Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
topss
#8876 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I dalje negatori postojanja i opasnosti korone najaktivniji na temi o vakcini. Zaista fenomen.
-
BiBi911
-
topss
#8878 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Imaju temu teorije zavjere pa neka tamo pisu gluposti. Ne znam zasto im moderacija dopusta da smaraju ovdje.
-
hladan.preminger
#8879 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
da li možeš ukazati na bilo koju tvrdnju u mom postu koja je suštinski netačna (ako izuzmemo argumentum ad abusrdum radi dočaravanja situacije)?high_volume wrote: ↑05/07/2021 08:48Šta, sad si i epidemiologhladan.preminger wrote: ↑05/07/2021 08:37 gripe u ovom periodu nikad nije niti bilo.
a ovo retardirano zaštrašivanje indijskim sojem je bespotrebno sijanje panike, jer je u samoj indiji taj soj pokazao da se ne razliku od početnog kineskog.
pa sjetimo se samo:
kineski ubi sve, vari vrata na kućama, zatvraraj sve ispod 18 i preko 65 da slučajno ne bi izašli iz kuće,
eto britanskog soja koji je (umetni broj po želji) % zarazniji i smrtonosniji od kineskog, svi ćemo pomrti
eto brazilskog soja koji je (umetni broj po želji, ali obavezno puno veći od ranije unijetog) % zarazniji i smrtonosniji od bitanskog
eto južnoafričkog soja koji je (umetni broj po želji, ali obavezno puno veći od ranije unijetog) % zarazniji i smrtonosniji od brazilskog
eto indijskog soja koji je (umetni broj po želji, ali obavezno puno veći od ranije unijetog) % zarazniji i smrtonosniji od južnoafričkog
u međuvremenu su sojevi postali politički korektni pa se nazivaju po slovima grčkog alfabetaIli prepametan za advokata, pa znaš što drugi stručnjaci ne znaju
![]()
šta sam slagao?
-
hladan.preminger
#8880 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
suprotna mišljenja se opovrgavaju argumentima i činicama, a ne prozivanjem u ad hominem stiluhigh_volume wrote: ↑05/07/2021 09:02Da, da, manjina je višestruko obrazovanija od većine, naročito manjina iz struke: raznorazni obućari, advokati, mašinci i slične forumske dangube, krcate internet-naukom![]()
nažalost ova pandemija je pokazala da je i vrh naučne zjednice sklon takvom ponašanju, a time su se poveli i medijski i IT giganti kroz cenzuriranje drugačijih mišljenja ma koliko ona bila pogrešna. tim cenzuriranjem i odbijanjem rasprave su ta pogrešna mišljenja dobila na važnosti jer nikad nisu argumentovano osporena, a direktna posljedica toga je odbijanje vakcina i poštivanja smislenih mjera zaštite.
jadni voltaire se vrti kao ventilator, a svi smo odjednom zaboravili važnost slobode govora i mišljenja za sve ostale ljudske slobode i prava.
guranje pogrešnih mišljenja općenito pod tepih za poslejdicu ima njihovo ignoriranje, međutim ona kao rak postepeno rastu i kad izbiju iz društvene margine na main stage onda su kao bujica i nose sve pred sobom. svaka revolucija u ljudskoj historiji bila je poslejdica guranja ljusdkih problema pod tepih.
- deogest
#8881 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam se vakcinisao s obje doze Pfizera, ali kad se sjetim prica od prosle godine, tacno se covjek odvali od smijeha, koliko su ljudi glupi i naivni da povjeruju svemu sto se prica i pise
Navest cu samo neke:
-nosnja rukavica na otvorenom
-brisanje dzona patike pri ulasku u kuci
-brisanje steka, rukohvata, zamandaljenje vrata
-u citavom New Yorku nema hrane
-u New Yorku koji ima 214 bolnica nema kreveta
-kupovanje abnormalne kolicine brasna i toalet papira
-gostovanje i zastrasivanje Ace Vucica na svakoj televiziji u svakom terminu, 56 gostovanja na TV i konferencija u roku od nepuna 2 mjeseca
-nosenje maske na otvorenom ( nerijetko se ista maska nosi i vise puta)
-kupljenje mrtvih bagerima u New Yorku i Itaiji (notorna laz)
-nepostojanje gripe i drugih bolesti zadnji godinu i p’o
Da ne govorim o politickim stvarima i s kojom putovnicom mozes da putujes a s kojom ne, kao i uvodjenje zabranje kretanja od tipa 8-9 ili 11h, koja ama bas nista nija pomogla suzbijanju virusa.
Zakljucak: mediji bi trebali dobiti orden, najvece pocasti i najvise novca, plus omogucena vakcinacija za svakog zivog novinara jer su oni najvise i pridonijeli da se raja masivno vakcinise sireci konstantnu paniku i strah, kao i javno i svjesno lazuci o mnogo stvari.
Navest cu samo neke:
-nosnja rukavica na otvorenom
-brisanje dzona patike pri ulasku u kuci
-brisanje steka, rukohvata, zamandaljenje vrata
-u citavom New Yorku nema hrane
-u New Yorku koji ima 214 bolnica nema kreveta
-kupovanje abnormalne kolicine brasna i toalet papira
-gostovanje i zastrasivanje Ace Vucica na svakoj televiziji u svakom terminu, 56 gostovanja na TV i konferencija u roku od nepuna 2 mjeseca
-nosenje maske na otvorenom ( nerijetko se ista maska nosi i vise puta)
-kupljenje mrtvih bagerima u New Yorku i Itaiji (notorna laz)
-nepostojanje gripe i drugih bolesti zadnji godinu i p’o
Da ne govorim o politickim stvarima i s kojom putovnicom mozes da putujes a s kojom ne, kao i uvodjenje zabranje kretanja od tipa 8-9 ili 11h, koja ama bas nista nija pomogla suzbijanju virusa.
Zakljucak: mediji bi trebali dobiti orden, najvece pocasti i najvise novca, plus omogucena vakcinacija za svakog zivog novinara jer su oni najvise i pridonijeli da se raja masivno vakcinise sireci konstantnu paniku i strah, kao i javno i svjesno lazuci o mnogo stvari.
-
damirc_sa
#8882 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sta meni moja drzava, kanton grad nude (nista). Dakle mladji sam od 40 godina i ako se zelim vakcinisati jedina mogucnost mi je da odem preko granice. Gdje ide novac koji svaki mjesec uplacujem za zdravstvo.
Nasi politicari se busaju da ima dovoljno vakcina a ni oni sami ne znaju kako da ih potrose. Pa jedino mjesto za vakcinaciju je Zetra gdje jos nisu vakcinisali ni 5 % građana Sarajeva.
Sta je sa mladjom rajom u dobi izmedju 25-45 godina koja ima zelju da se iz raznoraznih razloga vakcinise, sta se njima nudi koje su njihove mogucnosti?
Jedina mogucnost je Srbija i Hrvatska ili da cekamo ove nekakve valove i da se molimo svevisnjem da prodjemo sa laksim posljedicama
Nasi politicari se busaju da ima dovoljno vakcina a ni oni sami ne znaju kako da ih potrose. Pa jedino mjesto za vakcinaciju je Zetra gdje jos nisu vakcinisali ni 5 % građana Sarajeva.
Sta je sa mladjom rajom u dobi izmedju 25-45 godina koja ima zelju da se iz raznoraznih razloga vakcinise, sta se njima nudi koje su njihove mogucnosti?
Jedina mogucnost je Srbija i Hrvatska ili da cekamo ove nekakve valove i da se molimo svevisnjem da prodjemo sa laksim posljedicama
- TDK-90
#8883 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zna li neko kako racunaju ovo Donacija 200 000 Vakcina
Kako se racuna to, jel se misli na bocice iz kojih se doze izvlace ili pojedinacne doze po covjeku
Koliko doza se u BiH izvlaci iz bocice 6ili 7 doz ( bilo je nesto u Hrvatskoj kako izvlace 7 doza iz bocice- pa se Pfizer nesto bunio
)...mislim sve igra ulogu o kolicini
Onda su i neke zapadne zemlje valjda dozvolile izvlacenje 7 doza iz bocice predvidjene za 6 doza
Kako se racuna to, jel se misli na bocice iz kojih se doze izvlace ili pojedinacne doze po covjeku
Koliko doza se u BiH izvlaci iz bocice 6ili 7 doz ( bilo je nesto u Hrvatskoj kako izvlace 7 doza iz bocice- pa se Pfizer nesto bunio
Onda su i neke zapadne zemlje valjda dozvolile izvlacenje 7 doza iz bocice predvidjene za 6 doza
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8885 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Doniraju vakcine koje niko nece, sami Kinezi priznali da im je uspješnost 50% za osnovni soj. Izrael daje podatak da je Pfizer uspjesan 60% za delta soj, koliko li je tek Sinopharm .
- geralt
#8886 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sedam gradova im je trenutno u lockdownu, ukljucujuci Sydney, Brisbane i Perth, sve zbog 200 slucajeva dnevno: https://www.bbc.com/news/world-australia-57661144_BataZiv_0809 wrote: ↑06/07/2021 09:24Zasto Australija? Zar oni nisu slijedili evropski/americki model?
Poredjenja radi, Britanci su juce imali 27 000 slucajeva, a najavili su ukidanje svih mjera ukljucujuci i maske u zatvorenom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8887 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Za infekciju, ne za tesku klinicku sliku i/li hospitalizaciju.
@geralt zasto li to tako rade? Pride oni su otok, po logici stvari bi im trebalo biti lakse kontrolisati ko ulazi...
- geralt
#8888 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jos uvijek imaju (po meni potpuno nerealnu i pogresnu) zero-covid politiku, gdje svaki grad u kojem se pojave slucajevi drze u potpunom lockdownu dok ne padnu na nulu. Ni Amerika ni Evropa nisu bili toliko ekstremni cak ni prosle godine._BataZiv_0809 wrote: ↑06/07/2021 09:37 @geralt zasto li to tako rade? Pride oni su otok, po logici stvari bi im trebalo biti lakse kontrolisati ko ulazi...
-
Naslovnica
#8889 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Rijaset na aparatima.
-
BadBoy
#8890 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
To je njihov cilj očito, da imaju nula COVID slučajeva. Po meni, nerealan cilj i korist koju imaju od toga je daleko manja od štete...geralt wrote: ↑06/07/2021 09:46Jos uvijek imaju (po meni potpuno nerealnu i pogresnu) zero-covid politiku, gdje svaki grad u kojem se pojave slucajevi drze u potpunom lockdownu dok ne padnu na nulu. Ni Amerika ni Evropa nisu bili toliko ekstremni cak ni prosle godine._BataZiv_0809 wrote: ↑06/07/2021 09:37 @geralt zasto li to tako rade? Pride oni su otok, po logici stvari bi im trebalo biti lakse kontrolisati ko ulazi...
-
laik1981
-
udri me jace
#8892 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
cekamo fetvu reisa
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8893 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Svak normalan ce se cepiti
Ekscentricini oni koji oko svega prave frku nece
Ekscentricini oni koji oko svega prave frku nece
-
dowydyenya
#8894 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/stru ... /210704016

Antivaksere treba poceti ganjati ko u doba inkvizicije i na lomacu odma

-
udri me jace
#8895 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Im li neka definicija antivaksera da se probam prepoznati?dowydyenya wrote: ↑06/07/2021 12:54 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/stru ... /210704016
-
dowydyenya
#8896 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije mi dosadno kao tebi pa paudri me jace wrote: ↑06/07/2021 13:01Im li neka definicija antivaksera da se probam prepoznati?dowydyenya wrote: ↑06/07/2021 12:54 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/stru ... /210704016
-
udri me jace
#8897 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
ne ozbiljno .. ja ne zelim da se vakcinise, nemam potrebu, ne pozivam nikoga da se ne vakcinise, liberalan sam, nikog ne nagovaram niti dam da se mene nagovara, pa se sad pitam jesam li antivakser?
-
hali gali halid
#8898 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa vidiš da po njima ako ne želiš da se vakcinišeš treba te spaliti na lomači 
- Dozer
#8899 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Najtuznije od svega je sto se jos uvijek ne vide nikakvi podaci o tome koliko zivota su spasile vakcine....
Cak se ne vidi ni u kolikoj mjeri (i da li uopste) vakcine sprecavaju sirenje zaraze.... Doslo ljeto, virus ofalio k'o i prosle godine, i sad cekamo zimu da se opet razbukta. Valjda cemo onda znati imaju li vakcine ikakvog efekta...
Sljedece dvije godine su kljucne...
Cak se ne vidi ni u kolikoj mjeri (i da li uopste) vakcine sprecavaju sirenje zaraze.... Doslo ljeto, virus ofalio k'o i prosle godine, i sad cekamo zimu da se opet razbukta. Valjda cemo onda znati imaju li vakcine ikakvog efekta...
Sljedece dvije godine su kljucne...
-
udri me jace