Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nepass1

#6651 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nepass1 »

Svi bi mi trosoban od 80m², ali nema se para. Niko nije kupio u miljackoj stan jer je savrsenstvo, vec sto nije imao love da uzme onaj kod bbi za 400kKM.
kB27

#6652 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kB27 »

EasyMan wrote: 05/07/2021 12:00
kB27 wrote: 05/07/2021 11:40

1575 kad kupujes jedan stan (moglo je i to nize, ja sam imao nizu ponudu nakon sto sam odustao), 1300 je bila najniza ponuda za covjeka koji je htio kupiti 6 stanova (na kraju koliko znam odustao i nesto kasnije kupio u NO). Nisam rekao da je sad 3200, vec da ljudi toliko traze i misle da ce prodati. O ljepoti Miljacke, Nove Otoke, pa i Beverly Hillsa ne bih - to je jedino relevantno kad se nadju kupac i prodavac. Ima garsonjera i na Alipasinom gdje traze 3000 po kvadratu, vjerujem da i oni imaju isti stav o 'svom' naselju.

Hvala, ne moras mi reci.
Ma nema svi ste vi maheri, investitori idu u gubitak samo da bi vama prodali stanove. Mozda je cijenu 1300KM dobio za zelenu malu zgradu, za ove nije sigurno. Uostalom sto bi oni isli tako nisko kad sve stanove rasprodase prije nego sto zavrse zgradu? Znam i ja covjeka koji je kupio vise stanova kod njih i nije dobio ni blizu tako nisku cijenu, a i radi s njima.
Nisu meni prodali, ja nazalost trenutno ne stojim tako dobro da kupim 6 stanova. A i da stojim, tu ih sigurno ne bih kupio.

Super, ti kazes da znas covjeka koji je kupio vise stanova i nije dobio nize od 1575 i ja ti vjerujem. Razmisli o tome da to ne znaci da ja ne mogu znati covjeka koji je kupio po nizoj cijeni. Ima svega i ne mozes sve znati. Npr. udjes na registar cijena nekretnina i vidis da se stanovi u NO prodaju za 2000 po m2, ali isto tako i za 3000 po m2. Naravno da onaj sto je platio 3000 prica da nema sanse da je neko kupio za 2000. A registar kaze drugacije.
TheHound

#6653 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

EasyMan wrote: 05/07/2021 11:52
TheHound wrote: 05/07/2021 10:34

Mozda prije 15 godina, sad je 4000.
Prosle godine.
Odlicna cijena, ako vam nije neko to "zavrsio" na stelu bas ste imali srece.
EasyMan

#6654 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by EasyMan »

kB27 wrote: 05/07/2021 13:15
EasyMan wrote: 05/07/2021 12:00

Ma nema svi ste vi maheri, investitori idu u gubitak samo da bi vama prodali stanove. Mozda je cijenu 1300KM dobio za zelenu malu zgradu, za ove nije sigurno. Uostalom sto bi oni isli tako nisko kad sve stanove rasprodase prije nego sto zavrse zgradu? Znam i ja covjeka koji je kupio vise stanova kod njih i nije dobio ni blizu tako nisku cijenu, a i radi s njima.
Nisu meni prodali, ja nazalost trenutno ne stojim tako dobro da kupim 6 stanova. A i da stojim, tu ih sigurno ne bih kupio.

Super, ti kazes da znas covjeka koji je kupio vise stanova i nije dobio nize od 1575 i ja ti vjerujem. Razmisli o tome da to ne znaci da ja ne mogu znati covjeka koji je kupio po nizoj cijeni. Ima svega i ne mozes sve znati. Npr. udjes na registar cijena nekretnina i vidis da se stanovi u NO prodaju za 2000 po m2, ali isto tako i za 3000 po m2. Naravno da onaj sto je platio 3000 prica da nema sanse da je neko kupio za 2000. A registar kaze drugacije.
2000KM i 3000KM po kvadratu su normalne cijene u zavisnosti kakav je stan i kako je opremljen. Stan na Otoci je otisao za 4000KM po kvadratu. Da udjes u taj stan znao bi zasto je takva cijena. Cijena 1300KM po kvadratu nije normalna i ne vjerujem u tu pricu. Taj covjek je lagano za godinu dana kad bude gotova zgrada mogao zaraditi 100-200 hiljada KM na tim stanovima da ih preproda. Pa tu cijenu ne dobije ni agencija koja preprodaje stanove. Ne kazem da ti lazes, ali ne vjerujem u tu pricu. Mozda se neko tebi hvalio i pravio vazan.
Last edited by EasyMan on 05/07/2021 13:35, edited 1 time in total.
EasyMan

#6655 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by EasyMan »

TheHound wrote: 05/07/2021 13:19
EasyMan wrote: 05/07/2021 11:52

Prosle godine.
Odlicna cijena, ako vam nije neko to "zavrsio" na stelu bas ste imali srece.
Svega pomalo bilo :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6656 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

45 a trosoban

Lepo lepo

Citav sam zivot zivio u trosobnom stanu
morelSeLezat

#6657 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by morelSeLezat »

Black swan wrote: 05/07/2021 14:21 45 a trosoban

Lepo lepo

Mozda trosoban znaci da moze troje u sobu
sefket_ramadani

#6658 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by sefket_ramadani »

morelSeLezat wrote: 05/07/2021 15:30
Black swan wrote: 05/07/2021 14:21 45 a trosoban

Lepo lepo

Mozda trosoban znaci da moze troje u sobu
:D :D :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6659 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mk ultra »

onda troosoban :lol:
P308

#6660 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

Image

Bilo je nekad i nize, koliko se sjecam.
morelSeLezat

#6661 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by morelSeLezat »

mk ultra wrote: 05/07/2021 16:41 onda troosoban :lol:
Pa eno covjek u Vg prodaje stan 15m2 34k KM, sica
EasyMan

#6662 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by EasyMan »

Konkretno koje naselje na Otoci je bolje i kompletnije od Miljacke?
U naselju ima bukvalno sve, od prodavnica, kafica, restorana, obdanista, igralista najboljeg daleko na Otoci. Iz drugih naselja dovode djecu. Pored naselja veliki Bingo, kino, sve apsolutno ima.
Mate_Miso_Kovac

#6663 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Mate_Miso_Kovac »

Miljacka nije naselje, nego hrpa šibica-style zgrada nabijenih na ultra malom prostoru. S jedne strane zarasla disfunkcionalna pruga, s druge strane skladišta, s treće strane grasovo groblje iskasapljenih autobusa i s četvrte strane sega mega bingo :P
Tzv. nova otoka je jebeni manhattan za miljacku :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6664 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Ali sastav raje u Novoj Otoci :-)
morelSeLezat

#6665 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by morelSeLezat »

_BataZiv_0809 wrote: 05/07/2021 18:36 Ali sastav raje u Novoj Otoci :-)
Ima i nas finih nemoj tako :mrgreen:
EasyMan

#6666 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by EasyMan »

Mate_Miso_Kovac wrote: 05/07/2021 18:26 Miljacka nije naselje, nego hrpa šibica-style zgrada nabijenih na ultra malom prostoru. S jedne strane zarasla disfunkcionalna pruga, s druge strane skladišta, s treće strane grasovo groblje iskasapljenih autobusa i s četvrte strane sega mega bingo :P
Nova otoka je 3 puta nabacanija i nema apsolutno nikakav sadrzaj osim kafica i prodavnica. Parking skoro i ne postoji. Igraliste za djecu presmijesno.
Gotovo da nema potrebe izlaziti iz naselja Miljacka jer sve imas unutra. Samo jos da zavrse ovu ulicu.

Raspitaj se sto se ljudi sele iz Nove Otoke.
TheHound

#6667 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

EasyMan wrote: 05/07/2021 19:35
Mate_Miso_Kovac wrote: 05/07/2021 18:26 Miljacka nije naselje, nego hrpa šibica-style zgrada nabijenih na ultra malom prostoru. S jedne strane zarasla disfunkcionalna pruga, s druge strane skladišta, s treće strane grasovo groblje iskasapljenih autobusa i s četvrte strane sega mega bingo :P
Nova otoka je 3 puta nabacanija i nema apsolutno nikakav sadrzaj osim kafica i prodavnica. Parking skoro i ne postoji. Igraliste za djecu presmijesno.
Gotovo da nema potrebe izlaziti iz naselja Miljacka jer sve imas unutra. Samo jos da zavrse ovu ulicu.

Kad parkiras pred Miljacku i izadjes iz auta svaki put dozivis toplotni udar od silnog pregrijanog asfalta i betona. Drveta i trave ni za lijeka. Sto se tice dostupnosti trgovine ok imas Bingo ali nije bingo kvalitet zivota. Vrtica, skole, bilo cega korisnog ni na mapi tako da je to jos daleko od pristojnog a kamo li dobrog naselja. Ali se popravlja svake godine i dobija nove sadrzaje tako da je sad puno bolje nego sto je bilo prije 4 godine npr.
ZyzzSar

#6668 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ZyzzSar »

TheHound wrote: 05/07/2021 21:00

Kad parkiras pred Miljacku i izadjes iz auta svaki put dozivis toplotni udar od silnog pregrijanog asfalta i betona. Drveta i trave ni za lijeka. Sto se tice dostupnosti trgovine ok imas Bingo ali nije bingo kvalitet zivota. Vrtica, skole, bilo cega korisnog ni na mapi tako da je to jos daleko od pristojnog a kamo li dobrog naselja. Ali se popravlja svake godine i dobija nove sadrzaje tako da je sad puno bolje nego sto je bilo prije 4 godine npr.
sta to treba da prave vrtic il skolu za jedno naselje? lol, wtf
al ovaj miso gore je pobjednik, takvi ko on zive na dobrinji i kazu da je dobrinja najbolje naselje u sarajevu :D
EasyMan

#6669 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by EasyMan »

Kada udjes u naselje vecinom je hlad. Mada koje novo naselje ima zelene povrsine?
Evo i ulicu do naselja su sredili. U naselju ima vrtic, dvije prodavnice, restoran zdrave hrane, kafic, dva kozmeticka i frizerska salona, stomatolog, 3 fitnes centra, pekara fine & food izgleda se otvara, prodavnica bicikala, prodavnica alata i sto je jako bitno medicinsku ambulantu i laboratorij imamo direktno u naselju.
Bingo je isto jako bitan jer u malim prodavnicama nema sve da se kupi, a ima i drugih sadrzaja kao sto je kino npr...
Dvije osnovne skole su otprilike oko kilometar udaljene, a pored vrtica u naselju ima i drzavni vrtic udaljen par stotina metara.
Daleko od toga da je naselje neka ekskluziva ili da bi ja volio tu zivot provesti, ali u poredjenju sa drugim zgradama na Otoci, Miljacka mi je bolja.
salik79

#6670 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by salik79 »

EasyMan wrote: 05/07/2021 21:33

Kada udjes u naselje vecinom je hlad. Mada koje novo naselje ima zelene povrsine?
Evo i ulicu do naselja su sredili. U naselju ima vrtic, dvije prodavnice, restoran zdrave hrane, kafic, dva kozmeticka i frizerska salona, stomatolog, 3 fitnes centra, pekara fine & food izgleda se otvara, prodavnica bicikala, prodavnica alata i sto je jako bitno medicinsku ambulantu i laboratorij imamo direktno u naselju.
Bingo je isto jako bitan jer u malim prodavnicama nema sve da se kupi, a ima i drugih sadrzaja kao sto je kino npr...
Dvije osnovne skole su otprilike oko kilometar udaljene, a pored vrtica u naselju ima i drzavni vrtic udaljen par stotina metara.
Daleko od toga da je naselje neka ekskluziva ili da bi ja volio tu zivot provesti, ali u poredjenju sa drugim zgradama na Otoci, Miljacka mi je bolja.
Posto sam sve obilazio, samo da kazem da je Veneto klasa za sve (vidim da je Otoka do Tokija). Doslovno apartmanski hotel, u kojem su sobe SOBE (a ne vagoni), za okolne zgrade.

Cetverosoban stan je 117 m2, a ne 45.
drag_gost

#6671 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drag_gost »

Vrtic ima. Skole nema svakako na cijelom tom potezu, tako da ti je nebitno bio Veneto, Dijamant, Miljacka ili Nova Otoka. 2 Kafica, 2 prodavnice, ogromno igraliste, 2 teretane, blizina Binga 10 metara doslovno Doslovno na potezu Otoka, A Most nema sistematicnijeg i boljeg naselja. Jos kada zavrse ovu cestu i izlaz na autoput bude trajao 5 minuta, ocekujem da stanovi idu i do 3500 KM m2. Privatni stomatolog, ambulanta, apoteka, kopirnica, sve je to u Miljackoj.

EDIT: vidim da je covjek nabrojao iznad vec. :D
TheHound

#6672 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

drag_gost wrote: 05/07/2021 21:54

Vrtic ima. Skole nema svakako na cijelom tom potezu, tako da ti je nebitno bio Veneto, Dijamant, Miljacka ili Nova Otoka. 2 Kafica, 2 prodavnice, ogromno igraliste, 2 teretane, blizina Binga 10 metara doslovno Doslovno na potezu Otoka, A Most nema sistematicnijeg i boljeg naselja. Jos kada zavrse ovu cestu i izlaz na autoput bude trajao 5 minuta, ocekujem da stanovi idu i do 3500 KM m2. Privatni stomatolog, ambulanta, apoteka, kopirnica, sve je to u Miljackoj.

Ili se taj vrtic nedavno otvorio ili ja nisam dobro gledao :D
Ja se slazem s tim da je bolje nego Nova Otoka ako nista bar zbog Binga sto je odma pored pa ako nista bar imas parking uvijek :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6673 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mk ultra »

drag_gost wrote: 05/07/2021 21:54

Gdje ima vrtic treba mi dobar vrtic a da mi je blizu

Sad sam na alipasinu po tom pitanju pa autom non stop...
TheHound

#6674 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheHound »

salik79 wrote: 05/07/2021 21:39 Posto sam sve obilazio, samo da kazem da je Veneto klasa za sve (vidim da je Otoka do Tokija). Doslovno apartmanski hotel, u kojem su sobe SOBE (a ne vagoni), za okolne zgrade.

Cetverosoban stan je 117 m2, a ne 45.
Cini se da su i Veneto pokupovali lihvari koji peru pare preko stanova. Ima ih dosta na piku, sredjeni samo za izdavanje, i to 54m2 800KM kirija :D
Naslovnica

#6675 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Ne bih ja tih Miljacki i Novih Otoka mijenjao za moje Al'pašino, taman da neko ponudi i doplate kak'e.
8-)
Post Reply