Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
made_in_sarajevo
#21376 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
e vala moram reci vlada je sama sebe zajebala sad. naguzili su se fino da ih ovi fasisti i levati iz sbb-a prozivaju, a sami su krivi za to. nece RAD da cisti, pa prozovi ih imenom i prezimenom i otjeraj sve direktore. upravu su vise sta je sa jebenom stanicom na otoci. gluposti se nabralo,a ovi jedva docekali da se pocnu pisati po vladi
trznite se ba koji vam je
trznite se ba koji vam je
- drug_profi
#21377 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemojte se trznuti, hajte vi na odmore... sad se ima i za Turske.
A dogodine samo nemojte kukati kako građani nisu prepoznali napredak.
I ko je uopste odgovoran za tzv. štrajk radnika zaposlenih u zdravstvu? Ko su ti radnici?
Imamo sindikat medicniskih sestara i tehnicara, imamo sindikat doktora medicine i stomatologije, i imamo nekakav sindikat zaposlenih u zdravstvu.
I sad ovi treci strajkuju nesto i nece da pruzaju usluge koje su duzni pruzati.
mene jutros vracaju iz DZ sa radiologije jer mi ne pise da je hitno.
Pa budalo jedna naravno da ne pise. Zar bi trebalo na svakoj uputnici pisati hitno? Niej me poslala na UZ jer sam ja besposlen i zdrav.
Ko ce biti odgovoran za ovo? Koliko ce dijagnoza biti prekasno postavljeno? Jer kad ti napise Hitno, onda si jebiga vec gotov, jer te bolest vec obiljezila.
Niej za ovo Vlada kriva, ali je kriv neko. A ja trazim od Vlade da imenuje krivca i postupi po zakonu. Zdravstvena usluga se ne smije uskracivati.
I ko je uopste odgovoran za tzv. štrajk radnika zaposlenih u zdravstvu? Ko su ti radnici?
Imamo sindikat medicniskih sestara i tehnicara, imamo sindikat doktora medicine i stomatologije, i imamo nekakav sindikat zaposlenih u zdravstvu.
Pa budalo jedna naravno da ne pise. Zar bi trebalo na svakoj uputnici pisati hitno? Niej me poslala na UZ jer sam ja besposlen i zdrav.
Ko ce biti odgovoran za ovo? Koliko ce dijagnoza biti prekasno postavljeno? Jer kad ti napise Hitno, onda si jebiga vec gotov, jer te bolest vec obiljezila.
Niej za ovo Vlada kriva, ali je kriv neko. A ja trazim od Vlade da imenuje krivca i postupi po zakonu. Zdravstvena usluga se ne smije uskracivati.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21378 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, kriva je vlada...jer su obecali da ce iz temelja promijeniti sve, pa i zdravstvo, da bi funkcionisalo...ali qurko, moju mater 2 puta vracaju iz opšte, jer ne piše hitno na uputnici, a ona sa svojih 67 godina inace ima vremena i zdravlja da hoda u prazno, sa nekoliko dijagnoza..ali bitno je da piše hitno..drug_profi wrote: ↑08/07/2021 13:08 Nemojte se trznuti, hajte vi na odmore... sad se ima i za Turske.
-
last mohicans
#21379 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam isao ljekaru,niti sam roditelje vodio. Ali jesam kcerku i skolsko,a i predskolsko, je pusto u Omera Maslica. Nigdje ziva roba.
- addem
#21380 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo će se raspast kako je krenulo.
-
Hakiz
#21381 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
last mohicans wrote: ↑08/07/2021 17:19 Nisam isao ljekaru,niti sam roditelje vodio. Ali jesam kcerku i skolsko,a i predskolsko, je pusto u Omera Maslica. Nigdje ziva roba.
Sve je to za naše dobro bilo, ali tada nismo mogli znati. Mojoj mami bilo 85 godina, ne može se kretati, ne možemo je odvesti, neće da dođe ljekar iz ambulante, neće iz hitne, neće ni privatnici. Nisu to uradili što su neljudi, nego šta ima 85-godišnja starica preživjeti koronu pa poslije koristiti i opterećivati zdravstvo. Puste da umre i ostaje više resursa za mlade. Tako treba. Sada ambulante prazne ima više za mlade jer su stari pobijeni, izvinite, htio sam reći tragično preminuli od korone uprkos nadljudskim naporima zdravstvenog sistema.
Ne znam da li su razmišljali da će i oni jedan dan imati 85, ali o tom po tom.
Zdravstvo i minstarstvo zdravlja KS-a
- nosara
#21382 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Opet ce falit medicinara na jesen.
Najgora vlada u istoriji. Ko je glasao za ove, ne zatrebali mu otpusteni doktori...
Najgora vlada u istoriji. Ko je glasao za ove, ne zatrebali mu otpusteni doktori...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
last mohicans
#21384 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma sve te razumijem, moji su isto preko 70. Jednostavno, usluga je uskracena i neadekvatna. Hvala Bogu, jos su pokretni, deveraju,bore se. I sam bi trebao rjesavati neke probleme po pitanju zdravlja. Preko godinu dana prije corone mi nisu znali i mogli pomoci. Sta tek sad očekivati. Šuti i deveraj, sto je zalosno za uslugu koji placas. A u vezi ovog Vranica, itekako potkapacitiran lik. Evo potrošiše i ovu Meliku. Zena je ipak htijela da nesto pokuša uraditi. Sto joj to treba, vratit ce se svom fakultetu i tapkaj kao stotine drugih. Nismo mi spremni ni na kakve promjene, jednostavno nemamo taj code.Hakiz wrote: ↑08/07/2021 17:29last mohicans wrote: ↑08/07/2021 17:19 Nisam isao ljekaru,niti sam roditelje vodio. Ali jesam kcerku i skolsko,a i predskolsko, je pusto u Omera Maslica. Nigdje ziva roba.
Sve je to za naše dobro bilo, ali tada nismo mogli znati. Mojoj mami bilo 85 godina, ne može se kretati, ne možemo je odvesti, neće da dođe ljekar iz ambulante, neće iz hitne, neće ni privatnici. Nisu to uradili što su neljudi, nego šta ima 85-godišnja starica preživjeti koronu pa poslije koristiti i opterećivati zdravstvo. Puste da umre i ostaje više resursa za mlade. Tako treba. Sada ambulante prazne ima više za mlade jer su stari pobijeni, izvinite, htio sam reći tragično preminuli od korone uprkos nadljudskim naporima zdravstvenog sistema.
Ne znam da li su razmišljali da će i oni jedan dan imati 85, ali o tom po tom.
Zdravstvo i minstarstvo zdravlja KS-aDabogda vam bilo isto kao što je nama.
- Prpa.ba
#21385 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ova Vlada KS je defintivno rasulo u odnosu na saziv iz 2019, ovim letenjem iz bruke u bruku 2022. ne da ne mogu racunati na solidan rezultat na federaciji, nego mozemo racunati na Vladu KS u sastavu SDA, SBiH, DF i PzP sa komotnom vecinom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21386 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E jebiga sad
- Prpa.ba
#21387 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nema sta jebiga, napravili rastimani orkestar, brukaju se po sudovima sa rastakanjima i spajanjima ministarstava, posao se ne radi na terenu, a Dino i ekipa bi da se bave drzavnickim pitanjima dok meda ne mogu u vlastitim mahalama.
Reteriranje ce biti strasno, mozda ponajmanje losa opcija je da u buducoj Vladi KS SDA nastavi tradiciju pa manjem partneru da Premijera. Bolje Efendic nego alternative iz KO SDA KS.
Reteriranje ce biti strasno, mozda ponajmanje losa opcija je da u buducoj Vladi KS SDA nastavi tradiciju pa manjem partneru da Premijera. Bolje Efendic nego alternative iz KO SDA KS.
-
Horke
#21388 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zasto SDA vlada godinama? Zato sto ljudima to odgovara. Svi bi htjeli posao preko stele, gdje su zasticeni ko medjedi. Samo se kod SDA potrosila ta mjesta, pa haj da vidimo mogu li ovi drugi sta.
Nismo mi ljuti na SDA sto zavrsava sve sa poslao me Asim, vec sto nas nije poslao Asim. Ljudi iz SDA nisu dovedeni sa druge planete, to su ljudi iz nase ulice, mahale, to smo mi.
A svako ko pokusa da zavede red i uradi nesto proci ce ko Melika. Cuj on da pise rad za medjunarodno priznatu bazu i to jos na engleskom. Nemoj niposto. Sta cemo na Sangajskoj listi, ne trebaju nama Kineski studenti
Nismo mi ljuti na SDA sto zavrsava sve sa poslao me Asim, vec sto nas nije poslao Asim. Ljudi iz SDA nisu dovedeni sa druge planete, to su ljudi iz nase ulice, mahale, to smo mi.
A svako ko pokusa da zavede red i uradi nesto proci ce ko Melika. Cuj on da pise rad za medjunarodno priznatu bazu i to jos na engleskom. Nemoj niposto. Sta cemo na Sangajskoj listi, ne trebaju nama Kineski studenti
- Styling
#21389 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo SDA, pa ce nas Seka i dalje vracati sa Koseva, ljudi ce umirati pod sumnjivim okolnostima, Asim ce i dalje sredjivati poslove, niko pojma nece imati sta se desava sa budzetima, ugovori o nabavkama ce biti povjerljivi, jer sitna halasa nema pravo da zna koliko vlada nesto placa, a mi cemo kao kritikovati, ali tada niko se nece osvrtati jer SDA boli djon sta narod misli. Kome ce, ba, oni polagati racune. Stranka iznad drzave! A, ti se, Muzafere, kupaj!_BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2021 18:14Tako je, sad ce izbori pa cemo pokazati odgovornost i traziti odgovornost. Nasa SDA na svim nivoima!
-
Hakiz
-
Hakiz
#21391 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Grijesi SDA ne mogu biti opravdanje za grijehe trojke. To jeste, mogu ako si za trojku istim mentalitetom kao onaj drugi za SDA.Styling wrote: ↑08/07/2021 22:11 Samo SDA, pa ce nas Seka i dalje vracati sa Koseva, ljudi ce umirati pod sumnjivim okolnostima, Asim ce i dalje sredjivati poslove, niko pojma nece imati sta se desava sa budzetima, ugovori o nabavkama ce biti povjerljivi, jer sitna halasa nema pravo da zna koliko vlada nesto placa, a mi cemo kao kritikovati, ali tada niko se nece osvrtati jer SDA boli djon sta narod misli. Kome ce, ba, oni polagati racune. Stranka iznad drzave! A, ti se, Muzafere, kupaj!
- drug_profi
#21392 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ljudi, samo nek nije SDA. Ako njih unistimo, mozemo vala bilo koga.
Ove ficfirice nafurane pogotovo.
Ove ficfirice nafurane pogotovo.
- Styling
#21393 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne pokusavam nikoga opravdati, ali trenutno u KS imamo vlast koja se trudi poboljsati stvari i raditi kako treba. Naravno da gresaka ima, ali nisu namjerne, mogu se ispraviti. Pokusavaju uspostaviti jedan drugi set vrijednosti. Slusaju gradjane, osjetljivimsu na kritike, trpe strasne opstrukcije od strane SDA kadrova u institucijama. Primjer su Rad i Park. Ali i mi kao njihovi glasaci ne pomazemo niti olaksavamo posao. Nasjedamo na SDA spinove i pravimo svjetski problem zbog nepokosene trave tu i tamo dok nas federalni premijer pravi budalama i u zadnji momenat saradnju u nabavci vakcina i direktno ugrozava nase zdravlje. Znaci, ne samo da se vlast u KS bori sa pandemijom, budzetom koji je za 160 miliona manji, sa opstrukcijama i lazima SDA vec imaju i nas, svoje glasace, koji ima nimalo ne pomazemo u ovim teskim vremenima, nego se ponasamo kao da zivimo u Svedskoj. Trebamo sagledati kompletnu situaciju realno i pruziti podrsku tim ljudima a ne nasjedati im na muku. Jer alternativa ovoj vlasti je sistem korupcije, lopovluka, nepotizma, netransparentnosti i “poslao me Asim” vrijednosti kojem apsolutno nije bitno sta mi kao gradjani mislimo, pogotovo oni koji nisu njihovi glasaci. Malo bismo trebali smanjiti dozivljaj, kako se to kolokvijalno kaze.Hakiz wrote: ↑08/07/2021 23:04Grijesi SDA ne mogu biti opravdanje za grijehe trojke. To jeste, mogu ako si za trojku istim mentalitetom kao onaj drugi za SDA.Styling wrote: ↑08/07/2021 22:11 Samo SDA, pa ce nas Seka i dalje vracati sa Koseva, ljudi ce umirati pod sumnjivim okolnostima, Asim ce i dalje sredjivati poslove, niko pojma nece imati sta se desava sa budzetima, ugovori o nabavkama ce biti povjerljivi, jer sitna halasa nema pravo da zna koliko vlada nesto placa, a mi cemo kao kritikovati, ali tada niko se nece osvrtati jer SDA boli djon sta narod misli. Kome ce, ba, oni polagati racune. Stranka iznad drzave! A, ti se, Muzafere, kupaj!
- nosara
#21394 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
"poslao me asim", "on je genetski predodredjen"... Dvije varijante istog sranja.
Parama koje su bacili na testiranje navijaca za utakmicu NA OTVORENOM, mogli su platit brigadu ljudi sa biroa da pocisti "metropolu".
Nesposobnjakovici bezmudi, umrezeni... Lazni reformisti... Imate mahanje!

Par dana u uredu, kamion uhapsenih. E, to je promjena. Misevi mekinjasi.
Parama koje su bacili na testiranje navijaca za utakmicu NA OTVORENOM, mogli su platit brigadu ljudi sa biroa da pocisti "metropolu".

-
Anquilla
#21395 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pogresan ti je primjernosara wrote: ↑09/07/2021 06:36 "poslao me asim", "on je genetski predodredjen"... Dvije varijante istog sranja.
Tomasevic nema bukvalno nista sa tim hapsenjima.
Istraga je zapoceta daleko ranije nego li se i kandidovao, a kamoli postao gradonacelnik.
- Login77777
#21396 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vratite nam sdO. Devica za premijera! 
- studiorum_tuzlaensis
#21397 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jbt, još da im sadaku udijelimo, koliko im je teško. Nemoje ih kritikovat, vratice vam se SDA xDStyling wrote: ↑09/07/2021 06:20Ne pokusavam nikoga opravdati, ali trenutno u KS imamo vlast koja se trudi poboljsati stvari i raditi kako treba. Naravno da gresaka ima, ali nisu namjerne, mogu se ispraviti. Pokusavaju uspostaviti jedan drugi set vrijednosti. Slusaju gradjane, osjetljivimsu na kritike, trpe strasne opstrukcije od strane SDA kadrova u institucijama. Primjer su Rad i Park. Ali i mi kao njihovi glasaci ne pomazemo niti olaksavamo posao. Nasjedamo na SDA spinove i pravimo svjetski problem zbog nepokosene trave tu i tamo dok nas federalni premijer pravi budalama i u zadnji momenat saradnju u nabavci vakcina i direktno ugrozava nase zdravlje. Znaci, ne samo da se vlast u KS bori sa pandemijom, budzetom koji je za 160 miliona manji, sa opstrukcijama i lazima SDA vec imaju i nas, svoje glasace, koji ima nimalo ne pomazemo u ovim teskim vremenima, nego se ponasamo kao da zivimo u Svedskoj. Trebamo sagledati kompletnu situaciju realno i pruziti podrsku tim ljudima a ne nasjedati im na muku. Jer alternativa ovoj vlasti je sistem korupcije, lopovluka, nepotizma, netransparentnosti i “poslao me Asim” vrijednosti kojem apsolutno nije bitno sta mi kao gradjani mislimo, pogotovo oni koji nisu njihovi glasaci. Malo bismo trebali smanjiti dozivljaj, kako se to kolokvijalno kaze.
Kakav botina, fuj.
- nosara
#21398 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Možemo i Zagreb je NAŠ kazneno prijavili Bandića; Tomašević: Žičara nije projekt za dizanje izletnika na vrh Sljemena nego za 'dizanje love'Anquilla wrote: ↑09/07/2021 07:20Pogresan ti je primjernosara wrote: ↑09/07/2021 06:36 "poslao me asim", "on je genetski predodredjen"... Dvije varijante istog sranja.
Par dana u uredu, kamion uhapsenih. E, to je promjena. Misevi mekinjasi.![]()
Tomasevic nema bukvalno nista sa tim hapsenjima.
Istraga je zapoceta daleko ranije nego li se i kandidovao, a kamoli postao gradonacelnik.
Autor: I. Ba./Hina
Zadnja izmjena 23.11.2020 11:51
itd, itd...
- Dr. Kuca
#21399 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovi imaju istu sda pricu i matricu. Ako ne glasate za nas eto dodika da se odvoji, tako i ovi "neka ba nema veze sto nista ne funkcionise doci ce sda" itd.
-
Anquilla
#21400 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije da se ja ne slazem s tobom da Vlada mora uraditi vise i bolje, ali su se u Zagrebu istrazivale druge stvari, s kojim ovaj i nema veze.
Svakako, nase tuzilastvo ne radi skoro nista, bukvalno svako svakog prijavljuje, a oni ostaju gluhi, ali to ne moze biti opravdanje Vladi da ne popravi stvari koje moze popraviti.