Styling wrote: ↑30/06/2021 09:41
made_in_sarajevo wrote: ↑30/06/2021 06:59
Ja se prijavio da sam cipovam u srbiji, kaze dobit ce te na email brzo potvrdu. Evo od nedelje cekam tu famoznu potvrdu da su primili te informaciie da izdaju karton ili sta vec. Ko ceka taj i doceka pajel
A koji klinac je sa kjkp rad i sto nece da voze smece, nece da kose travu?
KJKP Rad odvozi smece a KJKP Park kosi travu. Park je juce izdao saopstenje o tome za koje su povrsine nadlezni a za koje ne.
Kod mene na C.Vili smec se odvozi uredno svaki drugi dan. Kontejneri cisti, nema smrada. Svaka cast ljudima kakav posao rade na plus 35.
Kod mene u mahali isto redovno se vozi, nema ni papirića na ulici. Problem je recimo kada se spustiš iz mahale, samo 200 metara niže gdje su zgrade i kontejneri tu je uvijek problem, odlagalište kabastog materijala, namještaja...itd. Pozoveš, urgiraš preko MZ, ljudi dođu, srede, očiste k'o apoteku sve oko kontejnera i opet seljakluk krene. Do duše noću dolaze i kombi vozila i samo istrese pored kontejnera to je problem i to višegodišnji i to čak nema veze sa ovom vladom ni sa SDA, to je do seljaka i papka koji tako žive.
Btw.
Isto kao što na Grbavici papci koji žive tu i dalje lože drva. Jednom u Splitskoj kada sam išao do svog stana parkiram vozilo na označeno mjesto kad neko zviždi, dovikuje nešto. Okrenem se kaže; eeee sada će mi drva doći nemoj tu parkirati. Reko to što ti živiš u gradu na Grbavici i griješ se k'o prije 200 godina nije moj problem, ja sam parkirao na označeno mjesto, okrenem se uđem u haustor. To je mentalitet ljudi koji bi da na silu budu elita, građani i urbani a žive k'o prije 200 godina, to je nespojivo.