Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
udri me jace

#42776 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

izabrali smo da se priklonimo ameriKi i EU pa smo se tako priklonili i njihovoj istini. Ako neko zatalasa protiv njihove istine, tu su fact checkeri da ga opomenu. ako i dalje nastavi, desi mu se kao sa ovim sa linkedina. to je u biti to što se slobode govora tiče.
apsidejzi

#42777 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Dozer wrote: 05/07/2021 12:51
apsidejzi wrote: 05/07/2021 12:42
Ja ne sumnjam da je i kineska dobra vakcina. Kineski naucnici su jedni od najboljih u svijetu i sigurno su napravili dobru vakcinu. Bas kao i rusi, ili ameri. Sto se tice naucnog aspekta ja uopste ne sumnjam ni u jednu ponudjenu. Jedino sto ne volim sa rusima i kinezima je sto sto sakrivaju stvarne brojeve. Odmah nekako baca sumnju da nesto nije uredu. Mozda ih je stid priznati da nisu testirali na 96.000 ljudi kao Pfizer, mozda nisu testirali nikako pa tek sad testiraju dok daju ljudima.

To vise ima veze sa njihovim politickim sistemom. Ja sam primio Pfizera i licno bih prije njega izabrao umjesto rusa ili kineza ali ne zato sto smatram da je bolji nego zato sto ne volim ruse i kineze. Ne volim nacin na koji se ophode prema ljudima. Sto nemaju standarde i norme koje se postuju. Mada, da nemam drugog izbora i da mi ponude ove dvije, pristao bih jer zaista ne mislim da je vakcina kao vakcina nesto slabija.
Zar Pfizer nije testirao na 48.000? Tj. oni tako tvrde...
Sto se tice standarda i normi, kao i ophodjenja prema ljudima... Kako vec rekoh - to sto "znamo" je ono sto nam kazu sa zapada, zar ne...
Kada odes u Kinu jednom, onda ces vidjeti, i shvatiti, koliko je toga sto si do tada "znao" zapravo stvarna istina.

S druge strane, ako Kinezi umanjuju brojeve, za Amere 100% znamo da ih vec decenijama preuvelicavaju, bukvalno u svemu. Marketing.
48.000 testirano sa vakcinom i 48.000 sa placebom.
JohnnyS

#42778 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

ProgramskiJezik wrote: 05/07/2021 16:16
JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:15

Profesore, koleru ne izaziva virus nego bakterija. Nadam se da će ti blokirati račun zbog širenja fake news
Dobro, sad procitaj malo o Bill Gates i sta covjek radi.
To što daje pare za to, ne znači da je stručnjak za epidemiologiju ili infektologiju. S tim da ja nisam u taboru onih koji ga smatraju dijelom neke sekte ili osobom koja kani čipirati svijet. Vjerujem da je dobrih stvari uradio.
tranquil

#42779 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

udri me jace wrote: 05/07/2021 16:18 izabrali smo da se priklonimo ameriKi i EU pa smo se tako priklonili i njihovoj istini. Ako neko zatalasa protiv njihove istine, tu su fact checkeri da ga opomenu. ako i dalje nastavi, desi mu se kao sa ovim sa linkedina. to je u biti to što se slobode govora tiče.
Pa da, ukinu račun, pa u logor, pa na sterilizaciju, pa na vađenje organa, pa razvlačenje na točku, pa spaljivanje na trgu, pa onda, što je vjerovatno najgore od svega, mora objaviti to isto na drugoj društvenoj mreži,
apsidejzi

#42780 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 13:20
apsidejzi wrote: 05/07/2021 12:42
Ja ne sumnjam da je i kineska dobra vakcina. Kineski naucnici su jedni od najboljih u svijetu i sigurno su napravili dobru vakcinu. Bas kao i rusi, ili ameri. Sto se tice naucnog aspekta ja uopste ne sumnjam ni u jednu ponudjenu. Jedino sto ne volim sa rusima i kinezima je sto sto sakrivaju stvarne brojeve. Odmah nekako baca sumnju da nesto nije uredu. Mozda ih je stid priznati da nisu testirali na 96.000 ljudi kao Pfizer, mozda nisu testirali nikako pa tek sad testiraju dok daju ljudima.

To vise ima veze sa njihovim politickim sistemom. Ja sam primio Pfizera i licno bih prije njega izabrao umjesto rusa ili kineza ali ne zato sto smatram da je bolji nego zato sto ne volim ruse i kineze. Ne volim nacin na koji se ophode prema ljudima. Sto nemaju standarde i norme koje se postuju. Mada, da nemam drugog izbora i da mi ponude ove dvije, pristao bih jer zaista ne mislim da je vakcina kao vakcina nesto slabija.
Ako idemo teorijom zavjere da je u Wuhanu u labu napravljen...onda je logicno da je Kineska vakcina najbolja :mrgreen:
Ma oni su svoj narod vakcinisali pa tek onda pustili virus :D To objasnjava zasto se nije prosirio kod njih. Samo nama predstavu napravili ko fol vare vrata ljudima.

Vala me ne bi cudilo da je tako bilo... jer je realno moguce.
udri me jace

#42781 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:19

To što daje pare za to, ne znači da je stručnjak za epidemiologiju ili infektologiju. S tim da ja nisam u taboru onih koji ga smatraju dijelom neke sekte ili osobom koja kani čipirati svijet. Vjerujem da je dobrih stvari uradio.
strucnjak je dok god propagira "ispravnu ideologiju" ... s druge strane imas trumpa koji to nije radio pa su ga skinuli sa mreža.
ProgramskiJezik

#42782 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

Naravno da ne znaci da je strucnjak al se aktivno bavi stim, preporucujem u najmanju ruku pogledat dokumentarac o Bill-u na netflix.

A sto se tice cipovanja odavdje je to poteklo jos 2006: https://www.networkcomputing.com/data-c ... immigrants

ako nadjem link kompanije postat cu, ugl poenta je da se migranti cipuju koji prelaze granice kako bi njih pratili..
ProgramskiJezik

#42783 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

udri me jace wrote: 05/07/2021 16:21

strucnjak je dok god propagira "ispravnu ideologiju" ... s druge strane imas trumpa koji to nije radio pa su ga skinuli sa mreža.
Ispravna ideaologija ili NAUKA i NAUCNI dokazi mislis?

I stvarno si Trumpa uveo u ovu pricu? zasta je on strucnjak molim te?
apsidejzi

#42784 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

Tesla Edison wrote: 05/07/2021 13:30
apsidejzi wrote: 05/07/2021 12:44
Jest. Treci smo po svijetu po broju umrlih na milion. Ja mislim da moj drug od 32 godine nije umro od korone. On je to samo iscenirao. Jebiga.
Vidjećemo u narednom periodu od čega je, ili da budem precizniji, od koga je tvoj drug, i hiljade drugih drugova umrlo.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-vr ... 210705023

Ja godinu dana trubim da se ne može znati uzrok smrti bez obdukcije, a panikbotine me ismijavale.

Polahko, sve će se doći na čistac, kad tad. ;-)
Pa ovi su sigurno mnogo doprinjeli da smo treci u svijetu... Nista nije iskljuceno. Drug jest obolio od korone, jest imao tesku upalu pluca al mozda je mogao i preziviti. Nadat se da ce ova istraga dati odgovore na takva pitanja...
salik79

#42785 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

tranquil wrote: 05/07/2021 16:15
salik79 wrote: 05/07/2021 16:09

Ovo ti je, otprilike, kao kada bi dragom Bogu okretao ledja dok ti "govori" da je sutra smak svijeta...
Jeste, upravo to. Taj naučnik je kao dragi Bog. Nepogriješiv i sveznajući. Svi drugi koji su nastavili Njegov rad i produbili znanje iz oblasti koju je On započeo, oni zapravo pojma nemaju, samo je jedan On, i niko Mu nije ravan. On drži svo znanje iz te oblasti u Svom malom prstu, i zna sve što su u toj oblasti razvili i drugi poslije Njega :lol:

Kakva ba ideologija, ovo već postaje religija :lol:
Sta moze promijeniti citotoksicnost mRNA vakcine? Zasto se niko ne usudjuje uci s njim u diskusiju na tu temu i oboriti sve njegove tvrdnje?! To bi bilo na naucnoj osnovi, sve ostalo je mrtva cenzura.
skafiskafsnjak

#42786 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

apsidejzi wrote: 05/07/2021 16:21
skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 13:20

Ako idemo teorijom zavjere da je u Wuhanu u labu napravljen...onda je logicno da je Kineska vakcina najbolja :mrgreen:
Ma oni su svoj narod vakcinisali pa tek onda pustili virus :D To objasnjava zasto se nije prosirio kod njih. Samo nama predstavu napravili ko fol vare vrata ljudima.

Vala me ne bi cudilo da je tako bilo... jer je realno moguce.
Pa ja. To je ta nacija koju Dozer izdize.
Jes da zapad sere vise nego.moze pojesti...ali kod.Komunista ni.demokratije ni.kurca nema....
tranquil

#42788 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

Da, nije se se slagao sa establishmentom i htio je da ih razotkrije. To je razlog. Htio da ukine vakcinu, kojom se zadnja dva mejseca vlasti hvalio. Definitivno nije ni malo zbog toga što je podržavao nasilnike koji su 06.01.2021 zauzeli neke zgrade federalne uprave.
udri me jace

#42789 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

ProgramskiJezik wrote: 05/07/2021 16:23

Ispravna ideaologija ili NAUKA i NAUCNI dokazi mislis?

I stvarno si Trumpa uveo u ovu pricu? zasta je on strucnjak molim te?
Trump je tu da se zna da nema nedodirljivih ... nauka i naucni dokazi su opet jednostrani ... da je svijet ujedinjen oko nauke, ista bi bila daleko naprednija.
jeza u ledja

#42790 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Robert Malone je kivan sto nema priznanje za svoja dostignuca jer ne koliko vidim ne smatraju njega nikakvim “ocem mRNA vakcine”.

Sad se vrti po medijima ne bi li privukao paznju na sebe, no ne vidim da govori bilo sta pretjerano kriticno u vezi vakcina.
apsidejzi

#42791 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

salik79 wrote: 05/07/2021 14:43
adsubzero wrote: 05/07/2021 14:40

Ovo treba na vrhu svake stranice postavljati, jer nekima (da ne imenujem) nikako ne ulazi u glavu sta znaci 95% efikasnost. Misle od 100 vakcinisanih 5 umre :-)
Bas?

Iskreno, ovo je i logicno. Vakcina je pravljena na prvu varijantu virusa i na njoj je testirana. Virus kao i sve ostalo zivo, evoluira i prilagodjava se. Odumiru oni koji se ne mogu nakaciti a mutacije koje uspiju pobjeci antitijelima nastavljaju da zive. Sto vrijeme vise prolazi tako i virus vise evoluira. Delta varijanta je 50% vise zarazna nego alfa varijanta koja je dosla iz engleske, a Alfa varijanta je bila zaraznija od one orginalne iz Wuhana.

Ja sam na temi Evolucija vs Inteligentni dizajn cesto pisao kako je ovaj virus korone najbolji ucitelj kako evolucija funkcionise. Al haj ti to dokazi vjernicima...
spinel_

#42792 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 16:27 Robert Malone je kivan sto nema priznanje za svoja dostignuca jer ne koliko vidim ne smatraju njega nikakvim “ocem mRNA vakcine”.

Sad se vrti po medijima ne bi li privukao paznju na sebe, no ne vidim da govori bilo sta pretjerano kriticno u vezi vakcina.
Po kojim se to medijima vrti?
JohnnyS

#42793 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

tranquil wrote: 05/07/2021 16:25

Da, nije se se slagao sa establishmentom i htio je da ih razotkrije. To je razlog. Htio da ukine vakcinu, kojom se zadnja dva mejseca vlasti hvalio. Definitivno nije ni malo zbog toga što je podržavao nasilnike koji su 06.01.2021 zauzeli neke zgrade federalne uprave.

Trump je debil, ali Trump je predsjednik kurčevih SAD-a bio u tom momentu kad su se privatne firme odlučile da ga samo ušutkaju. Ako ti ne vidiš problem u tome da je privatnim firmama data moć da sami ocjenjuju što je dozvoljeno, a što ne i da mogu hladno prekrižiti aktualnog predsjednika Amerike, onda se nećemo nikad moći složiti u pogledima o slobodi govora. Rekao bih da me scenarij podsjeća na RoboCop s tolikim ovlastima privatnih kompanija, ali opet ću ispast apsurdan
tranquil

#42794 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

salik79 wrote: 05/07/2021 16:24
tranquil wrote: 05/07/2021 16:15

Jeste, upravo to. Taj naučnik je kao dragi Bog. Nepogriješiv i sveznajući. Svi drugi koji su nastavili Njegov rad i produbili znanje iz oblasti koju je On započeo, oni zapravo pojma nemaju, samo je jedan On, i niko Mu nije ravan. On drži svo znanje iz te oblasti u Svom malom prstu, i zna sve što su u toj oblasti razvili i drugi poslije Njega :lol:

Kakva ba ideologija, ovo već postaje religija :lol:
Sta moze promijeniti citotoksicnost mRNA vakcine? Zasto se niko ne usudjuje uci s njim u diskusiju na tu temu i oboriti sve njegove tvrdnje?! To bi bilo na naucnoj osnovi, sve ostalo je mrtva cenzura.
Njegove tvrdnje su oborene više puta, od strane relevantnih institucija i naučnika. To što ti ili ignorišeš ili ne vjeruješ je tvoj problem.
jeza u ledja

#42795 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

spinel_ wrote: 05/07/2021 16:30
jeza u ledja wrote: 05/07/2021 16:27 Robert Malone je kivan sto nema priznanje za svoja dostignuca jer ne koliko vidim ne smatraju njega nikakvim “ocem mRNA vakcine”.

Po kojim se to medijima vrti?
FOX News, Tucker Carlson. Najgledanija kablovska TV i najgledaniji show sa milionskom publikom.
jeza u ledja

#42796 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:30Ako ti ne vidiš problem u tome da je privatnim firmama data moć da sami ocjenjuju što je dozvoljeno, a što ne i da mogu hladno prekrižiti aktualnog predsjednika Amerike, onda se nećemo nikad moći složiti u pogledima o slobodi govora. Rekao bih da me scenarij podsjeća na RoboCop s tolikim ovlastima privatnih kompanija, ali opet ću ispast apsurdan
Jel ti to ozbiljno?? Znaci privatne firme ne mogu odlucivati sta da objavljuju? :-)

Sloboda govora mora imati limite. Zadnjih nekoliko godina je najbolji dokaz za to.

Nije pitanje da li ti limiti trebaju postojati, vec ko ih odredjuje.
JohnnyS

#42797 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 05/07/2021 16:43
JohnnyS wrote: 05/07/2021 16:30Ako ti ne vidiš problem u tome da je privatnim firmama data moć da sami ocjenjuju što je dozvoljeno, a što ne i da mogu hladno prekrižiti aktualnog predsjednika Amerike, onda se nećemo nikad moći složiti u pogledima o slobodi govora. Rekao bih da me scenarij podsjeća na RoboCop s tolikim ovlastima privatnih kompanija, ali opet ću ispast apsurdan
Jel ti to ozbiljno?? Znaci privatne firme ne mogu odlucivati sta da objavljuju? :-)

Sloboda govora mora imati limite. Zadnjih nekoliko godina je najbolji dokaz za to.

Nije pitanje da li ti limiti trebaju postojati, vec ko ih odredjuje.

Pa zar imaju mediji apsolutnu slobodu? A društvene mreže se jedna vrsta medija. Malo zakonodavstvo kaska za tehnologijom, ali to se treba što prije regulirati
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42798 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Cnn je istinu govorio samo 1992 1995
I malo 1999 :mrgreen:
salik79

#42799 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

tranquil wrote: 05/07/2021 16:32

Njegove tvrdnje su oborene više puta, od strane relevantnih institucija i naučnika. To što ti ili ignorišeš ili ne vjeruješ je tvoj problem.
Kada, gdje, ko?!
jeza u ledja

#42800 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

tranquil wrote: 05/07/2021 16:32

Jel taj lik svo ovo vrijeme radio na toj tehnologiji i tim vakcinama? Ako nije, ono, proslo je puno vremena od kasnih 80-ih. :-)

Helem u svemu ovome onog sto raja treba biti svjesna je da je posrijedi globalni propagandni i reklamni rat. Cija je vakcina bolja, cija je vakcina sigurnija. Svi su u to ukljuceni, od Pfizera do Komunisticke Partije Kine.

Ono sto slusate na medijima to vrlo lako mogu biti ciljano plasirani strucnjaci (ili “strucnjaci”) te podaci koji promoviraju neku vakcinu.

Rasprava ide u pogresnom smjeru - sve vakcine su ucinkovite. Ako imate izbor, uzmite onu kojoj vjerujete.
Locked