Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#42401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote: 02/07/2021 07:45 A da pročitaš tekst umjesto samo naslova, hm? :mrgreen:
Ja pročitao, pa mi opet nije jasno.
Rečeno je da vakcine smanjuju broj hospitalizacija (apsolutno tačno), ali je isto tako rečeno da vakcinacija spriječava smrtne ishode ni manje ni više nego 100%.
Nemoj sada da rovim i tražim šta se pričalo.
Ispade da ta cifra i nije baš 100% (ali sam siguran da je blizu toj cifri). :thumbup:
spinel_

#42402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Tekst je konfuzan a naslov je clikbait.
Trappist

#42403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Samo da priupitam, gdje nestade britanski soj, juznoafricki soj, brazilski soj, soj iz new yorka ? Nisu imali dovoljno dobar marketing kao indijski kad su objavljivali spaljivanja tijela :izet: :izet:
Tesla Edison

#42404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Trappist wrote: 02/07/2021 10:18 Samo da priupitam, gdje nestade britanski soj, juznoafricki soj, brazilski soj, soj iz new yorka ? Nisu imali dovoljno dobar marketing kao indijski kad su objavljivali spaljivanja tijela :izet: :izet:
Ne samo taj, već i "zastrašujući" oregonski soj sa "ogromnim procentom smrtnosti" i "sojem koji u potpusti zaobilazi zaštitu od vakcina".

Nestade soj ko Čerkez iz javnosti.

Same laži i ublehe od strane domaćih i bjelosvjetskih epidiota.
Point.

#42405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 02/07/2021 07:44 https://www.theguardian.com/theobserver ... vaccinated

Why most people who now die with Covid in England have had a vaccination

THE ZAVJERA BRE NA GUARDIJANU
Jesi ti uopšte pročitao tekst?
skafiskafsnjak

#42406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Point. wrote: 02/07/2021 10:59
spinel_ wrote: 02/07/2021 07:44 https://www.theguardian.com/theobserver ... vaccinated

Why most people who now die with Covid in England have had a vaccination

THE ZAVJERA BRE NA GUARDIJANU
Jesi ti uopšte pročitao tekst?
Ne ocekuj od takvih da nesto citaju :lol:
Da je procitao, ne bi ni postavio
Trappist

#42407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Markotić: Ako se ne cijepimo ponovno ćemo puniti groblja"

Hocemo li imati koji bager posuditi susjedima ili ce nama svi trebati za jesen ?
salik79

#42408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Ja samo znam da se kod nas trenutno najmanje oboljeva i umire, a nikakvih mjera se ne pridrzavamo (sve radi i sve je puno), a najmanji procenat vakcinisanih imamo. Cirkus.
salik79

#42409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Point. wrote: 02/07/2021 01:20
salik79 wrote: 01/07/2021 23:43

Ako ne sprjecava zasto onda vakcinisani mogu putovati bez testa?
Zato što su obavili građansku dužnost i vakcinisali se te znaju da imaju zaštitu od smrti i bolničkog kreveta.
Fakat? Evo, sve i da je tako, da li je to svrha zemlje domacina, da kada ja dodjem negdje mogu nesmetano siriti virus, ali eto necu umrijeti i necu im zauzimati bolnicki krevet?

"Gradjanska duznost" mi je vrh! :lol: :lol: :lol:
salik79

#42410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 02/07/2021 03:00
salik79 wrote: 01/07/2021 18:16 I zasto neko ko je vakcinisan moze bez testa preko grane, a neko ko nije ne moze? Gdje je logika?
Dugo nesto gluplje nisam procitao ovdje. :-)
Da si gledao kontekst moga pitanja mozda bi i skontao sta. Ovako nastavi selektivno filtrirati upise.
Last edited by salik79 on 02/07/2021 11:43, edited 1 time in total.
salik79

#42411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 02/07/2021 03:12
salik79 wrote: 01/07/2021 23:43

Ako ne sprjecava zasto onda vakcinisani mogu putovati bez testa?
Ovo iznad nije tacno - vakcina itekako sprjecava asimptomatsku zarazu. Ne znam odakle vam to da ne sprjecava???

Naravno, ne sprjecava 100%, kao sto nije 100% ni od bolesti, hospitalizacije i smrti. Isto vazi za vecinu drugih vakcina i bolescuga.

https://www.contagionlive.com/view/covi ... atic-cases
Among employees who had received at least one dose of the vaccine, 51 tested positive for SARS-CoV-2, including 29 (56.9%) identified through asymptomatic screening during the follow-up period. No symptomatic or known exposure cases were found more than 7 days after the second dose. Among unvaccinated employees, 185 tested positive, including 79 (42.7%) who were asymptomatic.
https://www.forbes.com/sites/johndrake/ ... n-too/amp/
From these data, the CDC estimated that having two doses of an mRNA vaccine offers 90% protection against infection.
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspec ... protection
Estimated effectiveness against asymptomatic coronavirus infection was 91.5% (95% CI, 90.7% to 92.2%), with an estimated incidence of 1.8 per 100,000 person-days in vaccinees, versus 40.9 in those not vaccinated.

Effectiveness was 97.0% (95% CI, 96.7% to 97.2%) against symptomatic infection (incidence, 0.8 per 100,000 person-days vs 32.5 in unvaccinated people), 97.2% (95% CI, 96.7% to 97.2%) against hospitalization (incidence, 0.3 per 100,000 person-days vs 4.6), 97.5% against critical coronavirus-related hospitalization (incidence, 0.2 per 100,000 person-days vs 2.7), and 96.7% (95% CI, 96.0% to 97.3%) against death (0.1 per 100,000 person-days vs 0.6).
Sta koji klinac mene quotas?! Imas svog alter ega - Pointa, pa sa njim raspravi njegovu tvrdnju...
SpecialOffer

#42412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SpecialOffer »

salik79 wrote: 02/07/2021 11:32 Ja samo znam da se kod nas trenutno najmanje oboljeva i umire, a nikakvih mjera se ne pridrzavamo (sve radi i sve je puno), a najmanji procenat vakcinisanih imamo. Cirkus.
Ni ja ovo nikako ne mogu da dokucim. Znamo kako se virus prenosi i ako danas imamo npr. 10 zarazenih a nemamo nikakvih mjera, a mi ih nemamo, ovaj broj bi morao do sada da raste prema gore u nekom eksponencijalnom obliku ali se to iz nekog razloga ne desava.
salik79

#42413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

SpecialOffer wrote: 02/07/2021 12:02
salik79 wrote: 02/07/2021 11:32 Ja samo znam da se kod nas trenutno najmanje oboljeva i umire, a nikakvih mjera se ne pridrzavamo (sve radi i sve je puno), a najmanji procenat vakcinisanih imamo. Cirkus.
Ni ja ovo nikako ne mogu da dokucim. Znamo kako se virus prenosi i ako danas imamo npr. 10 zarazenih a nemamo nikakvih mjera, a mi ih nemamo, ovaj broj bi morao do sada da raste prema gore u nekom eksponencijalnom obliku ali se to iz nekog razloga ne desava.
To samo potpuni slijepac (zaslijepljen korona propagandom) ne vidi i ne zeli da vidi. Izrael je rekorder u vakcinaciji i u mjerama, pa im je opet belaj i to usred ljeta, a kod nas oaza slobode, a korona kao i da ne postoji. I to je fakt koji svako moze provjeriti.
Point.

#42414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

salik79 wrote: 02/07/2021 11:35
Point. wrote: 02/07/2021 01:20
Zato što su obavili građansku dužnost i vakcinisali se te znaju da imaju zaštitu od smrti i bolničkog kreveta.
Fakat? Evo, sve i da je tako, da li je to svrha zemlje domacina, da kada ja dodjem negdje mogu nesmetano siriti virus, ali eto necu umrijeti i necu im zauzimati bolnicki krevet?

Što me ne čudi da lik koji bi volio biti dlaka na bradi mrtvog bradonje sa kojim nema nikakvih dodirnih tačaka ne vjeruje u vakcine, coronu i ne konta elementarne stvari.
salik79

#42415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Point. wrote: 02/07/2021 12:20
salik79 wrote: 02/07/2021 11:35

Što me ne čudi da lik koji bi volio biti dlaka na bradi mrtvog bradonje sa kojim nema nikakvih dodirnih tačaka ne vjeruje u vakcine, coronu i ne konta elementarne stvari.
Opet ad hominem u nedostatku bilo kakvih argumenata?! Tipicno za tebe.
Point.

#42416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

salik79 wrote: 02/07/2021 12:21
Point. wrote: 02/07/2021 12:20
Samo podsjećam na gluposti koje valjaš. Mislim, kad danonoćno širiš ajatolašku šuplju propagandu ne čudi me da širiš i antikorona i antivaxer ublehašku priču.
salik79

#42417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Point. wrote: 02/07/2021 12:25
salik79 wrote: 02/07/2021 12:21

Samo podsjećam na gluposti koje valjaš. Mislim, kad danonoćno širiš ajatolašku šuplju propagandu ne čudi me da širiš i antikorona i antivaxer ublehašku priču.
Zasto, kakve to veze ima s temom?! Usput, kada vec naprdjujes, Iran je medju rijetkim zemljama koja proizvodi vlastito cjepivo protiv korone. Toliko o "antikorona i antivaxer ublehaskoj prici". A sada da cujem argumente, ako ih imas, naravno!?
Dozer

#42418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Meni je zaista nevjerovatno da pojedini ovdje nisu u stanju uopste sagledati stvari na realan nacin i na bazi cinjenica.....

A cinjenica kazu:
- Nijedna Covid vakcina nije prosla regularni period i nacin testiranja, pogotovo na dugorocne efekte (testiranje vakcine traje minimalno 5 godina, a zapravo je 10 regularni period).
- Pfizer i Moderna mRNK vakcine su vakcine s novom tehnologijom (mRNK), i kao takve su daleko najnepouzdanije i najneprovjerenije koje postoje (Nisu dzaba ovi prozizvodjaci uslovili prodaju sovjih vakcina potpisivanjem ugovora o odricanju odgovornosti za bilo kakve nezeljene efekte).
- Niko ziv nema pojma sta bilo koja vakcina, a pogotovo mRNK vakcine, mogu uzrokovati kod ljudi ni srednjerocno, a pogotovo dugorocno. Ovo ne znaju cak ni proizvodjaci (zato sad imamo situaciju da se razne nus pojave naknadno uvrstavaju u liste nus pojava - jer je sve obo zapravo masovno testiranje direktno na ljudima, a to je, koliko je meni poznato, zabranjeno na masovnoj skali).
- Cilj farmaceutske industrije danas je iskljucivo profit (a do sada su ga ostvarili u desetinama milijardi USD), i svako ko misli da je njima cilj da zaista lijece ljude, taj ili je totalni debil, ili zlonamjerno favorizira svu tu mainstream pricu. Najbolja izjava ikada je ona: "Farmaceutskoj industriji je stalo do zdravlja ljudi koliko i vojnoj industriji do mira u svijetu." Pametnom dosta.

A sad mi imamo more ovih nekakvih medicinara na temama, koji se polomise da nam "dokazu" da je sve ovo zapravo saasvim OK. Nemojte se ljutiti, ali ja mislim da niko od vas nije stariji od 40 godina, i da vi zapravo nemate blage veze kako danas funkcionise svijet, a pogotovo farmaceutska industrija. Vi zivite u nekom svom zatvorenom svijetu medicine, i vodite se samo onim sto ste naucili iz knjiga (a sto nije nuzno i tacno), a vi licno mislite da je to ispravno, pri cemu sasvim uredno zanemarujete sve vanjske cinjenice.

I nema tu nista cudno, tako je u svakoj mogucoj bransi, i tako se ponasa svako unutar svoje branse. Ali, kao super-obrazovani (kakvima sebe smatrate jer imate ono dr. ispred imena), upravo vi, medicinari, biste trebali biti najotvorenijeg uma i biti sposobni da sagledate stvari iz vise uglova i iz raznih perspektiva. Samo tako zaista mozete postati kvalitetni doktroi. Slijepo drzanje price "autoriteta" je najteza moguca nebuloza kojoj se mozete priklonitit. Takodjer je i on=malovazavanje sebe sami i vlastitog intelekta...

Znam da sada ide more nekakvih napada, ali umjesto toga bilo bi daleko pametnije, i produktivnije po vas same, da se zappitate o ovome sto sam vam napisao. I ne, nemam nikakvu losu namjeru, niti mi je cilj da vas napadam.

Kako jednom neko rece: "Inteligentan covjek uvijek i konstantno preispituje prvo sebe, a onda i sve oko sebe, pa tek onda donosi zakljucke. Neintelegntan samo slusa i slijedi autoritete."
Last edited by Dozer on 02/07/2021 12:45, edited 3 times in total.
spinel_

#42419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

salik79 wrote: 02/07/2021 12:28

Zasto, kakve to veze ima s temom?! Usput, kada vec naprdjujes, Iran je medju rijetkim zemljama koja proizvodi vlastito cjepivo protiv korone. Toliko o "antikorona i antivaxer ublehaskoj prici". A sada da cujem argumente, ako ih imas, naravno!?
Da, s Kubom :thumbup:
Point.

#42420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Ako korona po tebi ne postoji ili je bauk zašto se onda Iran zahmeti i pravi vakcinu?

Kakve bolan ti argumente hoćeš, pa vama Bog Allah ne može ugoditi. Već ti je objašnjeno mali milion puta ali očigledno ili preskacete ili ne kontate. Vakcina spriječava da izgineš sa koronom, da zaglaviš na malini. Znači spriječava teži oblik korone ali ne i samu infekciju. Šta ti tu nije jasno?
Point.

#42421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Dozer wrote: 02/07/2021 12:33 Meni je zaista nevjerovatno da pojedini ovdje nisu u stanju uopste sagledati stvari na realan nacin i na bazi cinjenica.....

A cinjenica kazu:
- Nijedna Covid vakcina nije prosla regularni period i nacin testiranja, pogotovo na dugorocne efekte (testiranje vakcine traje minimalno 5 godina, a zapravo je 10 regularni period).
- Pfizer i Moderna mRNK vakcine su vakcine s novom tehnologijom (mRNK), i kao takve su daleko najnepouzdanije i najneprovjerenije koje postoje (Nisu dzaba ovi prozic=zvodjaci uslovili prodaju sovjih vakcina potpisivanje=m ugovora o odricanju odgovornosti za bilo kakve nezeljene efekte).
- Niko ziv nema pojma sta bilo koja vakcina, a pogotovo mRNK vakcine, mogu uzrokovati kod ljudi ni srednjerocno, a pogotovo dugorocno. Ovone znaju cak ni proizvodjaci (zato sad imamo situaciju da se razne nus pojave naknadno uvrstavaju u liste nus pojava - jer je sve testiranje direktno na ljudima, a to je, koliko je meni poznato, zabranjeno na masovnoj skali).
- Cilj farmaceutske inf=dustrije je iskljucivo profit (a do sada su ga ostvarili u destinama milijardi USD), i svako ko misli da je njima cilj da zaista lijece ljude, taj ili totalni debil, ili zlonamjerno favorizira svu tu mainstream pricu. Najbolja izjava ikada je ona: "Farmaceutskoj industriji je stalo do zdravlja ljudi koliko i vojnoj industirji do mira u svijetu." Pametnom dosta.

O sad mi imamo more ovih nekakvih medicinara na temama, koji se polomise da nam "dokazu" da je sve ovo zapravo saasvim OK. Nemojte se ljutiti, ali ja mislim da niko od vas nije stariji od 40 godina, i da vi zapravo nemate blage veze kako danas funkcionise svijet, a pogotovo farmaceutska industrija. Vi zivite u nekom svom zatvorenom svijetu medicine, i vodite se samo onim sto vi licno mislite da je ispravno, pri cemu sasvim uredno zanemarujete sve vanjske cinjenice.

I nema tu nista cudno, tako je u svakoj mogucoj bransi, i tako se ponasa svako unutar svoje branse. Ali, kao super-obrazovani (kakvima sebe smatrate jer imate ono dr. ispred imena), upravo vi, medicinari, biste trebali biti najotvorenijeg uma i biti sposobni da sagledate stvari iz vise uglova i iz raznih perspektiva. Samo tako zaista mozete postati kvalitetni doktroi. Slijepo drzanje price "autoriteta" je najteza moguca nebuloza kojoj se mozete priklonitit. Takodjer je i on=malovazavanje sebe sami i vlastitog intelekta...
Dobro ba jarane skontali smo, ti si najpametniji i najljepši u raji, znaš sve živo i neživo, ekspert si u niz polja a u medicini i vakcinama posebno, Dr, Mr, Hr, Kr si. Ljekar, pekar, apotekar, kolar, stolar sve si ti. :thumbup:

Mislim, meni je zaista nevjerovatno da ti svoje dragocjeno vrijeme trošiš na forum.klix.ba a ne u nekoj renomiranoj ustanovi gdje svi vape za tvojom ekspertizom. Frapirajuće.

Usput, jesi li primio bocu i planiraš li?
Dozer

#42422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Realno, i bez uvrede - glup komentar.

Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.

I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.

Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.
Last edited by Dozer on 02/07/2021 12:55, edited 5 times in total.
salik79

#42423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Point. wrote: 02/07/2021 12:38

Ako korona po tebi ne postoji ili je bauk zašto se onda Iran zahmeti i pravi vakcinu?

Kakve bolan ti argumente hoćeš, pa vama Bog Allah ne može ugoditi. Već ti je objašnjeno mali milion puta ali očigledno ili preskacete ili ne kontate. Vakcina spriječava da izgineš sa koronom, da zaglaviš na malini. Znači spriječava teži oblik korone ali ne i samu infekciju. Šta ti tu nije jasno?
Ja sam ti upravo na ovo postavio logicno pitanje, a ti si presao na ad hominem umjesto da odgovoris. Kako bi bilo da konacno i odgovoris?
Trappist

#42424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Ovaj brat point ne zna odgovoriti nista vezano za temu, nego samo licno svakog forumasa nesto komentarise, kakvi kompleksi :-) :-)
Dozer

#42425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Jer nema konkretan odgovor, i on to i sam zna. Preostaju spin, supljiranje, i ad hominem.
Locked