Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
tranquil

#42801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

salik79 wrote: 05/07/2021 17:00
tranquil wrote: 05/07/2021 16:32

Njegove tvrdnje su oborene više puta, od strane relevantnih institucija i naučnika. To što ti ili ignorišeš ili ne vjeruješ je tvoj problem.
Kada, gdje, ko?!
Ako pogledaš bilo koji upis mrskih ti factcheckera na tu temu, ispostaviće se, gle, da nisu pisali iz guzice, nego su citirali medicinske izvore. Pa ako već ne voliš factcheckere, kreni po izvorima.

Činjenica da nisi ni znao da postoje demanti govore o informisanosti.
salik79

#42802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

tranquil wrote: 05/07/2021 17:05
salik79 wrote: 05/07/2021 17:00

Kada, gdje, ko?!
Ako pogledaš bilo koji upis mrskih ti factcheckera na tu temu, ispostaviće se, gle, da nisu pisali iz guzice, nego su citirali medicinske izvore. Pa ako već ne voliš factcheckere, kreni po izvorima.

Činjenica da nisi ni znao da postoje demanti govore o informisanosti.
Ko su ti faktcheckeri? Zasto niko od tih faktcheckera nemaju damu invivo da ga demantuju?! Covjek je vise nego spreman za suceljavanje.
jeza u ledja

#42803 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:45
jeza u ledja wrote: 05/07/2021 16:43

Jel ti to ozbiljno?? Znaci privatne firme ne mogu odlucivati sta da objavljuju? :-)

Sloboda govora mora imati limite. Zadnjih nekoliko godina je najbolji dokaz za to.

Nije pitanje da li ti limiti trebaju postojati, vec ko ih odredjuje.

Pa zar imaju mediji apsolutnu slobodu? A društvene mreže se jedna vrsta medija. Malo zakonodavstvo kaska za tehnologijom, ali to se treba što prije regulirati
Ne mozes mediju odrediti koju vijest da objavljuje.
Naravno da zakonodavstvo kaska za tehnologijom, to se svi slazu. Samo problem je sto se svako buni samo kad njemu odgovara.

Moje je misljenje da je internet odavno trebalo ograniciti. Ali nije to tako jednostavno.
JohnnyS

#42804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 17:10
JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:45

Pa zar imaju mediji apsolutnu slobodu? A društvene mreže se jedna vrsta medija. Malo zakonodavstvo kaska za tehnologijom, ali to se treba što prije regulirati
Naravno da zakonodavstvo kaska za tehnologijom, to se svi slazu. Samo problem je sto se svako buni samo kad njemu odgovara.

Moje je misljenje da je internet odavno trebalo ograniciti. Ali nije to tako jednostavno.

Samo da ponovimo kako nipošto nisam trumpovac, nego mi je princip da privatne kompanije imaju toliku moć da predsjednika cenzuriraju neprihvatljiv. Što ću kad sam u duši komunjara pa uvijek stavljam javno ispred privatnog
salik79

#42805 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

JohnnyS wrote: 05/07/2021 17:13

Samo da ponovimo kako nipošto nisam trumpovac, nego mi je princip da privatne kompanije imaju toliku moć da predsjednika cenzuriraju neprihvatljiv. Što ću kad sam u duši komunjara pa uvijek stavljam javno ispred privatnog
Horst Seehofer, kada je bio ministar zdravlja SR Njemacke, je na TVu izjavio da je farmaceutski lobij jaci od drzave.
jeza u ledja

#42806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Znamo zasto je cenzurisan, kao sto i znamo da je bio vec na izlaznim vratima.

Ako si komunjara u dusi onda bi bio protiv postojanja ovakvih privatnih kompanija in the first place. :D
ProgramskiJezik

#42807 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

Ne kontam, predsjednik ima svoje privatne medije svakako. To sto ga ja ne zelim na svojoj socijalnoj mrezi je moja stvar. Zasto ne bi imao pravo da ga cenzurisem? To sto je on predsjednik ne daje mu nikakvu ovlast nad mojim privatnim poslovanjem nije komunizam.
jeza u ledja

#42808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 05/07/2021 17:16

Horst Seehofer, kada je bio ministar zdravlja SR Njemacke, je na TVu izjavio da je farmaceutski lobij jaci od drzave.
Koje drzave? Kine? :oops:
JohnnyS

#42809 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 17:16

Znamo zasto je cenzurisan, kao sto i znamo da je bio vec na izlaznim vratima.

Ako si komunjara u dusi onda bi bio protiv postojanja ovakvih privatnih kompanija in the first place. :D

Ma pravi komunizam je nemoguć, neprirodno je to, kapitalizam je puno bliži teoriji evolucije :D Ali nekog zdravog balansa bi trebalo biti, to se valjda možemo složiti
salik79

#42810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 17:18
salik79 wrote: 05/07/2021 17:16

Nije bio ministar zdravlja u Kini. Glupo pitanje, priznat ces.
JohnnyS

#42811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

ProgramskiJezik wrote: 05/07/2021 17:17

Ne kontam, predsjednik ima svoje privatne medije svakako. To sto ga ja ne zelim na svojoj socijalnoj mrezi je moja stvar. Zasto ne bi imao pravo da ga cenzurisem? To sto je on predsjednik ne daje mu nikakvu ovlast nad mojim privatnim poslovanjem nije komunizam.

Pa znam da nije komunizam, zato sam i napisao da sam ja komunist u duši pa mi ta haranga privatnog kapitala nije draga
ProgramskiJezik

#42812 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

JohnnyS wrote: 05/07/2021 17:22
ProgramskiJezik wrote: 05/07/2021 17:17

Pa znam da nije komunizam, zato sam i napisao da sam ja komunist u duši pa mi ta haranga privatnog kapitala nije draga
nije ni meni, ali bolje od komunizma kako god..
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#42813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hame_ »

Image
Image
BadBoy

#42814 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Dozer wrote: 05/07/2021 15:01 Niciju stranu ja ne drzim, ni istocnu, ni zapadnu. Jebe mi se za obe.

A sve ono sto pricam vec godinu dana, sad polako pocinje isplivavati i pokazuje se da je bilo tacno predvidjanje. Samo polako...
Znači pokazalo se tačnim ono što si pričao godinu dana da "nemaju izolovan virus" a sada si primio vakcinu na osnovu deaktiviranog virusa? Kako se ispostavilo tačnim da nemaju izolovan virus, nešto što si godinu dana tvrdio na više tema?
jeza u ledja

#42815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 05/07/2021 17:19
jeza u ledja wrote: 05/07/2021 17:18

Nije bio ministar zdravlja u Kini. Glupo pitanje, priznat ces.
Pitanje je retoricko.

Procitati moj post iznad u vezi uticaja lobija. Sva ova prica je samo reklamni i propagandni rat, bilo farmaceutskih lobija koji koriste drzavu, bilo drzava koje koriste farmaceutsku industriju.

Rasprava o pojedinim vakcinama skrece paznju sa bitnije rasprave o tome da li su Covid vakcine potrebne generalno. Ljude se bespotrebno zastrasuje odredjenim vakcinama i dovodi do toga da nece uzeti niti jednu.
BadBoy

#42816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

spinel_ wrote: 05/07/2021 16:05
tranquil wrote: 05/07/2021 16:02

Jesu ga i cenzurisali, svi ga i dalje citiraju. Par platformi ga je ukinulo zbog jasnog kršenja njihovih kućnih pravila.

To što se razne platforme distanciraju od ljudi koji svašta pričaju, nije čudno. I ja se lagano udaljim kada na ulici čujem lika kako galami da je smak svijeta prekosutra, njegove diplome me ne zanimaju.

Covjek je izmislio mRNA a banovan je. Ako je iko relevantan da o tome prica to je on. Ali neka nama Gatesa. Njemu cemo vjerovati sve.
Patent za mRNA tehnologiju imaju Drew Weissman i Katalin Karikó. Ima li i jedan izvor osim Roberta Malone na svom ličnom profilu koji kaže da je on "otac mRNA vakcine"
BadBoy

#42817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

salik79 wrote: 05/07/2021 16:12
ProgramskiJezik wrote: 05/07/2021 16:10

?????????
Covjek je izmislio/izumio mRNA vakcinu.
To on kaze ali nije. Evo i ja sad na ovom profilu kažem da sam ja dedo mRNA tehnologije, na njoj sam radio 70tih i kažem da je potpuno sigurna. Mirno spavaj.
jeza u ledja

#42818 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ima na Linkedinu upis njegove zene gdje detaljno objsnnjava njegovu ulogu u razvoju iste. Cini se da su malo ogorceni sto je ta Kariko nominovana za Nobela i neke druge nagradr a Malone nista.

Da li je on “otac” ili je samo jedan od “oceva” mozda i nije toliko bitno, koliko je bitno da li je on radio na tim vakcinama u zadnjih 30 godina kao i to da je ocigledno ljut i ogorcen sto nije dobio nikakvo priznanje za svoj rad. Nije ni prvi ni zadnji takav o kojem smo culi zadnjih godiju dana.

I opet ovo malo sto sam cuo od njega nisam cuo nista specijalno kontraverzno.
Dozer

#42819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

BadBoy wrote: 05/07/2021 17:29
Dozer wrote: 05/07/2021 15:01 Niciju stranu ja ne drzim, ni istocnu, ni zapadnu. Jebe mi se za obe.

A sve ono sto pricam vec godinu dana, sad polako pocinje isplivavati i pokazuje se da je bilo tacno predvidjanje. Samo polako...
Znači pokazalo se tačnim ono što si pričao godinu dana da "nemaju izolovan virus" a sada si primio vakcinu na osnovu deaktiviranog virusa? Kako se ispostavilo tačnim da nemaju izolovan virus, nešto što si godinu dana tvrdio na više tema?
Vakcinu primio da mogu u Grcku na remo. I to sam primio "najlosiju". Ciljano i namjerno.
A tvrdio sam i da Pfizer nije ni izbliza dovoljno restirqn, da je moguce sve u svasta u dugorocnom smislu, te da niko nema pojma sta jer - ne znaju.
Zar se ne iapostavlja sad uprqvo to i zar ne raste zabrinutost oko toga?

Pricao sam i da ce se tek nakon 6-7 mjeseci moci pricati o nus pojavama svake vakcine. Koja vakcina danas drzi primat u tome?

Prije pola godine sam rekao da ce Izrael biti odlican lakmus za Pfizera. Sad se pojavljuju razni "cudni" rezultati, razliciti od laboratorijskih, a prave kratkoorocne rezultate ocekujemo za 5-6 mjeseci. Ako budu objavljeni odmah, a be nakon 10 godina, naravno.

Pricao sam i kako je lako izmanipulisati cijeli svijet preko GenBank servera. To stoji i danas.

Itditd.
skafiskafsnjak

#42820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Znaci, rizikujes svoje zdravlje radi odlaska na more? :D
jeza u ledja

#42821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ma supljira ba Dozer, zajebava se na ovim temama godinu dana. Ja ga ne bih uzimao za ozbiljno.
spinel_

#42822 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 19:31 Znaci, rizikujes svoje zdravlje radi odlaska na more? :D
Znam mnogo ljudi koji su samo zbog mora i ljetovanja otisli u Srb da se vakcinisu. Problem je i tu sto nisu moglu birati, jer za putovanje u EU samo Pfizer vazi. Sumnjam da bi drugacije se vakcinisali.
jeza u ledja

#42823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

spinel_ wrote: 05/07/2021 19:36
skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 19:31 Znaci, rizikujes svoje zdravlje radi odlaska na more? :D
Znam mnogo ljudi koji su samo zbog mora i ljetovanja otisli u Srb da se vakcinisu. Problem je i tu sto nisu moglu birati, jer za putovanje u EU samo Pfizer vazi. Sumnjam da bi drugacije se vakcinisali.
Pa ako je tako onda se Dozer zajebao sa kineskom vakcinom. :o

Grcka je EU. :oops:
skafiskafsnjak

#42824 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 19:44
spinel_ wrote: 05/07/2021 19:36

Pa ako je tako onda se Dozer zajebao sa kineskom vakcinom. :o

Grcka je EU. :oops:
Nek ide u Rusiju na more :lol:
BadBoy

#42825 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Dozer wrote: 05/07/2021 19:23
BadBoy wrote: 05/07/2021 17:29

Vakcinu primio da mogu u Grcku na remo. I to sam primio "najlosiju". Ciljano i namjerno.
A tvrdio sam i da Pfizer nije ni izbliza dovoljno restirqn, da je moguce sve u svasta u dugorocnom smislu, te da niko nema pojma sta jer - ne znaju.
Zar se ne iapostavlja sad uprqvo to i zar ne raste zabrinutost oko toga?

Pricao sam i da ce se tek nakon 6-7 mjeseci moci pricati o nus pojavama svake vakcine. Koja vakcina danas drzi primat u tome?

Prije pola godine sam rekao da ce Izrael biti odlican lakmus za Pfizera. Sad se pojavljuju razni "cudni" rezultati, razliciti od laboratorijskih, a prave kratkoorocne rezultate ocekujemo za 5-6 mjeseci. Ako budu objavljeni odmah, a be nakon 10 godina, naravno.

Pricao sam i kako je lako izmanipulisati cijeli svijet preko GenBank servera. To stoji i danas.

Itditd.
Opet puno riječi za okolo-kole. Tvrdio si i to ti je čak bio najveći argument: "NEMAJU IZOLOVAN VIRUS!"

Da li je to sada tačno ili ne?
Locked