Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-daje odlicne rezultate u 4k, bolje nego DLSS 1.0 kad se tek pojavio, sa minimalnim gubitkom kvaliteta
-na 1440p je solidan sa ultra quality presetom
-na 1080p nije bas efektivan
ferratilis wrote: ↑22/06/2021 16:02
-daje odlicne rezultate u 4k, bolje nego DLSS 1.0 kad se tek pojavio, sa minimalnim gubitkom kvaliteta
-na 1440p je solidan sa ultra quality presetom
-na 1080p nije bas efektivan
Je li ko od forumasa stigao testirati?
Jedva cekam da isprobam. Prema svemu sto sam vidio, mojoj 1070Ti bi trebalo da produzi vijek jos makar koju godinu
Probao sam cisto iz znatizelje, iako nema puno smisla na 1080p. Ovo je Riftbreaker demo (jedina igra koju imam da podrzava FSR)
native 1080p:
1366x768 ultra quality FSR
FPS gain je ocigledan, ali kao sto je rekao onaj iz HUB ovo nije za nize rezolucije. Pretpostavljam da ovim zele potaknuti ljude da predju na 4k monitore. Da budem iskren, ja ne planiram u skorije vrijeme.
Da li bi i velicina monitora mogla imat kakvu ulogu u tome kakva je slika i rezultat toga ?
recimo ni native full HD nije isti na 24 i 27 incha.
Inace odlicna stvar za 4k rezoluciju, vecina ps5 igara skalira sa manje rezolucije na 4k, pa se niko ne buni.
Zato sto DisplayPort ima veci bandwidth i bolju kompatibilnost. HDMI 2.1 ima daleko veci bandwith, ali opet ih je novi DisplayPort pretekao.
DP 1.4 - 25.92Gbps
HDMI 2.0 - 18GBps
HDMI 2.1 - 48Gbps
DP 2.0 - 77.37Gbps
Kad je u pitanju kvalitet, mislim da nema velike razlike. Mada, da budem iskren, cini mi se da je bolja reprodukcija boja preko DP, ali to je samo moj dojam.
Po mojoj logici, radnje stavljaju ono šta ima na stanju vrlo vjerovatno gledaju dobavljača tipa asbis, kimtec i sl. Jer vidim da dosta radnji nudi istu grafiku od istog proizvođača a cijene identične.
Nisam mislio na cijenu nego garanciju,a cijena je posebna prica s obzirom kakve su trenutne ponude u EU.Ne mogu da vjerujem da nude kartu bez ikakve garancije.
Ali kako god, na UniExpert-u (https://www.ue.ba/search.php?catid=5) sam primjetio da su smanjili garancije sa 36mj na 24mj i 12mj.(većina modela) Pogledaj imaju neki rtx 3xxxx modeli kao i rx 6xxx što je sramota, jer u životu nisam uzeo novu grafiku sa manje od 24mj garancije. Mislim ovdje su u pitanju sve bolji modeli.
test_test wrote: ↑24/06/2021 14:55
Ali kako god, na UniExpert-u (https://www.ue.ba/search.php?catid=5) sam primjetio da su smanjili garancije sa 36mj na 24mj i 12mj.(većina modela) Pogledaj imaju neki rtx 3xxxx modeli kao i rx 6xxx što je sramota, jer u životu nisam uzeo novu grafiku sa manje od 24mj garancije. Mislim ovdje su u pitanju sve bolji modeli.
I doper je sa 36 mjeseci skinuo na 12 mjeseci jbg mining je kriv za to.Nece niko da se obvezuje na duzi period kada prolupa fan da mu reklamira neko zbog toga.
I doper je sa 36 mjeseci skinuo na 12 mjeseci jbg mining je kriv za to.Nece niko da se obvezuje na duzi period kada prolupa fan da mu reklamira neko zbog toga.
Znam ga licno uvijek ima nesta posbeno i po posebnoj cijeni
P.S mislim ne znam da li je ovo za garancije uredu, na koji način oni određuju garanciju ili to određuje dobavljač a ne prodavnica? Inspekcija?Hehehehehe
P.S mislim ne znam da li je ovo za garancije uredu, na koji način oni određuju garanciju ili to određuje dobavljač a ne prodavnica? Inspekcija?Hehehehehe
GTX 1060 - 700KM
Pa opet sam upravu, posebna cijena hahaha
E dobro si. Ja kupio GTX 1070 polovnu prije vise od dvije godine za nekih 500KM. Ima li musterija za 1000?
Postavi oglas, naložiš se taman evo nešta jeftino i ne odgovara na poruke. Ne znam zašto ljudi ovo rade fkt pa nije Instagram/FB ili šta već pa ljudi željni pažnje.