Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

suspect_zero

#14576 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

td_maajka wrote: 06/07/2021 16:02 @skafiskafsnjak
MensurM wrote: 18/09/2018 20:22
Ma ako ona bude u Skupštini, ja ti obećavam da ću u oktobru gol provesti noć pred Vječnom vatrom. Mani me se nebuloznih ideja. Čuj Pravda i narod, ja jučer čuo za tu stranku i ona da upadne u nešto. M a n i m e s e. Jel ona uopšte Kanton Sarajevo, možemo li mi iz Centra glasati za nju?

:D
MensurM wrote: 18/09/2018 16:21

Jašta će :lol:
18.09.2018. :lol: Poslije toga, evo sad ce tri godine, ignorise to pitanje kad god mu se postavi.

Joj potopa :lol:
Ja bi sama sebi internet iskopčala od bruke.
skafiskafsnjak

#14577 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

td_maajka wrote: 06/07/2021 16:02 @skafiskafsnjak
MensurM wrote: 18/09/2018 20:22
Ma ako ona bude u Skupštini, ja ti obećavam da ću u oktobru gol provesti noć pred Vječnom vatrom. Mani me se nebuloznih ideja. Čuj Pravda i narod, ja jučer čuo za tu stranku i ona da upadne u nešto. M a n i m e s e. Jel ona uopšte Kanton Sarajevo, možemo li mi iz Centra glasati za nju?

:D
MensurM wrote: 18/09/2018 16:21

Jašta će :lol:
18.09.2018. :lol: Poslije toga, evo sad ce tri godine, ignorise to pitanje kad god mu se postavi.
Ma nema taj obraza. Za cvaju se prodaje.... Sta ocekujes od.bota. :mrgreen:
td_maajka

#14578 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

ma kakvi bolan, libo njega racku ba :lol: uziva covjek u zivotu, jal' prima sendvice za ovo sto radi ili je samo svojevrsni (kako da se izrazim, a da me ne banuju :lol: ) *ubaci odgovarajucu rijec* - svejedno. on je za ovo vrijeme provedeno na temi od obicnog "mozda bot, mozda lud"-lika, razvio toliku mrznju i zajedljivost prema Memicima, a posebno prema Arijani, da on to ne moze ni sakriti. svaki mu komentar vristi na to, ali hoce da ga se shvata "objektivnim".

nije ovo jedino obecanje koje je dao, ali eto, ovo bas onako lijepo ignorise :lol: mozda je nekad nesto i rekao na to, a da nisam upratila, ali sve u svemu obecanje odrzao nije - avaz bi sigurno nekad o tome pisao, da jeste :D

hajde Memso, ceka te vjecna vatra na jesen - ako te je strah, evo ici cu ja s tobom :D nudim se da ti pomognem, da prevladas to sto te sputava u ispunjenju datog obecanja, a necu ti traziti nikakav novac za to.
skafiskafsnjak

#14579 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

td_maajka wrote: 06/07/2021 16:15 ma kakvi bolan, libo njega racku ba :lol: uziva covjek u zivotu, jal' prima sendvice za ovo sto radi ili je samo svojevrsni (kako da se izrazim, a da me ne banuju :lol: ) *ubaci odgovarajucu rijec* - svejedno. on je za ovo vrijeme provedeno na temi od obicnog "mozda bot, mozda lud"-lika, razvio toliku mrznju i zajedljivost prema Memicima, a posebno prema Arijani, da on to ne moze ni sakriti. svaki mu komentar vristi na to, ali hoce da ga se shvata "objektivnim".

nije ovo jedino obecanje koje je dao, ali eto, ovo bas onako lijepo ignorise :lol: mozda je nekad nesto i rekao na to, a da nisam upratila, ali sve u svemu obecanje odrzao nije - avaz bi sigurno nekad o tome pisao, da jeste

hajde Memso, ceka te vjecna vatra na jesen - ako te je strah, evo ici cu ja s tobom :D nudim se da ti pomognem, da prevladas to sto te sputava u ispunjenju datog obecanja, a necu ti traziti nikakav novac za to.
Lozi se na Arijanu ba. Al nema sanse kod nje, pa mu muka :mrgreen:
jazzer

#14580 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

Sad kad nam Menso pokaze slike kako se gologuz smrzava ispred vjecne vatre i svima nam zacepi usta :) .
td_maajka

#14581 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

ih, pa gdje to ima, da "odrzi obecanje", a da ne prijavi da je odrzao. :D
td_maajka

#14582 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

@skafiskafsnjak to je ono djecije kao "ko se tuce, taj se voli" onda :D
u oba slucaja - jako nezdravo. preporucujem Memsi da malo odleti na Bali ili tako negdje i da razmisli u miru o tome, da li mu to u zivotu ista pozitivno donosi ili ne. :thumbup:
skafiskafsnjak

#14583 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

td_maajka wrote: 06/07/2021 16:26 @skafiskafsnjak to je ono djecije kao "ko se tuce, taj se voli" onda :D
u oba slucaja - jako nezdravo. preporucujem Memsi da malo odleti na Bali ili tako negdje i da razmisli u miru o tome, da li mu to u zivotu ista pozitivno donosi ili ne. :thumbup:
Hahaha tanka je linija izmedju ljubavi i mrznje :mrgreen:
Sto se tice ljetovanja...ima.love, kaze dobro ga placaju :D
video

#14584 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by video »

dzolix

#14585 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 06/07/2021 16:15 hajde Memso, ceka te vjecna vatra na jesen - ako te je strah, evo ici cu ja s tobom :D nudim se da ti pomognem, da prevladas to sto te sputava u ispunjenju datog obecanja, a necu ti traziti nikakav novac za to.
To je on mislio figurativno ,,go pored(bez gaca) vjecne vatre to znaci onako "Stvarno znam, to stalno gori u meni" (haha).
skaljicmufid

#14586 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

Izvori iz pravosuđa ponavljaju ono što su saopštili u povjerenju prije današnjeg početka suđenja Seferovićima  pred Vrhovnim sudom,  da Vrhovni sud Federacije zasigurno donosi osuđujuću presudu Seferovićima zbog saobraćajne nezgode i da će provesti samo par dokaza.

Saslušanje vještaka treba samo da potvrdi optužnu verziju, da je smrt Dženana Memića uzrokovana saobraćajnom nezgodom, odnosno da istu osuđujuću verziju ovi vještaci „kategorički ne isključuju“, nakon čega Seferoviće osuđuju zbog dvostrukog priznanja Seferović Ljube, priznanja Vasvije i iskaza svjedokinje Ane, iskaza ovih vještaka, kao i drugih dokaza  koje će Vrhovni sud  Federacije, suprotno Kantonalnom sudu u Sarajevu, cijeniti kao zakonite, istinite i dovoljne za osuđujuću presudu. 

Pisanje osuđujuće presude je pri kraju, a današnje ročište je samo jedna od formalnosti. Kako mi je rečeno, u žalbenom postupku sve se pripremi dosta ranije, tako da je ova odluka Vrhovnog suda odavno pripremljena. Osim za pretresno vijeće i savjetnike koji pišu presudu, ovakva odluka je poznata i predsjedniku Vrhovnog suda Federacije, predsjedniku Državnog suda i Federalnom tužitelju, kao i predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Nadalje, Vrhovni sud je odlučio da ubrza ovaj postupak tako da će krajem ovog mjeseca pretres biti zaključen i presuda uskoro nakon toga biti objavljena, sve kako bi  Državni sud imao osnov da odloži potvrđivanje optužnice  koju uskoro podiže Državno tužilaštvo, do donošenja konačne presude u trećem stepenu Vrhovnog suda (protiv osuđujuće presude pretresnog vijeća Vrhovnog suda odbrana će imati mogućnost žalbe drugostepenom žalbenom vijeću Vrhovnog suda), kada će najavljena optužnica Državnog suda biti konačno i odbijena, tako da bi se postupak pravomoćno okončao najkasnije do kraja ove godine.

Međutim, iako su Državnom tužilaštvu poznate ove činjenice, da  Vrhovni sud Federacije sigurno donosi osuđujuću presudu Seferovićima zbog saobraćajne nezgode  i da optužnica Državnog tužilaštva neće biti potvrđena, Državno tužilaštvo ne namjerava stati sa svojom istragom, niti odustati od svoje najavljene optužnice, iz razloga jer su pritvaranjem četiri lica, uključujući pritvaranje i jedne trudnice sa visokorizičnom trudnoćom, odavno „prešli crvenu liniju nakon koje nema povratka“.

Vrhovni sud, Državni sud, Federalno tužilaštvo, kao i Visoko sudsko i tužilačko vijeće, kako mi je rečeno, za ovakve odluke imaju podršku predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji samo žele da se ovo „otvoreno pitanje konačno zatvori“. Za njih je dovoljno da iza takve odluke stoji VRHOVNI SUD, znamo šta za strance, posebno amerikance znači institucija Vrhovnog suda u njihovoj državi, tako da slično  poštovanje za Vrhovni sud Federacije ima i američki ambasador u BiH koji će takvu odluku Vrhovnog suda i okončanje ovog slučaja.

Jedina nepoznanica je ova: kako će dio ostrašćene javnosti prihvatiti ovakvu presudu Vrhovnog suda i nepotvrđivanje optužnice Državnog tužilaštva.

Iako Vrhovni sud, Državni sud, Federalno tužilaštvo, kao i Visoko sudsko i tužilačko vijeće ne očekuju značajnije proteste, remećenje javnog reda i  mira, razmatraju sve opcije sa Federalnim i Kantonalnim MUP-om, ukljućujući privođenje i suspendiranje onih lica koji će javnim nastupima dovesti u pitanje ovakve odluke.
dzolix

#14587 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Ne moze avaz bez manipulacija, posto se Ifet zalio na sastav sudskog vijeca sad imamo dva 2 Marica.
Image
tranquil

#14588 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Jel' ovo Avdo, Mufide? Zvuči k'o Avdo: anonimni izvori, jadna porodica Mutap, jadna visokorizična trudnica, pravda će pobijediti, cigani lete u zatvor, ostrašćena javnost...
Gandalf

#14589 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gandalf »

Zapravo ja i mislim da će i dogoditi ovo što mufid piše.

" pravda " zadovoljena osuđivanjem neka dva totalno nebitna lika, pravi krivac ostaje anoniman i pravno zaštićen, jer sve što bi Memići izjavili nakon pravomoćnog okončanja i ovog postupka, postaje samo teorija zavjere. Korumpirani sistem još jednom pobijedio narod i još onako reda radi, trlja sol na ranu svima kojima je bilo stalo do istine.

Baš onako kako se uvijek i završi sve u ovom neljudskom režimu. " Sve po zakonu " , što bi rekao jedan vjerni režimski vojnik. Glavni minderaš bi još dodao : " Ja, i " ?
tranquil

#14590 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

To što si ti opisao se trebalo dogoditi na prvom suđenju, a kako se nije dogodilo, na svakom idućem je, bez nekih novih dokaza u korist optužnice, sve manja šansa. Ovo je već treće suđenje.

Mufid slijedi logiku "ako su ih nakon dva suđenja oslobodili, nema šanse da ih i na trećem oslobode".

Ta logika je glupa.
vjeshalica

#14591 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

man se šatrologije pametnije ti je
td_maajka

#14592 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Meni rekla jaranica cija je nana onomad ’68. prostirala isti dan ves kad i mati od komsinice rodice treceg koljena majke zaove od sestre Aleta iz Kasindolske, a koja je zajedno sa bratom automehanicara supruge jednog od sudija Vrhovnog suda FBiH studirala medicinu u Zagrebu ‘93. (kaze, ne zna Seku), da Vrhovnom sudu fali jedan papir.
Gandalf

#14593 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gandalf »

Ja samo slijedim svoje životno iskustvo, znajući, kako se u ovom pokvarenom sistemu uvijek postigne KRIVDA.

Mislio sam da su svi postupci okončani i da Tužilaštvo BiH sada radi na ovom postupku bukvalno od samog početka, pred Sudom BiH, sa novim sudijama nepovezanim iz ranijih postupaka, ni po kakvoj jaransko-rodbinskoj-režimskoj liniji, sa novopronađenim dokazima i svjedocima.

Međutim istovremeno je postupak u toku pred Vrhovnim sudom FBiH, a vidim da su botovi oduševljeni sa tim postupkom i da tu očekuju neki razlog za slavlje. Iz tog razloga sam skeptičan.
vjeshalica

#14594 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

jesi li skeptican oko spora samog ili zbog toga sto pisu umobolnici svoje verzije sa kojim pokusavaju ubijediti masu?

moras razluciti neke stvari u svojoj svijesti
nemoj da ti je svijest labilna zbog pisanja umobolnika
skaljicmufid

#14595 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

Griješe oni koji misle da će Vrhovni sud Federacije osloboditi Seferoviće zbog pritisaka i prijetnji koje im neodmjereno upućuju pojedini ostrašćeni akteri ovog slučaja, predmeta, u nadi da će ishoditi oslobađajuću presudu.

Ove sudije, sudije Vrhovnog suda, su stigli na vrh pravosuđa i svoje karijere, tu će ostati do 70te godine života, "zaštićeni ko' međedi" sa najvišim platama u pravosuđu, stoga ne moraju da drhte ili kalkulišu kao sudije nižih sudova ili tužitelji, koji se nadaju nastavku karijere i/ili obnavljanju mandata, pa se plaše "pogrešnih poteza" i reakcija svjetine.

Oni će "laganice", ne trepnuvši osuditi Seferoviće, ne zato što su kao sudije kupljeni ili što ih je neko na to natjerao, već zato što to proističe iz spisa (dvostruka priznanja optuženog plus dokazi koji to ne osporavaju), takva je formalna pravda iz korica spisa, tu nema milosti, ni sentimenata.

Posebno što je takav stav Vrhovnog suda i stav najviših pravosudnih istanci (Vrhovni sud, Državni sud, Visoko sudsko i tužilačko vijeće), kao i međunarodne zajednice, da se ovaj predmet treba konačno pravomoćno okončati i tako staviti tačku na njega, zauvijek. :izet:
skafiskafsnjak

#14596 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

Joa.jedna.botina.... jbt sve vise i vise ih...
belfy

#14597 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

dzolix wrote: 06/07/2021 10:34
td_maajka wrote: 06/07/2021 10:24 Sta AKO Vrhovni sud FBiH doista osudi Ljubu i Bekriju
Tek za 120 dana Vrhovni moze donjeti presudu osim ako danas Ljuba prizna krivicu.Onda je gotovo danas ako prizna danas.

Zavisi chiji su dokazi jaci.To ide paralelno.Ako su sitni propusti u istrazi to onda nije jak dokaz ako je ocigledna namjestaljka planski u zavjeri onda je to jak dokaz.Vrhovni sud nece osuditi na kaznu ako ima jasnih cvrstih dokaza o zavjeri podmetanja protiv Lj.S.
jel ova procjena o danima pouzdana kao i ona do kada mogu biti maksimalno u pritvoru?
Gandalf

#14598 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gandalf »

vjeshalica wrote: 06/07/2021 19:00 jesi li skeptican oko spora samog ili zbog toga sto pisu umobolnici svoje verzije sa kojim pokusavaju ubijediti masu?

moras razluciti neke stvari u svojoj svijesti
nemoj da ti je svijest labilna zbog pisanja umobolnika
Skeptičan sam zbog tog drugog postupka, mišljenja bolida na mene ne utiču, brine me sistemska korupcija u institucijama, više puta dokazana u ovom konkretnom postupku.
skafiskafsnjak

#14599 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

belfy wrote: 06/07/2021 19:17
dzolix wrote: 06/07/2021 10:34

Tek za 120 dana Vrhovni moze donjeti presudu osim ako danas Ljuba prizna krivicu.Onda je gotovo danas ako prizna danas.

Zavisi chiji su dokazi jaci.To ide paralelno.Ako su sitni propusti u istrazi to onda nije jak dokaz ako je ocigledna namjestaljka planski u zavjeri onda je to jak dokaz.Vrhovni sud nece osuditi na kaznu ako ima jasnih cvrstih dokaza o zavjeri podmetanja protiv Lj.S.
jel ova procjena o danima pouzdana kao i ona do kada mogu biti maksimalno u pritvoru?
Pusti...vidis da glumi advokata.... :mrgreen:
belfy

#14600 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

dzolix wrote: 06/07/2021 13:03
vjeshalica wrote: 06/07/2021 12:24 @dzolix izgleda da ga šlaufate
Ova odluka vrhovnog suda je razumljiva i normalna.
Bit ce interesantno sta ce to objasniti Hamza i Zeljko u vezi sta je to tupi predmet i tupa mehanicka sila i jos neke stvari. Ocekujem rezultate vjestacenja hard diska kompjutera i telefona. Da vidim sta to ima drzavno tuzilastvo.
sad malo zahebancije, nadam se da cete mi oprostiti. da citaju forum mislim da bi definicija bila dzolix i denden. jos jednom da ponovim, nije ad hominem, nego zahebancija. evo i smajli :D :run:
Locked