vrlo jednostavno i provjeriti ulaskom u najznačajnije baze podataka, u kojima imena Dragana Čovića, jednostavno, nema. Stoga mu preporučam da se kani logike Vlade Šegrta i Tode Kurtovića – za koje su, također, njihovi podređeni štancali na tisuće stranica i potom ih pripisivali njima samima – i da se konačno uzme pera i napiše barem nešto po čemu će sutra biti upamćen kao sveučilišni nastavnik. Ili da, u protivnom, zauvijek zašuti na podsmijehe koji na njegov račun svakodnevno dolaze iz ozbiljnih, domaćih i stranih intelektualnih krugova.
88Sioux
Posts: 1876
Joined: 21/05/2020 08:15

#40179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 88Sioux »

u premaloj jaknici i u trenercici
:pisnula:
Milenkov buraz
Posts: 6956
Joined: 27/11/2018 13:02

#40180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Milenkov buraz »

Josipovićeva izjava, čovjek je pravi diplomata
"Retorika mu možda nije uvijek najprijateljskija, tako ne zvuči, ali mogu reći da je riječ o čovjeku koji želi evropsku budućnost BiH. Osobno, mislim da bi se strani faktori, posebno susjedi, iz povijesnih razloga trebali suzdržavati od davanja recepata Bosni i Hercegovini. Međutim, ako se to i dogodi, ne vjerujem da je iza toga neka loša namjera. Prijedlog ili savjet – može, nećete ga prihvatiti, to ovisi o BiH, to je suverena država, tako se mora i ponašati. Njena budućnost ne ovisi ni o tome što kažem ja, što kaže Milanović, pa čak ni Angela Merkel”, objašnjava Josipović.

Upitan za Milanovićevu radikalizaciju, kaže da to ne gleda na taj način, već da je riječ o njegovom stilu izražavanja.

"On tako govori i u Hrvatskoj, o hrvatskim problemima i partnerima. Prema tome, ja tu ne bih tražio zlu namjeru. Kod Milanovića zle namjere, ja sam uvjeren, nema. Da ima, pogrešne retorike – ima, ima je i u Hrvatskoj i u BiH”, kaže Josipović.
User avatar
BHCluster
Posts: 23432
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#40181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Milenkov buraz wrote: 28/06/2021 15:54 Josipovićeva izjava, čovjek je pravi diplomata
"Retorika mu možda nije uvijek najprijateljskija, tako ne zvuči, ali mogu reći da je riječ o čovjeku koji želi evropsku budućnost BiH. Osobno, mislim da bi se strani faktori, posebno susjedi, iz povijesnih razloga trebali suzdržavati od davanja recepata Bosni i Hercegovini. Međutim, ako se to i dogodi, ne vjerujem da je iza toga neka loša namjera. Prijedlog ili savjet – može, nećete ga prihvatiti, to ovisi o BiH, to je suverena država, tako se mora i ponašati. Njena budućnost ne ovisi ni o tome što kažem ja, što kaže Milanović, pa čak ni Angela Merkel”, objašnjava Josipović.

Upitan za Milanovićevu radikalizaciju, kaže da to ne gleda na taj način, već da je riječ o njegovom stilu izražavanja.

"On tako govori i u Hrvatskoj, o hrvatskim problemima i partnerima. Prema tome, ja tu ne bih tražio zlu namjeru. Kod Milanovića zle namjere, ja sam uvjeren, nema. Da ima, pogrešne retorike – ima, ima je i u Hrvatskoj i u BiH”, kaže Josipović.
Cudi me da tu njegovu "dobronamjernost" po pitanju Bosne i Hercegovine nije prepoznato od strane EU i NATO-a?
User avatar
General War
Posts: 24423
Joined: 18/09/2013 22:04

#40182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

BHCluster wrote: 28/06/2021 16:19
Milenkov buraz wrote: 28/06/2021 15:54 Josipovićeva izjava, čovjek je pravi diplomata
"Retorika mu možda nije uvijek najprijateljskija, tako ne zvuči, ali mogu reći da je riječ o čovjeku koji želi evropsku budućnost BiH. Osobno, mislim da bi se strani faktori, posebno susjedi, iz povijesnih razloga trebali suzdržavati od davanja recepata Bosni i Hercegovini. Međutim, ako se to i dogodi, ne vjerujem da je iza toga neka loša namjera. Prijedlog ili savjet – može, nećete ga prihvatiti, to ovisi o BiH, to je suverena država, tako se mora i ponašati. Njena budućnost ne ovisi ni o tome što kažem ja, što kaže Milanović, pa čak ni Angela Merkel”, objašnjava Josipović.

Upitan za Milanovićevu radikalizaciju, kaže da to ne gleda na taj način, već da je riječ o njegovom stilu izražavanja.

"On tako govori i u Hrvatskoj, o hrvatskim problemima i partnerima. Prema tome, ja tu ne bih tražio zlu namjeru. Kod Milanovića zle namjere, ja sam uvjeren, nema. Da ima, pogrešne retorike – ima, ima je i u Hrvatskoj i u BiH”, kaže Josipović.
Cudi me da tu njegovu "dobronamjernost" po pitanju Bosne i Hercegovine nije prepoznato od strane EU i NATO-a?
Ne zna cojk bas to dobro artikulisat...zabuna je u pitanju i nerazumjevanje...inace ljudina od cojka. :D
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#40183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

BHCluster wrote: 28/06/2021 16:19
Milenkov buraz wrote: 28/06/2021 15:54 Josipovićeva izjava, čovjek je pravi diplomata
"Retorika mu možda nije uvijek najprijateljskija, tako ne zvuči, ali mogu reći da je riječ o čovjeku koji želi evropsku budućnost BiH. Osobno, mislim da bi se strani faktori, posebno susjedi, iz povijesnih razloga trebali suzdržavati od davanja recepata Bosni i Hercegovini. Međutim, ako se to i dogodi, ne vjerujem da je iza toga neka loša namjera. Prijedlog ili savjet – može, nećete ga prihvatiti, to ovisi o BiH, to je suverena država, tako se mora i ponašati. Njena budućnost ne ovisi ni o tome što kažem ja, što kaže Milanović, pa čak ni Angela Merkel”, objašnjava Josipović.

Upitan za Milanovićevu radikalizaciju, kaže da to ne gleda na taj način, već da je riječ o njegovom stilu izražavanja.

"On tako govori i u Hrvatskoj, o hrvatskim problemima i partnerima. Prema tome, ja tu ne bih tražio zlu namjeru. Kod Milanovića zle namjere, ja sam uvjeren, nema. Da ima, pogrešne retorike – ima, ima je i u Hrvatskoj i u BiH”, kaže Josipović.
Cudi me da tu njegovu "dobronamjernost" po pitanju Bosne i Hercegovine nije prepoznato od strane EU i NATO-a?

Nije ni ovaj Josipović dobro. Zoki prešaltao svoje svjetonazore za 360 stepeni, a Josipobić nas uvjerava, da ne vjerujemo očima i ušima, nego njegovom „ sudu“ 🥱
User avatar
spreca
Posts: 66518
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#40184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

SaraFina wrote: 28/06/2021 20:03
BHCluster wrote: 28/06/2021 16:19
Milenkov buraz wrote: 28/06/2021 15:54 Josipovićeva izjava, čovjek je pravi diplomata

Cudi me da tu njegovu "dobronamjernost" po pitanju Bosne i Hercegovine nije prepoznato od strane EU i NATO-a?

Nije ni ovaj Josipović dobro. Zoki prešaltao svoje svjetonazore za 360 stepeni, a Josipobić nas uvjerava, da ne vjerujemo očima i ušima, nego njegovom „ sudu“ 🥱
Josipovic pokusava spasiti sta se moze,zna on sve ali eto da pokusa,mozda ga Milanovic i poslusa,mislim da je Milanovic duboko zagazio a los je plivac
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#40185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

spreca wrote: 28/06/2021 20:35
SaraFina wrote: 28/06/2021 20:03
BHCluster wrote: 28/06/2021 16:19

Cudi me da tu njegovu "dobronamjernost" po pitanju Bosne i Hercegovine nije prepoznato od strane EU i NATO-a?

Nije ni ovaj Josipović dobro. Zoki prešaltao svoje svjetonazore za 360 stepeni, a Josipobić nas uvjerava, da ne vjerujemo očima i ušima, nego njegovom „ sudu“ 🥱
Josipovic pokusava spasiti sta se moze,zna on sve ali eto da pokusa,mozda ga Milanovic i poslusa,mislim da je Milanovic duboko zagazio a los je plivac
Nema Zokiju spasa :)
Uzalud kreče 😩
User avatar
spreca
Posts: 66518
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#40186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Mozda promjene dilera
Emiremir33
Posts: 2075
Joined: 16/12/2019 13:12

#40187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Emiremir33 »

SaraFina wrote: 28/06/2021 20:36
spreca wrote: 28/06/2021 20:35
SaraFina wrote: 28/06/2021 20:03


Nije ni ovaj Josipović dobro. Zoki prešaltao svoje svjetonazore za 360 stepeni, a Josipobić nas uvjerava, da ne vjerujemo očima i ušima, nego njegovom „ sudu“ 🥱
Josipovic pokusava spasiti sta se moze,zna on sve ali eto da pokusa,mozda ga Milanovic i poslusa,mislim da je Milanovic duboko zagazio a los je plivac
Nema Zokiju spasa :)
Uzalud kreče 😩
Josipović kako se sjećam imao je i on mušica ,posjeta Bl pa neke izjave,pa se kasnije pravdao ...
Loki2k9
Posts: 1851
Joined: 26/11/2019 01:03

#40188 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

Minkenska bojna narocito akticna na Klix vijesti o posljednoj tekmi. :lol:
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#40189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Emiremir33 wrote: 28/06/2021 20:54
SaraFina wrote: 28/06/2021 20:36
spreca wrote: 28/06/2021 20:35

Josipovic pokusava spasiti sta se moze,zna on sve ali eto da pokusa,mozda ga Milanovic i poslusa,mislim da je Milanovic duboko zagazio a los je plivac
Nema Zokiju spasa :)
Uzalud kreče 😩
Josipović kako se sjećam imao je i on mušica ,posjeta Bl pa neke izjave,pa se kasnije pravdao ...
Posjećivao je YUsipović i Srbiju i Tadiću svirao klavir :)
User avatar
512MB
Posts: 10582
Joined: 03/01/2014 22:39
Location: ¯\_(ツ)_/

#40190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kakva je ono kmeka iz glavnog grada? :lol:
User avatar
Better Man
Posts: 16773
Joined: 01/10/2006 20:10

#40191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

Emiremir33 wrote: 28/06/2021 20:54
SaraFina wrote: 28/06/2021 20:36
spreca wrote: 28/06/2021 20:35

Josipovic pokusava spasiti sta se moze,zna on sve ali eto da pokusa,mozda ga Milanovic i poslusa,mislim da je Milanovic duboko zagazio a los je plivac
Nema Zokiju spasa :)
Uzalud kreče 😩
Josipović kako se sjećam imao je i on mušica ,posjeta Bl pa neke izjave,pa se kasnije pravdao ...
Josipović je gospodin za imbecila Milanovića. Vesna Pusić bi bila idelana za predsjednicu RH. Jedna od rijetkih koja je javno rekla da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i da je Tuđman ratni zločinac.
User avatar
ako te pitaju
Posts: 2342
Joined: 18/07/2018 10:31

#40192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ako te pitaju »

Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
User avatar
spreca
Posts: 66518
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#40193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

:lol: nema vise onih pravih dilera :?
Milenkov buraz
Posts: 6956
Joined: 27/11/2018 13:02

#40194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Milenkov buraz »

ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Da sumiramo...

Što veći extrem to bolji predsjednik.
Novak20
Posts: 13975
Joined: 11/02/2014 18:55
Location: Taboo(t) teme i brisani postovi

#40195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Milanović nikada neće dobiti nagradu Isa bega Ishakovića niti poziv da učestvuje na forumu Nzamija Ganjavija poput Josipovića i Pusičke. A neće dobiti ni priznanje grada Sarajeva umjesto Orhana Pamuka poput Mesića.

Jazuk. :D
Forum u organizaciji Nacionalnog komiteta za američku vanjsku politiku (NCAFP), Međunarodnog centra Nzami Ganjavi (NGIC) i Fondacije društva zajedničkih vrijednosti okupio je danas u Sarajevu bivše lidere zemalja regiona i šire kako bi razgovarali u evropskoj budućnosti. Jedan od učesnika foruma bio je i Ivo Josipović.
User avatar
Truba
Posts: 81800
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: Vizantija

#40196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

Milenkov buraz wrote: 29/06/2021 08:07
ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Da sumiramo...

Što veći extrem to bolji predsjednik.
Da ko bakir i sda
Pobjedonosna kombinacija
Gradjani zakazali za bosnjacko mjesto u pressjednistvu
User avatar
spreca
Posts: 66518
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#40197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 29/06/2021 08:24
ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Milanović nikada neće dobiti nagradu Isa bega Ishakovića niti poziv da učestvuje na forumu Nzamija Ganjavija poput Josipovića i Pusičke. A neće dobiti ni priznanje grada Sarajeva umjesto Orhana Pamuka poput Mesića.

Jazuk. :D
Forum u organizaciji Nacionalnog komiteta za američku vanjsku politiku (NCAFP), Međunarodnog centra Nzami Ganjavi (NGIC) i Fondacije društva zajedničkih vrijednosti okupio je danas u Sarajevu bivše lidere zemalja regiona i šire kako bi razgovarali u evropskoj budućnosti. Jedan od učesnika foruma bio je i Ivo Josipović.
Hoce ono sto preko dvoje visi, kao i njegovi fanovi
User avatar
Better Man
Posts: 16773
Joined: 01/10/2006 20:10

#40198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Kakv imbecil Milanović? Nije ni do nožnog palca jednom Mesiću. Mesić Daleko najbolji predsjednik RH od samostalnosti iste.
Milenkov buraz
Posts: 6956
Joined: 27/11/2018 13:02

#40199 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Milenkov buraz »

Black swan wrote: 29/06/2021 08:38
Milenkov buraz wrote: 29/06/2021 08:07
ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Da sumiramo...

Što veći extrem to bolji predsjednik.
Da ko bakir i sda
Pobjedonosna kombinacija
Gradjani zakazali za bosnjacko mjesto u pressjednistvu
O Bakiru je suvišno pisati, znamo sve...ali me čudi da je Milanović dobar...najbolji kako tvrdi @ako te pitaju
User avatar
ako te pitaju
Posts: 2342
Joined: 18/07/2018 10:31

#40200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ako te pitaju »

Novak20 wrote: 29/06/2021 08:24
ako te pitaju wrote: 29/06/2021 07:10 Vesna Pusić ne može više preći na izborni prag.
IVO Josipović...... Prošlost.
Milanović..... Počevši od 2000 godine daleko najbolji predsjednik RH
Milanović nikada neće dobiti nagradu Isa bega Ishakovića niti poziv da učestvuje na forumu Nzamija Ganjavija poput Josipovića i Pusičke. A neće dobiti ni priznanje grada Sarajeva umjesto Orhana Pamuka poput Mesića.

Jazuk. :D
Forum u organizaciji Nacionalnog komiteta za američku vanjsku politiku (NCAFP), Međunarodnog centra Nzami Ganjavi (NGIC) i Fondacije društva zajedničkih vrijednosti okupio je danas u Sarajevu bivše lidere zemalja regiona i šire kako bi razgovarali u evropskoj budućnosti. Jedan od učesnika foruma bio je i Ivo Josipović.
Bitno je dali će dobiti nagradu na izborima od strane glasača. Mesić i Pusićka..... Kao i njihove stranke su propali ko žeton.
Bez obzira na osebujan rječnik Milanović, ništa nije slagao. Istinu kaže onakva kakva jeste.
Post Reply