Koliko znamo, jedino je kineska vakcina uradjena na stari nacin (oslabljeni virus).Point. wrote: ↑02/07/2021 14:39Kako znaš da je najbezbolnija varijanta? Ti neki ekspert za vakcine i znaš kako one dugoročno djeluju? Interesantno s obzirom da se ubište da dokažete kako se ne zna kako vakcine djeluju dugoročno.Dozer wrote: ↑02/07/2021 12:46 Realno, i bez uvrede - glup komentar.
Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.
I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.
Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.
Ja sam u životu naručio da na svijetu postoje stručnjaci za različite stvari. Kada me zub zaboli ja ne brojim plus i minus nego nazovem zubara, kompetentnijeg od mene. Kada mi se auto pokvari ja vjerujem automehaničaru. Kada mi se struja sjebe u stanu, ne sabiram ništa nego zovem električara. Tako i za vakcinu, ne sabiram ništa niti se pravim pametniji od drugih nego jednostavno vjerujem struci, vjerujem ljudima koji znaju bolje od mene određene stvari.
Pisao si od početka da je ovo bezvezni virus, obična prehlada. Sad se odjednom vakcinisao sa kineskom bocom? To Kinezi ne lete za zaradom ko Pfizer i ostali? Oni su nam dobronamjenski dali virus i lijek?
I zašto te toliko briga i zabadaš nos šta drugi rade? Ljudi odlučili da uzmu Pfizer, Modernu itd šta ti imaš sa tim uopšte pa danonoćno pišeš propagandu protiv istih?
mRNK je testna tehnologija i ne postoje strucnjaci koji znaju sta ona moze dugorocno uciniti ljudima. Ako ti znas nekog koji je izbacio studiju zasnovanu na ispitivanju dugorocnih efekata, podijeli to s rajom. Ne budi mis....
Jednostavnije od ovoga ti ne mogu objasniti.
A, kako rekoh - nisam ja ni AV ni TZ. Vakcinisaobse da mogu putovati. Odoh malo do Grcke.