Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#42551 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Point. wrote: 02/07/2021 14:39
Dozer wrote: 02/07/2021 12:46 Realno, i bez uvrede - glup komentar.

Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.

I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.

Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.
Kako znaš da je najbezbolnija varijanta? Ti neki ekspert za vakcine i znaš kako one dugoročno djeluju? Interesantno s obzirom da se ubište da dokažete kako se ne zna kako vakcine djeluju dugoročno.

Ja sam u životu naručio da na svijetu postoje stručnjaci za različite stvari. Kada me zub zaboli ja ne brojim plus i minus nego nazovem zubara, kompetentnijeg od mene. Kada mi se auto pokvari ja vjerujem automehaničaru. Kada mi se struja sjebe u stanu, ne sabiram ništa nego zovem električara. Tako i za vakcinu, ne sabiram ništa niti se pravim pametniji od drugih nego jednostavno vjerujem struci, vjerujem ljudima koji znaju bolje od mene određene stvari.

Pisao si od početka da je ovo bezvezni virus, obična prehlada. Sad se odjednom vakcinisao sa kineskom bocom? To Kinezi ne lete za zaradom ko Pfizer i ostali? Oni su nam dobronamjenski dali virus i lijek?

I zašto te toliko briga i zabadaš nos šta drugi rade? Ljudi odlučili da uzmu Pfizer, Modernu itd šta ti imaš sa tim uopšte pa danonoćno pišeš propagandu protiv istih?
Koliko znamo, jedino je kineska vakcina uradjena na stari nacin (oslabljeni virus).
mRNK je testna tehnologija i ne postoje strucnjaci koji znaju sta ona moze dugorocno uciniti ljudima. Ako ti znas nekog koji je izbacio studiju zasnovanu na ispitivanju dugorocnih efekata, podijeli to s rajom. Ne budi mis....
Jednostavnije od ovoga ti ne mogu objasniti.

A, kako rekoh - nisam ja ni AV ni TZ. Vakcinisaobse da mogu putovati. Odoh malo do Grcke.
jeza u ledja

#42552 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

red evil wrote: 02/07/2021 22:41
jeza u ledja wrote: 02/07/2021 20:43

Vakcinisani se mogu zaraziti i prenjeti zarazu ali je sansa za to jako mala. Nije tacno da vakcina samo sprjecava teze oblike. Vakcina sprjecava bilo kakav oblik zaraze kao i asimptomatski prijenos, haman pa u istom procentu.

Doduse ne znam za ove kineske vakcine i slicno.
Prateći ovog Eric-Feigl Dinga ne bih baš tako zaključio. Puno ima zaraženih koji su full vakcinisani. Prije nekoliko dana sam pročitao da je od određenog broja zaraženih da je pola full vakcinisanih u Izraelu. Brojevi u UK i u Izraelu rastu, ima tu sigurno dosta ih koji su vakcinisani pa po onome što vidimo jedino možemo tvrditi da vakcina spriječava težu kliničku sliku a za prenos zaraze teško da to možemo da tvrdimo i budemo sigurni. Moje mišljenje je da iako smo vakcinisani da treba da se ponašamo ko da i nismo jer nemamo potvrde da se ne širi prenos.
Pola zarazenih su djeca ispod 16 godina koja nisu vakcinisana, a od odraslih zarazenih ih je pola full vakcinisano. (Netacno je ono sto je prvobitno preneseno da je pola zarazenih vakcinisano, ima cak ispravka u WSJ). A generalno oko 80% odrasle populacije je vakcinisano.

Vakcina ne stiti 100%, a imalo bi smisla da su oni koji su vakcinisani manje oprezni. Koliko shvatih povezuju ovo sa tom delta varijantom, ali kazu da nema pretjeranog razloga za brigu jer je vrlo malo tezih slucajeva (znam, nije rijec o tome). Sto se mene tice nek se jebu vise :D . Ako treba masku nosat ponovo nije problem.

Statistike koje pokazuju da vakcina stiti od asimptomatskih zaraza su radjene u martu,aprilu, maju…Ako se pokaze da su prerano donosili zakljucke i da to nije bas tacno, ok. Ja vjerujem samo dokazima, ne anekdotalnim zakljuccima na osnovu malog uzorka.

Meni licno nikakav problem promjeniti stav na osnovu prezentovanog od strane onih kojima je to struka.
jeza u ledja

#42553 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 02/07/2021 23:37

Kako znaš da je najbezbolnija varijanta? Ti neki ekspert za vakcine i znaš kako one dugoročno djeluju? Interesantno s obzirom da se ubište da dokažete kako se ne zna kako vakcine djeluju dugoročno.

Ja sam u životu naručio da na svijetu postoje stručnjaci za različite stvari. Kada me zub zaboli ja ne brojim plus i minus nego nazovem zubara, kompetentnijeg od mene. Kada mi se auto pokvari ja vjerujem automehaničaru. Kada mi se struja sjebe u stanu, ne sabiram ništa nego zovem električara. Tako i za vakcinu, ne sabiram ništa niti se pravim pametniji od drugih nego jednostavno vjerujem struci, vjerujem ljudima koji znaju bolje od mene određene stvari.

Pisao si od početka da je ovo bezvezni virus, obična prehlada. Sad se odjednom vakcinisao sa kineskom bocom? To Kinezi ne lete za zaradom ko Pfizer i ostali? Oni su nam dobronamjenski dali virus i lijek?

I zašto te toliko briga i zabadaš nos šta drugi rade? Ljudi odlučili da uzmu Pfizer, Modernu itd šta ti imaš sa tim uopšte pa danonoćno pišeš propagandu protiv istih?
Koliko znamo, jedino je kineska vakcina uradjena na stari nacin (oslabljeni virus).
mRNK je testna tehnologija i ne postoje strucnjaci koji znaju sta ona moze dugorocno uciniti ljudima. Ako ti znas nekog koji je izbacio studiju zasnovanu na ispitivanju dugorocnih efekata, podijeli to s rajom. Ne budi mis....
Jednostavnije od ovoga ti ne mogu objasniti.

A, kako rekoh - nisam ja ni AV ni TZ. Vakcinisaobse da mogu putovati. Odoh malo do Grcke.
Ma nek se ljudi vakcinisu cim hoce bolan. Samo nek se vakcinisu.
Edin H.

#42554 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Nije to bas tako lako i pitanje izbora.
Ha sam htio kubansku Soberana 02, ali kazu nemaju.
jeza u ledja

#42555 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote: 03/07/2021 00:18 Nije to bas tako lako i pitanje izbora.
Ha sam htio kubansku Soberana 02, ali kazu nemaju.
Pogresno sam se ODrazio. Nek se ljudi vakcinisu sa cim god mogu.
malocvijece

#42556 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

udri me jace wrote: 02/07/2021 22:52
jeza u ledja wrote: 02/07/2021 22:48

Odkud ja znam.

Koliko znam nisu vakcinisani svi, a vakcina ne stiti 100%. Tamo raja derneci bez ikakvih ogranicenja vec mjesecima. Logicno je da ce zaraza biti u porastu. U svakom slucaju au brojevi izuzetno mali.
Kod nas jos manji ... i vakcinisanih i zarazenih. Dopustices dakle da postoji mogucnost da vakcinisani brze sire zarazu?

Izrael kako je prvi masovno vakcinisao opet ima bpagi ali porast novozarazenih. Sve je to jos frisko i u fazi ispitivanja pa treba sve to uzeti u obzir i dozvoliti mogucnost da upravo vakcinisani sire zarazu
Izrael ima tri puta više stanovnika od nas (i dva puta manju površinu). Druga stvar, ukinuli su mjere. Treća stvar, ne vjerujem da imaju veći broj teško oboljelih i umrlih u odnosu na period od prije vakcinacije.
Naslovnica

#42557 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Dozer wrote: 02/07/2021 12:46 Realno, i bez uvrede - glup komentar.

Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.

I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.

Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.

A onda otvoriš temu o stomatološkim ordinacijama u Sarajevu ili o servisima automobila, ili pozoveš električara pa tek onda skontaš koliko je tu zapravo stručnjaka. 8-)
Naslovnica

#42558 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

U Rusiji je 7dnevni prosječan broj umrlih premašio sve brojke od početka pandemije.
Medobrundo25

#42559 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Naslovnica wrote: 03/07/2021 08:06

A onda otvoriš temu o stomatološkim ordinacijama u Sarajevu ili o servisima automobila, ili pozoveš električara pa tek onda skontaš koliko je tu zapravo stručnjaka. 8-)
Dzaba to ljudima objasnjavati, zbog takvih se "majstori" i "mesari" bogate :thumbup: :lol: :lol:
saint_mirad

#42560 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

covid operacija odavno više nije stvar struke. otkako su vlade prekršile ustav prvi put i ukinule neosnovano prava građana, to je postalo političko pitanje i tiče se svakoga. na svakoga i utiče.
spinel_

#42561 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Najnoviji primjer medijske propagadne:

Naslov: U Australiji prijavljen najveći broj zaraženih u jednom danu od početka godine

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-au ... /210703004

U tekstu: Državna premijerka Gladys Berejiklian prijavila je 35 novih slučajeva,

Citava Aus broji cca 26 mil populacije.

Samo strasi ovce i zatvaraj :izet:
salik79

#42562 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 02/07/2021 21:25
salik79 wrote: 02/07/2021 21:17

Ja se samo nadovezujem na njihove konstatacije i postavljam sasvim logicna pitanja na koja, ocigledno, nemas odgovor, nego samo blentavo keslanje.
Da li ti shvatas da vakcine itekako stite od asimptomatske zaraze? Da ili ne?
Koga stite?
salik79

#42563 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

drag_gost wrote: 02/07/2021 21:38
salik79 wrote: 02/07/2021 20:01

Nemam ih. Samo zdrav razum.
Je li i tebe zdrav razum doveo do toga da ce nas cipovati?
Sta te navodi na takvo pitanje?
salik79

#42564 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Industrialyzer wrote: 02/07/2021 21:41
salik79 wrote: 02/07/2021 21:18

Pa, s obzirom da si nastupio nekako arogantno, s visoka, volio bih vidjeti s cim se to kitis...Mozda i pomogne da te pocnem ozbiljno shvacati.
Pa rekoh ti, zavrsio sam PMF, odsjek Biologija

Image
Eh, super :thumbup:

Posto ja nisam kvalifikovan, a ti jesi, a da nas nekvalifikovane ne moras s visoka prozivati i ismijavati, uputit cu te na kolegu, koji je, nadam se, dovoljno kvalifikovan da bi mogao s njim na ovu temu (kolega je, inace, "otac" mRNA vakcine). Ovo mu je twitter nalog, pa mu se kolegijalno, na nivou struke, javi da raspravite sta i kako:
https://twitter.com/RWMaloneMD?s=09

Na Youtubeu brisu intervjue s njim, bezbeli sto nije dovoljno kvalifikovan da prica na ovu temu, pa cenzurisu "fake news" :
'Single most qualified' mRNA expert speaks about vaccine risks after he says YouTube banned his video
https://www.google.com/amp/s/news.yahoo ... 00060.html
Last edited by salik79 on 03/07/2021 12:31, edited 1 time in total.
last mohicans

#42565 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Ali ovi u Australiji nisu normalni. Koje iživljavanje. Pazi članka!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-au ... /210703004
Otvoriš članak, 35 zaraženih dnevno :lol: :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42566 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Vidiš koji nickovi peru svakodnevno sa teorijama i jasno je na kojoj strani treba biti :mrgreen:
jeza u ledja

#42567 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 03/07/2021 12:14
jeza u ledja wrote: 02/07/2021 21:25

Da li ti shvatas da vakcine itekako stite od asimptomatske zaraze? Da ili ne?
Koga stite?
Nista znaci. Izbjegavaces odgovor.

Kako ono rece, “odsjek za spinologiju”?
salik79

#42568 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 03/07/2021 13:35
salik79 wrote: 03/07/2021 12:14

Koga stite?
Nista znaci. Izbjegavaces odgovor.

Kako ono rece, “odsjek za spinologiju”?
Pitam te konkretno pitanje, koga stite?!
skafiskafsnjak

#42569 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

I sta je zakljucak? Ne trebaju nikakve mjere ni vakcine ?
Ili trebaju vakcine , a ne mjere ?

Ev ako forumski strucnjaci kazu da se treba bocat, odoh sutra odmah :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42570 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

skafiskafsnjak wrote: 03/07/2021 13:41 I sta je zakljucak? Ne trebaju nikakve mjere ni vakcine ?
Ili trebaju vakcine , a ne mjere ?

Ev ako forumski strucnjaci kazu da se treba bocat, odoh sutra odmah :mrgreen:
karona ne postoji

vakcine nas mijenjaju u vampire
salik79

#42571 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Ja vidim da bolje prolazimo mi koji nemamo nokakvih mjera i slabo se bocamo, nego oni sto se satrase od bocanja i mjera. A ljeto je i kod njih i kod nas...

A oboljenja i smdtni slucajevi od raznoraznih bolesti se nakon bocanja vec pocinju manifestovati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42572 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

vjerujem da su likovi slični tebi nekada pljuvali i polio vakcinu :mrgreen:
salik79

#42573 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Ti vjerujes... Golemo.
salik79

#42574 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Nego, Velkoski, sta ti mislis, je li Robert Malone antivaxer, teoreticar zavjere, sarlatan ili sve u jednom?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#42575 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

ako nije iz irana onda mora da je satanista, to je jedino bitno
Locked