Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by _BataZiv_0809 »

Ali_G wrote: 30/06/2021 08:38 Da ces biti asimptomatski ili sa blagim simptomima. Prije nekoliko dana od 200+ zarazenih u Izraeli, 40% ih je bilo koji su revakcinisani i svi su bili asimptomatski.
Za 10ak dana bi trebala biti puno jasnija slika.
Tacno nas izludjuju vise. Isti dan vijesti o delti, novim valovima, zatvaranjima, a onda da vakcine vjerovatno pruzaju dozivotni imunitet bla bla...
saint_mirad

#42327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Ali_G wrote: 30/06/2021 22:53
saint_mirad wrote: 30/06/2021 21:14 džabe se bodete brnjicari. nosit ćete i dalje maske očito.
Nego sta bi sa najavljivanom segregacijom u drustvu vakcinisani vs nevakcinisani?
Dokle su ogradjene zone u Kanadi?
vec postoje dogadjaji i kulturne manifestacije na koje mogu uci samo pelcovani. sacekaj jos koju godinu tok segregacija ne bude mainstream stvar.
Ali_G

#42328 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Mene interesuje trenutna situacija. Prije 8mjeseci je najavljivana segregacija, haman u granap neces moci ako nisi vakcinisan, pa bit ce trake, narukvice, nema sta nece biti.
A onda super povjerljivi dokumenti kako se u januru u Kanadi pripremaju distrikti, kako ce se otimati vlasnistvo u tim mjesecima. Pa samo da vidim dokle je to
saint_mirad

#42329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Ali_G wrote: 30/06/2021 22:59 Mene interesuje trenutna situacija. Prije 8mjeseci je najavljivana segregacija, haman u granap neces moci ako nisi vakcinisan, pa bit ce trake, narukvice, nema sta nece biti.
A onda super povjerljivi dokumenti kako se u januru u Kanadi pripremaju distrikti, kako ce se otimati vlasnistvo u tim mjesecima. Pa samo da vidim dokle je to
zasto te interesuje trenutna situacija, zar ne kontas da je u pitanju proces? zaba se kuva postepeno.
salik79

#42330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Image

Izmedju ostalog rijec je o lijeku "Ivermectin" koji je kako kažu toliko ucinkovit protiv korone da bi zaustavio sve ovo bez ikakve potrebe vakcinisanja, ali gdje god pričaju o njemu cenzurisu ih jer nije patentiran lijek i veoma je jeftin, pa ovi veliki ne mogu profitirati na njemu....
deogest

#42331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by deogest »

saint_mirad wrote: 30/06/2021 23:43
Ali_G wrote: 30/06/2021 22:59 Mene interesuje trenutna situacija. Prije 8mjeseci je najavljivana segregacija, haman u granap neces moci ako nisi vakcinisan, pa bit ce trake, narukvice, nema sta nece biti.
zasto te interesuje trenutna situacija, zar ne kontas da je u pitanju proces? zaba se kuva postepeno.
Super povjerljivi dokumenti koje prosjecni bosnjo na Klix forum objavi. :lol:

Citam zadnjih par stranica i ne znam kako vam se da vise siriti zavjere, niko vas ne tjera da se vakcinisete.
saint_mirad

#42332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

ja za dokumente nista nisam pisao. vecina ih je ionako fake, ciljani psyop da se skrenu s puta iskreni tragaoci. bilo sta ozbiljnije je nedostupno tek tako u mainstream sajtovima.
caros

#42333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by caros »

Ovaj da je u Americi bio bi skul šuter.
Tesla Edison

#42334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Polahko ne može sve odmah.

Biće to sve uvedeno, samo treba vremena. Nažalost to je trebalo puno ranije međutim, bolje ikad nego nikad.

Ja bih volio da uvedu zakon u kojem će vakcinisani sa potvrdom moći ostvariti sva prava, a antivaxerima onemogućiti kretanje u potpunosti, ako nemaju potvrdu na pokaz. Oduzeti im zdravstveno osiguranje, zabraniti rad, zabraniti kretanje po javim površinama, poništiti im pasoše, lične karte, vozačke dozvole i fino ih izolovati. Po mogućnosti otvoriti kampove i smjestiti ih na jedno mjesto kako bi se imao potpun nadzor.

Neću da ja ispaštam zbog debila. Vakcinacija treba ostati na dobrovoljnoj bazi, ali ako se ne vakcinišeš znaš šta te čeka.

Ko ne može primiti vakcinu iz zdravstvenih razloga, njima dati besplatnu zdravstvenu zaštitu od novca koji bi se uštedio od antivaxdebila i riješen problem.

Tako bi se riješili i sojeva i antivaksera.
emmir1

#42335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Ogroman broj ljudi iz BIH se vakcinisao u HR i mnogo više u Srbiji.

Moje neko okruženje pa gotovo svi vakcinisani.

Supruga mi još nije jer se tek porodila.

Naši nemaju podataka jer se ne vodi evidencija.

Ja sam poslao upit zavodu, odgovorili mi da mogu da prijavim da sam vakcinisan ali nemam tu obavezu
spinel_

#42337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

udri me jace wrote: 01/07/2021 08:50 https://www.index.hr/vijesti/clanak/cap ... 87492.aspx

kod susjeda ne ide sve po planu ..
Kad ja ili jos neko od forumasa napise da se na jesen ocekuje opet zatvaranje i velike restrikcije onda se kaze da sam ili teoretica ili veze nemam. Ali sve u svemu imam unaprijed formirano misljenje.
Kada ovi ublehasi koji su u kriznim stabovima onda su oni strucnjaci i njihov glas treba slusati jel?
Pa evo ja slusam sta oni kazu i sve ide na to da ide novo zatvaranje za par mjeseci.
Trappist

#42338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

udri me jace wrote: 01/07/2021 08:50 https://www.index.hr/vijesti/clanak/cap ... 87492.aspx

kod susjeda ne ide sve po planu ..
Samo jos da odrede tacan datum i tacnu satnicu kad ce krenuti novi val. Ako imaju vec sad toliko tog ultra zajebanog delta soja, kako nemaju nagle skokove u novozarazenim ?
Naslovnica

#42339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Novi val će doći, 100%.
Ali će biti puno blaži što se tiče pritiska na bolnice i broja umrlih.
Iz prostog razloga što je solidan broj ljudi prebolovao, solidan broj ugroženih skupina je vakcinisan, i ostaće oni koji se još uvijek mogu zaraziti (mlađa populacija, vakcinisani) ali većina tih će biti asimptomatični ili blaži oblici. Naravno, biće zaraženih i van ovih skupina, ali u pono manjem broju.
Glavno je da će biti manje hospitaliziranih, a pogotovu umrlih. :thumbup:
Trappist

#42340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Naslovnica wrote: 01/07/2021 10:16 Novi val će doći, 100%.
Iz prostog razloga što je solidan broj ljudi prebolovao, solidan broj ugroženih skupina je vakcinisan, i ostaće oni koji se još uvijek mogu zaraziti (mlađa populacija, vakcinisani) ali većina tih će biti asimptomatični ili blaži oblici. Naravno, biće zaraženih i van ovih skupina, ali u pono manjem broju.
Sve se slazem, ali se bojim da ce se krizni stabovi opet glupirati i uvoditi mjere samo na osnovu broja novozarazenih. Vidis da su tamo sve budale zeljne paznje, od naseg kriznog staba, hrvatskog i tako dalje.
splinter

#42341 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Trappist wrote: 01/07/2021 10:24
Naslovnica wrote: 01/07/2021 10:16 Novi val će doći, 100%.
Sve se slazem, ali se bojim da ce se krizni stabovi opet glupirati i uvoditi mjere samo na osnovu broja novozarazenih. Vidis da su tamo sve budale zeljne paznje, od naseg kriznog staba, hrvatskog i tako dalje.
Godinu i po dana od početka pandemije njima je udarna strategija zatvori sve, pa kad popusti otvori i onda opet zatvori i tako u krug.
Vjerovatno neće ništa dirati do kraja avgusta ili do kraja sezone, ali onda u septembru počinje školska godina i novi belaj. Svaki novi soj realno je više virulentniji za mlađu populaciju od prethodnog što je i razumljivo i onda će s ehvatati za glavu šta će i kako će.
Proći će i ovaj period zatišja bez nekih konkretnijih mjera koje su se mogle poduzeti u periodu izuzetno niske incidence i povoljne epidemiološke situacije. Ali mjere se planiraju i poduzimaju upravo sada, a ne kad već krene belaj.
Naslovnica

#42342 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

splinter wrote: 01/07/2021 10:36
Trappist wrote: 01/07/2021 10:24
Godinu i po dana od početka pandemije njima je udarna strategija zatvori sve, pa kad popusti otvori i onda opet zatvori i tako u krug.
Vjerovatno neće ništa dirati do kraja avgusta ili do kraja sezone, ali onda u septembru počinje školska godina i novi belaj. Svaki novi soj realno je više virulentniji za mlađu populaciju od prethodnog što je i razumljivo i onda će s ehvatati za glavu šta će i kako će.
Proći će i ovaj period zatišja bez nekih konkretnijih mjera koje su se mogle poduzeti u periodu izuzetno niske incidence i povoljne epidemiološke situacije. Ali mjere se planiraju i poduzimaju upravo sada, a ne kad već krene belaj.
Kod nas u OŠ Fatima Gunić neki dan išli organizovano na bocu u Srbiju.
Ne znam koliki je procenat nastavnog osoblja vakcinisan, ali mi to daje bar neku nadu da neće opet ići online nastava.
splinter

#42343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Naslovnica wrote: 01/07/2021 10:48
splinter wrote: 01/07/2021 10:36

Kod nas u OŠ Fatima Gunić neki dan išli organizovano na bocu u Srbiju.
Ne znam koliki je procenat nastavnog osoblja vakcinisan, ali mi to daje bar neku nadu da neće opet ići online nastava.
Sve ok. Mislim i jest i nije obzirom da nastavno osoblje mora ići u drugu državu na imunizaciju, al evo uzmimo da je sve ok ipak se imuniziraju, realno nadležni bi već početkom avgusta trebali imati neku viziju i strategiju, a pojedine odluke donijeti polovinom avgusta da se zna šta i kako.
Ovako će opet prva sjednica sa tom tematikom biti zakazana za kraj avgusta ili početak septembra ko da gledam.
Dozer

#42344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mene sad samo zanima sta ce biti od septembra, s obzirom da se vec na sva zvona najavljuje famozni 4 val/talas (a valovi se talasaju, jel'te :D)...?

Opet idu zatvaranja, razne besmislene mjere, itd.?

A ocito je da je ovo klasicni sezonski virus....
splinter

#42345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Dozer wrote: 01/07/2021 11:00 Mene sad samo zanima sta ce biti od septembra, s obzirom da se vec na sva zvona najavljuje famozni 4 val/talas (a valovi se talasaju, jel'te :D)...?

Ma nije Dozere klasični sezonski virus, imao si prošle godine i kod nas skok oboljelih u avgustu, pa općenito širom Evope i na ovoj geografskoj širini bio je gotovo konstantan broj oboljelih i u ovom periodu godine. O zimi i jeseni da ne govorimo.
No ne znači da vremenom virus neće početi da se pojavljuje u sezonskoj varijanti, kada se uspostavi ta neka "ravnoteža" između njega i čovjeka. Dakle po nekim predviđanjima mogao bi postati sezonski virus ili endemski npr kada dođemo u neku situaciju da se održi u ljudskoj populaciji, ali više ne može izazvati masovna oboljenja na širem području.
Što se tiče mjera, ništa me više ne bi iznenadilo.
udri me jace

#42346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

dosadasnje mjere je određivao vucic, vjerovatno i od jeseni ćemo se njime voditi.
armin071

#42347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Dozer wrote: 01/07/2021 11:00 Mene sad samo zanima sta ce biti od septembra, s obzirom da se vec na sva zvona najavljuje famozni 4 val/talas (a valovi se talasaju, jel'te :D)...?

Ma neće korona nigdje tamanit će nas svake godine ko i gripa e sad kako će bagra to opet da izmanipulišu zbog zarade to je već pitanje za milion. Mogu oni spasiti stotine miliona ljudi samo da ukinu pušenje gdje je milion puta sve dokazano ali jok tu je sloboda mišljenja zagarantovana iako pasivni pušači se možda i više truju nego aktivni. O šišama da i ne pričamo.
zubi

#42348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

splinter wrote: 01/07/2021 10:36 Godinu i po dana od početka pandemije njima je udarna strategija zatvori sve, pa kad popusti otvori i onda opet zatvori i tako u krug.
Jedina mjera koja se mogla poduzeti je masovna vakcinacija, sreca je jedina pa nam je Srbija izasla u susret, pa ce se taj broj vakcinisanih koliko-toliko popraviti...
Dozer

#42349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

splinter wrote: 01/07/2021 11:21

Ma nije Dozere klasični sezonski virus, imao si prošle godine i kod nas skok oboljelih u avgustu, pa općenito širom Evope i na ovoj geografskoj širini bio je gotovo konstantan broj oboljelih i u ovom periodu godine. O zimi i jeseni da ne govorimo.
No ne znači da vremenom virus neće početi da se pojavljuje u sezonskoj varijanti, kada se uspostavi ta neka "ravnoteža" između njega i čovjeka. Dakle po nekim predviđanjima mogao bi postati sezonski virus ili endemski npr kada dođemo u neku situaciju da se održi u ljudskoj populaciji, ali više ne može izazvati masovna oboljenja na širem području.
Što se tiče mjera, ništa me više ne bi iznenadilo.
Samo gledam kako se "ponasa"... Eno u Australiji, kako im dodje zima i padose temp., poceo se pojavljivati. Dok je bilo ljeto, sve OK.

Gledam sad Afriku (https://www.worldometers.info/coronavirus/#c-africa%22)... Ili ne prijavljuju nove slucajeve, ili ih nemaju...

S druge strane, gledam Izrael... Svi vakcinisani, a 122 nova slucaja...
skafiskafsnjak

#42350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Pa.niko nije rekao da vakcina sprecava zarazu...ali sprecava da dosta ljudi zavrsi u bolnici ..tj da bude kao obicna gripa. Koji dan kuci i nazad u akciju
Locked