i medicinskom dokumentacijom da je od premlacivanja imala zahvat na oku i da je ostala bez vida kako tvrdi
udaris je nogom u guzicu natekne joj obrva
de suti bogati
sabiranje simpatija javnosti nakon 5 godina ne ide vam od rukice
Sve ce to da odredi sud, a ti gledaj svoje probleme, mani se tudjihBilly The Pljuc wrote: ↑24/06/2021 09:07 Pa zar još postoje sumnje u Alisu Hamneziju, pored svih ovih dokaza, evo i famElija joj plasira nešto što do sada nismo znali, dobro, neke stvari smo naslućivali, djevojče je vazda živjelo na "ivici" ali to nema veze sa činjenicama koje govore da je ista pretrpjela povrede tu kobnu noć kao da je u najmanju ruku satr'o voz kod Hadžića. Ili nije....ko zna šta će nam vrijeme još donijeti....šta će se otkriti....ko laže a ko istinu govori...
Na stranu sarkazam u mom prethodnom postu na ovoj temi al' hajmo ozbiljno razmotriti aspekt uopšteno Alisinog zdravlja, uz naravno uvažavanje svega onoga što nam se plasira o fizičkom i mentalnom zdravlju iste "od malih nona" pa na ovamo. Svašta smo nešto do sada saznali, epilepsija, amnezija, evo sad slijepa na jedno oko itd. itd.
Imajući u vidu blaženo stanje kod iste i aBd ostvarenje kao majke u nekoj skoroj budućnosti, ja se onako pitam, da li bih ja, ne neko drugi, poželio ikada u životu da mi o potomstvu (zajedničkom ofskroz) brine osoba koja ima ovoliko poteškoća. Milion je tu nekakvih eventualnih scenarija na koji je 99% odgovor NE uzimajući u obzir sve ono što sam već znao prilikom odabira bračnog partnera i ono što ću tek saznati ili sam već saznao nakon jedne takve velike i ozbiljne životne odluke.
Po svemu sudeći, na način kako nam se plasiraju "informacije", dolazimo do zaključka da Alisi zaista treba određeni stepen stručne pomoći u obavljanju životnih zadataka i konstantan nadzor jer svakodnevni život zna plasirati eventualne stresne situacije što izaziva sasvim opravdanu bojazan u pogledu moguće reakcije ili izostanka iste od strane Alise.
O čemu se uopšte piše ovdje kad se govori o Alisi, ovo je nešto što nam valjda oni koji je zastupaju ovdje na forumu pokušavaju reći, pretpostavljam u smislu izazivanja određene empatije u pogledu iste, OK, eto u pravu ste, dajte onda konkretno pomozite istoj, obiđite je malo u Tuzli, pitajte fali li joj šta, možda kakvih lijekova i slično, danas sutra aBd na babine otiđite, ispunite joj život, pričuvajte dijete, napravite ručak, izvedite u šetnju, olakšajte joj malo jebalo vas vaše pisanje.
Ja sam od samog pocetka i sumnjao u to da se tu uopste nesto desilo i da postoji mogucnost da je tu samo doveden sto nije nemoguce.Zato se ti klipovi toliko i drze u tajnosti i zato su obrisani.Gdje Dzenan parkiro auto kad se nasao sa alisom,to mene zanima,jel mozda pred tim hotelom?Sarah24 wrote: ↑24/06/2021 09:22 E, hajd da rezimiramo malo:
Alisa zna ko je ubica, Zijad zna ko je ubica, sestre znaju, Muriz zna, Arijana zna, advokati znaju…
Ali niko ne smije, ne moze, ne zeli da kaze javno!?!?
Zar vama to ne lici na cinjenicu da je stvarno upetljan neko mnogo jak, ne mislim da je sad dosao predsjednik(jedan od 3) i ubio Dzenana, ali da prica uopste nije oko dvije zaracene porodice i nekog bezazlenog koskanja???
Mozda se ubistvo uopste niie desilo u aleji, zasto je hotel bitan, i to bas taj hotel od bas tog vlasnika??? Pa ljudi moji niie Pemba sa Alipasina provodadzija i ona koja je glavna u prostituciji, zna se i oduvijek se znalo da drogu, kriminal, prostituciju i sl. povlace ljudi na vrhu drzave, na vrhu institucija i oni su ti i koji najvise koriste te usluge!
Jednostavno nije moguce ovoliko greski u “obicnom ubistvu” nasao bi se nekad neko, sto kaze… ali ne moze se naci neko kad su najmocniji ljudi upetljani, i zato po meni ovo ..
« haj’ ti reci, haj’ ti reci ko je… » jer ko kaze zna da je donji!
Po ovome tvome - TI ZNAS UBICU i kao savjestan gradjanin DUZAN si to prijaviti Tuzilastvu. Inace cinis prekrsaj. Jer lako se iza ovoga nicka tvoga moze otkriti ko je. A onda ....denden wrote: ↑24/06/2021 06:42A zar nisu murizovci pričali da je neko zaustavljao kola hitne pomoći da kaže da Alisa treba glumiti amneziju odmah. Iako je policajuc na licu mjesta rekla da se ne sjeća?Koume wrote: ↑24/06/2021 00:40 Zvali policiju, prepoznali napadaca, neko ih napao iza drveta, javite se to je moj otac itd... Kasno im javili da moraju amneziju glumit. Dobro su probali, ali ne moze se nista na ovom svijetu sakriti. Tolike greske u procesu prikrivanja im je sama Bozija kazna koju su poceli lagano da placaju.
Kako se zapetljavate u svojoj nemoći da izađete iz sektaške dogme i pogledate stvarnost kakva jeste. Tužno.
A Božija kazna će biti kad Muriz skonta da je oslobodio ubicu svog sina i progonio nevine ljude.
To se već desilo, samo je na odgodi.
To je bilo kasnije, operacija oka zbog postepenog gubitka vida. To nema direktne veze sa dogadjajem u aleji ali ima indirektne.
Nije jedan pojedinac upitanju koji je "mnogo jak".i agree wrote: ↑24/06/2021 09:28Ja sam od samog pocetka i sumnjao u to da se tu uopste nesto desilo i da postoji mogucnost da je tu samo doveden sto nije nemoguce.Zato se ti klipovi toliko i drze u tajnosti i zato su obrisani.Gdje Dzenan parkiro auto kad se nasao sa alisom,to mene zanima,jel mozda pred tim hotelom?Sarah24 wrote: ↑24/06/2021 09:22 E, hajd da rezimiramo malo:
Alisa zna ko je ubica, Zijad zna ko je ubica, sestre znaju, Muriz zna, Arijana zna, advokati znaju…
Zar vama to ne lici na cinjenicu da je stvarno upetljan neko mnogo jak, ne mislim da je sad dosao predsjednik(jedan od 3) i ubio Dzenana, ali da prica uopste nije oko dvije zaracene porodice i nekog bezazlenog koskanja???
Mozda se ubistvo uopste niie desilo u aleji, zasto je hotel bitan, i to bas taj hotel od bas tog vlasnika??? Pa ljudi moji niie Pemba sa Alipasina provodadzija i ona koja je glavna u prostituciji, zna se i oduvijek se znalo da drogu, kriminal, prostituciju i sl. povlace ljudi na vrhu drzave, na vrhu institucija i oni su ti i koji najvise koriste te usluge!
Jednostavno nije moguce ovoliko greski u “obicnom ubistvu” nasao bi se nekad neko, sto kaze… ali ne moze se naci neko kad su najmocniji ljudi upetljani, i zato po meni ovo ..
(A vratio se .Mislio sam juce ban zauvjek...)kakotakonikako wrote: ↑24/06/2021 10:01 Kada je gostovao kod Senada u FACETV, rekao je da on kao vjernik ne bi nikada dozvolio tako nesto u njegovim objektima.
Ja sam skloniji vjerovati da je Muriz lutao u raznim teorijama (baš kao i ovdje na forumu) na osnovu provjerenih i neprovjerenih informacija koje su mu bile plasirane vremenom i da je isto razumljivo u potpunosti s obzirom na sve. Nisam ubjeđen da zna stvarno ko je ubica, ima određena saznanja ko bi to mogao biti ali isto ne znači da je u pravu. Ono što se izvlači kao logičan zaključak jeste da Alisa zaista zna ko ih je napao i vjerujem da je isto rekla ocu, to da li je svjesno učestvovala u "navlakuši" je nešto što bi trebala istraga pokazati. Imajući u vidu način na koji "brani" sebe i oca postoji sumnja da ima određene odgovornosti za isto ali ne mora da znači da je zaista tako. Ono što se može takođe izvuči kao zaključak jeste da je napad na Dženana izvršen negdje tu, ako ne u samoj Aleji onda sigurno u ne velikom radijusu u toj zoni. Daljnje zapetljavanje slučaja je vrlo vjerovatno rezultat još nekih radnji koje su se odvijale u istom a u nekom dijelu, možda minimalnom, su interesantne i povezane sa napadom zbog lica koja su se kretala u to vrijeme tom zonom. Dovoljno je samo jedno malo "zvučnije" ime koje je na neki način povezano sa nekim od napadača, sam napadač možda i ne toliko "bitan" ima određene veze i saznanja o tom "zvučnom" koji je eventualno i bio u blizini to veče i voila, koristi isto da bi se izvukao i po meni ovo ima logike. "Više" instance se tu uključuju uticajem onog "zvučnog" a ne samog napadača i na kraju imamo što već imamo a saznanja o samom napadaču sasvim sigurno ima jedan određeni krug ljudi. Snimke iz hotela su se morale skloniti da bi se nešto što se odvijalo u pozadini sakrilo.Sarah24 wrote: ↑24/06/2021 09:22 E, hajd da rezimiramo malo:
kakotakonikako wrote: ↑24/06/2021 10:01Kada je gostovao kod Senada u FACETV, rekao je da on kao vjernik ne bi nikada dozvolio tako nesto u njegovim objektima.![]()
Da li hoces reci da Alija Budnjo ne kontrolise svoje objekte ?????dzolix wrote: ↑24/06/2021 10:11(A vratio se .Mislio sam juce ban zauvjek...)kakotakonikako wrote: ↑24/06/2021 10:01 Kada je gostovao kod Senada u FACETV, rekao je da on kao vjernik ne bi nikada dozvolio tako nesto u njegovim objektima.
To on misli ako drzi sve pod kontrolom,, u njegovom hotelu .
Ko to moze sve kontrolisati ,,,sex i novac.
Nema to kod njega,kod njega dolaze uzimaju abdest prije Dzume da se malo plaknudzolix wrote: ↑24/06/2021 10:11(A vratio se .Mislio sam juce ban zauvjek...)kakotakonikako wrote: ↑24/06/2021 10:01 Kada je gostovao kod Senada u FACETV, rekao je da on kao vjernik ne bi nikada dozvolio tako nesto u njegovim objektima.
To on misli ako drzi sve pod kontrolom,, u njegovom hotelu .
Ko to moze sve kontrolisati ,,,sex i novac.
Cinjenica je da su jako male sanse da hronologija dogadjaja nije onakva kakvom je predstavljena. Svemu tome svjedoci cinjenica da su porodice Mutap i Memic bili u sasvim normalnim, i prijateljskim odnosima tokom, i poslije tih dogadjaja.Sarah24 wrote: ↑24/06/2021 09:22 E, hajd da rezimiramo malo:
Billy The Pljuc wrote: ↑24/06/2021 09:07 Pa zar još postoje sumnje u Alisu Hamneziju, pored svih ovih dokaza, evo i famElija joj plasira nešto što do sada nismo znali, dobro, neke stvari smo naslućivali, djevojče je vazda živjelo na "ivici" ali to nema veze sa činjenicama koje govore da je ista pretrpjela povrede tu kobnu noć kao da je u najmanju ruku satr'o voz kod Hadžića. Ili nije....ko zna šta će nam vrijeme još donijeti....šta će se otkriti....ko laže a ko istinu govori...
Na stranu sarkazam u mom prethodnom postu na ovoj temi al' hajmo ozbiljno razmotriti aspekt uopšteno Alisinog zdravlja, uz naravno uvažavanje svega onoga što nam se plasira o fizičkom i mentalnom zdravlju iste "od malih nona" pa na ovamo. Svašta smo nešto do sada saznali, epilepsija, amnezija, evo sad slijepa na jedno oko itd. itd.
Imajući u vidu blaženo stanje kod iste i aBd ostvarenje kao majke u nekoj skoroj budućnosti, ja se onako pitam, da li bih ja, ne neko drugi, poželio ikada u životu da mi o potomstvu (zajedničkom ofskroz) brine osoba koja ima ovoliko poteškoća. Milion je tu nekakvih eventualnih scenarija na koji je 99% odgovor NE uzimajući u obzir sve ono što sam već znao prilikom odabira bračnog partnera i ono što ću tek saznati ili sam već saznao nakon jedne takve velike i ozbiljne životne odluke.
Po svemu sudeći, na način kako nam se plasiraju "informacije", dolazimo do zaključka da Alisi zaista treba određeni stepen stručne pomoći u obavljanju životnih zadataka i konstantan nadzor jer svakodnevni život zna plasirati eventualne stresne situacije što izaziva sasvim opravdanu bojazan u pogledu moguće reakcije ili izostanka iste od strane Alise.
O čemu se uopšte piše ovdje kad se govori o Alisi, ovo je nešto što nam valjda oni koji je zastupaju ovdje na forumu pokušavaju reći, pretpostavljam u smislu izazivanja određene empatije u pogledu iste, OK, eto u pravu ste, dajte onda konkretno pomozite istoj, obiđite je malo u Tuzli, pitajte fali li joj šta, možda kakvih lijekova i slično, danas sutra aBd na babine otiđite, ispunite joj život, pričuvajte dijete, napravite ručak, izvedite u šetnju, olakšajte joj malo jebalo vas vaše pisanje.