Rečeno vam je da si otvorite temu koju će se baviti lingvističkim aspektom etnomitologija. Vjerovatno i postoji tema. Kraj priče.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Bloo
- Globalna šefica
- Point.
#40102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slušam onu kozu Željenu, priča ko da je poludebil šta je ono. Nije ni čudo što je HDZ donji u evropskom parlamentu.
-
Anquilla
#40103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slazem se.
Idu i nehrvati, ali manje, upravo zbog uslova koje moraju ispuniti.
Ljudi sa pasosem RH samo odu, svi ostali prolaze kroz proces koji usporava tako masovan odlazak.
Mogu zamisliti koji broj ljudi bi otisao iz BiH da imaju istu mogucnost odlaska, bez da im je potrebno da prvo nadju posao, odnosno dobiju radnu dozvolu.
Uglavnom, ne vracaju se ni Hrvati ni nehrvati, sve nas je manje u ovoj zemlji, zbog politike lopovluka koja se vodi od svih vladajucih etnonacionalnih stranaka, a zbog koje niko ne vidi perspektivu ovdje.
- Bloo
- Globalna šefica
#40104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ljudi sa RH pasosem isto prvo nadu posao uglavnom, jer ne odselis se u drugu zemlju masuci rukama. Valja platiti stan, zdravstveno itd.Anquilla wrote: ↑26/06/2021 10:13Slazem se.
Ljudi sa pasosem RH samo odu, svi ostali prolaze kroz proces koji usporava tako masovan odlazak.
Mogu zamisliti koji broj ljudi bi otisao iz BiH da imaju istu mogucnost odlaska, bez da im je potrebno da prvo nadju posao, odnosno dobiju radnu dozvolu.
Uglavnom, ne vracaju se ni Hrvati ni nehrvati, sve nas je manje u ovoj zemlji, zbog politike lopovluka koja se vodi od svih vladajucih etnonacionalnih stranaka, a zbog koje niko ne vidi perspektivu ovdje.
-
Anquilla
#40105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjeruj mi, dosta sam prica cula da npr. odu u Njemacku kod rodjaka, pa traze posao.Bloo wrote: ↑26/06/2021 10:21Ljudi sa RH pasosem isto prvo nadu posao uglavnom, jer ne odselis se u drugu zemlju masuci rukama. Valja platiti stan, zdravstveno itd.Anquilla wrote: ↑26/06/2021 10:13Slazem se.
Cak ostave ovdje posao i onda se gore zaposle na manje placenim poslovima, koji uopste nisu njihova struka, prodavac ili slicno.
Cilj im je da odu, adaptiraju se, usavrse jezik i onda traze posao u struci, pa im se pridruze djeca, zena.
I ja poznajem par takvih slucajeva, ljudi koje licno znam su tako otisli.
-
Milenkov buraz
#40106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo i da se složimo oko nečega, ovo boldirano, i to je napredak.ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:23 Velik broj Hrvata iz BiH je iselilo. Iselit će uskoro i Bošnjaci kao i Srbi, čim budu imali uvjete kao i Hrvati.
Novi egzodusa Hrvata nije nastao zbog bošnjaka... Ili Srba.... Uglavnom, ljudima se zgadilo jer ne vide budućnost za svoju djecu u BiH.
Gadi im se korupcija i nepostojanje pravne države.
Uvjeren sam kad se riješi nacionalno pitanje Hrvata u BiH, odnosno kada budemo imali normalne izbore, kada ne bude opasnosti jedni od drugih, kada bude onemogućeno da se nameće Komšić jednom narodu, kada se ne bude spominjalo raspad BiH ili unitaristička BiH, nego BiH država ravnopravnih naroda i ostalih, što je oduvijek i bila, tad će se raspravljati o tvornicama i životnom standardu.
Svjestan sam da ovakvo stanje odgovara Hdz-u, Snsd-u i Sda-u podjednako.
Imamo prelijepu zemlju i šteta što ne možemo riješiti temelje ove države pa da napokon ne razmišljamo više ko je hrvat a ko Bošnjak.
- moa
#40107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
25.06.2021 / 20:43 Politika - Razgovor za Vijesti.baPusić: Debakl Hrvatske, politika HDZ-a nanijela veliku štetu Hrvatima u BiH
Pusić: Debakl Hrvatske, politika HDZ-a nanijela veliku štetu Hrvatima u BiH
Foto: Arhiv
Debakl hrvatske diplomatije - ovim je riječima dugogodišnji aktivist za ljudska prava i zagrebački profesor Zoran Pusić okarakterisao neuspjele pokušaje hrvatskih europarlamentaraca da amandmanima u konačni tekst Rezolucije o BiH uvrste koncept konstitutivnih naroda.
- Drago mi je da je Evropski parlament odbio te amandmane i Rezoluciju o BiH izglasao u ovakvom obliku. Bio je to znak Hrvatskoj da, po mišljenju većine, ti amandmani nisu na korist cjelovitosti, modernom razvoju BiH i njenom putu ka evropskim integracijama - rekao je Pusić u razgovoru za Vijesti.ba.
Naš sagovornik smatra i da je glasanje u Evropskom parlamentu pokazalo da većina evropskih zemalja smatra kako je stvarna politika Hrvatske prema BiH u nesuglasju s njenim deklariranim stavovima i da su to zapravo samo fraze. Stoga se lako može doći do zaključka, dodaje Pusić, da se ti amandmani kose s deklarativnim hrvatskim zalaganjem da pomogne BiH u njenim eurointegracijskim procesima.
- Među većinom zemalja članica EU, a i u novoj politici u SAD-u, postoji volja da se procesi u BiH pokrenu naprijed, jer su naprosto iscrpljujući zbog Daytonskog sporazuma od prije 25,5 godina koji apsolutno jeste bio koristan, ali i umijeće mogućeg - govori Pusić.
U tom sporazumu, napominje, neke stvari pokazale su se nepovoljnim za razvijanje jedne građanske države u kojoj bi važili principi koji važe i u EU.
- Vi se ni u jednoj evropskoj zemlji ne možete zalagati za takve stvari za koje se zalažu neki političari iz Hrvatske, a čiji glasnogovornik je ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman - cijeni Pusić.
Ozbiljnim problemom Hrvatske ocijenio je to što njeno Ministarstvo vanjskih poslova, po odluci Vlade, naginje tendencijama koje opasno ugrožavaju samu suštinu EU.
- Ministar Radman, bez najave i maltene privatno dođe u Stolac i u njemu govori o Bleiburgu i bleiburškim žrtvama, uopće ne razmišljajući o tome kako je to gotovo nepristojno obzirom na sve ono šta se u Stocu događalo 1992. I to samo može dalje dijeliti ljude i poticati nekakve stare mržnje, a uz to je naprosto i potpuno neprimjereno - konstatuje Pusić.
Neuspjehom hrvatske diplomatije ocijenio je činjenicu da su u samo desetak dana juna Evropski parlament i NATO savez srušili godine lobiranja hrvatske diplomatije da u svaki pokušaj reformi u BiH ubace koncept konstitutivnih naroda.
- Ako vi u međunarodnim institucijama, čiji ste dio, pokušavate nešto proturiti, i to vam ne prođe, onda je to sigurno vaš neuspjeh. Namjera je većine evropskih zemalja da pomognu BiH u njenim evropskim integracijama, a to ti amandmani naprosto ne čine - potcrtava Pusić.
Naglašava da ovakav ishod glasanja u Evropskom parlamentu zasigurno nije išao na ruku ni lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.
- Svima je jasno da je HDZ-ovska politika u posljednjih 30-ak godina nanijela velike štete Hrvatima u BiH miješanjem njihove etničke pripadnosti i političkog opredjeljenja. Mislim da takvu politiku prepoznaje i Evropa i da ju se treba promijeniti u interesu Hrvatske, ali i Hrvata u BiH - kako njihovu etničku i kulturnu pripadnost više niko ne bi dovodio u pitanje i miješao ju s njihovim političkim identitetom - zaključuje Pusić u razgovoru za Vijesti.ba.
Pusić: Debakl Hrvatske, politika HDZ-a nanijela veliku štetu Hrvatima u BiH
Foto: Arhiv
Debakl hrvatske diplomatije - ovim je riječima dugogodišnji aktivist za ljudska prava i zagrebački profesor Zoran Pusić okarakterisao neuspjele pokušaje hrvatskih europarlamentaraca da amandmanima u konačni tekst Rezolucije o BiH uvrste koncept konstitutivnih naroda.
- Drago mi je da je Evropski parlament odbio te amandmane i Rezoluciju o BiH izglasao u ovakvom obliku. Bio je to znak Hrvatskoj da, po mišljenju većine, ti amandmani nisu na korist cjelovitosti, modernom razvoju BiH i njenom putu ka evropskim integracijama - rekao je Pusić u razgovoru za Vijesti.ba.
Naš sagovornik smatra i da je glasanje u Evropskom parlamentu pokazalo da većina evropskih zemalja smatra kako je stvarna politika Hrvatske prema BiH u nesuglasju s njenim deklariranim stavovima i da su to zapravo samo fraze. Stoga se lako može doći do zaključka, dodaje Pusić, da se ti amandmani kose s deklarativnim hrvatskim zalaganjem da pomogne BiH u njenim eurointegracijskim procesima.
- Među većinom zemalja članica EU, a i u novoj politici u SAD-u, postoji volja da se procesi u BiH pokrenu naprijed, jer su naprosto iscrpljujući zbog Daytonskog sporazuma od prije 25,5 godina koji apsolutno jeste bio koristan, ali i umijeće mogućeg - govori Pusić.
U tom sporazumu, napominje, neke stvari pokazale su se nepovoljnim za razvijanje jedne građanske države u kojoj bi važili principi koji važe i u EU.
- Vi se ni u jednoj evropskoj zemlji ne možete zalagati za takve stvari za koje se zalažu neki političari iz Hrvatske, a čiji glasnogovornik je ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman - cijeni Pusić.
Ozbiljnim problemom Hrvatske ocijenio je to što njeno Ministarstvo vanjskih poslova, po odluci Vlade, naginje tendencijama koje opasno ugrožavaju samu suštinu EU.
- Ministar Radman, bez najave i maltene privatno dođe u Stolac i u njemu govori o Bleiburgu i bleiburškim žrtvama, uopće ne razmišljajući o tome kako je to gotovo nepristojno obzirom na sve ono šta se u Stocu događalo 1992. I to samo može dalje dijeliti ljude i poticati nekakve stare mržnje, a uz to je naprosto i potpuno neprimjereno - konstatuje Pusić.
Neuspjehom hrvatske diplomatije ocijenio je činjenicu da su u samo desetak dana juna Evropski parlament i NATO savez srušili godine lobiranja hrvatske diplomatije da u svaki pokušaj reformi u BiH ubace koncept konstitutivnih naroda.
- Ako vi u međunarodnim institucijama, čiji ste dio, pokušavate nešto proturiti, i to vam ne prođe, onda je to sigurno vaš neuspjeh. Namjera je većine evropskih zemalja da pomognu BiH u njenim evropskim integracijama, a to ti amandmani naprosto ne čine - potcrtava Pusić.
Naglašava da ovakav ishod glasanja u Evropskom parlamentu zasigurno nije išao na ruku ni lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.
- Svima je jasno da je HDZ-ovska politika u posljednjih 30-ak godina nanijela velike štete Hrvatima u BiH miješanjem njihove etničke pripadnosti i političkog opredjeljenja. Mislim da takvu politiku prepoznaje i Evropa i da ju se treba promijeniti u interesu Hrvatske, ali i Hrvata u BiH - kako njihovu etničku i kulturnu pripadnost više niko ne bi dovodio u pitanje i miješao ju s njihovim političkim identitetom - zaključuje Pusić u razgovoru za Vijesti.ba.
-
BAK-eV
#40108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako to mislis postici recimo u Mostaru?ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:23
Uvjeren sam kad se riješi nacionalno pitanje Hrvata u BiH, odnosno kada budemo imali normalne izbore, kada ne bude opasnosti jedni od drugih, kada bude onemogućeno da se nameće Komšić jednom narodu, kada se ne bude spominjalo raspad BiH ili unitaristička BiH, nego BiH država ravnopravnih naroda i ostalih, što je oduvijek i bila, tad će se raspravljati o tvornicama i životnom standardu.
Postaviti dodatno polumjesec i pravoslavni krst, te Davidovu zvijezdu na Humu, da se da "odslika" ravnopravnosti sviju?
IIi demontirati krst, jer nismo vjeska drzava, da na tako istaknutoj javnoj povrsini stavljamo vjerske simbole?
Hvala unaprijed na odgovoru.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam kako vam smetaju vjerski simboli
Okrenite se ka brijescu i vidjet cete kriz nad sarajevom
-
BAK-eV
#40110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rijec je o ravnopravnosti vjerskih simbola!Black swan wrote: ↑26/06/2021 12:21 Ne znam kako vam smetaju vjerski simboli
- Truba
#40111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema ravnopravnosti jer ne mozes traziti ravnopravnost u 3 razlicite stvari
Nogomet rukomet i kosarka
-
Milenkov buraz
#40112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neuporediv sa ovim u Mostaru. Za taj na Briješću ne zna 90% ljudi jer je normalnih dimenzija, vidiš ga tek kada se dobro, dobro zagledaš ako ti neko kaže gdje je, i zaista vjerujem da je tu postavljen iz srca i vjere a ne iz inata i prvi bi branio taj križ od vandala ili eventualnog uklanja. Ovaj u Mostaru je inat križ.Black swan wrote: ↑26/06/2021 12:21 Ne znam kako vam smetaju vjerski simboli
-
BAK-eV
#40113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nidje veze.Black swan wrote: ↑26/06/2021 12:42 Nema ravnopravnosti jer ne mozes traziti ravnopravnost u 3 razlicite stvari
Probaj nesto bolje smisliti!
-
BAK-eV
#40114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad ce ti on reci, da je to isto.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43Neuporediv sa ovim u Mostaru. Za taj na Briješću ne zna 90% ljudi jer je normalnih dimenzija, vidiš ga tek kada se dobro, dobro zagledaš ako ti neko kaže gdje je, i zaista vjerujem da je tu postavljen iz srca i vjere a ne iz inata i prvi bi branio taj križ od vandala ili eventualnog uklanja. Ovaj u Mostaru je inat križ.Black swan wrote: ↑26/06/2021 12:21 Ne znam kako vam smetaju vjerski simboli
Tenis i stolni grad, ovaj hocu reci stolni tenis
-
Škobo Habu
#40115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Možda se varam, ali mi izgleda da je križ na Briješću duže od onoga u Mostaru.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43
Neuporediv sa ovim u Mostaru. Za taj na Briješću ne zna 90% ljudi jer je normalnih dimenzija, vidiš ga tek kada se dobro, dobro zagledaš ako ti neko kaže gdje je, i zaista vjerujem da je tu postavljen iz srca i vjere a ne iz inata i prvi bi branio taj križ od vandala ili eventualnog uklanja. Ovaj u Mostaru je inat križ.
Sa druge strane, nikada nikome nije ni smetao. Ja ga doživljavam kao poruku - ima još nas Hrvata - katolika u Sarajevu. Tu smo.
Križ na Humu je produkt jednog sasvim drugačijeg ambijenta, baš kao i onaj zvonik, koji iz dalje izgleda kao munara, koji se danas naziva "Zvonikom Mira" i služi kao vidikovac, iako je u doba gradnje trebao da predstavlja jasnu pograničnu crtu između "civiliziranog" Zapada i barbarskog Istoka.
-
belfy
#40116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:36Zašto u BiH postoji tročlani predsjedništvo?problemnatravunu wrote: ↑26/06/2021 08:30Izvini, sa većinom se slažem šta si napisao,ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:23 Velik broj Hrvata iz BiH je iselilo. Iselit će uskoro i Bošnjaci kao i Srbi, čim budu imali uvjete kao i Hrvati.
Novi egzodusa Hrvata nije nastao zbog bošnjaka... Ili Srba.... Uglavnom, ljudima se zgadilo jer ne vide budućnost za svoju djecu u BiH.
Imamo prelijepu zemlju i šteta što ne možemo riješiti temelje ove države pa da napokon ne razmišljamo više ko je hrvat a ko Bošnjak.
ali otkud teza da se "Komšić nameće jednom narodu" , daj brate pročitaj Ustav i vidi kako su definirani članovi Predsjedništva , a barem je o tome toliko pisano zadnjih godina , nemoj podlijegati propagandi i pogrešnoj interpretaciji od strane HDZa i njihovog velikog vođe, koji pokušava liječiti svoje frustracije
Zašto Komšić može samo pokrenuti pitanje vitalno nacionalnog interesa samo za Hrvate i Domu naroda hrvatskog kluba a ne za Srbe i Bošnjake?
PA zašto varate sebe?
Uostalom, ja se nadam da će BiH imati jednog predsjednika sa protokolarnim ovlastima, jer tad ćemo biti normalna država.
Kroz Don naroda nek konstitutivni narodi štite svoja vitalne interese.
-
Milenkov buraz
#40117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam ga vidio tek prije 3 godine kada sam bio u Halilovićima, ne znam koliko je tu, ima i crkva malo ispod i to mi je sasvim ok. Da je HVO sa tog mjesta pucao na grad i da je podignut megalomanski križ kao onaj u Mostaru e onda bih bio protiv, ovako dapače neka ga.Škobo Habu wrote: ↑26/06/2021 12:51Možda se varam, ali mi izgleda da je križ na Briješću duže od onoga u Mostaru.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43
Neuporediv sa ovim u Mostaru. Za taj na Briješću ne zna 90% ljudi jer je normalnih dimenzija, vidiš ga tek kada se dobro, dobro zagledaš ako ti neko kaže gdje je, i zaista vjerujem da je tu postavljen iz srca i vjere a ne iz inata i prvi bi branio taj križ od vandala ili eventualnog uklanja. Ovaj u Mostaru je inat križ.
Sa druge strane, nikada nikome nije ni smetao. Ja ga doživljavam kao poruku - ima još nas Hrvata - katolika u Sarajevu. Tu smo.
Križ na Humu je produkt jednog sasvim drugačijeg ambijenta, baš kao i onaj zvonik, koji iz dalje izgleda kao munara, koji se danas naziva "Zvonikom Mira" i služi kao vidikovac, iako je u doba gradnje trebao da predstavlja jasnu pograničnu crtu između "civiliziranog" Zapada i barbarskog Istoka.
- Truba
#40118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Piso sam vec zvonik je franjevacki oni imaju svoj slucaj s biskupijom takodjer ako se ne varam oboje je dignuto za jubilarnu 2000.Škobo Habu wrote: ↑26/06/2021 12:51Možda se varam, ali mi izgleda da je križ na Briješću duže od onoga u Mostaru.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43
Nema to bas uvijek veze s istocnom stranom nije istok srediste svijeta
Hercegovci palamude s obje strane neretvs
- Truba
#40119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E jesi fakat...bio je jednom na tv pop hodza i svecenik...o minutazi vjere na javnim tv...BAK-eV wrote: ↑26/06/2021 12:44Nidje veze.Black swan wrote: ↑26/06/2021 12:42 Nema ravnopravnosti jer ne mozes traziti ravnopravnost u 3 razlicite stvari
Probaj nesto bolje smisliti!![]()
Pravoslavni i katolici nemaju iftar ni sehur tako da se ne moze minutaza ravnomjerno rasporediti
Katolici i mualimani nemaju ikone
Proavislavni nemaju bas izrazeno stovanje marije niti post ko muslimani itd...samim time se ne moze naci balans iste minutaze
Isto je i s kipovima...muslimani nemaju kipove i time se ponose...tako da ne mogu napraviti nista slicno krizu ili se varam?
- NeDirajSirotinju
#40120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Križ nijednom Bošnjaku ne smeta, što se mene tiče, neka zakuju tarabe 100x50, nema problema. Problem je kada isti ti "legitimni" Hrvati negiraju genocid, pozivaju na nasilje, otcjepljenje, napadaju bule po kiseljaku, pale džamije.
- ako te pitaju
#40121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjerski simboli ne trebaju smetati nikom. Bit je da se nikom ne nameće na glavu vjerski simbol.BAK-eV wrote: ↑26/06/2021 11:49Kako to mislis postici recimo u Mostaru?ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:23
Postaviti dodatno polumjesec i pravoslavni krst, te Davidovu zvijezdu na Humu, da se da "odslika" ravnopravnosti sviju?
IIi demontirati krst, jer nismo vjeska drzava, da na tako istaknutoj javnoj povrsini stavljamo vjerske simbole?
Hvala unaprijed na odgovoru.
Mostar je jedini grad koji je zadržao multetničnost.
U Mostaru svi narodi imaju svoje legitimne predatavnike
I nakon dugo vremena grad ide na bolje. Uz puno poštovanje i toleranciju.
- ako te pitaju
#40122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad se riješi nacionalno pitanje naroda u BIH........ Bez nametanja i opasnosti da se preglasa.....kad se izmjeni izborni zakon u skladu sa odlukama Europskog suda i Ustavnog suda BiH, tad će se početi pričati o bitnim stvarimaAnquilla wrote: ↑26/06/2021 09:09Upravo, Hrvati se iseljavaju jer mogu, svi ostali su manje-vise prisiljeni ostati.ako te pitaju wrote: ↑26/06/2021 08:23 Velik broj Hrvata iz BiH je iselilo. Iselit će uskoro i Bošnjaci kao i Srbi, čim budu imali uvjete kao i Hrvati.
Taj proces ce se nastaviti bez obzira na izborni zakon, jer vecini ljudi nije do politike na visokom nivou, bez obzira na nacionalnost.
Bas briga porodilju u HNK je li u predsjednistvu Komsic ili Covic, ona i dalje nema naknadu.
Jednostavno, svi vladajuci politicari su napravili atmosferu u kojem obican covjek godinama slusa o legitimitetu, nacionalnim interesima, izbornom zakonu, otcjepljenju, Daytonu, ukidanju entiteta… a sve losije se zivi.
Sada se ceh za to placa velikim brojem Hrvata koji iseljavaju, manje Bosnjaka i Srba, a i ostalih, jer jednostavno nisu isti uslovi za odlazak.
Prilicno je kasno za promjenu retorike, a svaki mjesec nas je sviju sve manje i manje. Ova struktura politicara vise nista ne zna ni raditi, niti su sposobni.
Svaka strana ce nastaviti sa svojom retorikom, a ljudi ce odlaziti.
Pretpostavit cu da zivis u gradu gdje su vecina Hrvati, pa ako je tako, mogu zamisliti koliko ti je poznanika otislo, a vjerovatno velika vecina iz finansijskih razloga.
Ono sto ja cujem od ljudi koji zive u Mostaru je da vise nije ni iznenadjenje kad neko ode, postalo ucestala stvar.
Sto kaze @90minut, bit ce tesko za 10-20 godina insistirati na konstitutivnosti naroda kojeg ima u jednocifrenom procentu u BiH.
Nehrvatu su pred zidom, jer moraju ostati, sto znaci rahat patnja, ali bukvalno.
-
zrakomlat
#40123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Velika crkva u Rodoču->Hum i križ na njemu->Dompes studentski Hotel s križem na sebi->crkva s velikim zvonikom->hrvatsko narodno kazalište->pokušaj izgradnje crkve preko puta Hotel Ero.Škobo Habu wrote: ↑26/06/2021 12:51Možda se varam, ali mi izgleda da je križ na Briješću duže od onoga u Mostaru.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43
To se sve nalazi u jednoj liniji koja je ratna linija a između je i zgrada propalih šuma herceg bosne na kojoj i dalje stoji natpis.
To je sve ciljano napravljeno ili pokušano napraviti na ratnoj liniji.
A crkve mi ne smetaju, da me se pogrešno ne shvati, neka i te u Rodoču, veliko naselje s dosta Hrvata, treba im. Na Bulevaru je svakako i prije postojala samo sa zvonikom normalne veličine.
- BHCluster
- Truba
#40125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nece valjda praviti na istocnoj strani gdjr ima stotinjak vjernika?zrakomlat wrote: ↑26/06/2021 18:05Velika crkva u Rodoču->Hum i križ na njemu->Dompes studentski Hotel s križem na sebi->crkva s velikim zvonikom->hrvatsko narodno kazalište->pokušaj izgradnje crkve preko puta Hotel Ero.Škobo Habu wrote: ↑26/06/2021 12:51Možda se varam, ali mi izgleda da je križ na Briješću duže od onoga u Mostaru.Milenkov buraz wrote: ↑26/06/2021 12:43
To se sve nalazi u jednoj liniji koja je ratna linija a između je i zgrada propalih šuma herceg bosne na kojoj i dalje stoji natpis.
To je sve ciljano napravljeno ili pokušano napraviti na ratnoj liniji.
A crkve mi ne smetaju, da me se pogrešno ne shvati, neka i te u Rodoču, veliko naselje s dosta Hrvata, treba im. Na Bulevaru je svakako i prije postojala samo sa zvonikom normalne veličine.