Slučaj Dženan Memić
- Sarah24
#14851 Re: Slučaj Dženan Memić
Jao opet moram da se ukljucim!!! Inace, ljudi sa dva oka vide svoje RODJENO lice bez ogledala??? Koji debilizam!!! 
- i agree
#14852 Re: Slučaj Dženan Memić
jao jaodzolix wrote: ↑08/07/2021 14:27Ne,,,, vec ljudi sa jednim okom ne vide dio svog rodjenog lica,,, dio na kojoj je strani osteceno oko.joint union wrote: ↑08/07/2021 14:23 Hoces da kazes da ljudi sa jednim okom vide samo polovice lica drugih ljudi?
-
dzolix
- joint union
#14854 Re: Slučaj Dženan Memić
Sacekaj malo, u onom sto si postavio od one vjestakinje doslovno pise: "u jednom momentu se prisjetila policajca na mjestu nesrece i da je vidjela samo polovicu lica". Meni ovo zvuci kao polovicu lica policajca.dzolix wrote: ↑08/07/2021 14:27Ne,,,, vec ljudi sa jednim okom ne vide dio svog rodjenog lica,,, dio na kojoj je strani osteceno oko.joint union wrote: ↑08/07/2021 14:23 Hoces da kazes da ljudi sa jednim okom vide samo polovice lica drugih ljudi?
-
foxlife
#14855 Re: Slučaj Dženan Memić
a inace sta vidis ti od svog lica sa 2 zdrava oka?dzolix wrote: ↑08/07/2021 14:27Ne,,,, vec ljudi sa jednim okom ne vide dio svog rodjenog lica,,, dio na kojoj je strani osteceno oko.joint union wrote: ↑08/07/2021 14:23 Hoces da kazes da ljudi sa jednim okom vide samo polovice lica drugih ljudi?
ps. evo vidim da je i sara isto pitala
-
dzolix
#14856 Re: Slučaj Dženan Memić
Mozda ti tako izgleda ali ne radi se o tome vec drukcije to je gubitak vidnog polja ili sljepilo ,, pa kaze dalje :joint union wrote: ↑08/07/2021 14:56Sacekaj malo, u onom sto si postavio od one vjestakinje doslovno pise: "u jednom momentu se prisjetila policajca na mjestu nesrece i da je vidjela samo polovicu lica". Meni ovo zvuci kao polovicu lica policajca.
imaju i za posljedicu gubitak jedne polovice vidnog polja kada se radi o
oštećenju s jedne strane.
-
dzolix
#14857 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidim komad jagnjetine, cigaru i flasu pive u ustima.
- joint union
#14858 Re: Slučaj Dženan Memić
Malo mi je sega da se, pored svega ostalog sto joj se desilo, prisjetila da nije vidjela polovicu svog lica, mislim nisam to ni na filmu nikad vidio.dzolix wrote: ↑08/07/2021 15:04Mozda ti tako izgleda ali ne radi se o tome vec drukcije to je gubitak vidnog polja ili sljepilo ,, pa kaze dalje :joint union wrote: ↑08/07/2021 14:56
Sacekaj malo, u onom sto si postavio od one vjestakinje doslovno pise: "u jednom momentu se prisjetila policajca na mjestu nesrece i da je vidjela samo polovicu lica". Meni ovo zvuci kao polovicu lica policajca.
imaju i za posljedicu gubitak jedne polovice vidnog polja kada se radi o
oštećenju s jedne strane.
No da ti pomognem, mozda je policajac bio jako blizu njoj u tom trenutku kojeg se kao sjetila, gledao povrede ili oci da nema potres mozga itd, pa kako nije imala pola vidnog polja, sto kaze strucnjakinja, vidjela mu je samo polovicu lica. Bolje ovo nego to tvoje.
-
Mer11
#14859 Re: Slučaj Dženan Memić
A kako se to bude pismen po izgledu? Da mi malo detaljnije to objasnis!
-
foxlife
-
sumirprimus
#14861 Re: Slučaj Dženan Memić
da nije strasno i da nije ljudski zivot u pitanju bilo bi presmijesno, ovako je tragicno.
svako neutralan, vidi koliko je sati sa i bez dokaza.
svako neutralan, vidi koliko je sati sa i bez dokaza.
-
dzolix
#14862 Re: Slučaj Dženan Memić
Poklopi jedno svoje oko dlanom i gledaj drugim okom pa cesh vidjeti uzivo ,,pusti ti film.
- joint union
#14863 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisi skonto, kazem da pored svega sto joj se desilo to vece ona se sjeti samo policajca i da nije vidjela pola svog lica na mjestu nesrece?
Ljudi u takvom soku ne primjete da nemaju nogu, a ona se sjetila (samo) da nije vidjela pola svog lica?
Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
-
dzolix
#14864 Re: Slučaj Dženan Memić
Procitaj Presuda kantonalnog suda u Sarajevu slucaj Memic Mutap. Nadji na oficijelnoj stranici suda,joint union wrote: ↑08/07/2021 15:25 Nisi skonto, kazem da pored svega sto joj se desilo to vece ona se sjeti samo policajca i da nije vidjela pola svog lica na mjestu nesrece?
Ljudi u takvom soku ne primjete da nemaju nogu, a ona se sjetila (samo) da nije vidjela pola svog lica?
Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
Tu imas detalje sta se dogadjalo, svjedocanstva, izjave vjestaka.
Ona je vodila razgovore sa istraziocima doktorima i tu puno toga ima ,,to sto si ti citiro je samo mali dio istine- .
Zastitari za ambasadu su slucajno naisli nakon udesa oko 5 min , zatim su zastitari preko dispecera iz ambasade pozvali policiju i hitnu.Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
-
MensurM
#14865 Re: Slučaj Dženan Memić
Rekao sam ti sve. Ne govore njiha, znaju pravilo negacije, ne vrijeđaju drugu stranu i ne prijete i izgledaju pismeno, kad vidiš sve tri sestre pomislio bi da su iz centra grada, a ne s Ilidže (ne znam ostatak porodice kako izgleda). Kad vidiš Memiće, moš samo pomisliti, da ih ne uvrijedim, da nemaju puno veze sa Sarajevom kao gradom.
Ponavljam, to nema veze sa slučajem i dokazima, čisto moje zapažanje.
-
il dottore
-
Mer11
#14867 Re: Slučaj Dženan Memić
Stvarno ne zelim nikog vrijedjat, ali dovoljno je pogledati rekonstrukciju slucaja, i poslusati Alisu kako prica. Ne zvuci pismeno, te cak daleko od toga. Zvuci i izgleda kao seljanka (da ne vrijedjam postene seljanke i seljake) iz neke zabite koja nikad nije vidjela grada, a ne Sarajeva.MensurM wrote: ↑08/07/2021 15:46Rekao sam ti sve. Ne govore njiha, znaju pravilo negacije, ne vrijeđaju drugu stranu i ne prijete i izgledaju pismeno, kad vidiš sve tri sestre pomislio bi da su iz centra grada, a ne s Ilidže (ne znam ostatak porodice kako izgleda). Kad vidiš Memiće, moš samo pomisliti, da ih ne uvrijedim, da nemaju puno veze sa Sarajevom kao gradom.
Ponavljam, to nema veze sa slučajem i dokazima, čisto moje zapažanje.
- JThomas
#14868 Re: Slučaj Dženan Memić
-
td_maajka
#14869 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma Memso bi njih izgleda kuci vodio najradije, samo ne znam sta mu hanuma na to kaze
Ali hajde, ne mozemo svi biti iz centra grada.. Ima nas i s Ilidze, iz Kalinovika... Mora i to neko biti, ono, da nam se na cehri vidi da smo nepismeni.
Nego, ja nesto brinem, da li je Alisica vec dobila psiholosku pomoc, jel' ono pismo sta pomoglo, "pritislo" sud da odobri, mozda..
Ali hajde, ne mozemo svi biti iz centra grada.. Ima nas i s Ilidze, iz Kalinovika... Mora i to neko biti, ono, da nam se na cehri vidi da smo nepismeni.
Nego, ja nesto brinem, da li je Alisica vec dobila psiholosku pomoc, jel' ono pismo sta pomoglo, "pritislo" sud da odobri, mozda..
-
Mer11
#14870 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma neeee, samo Memici igraju na kartu sazaljenja i na pritisak na sud. Mutapi to ne rade.td_maajka wrote: ↑08/07/2021 16:25 Ma Memso bi njih izgleda kuci vodio najradije, samo ne znam sta mu hanuma na to kaze![]()
Ali hajde, ne mozemo svi biti iz centra grada.. Ima nas i s Ilidze, iz Kalinovika... Mora i to neko biti, ono, da nam se na cehri vidi da smo nepismeni.![]()
-
e__
#14871 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa, to ne znaci da neko ima dusu, ili da je dobar covjek… ja licno mislim da je Muriz dobar covjek. Nebitno je sada je li on pismen, jer zajebi ponasanje i sva pravila kada je u pitanju smrt tvog djeteta. Naravno, to ne znaci da podli ljudi, tipa Konakovica nece iskoristiti neciju tragediju za svoje igrice sa drugim uhljupima. Tako da, iako mislim da je Muriz dobar covjek. Nikome ne smijete slijepo vjerovati samo zato sto znate da su dobri u dusi.
Istina je da je lakse manipulisati sa ljudima koji pate, i pokusavaju na sve nacine doci do pravde.
Isto tako, licno mislim da obje porodice pate, i da su sa komplikovanjem slucaja radi politickih sema dosli do ove situacije.
Raznorazne teorije o prostituciji ne piju nikakve vode sada, jer da je tako bilo… podrazumijeva se da bi se odmah znalo, i ne bi doslo do njihove veze, a kamoli do toga da Muriz ima bilo kakav vid empatije prema Alisi nakon sto su ih nasli u Aleji.
-
Koume
#14872 Re: Slučaj Dženan Memić
Cisto sumnjam da Murizom neko manipulise, porodice Mutap se oglasila da je Alisa pretucena tu noc, znaci tu nesto ima. Cak su i neku noc napisali da Muriz i Arijana kriju ubice koje sad setaju slobodno gradom. Pa su napisali da je saobracajna da ih je kombi udario, pa su pisali da ih je prvo kombi udario pa izasao Ljubo i dokrajcio ih... Porodica Mutap nije sposobna sastaviti jedno saopstenje koje ce biti isto svake godine ili svakog puta kad se oglase.e__ wrote: ↑08/07/2021 16:51
Pa, to ne znaci da neko ima dusu, ili da je dobar covjek… ja licno mislim da je Muriz dobar covjek. Nebitno je sada je li on pismen, jer zajebi ponasanje i sva pravila kada je u pitanju smrt tvog djeteta. Naravno, to ne znaci da podli ljudi, tipa Konakovica nece iskoristiti neciju tragediju za svoje igrice sa drugim uhljupima. Tako da, iako mislim da je Muriz dobar covjek. Nikome ne smijete slijepo vjerovati samo zato sto znate da su dobri u dusi.
Istina je da je lakse manipulisati sa ljudima koji pate, i pokusavaju na sve nacine doci do pravde.
Isto tako, licno mislim da obje porodice pate, i da su sa komplikovanjem slucaja radi politickih sema dosli do ove situacije.
Raznorazne teorije o prostituciji ne piju nikakve vode sada, jer da je tako bilo… podrazumijeva se da bi se odmah znalo, i ne bi doslo do njihove veze, a kamoli do toga da Muriz ima bilo kakav vid empatije prema Alisi nakon sto su ih nasli u Aleji.
- vjeshalica
#14873 Re: Slučaj Dženan Memić
I kazu u nalazima da je prosjecne inteligencije.Mer11 wrote: ↑08/07/2021 16:04
Stvarno ne zelim nikog vrijedjat, ali dovoljno je pogledati rekonstrukciju slucaja, i poslusati Alisu kako prica. Ne zvuci pismeno, te cak daleko od toga. Zvuci i izgleda kao seljanka (da ne vrijedjam postene seljanke i seljake) iz neke zabite koja nikad nije vidjela grada, a ne Sarajeva.
-
dzolix
#14874 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad se najedem, napusim i napijem svi mi kazu da nisam pri sebi onda ja zato odem navece do rijeke legnem u jedan brzak, poklopim se komadom sedre preko trbuha i odlezim tako u vodi jedno sat vremena, nakon toga opet dodjem sebi i ponovo budem normalan..
- vjeshalica
#14875 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako su pismeniji od Memića, po pravopisu, izgledu i ponašanju, onda imaš ozbiljnih problema sa sobom. Znam da te Muriz nervira, ali očito je da se vi kriminalci izmedju sebe jako dobro prepoznate, pa onako dižete se u zvijezde međusobno. Izgled, ponašanje i sve ostalo Mutapi su daleko od toga, čak se i vidi kako napisađe na rekonstrukciji o kakvoj je provincijalki riječ.