Kupio u Mx, postavio, bez greske.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#35427 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na fiesti 1.4 tdci, oko jedne dizne pojavila se ćađ, masnoća kao ulje. Sigurno podloška alajhmanet.
Je li hitno to da se mijenja ili moze pričekat 15ak dana pošto mi auto narednih dana treba svakodnevno.
Znam da ima forumaša sa redovnim iskustvima oko podloški
Je li hitno to da se mijenja ili moze pričekat 15ak dana pošto mi auto narednih dana treba svakodnevno.
Znam da ima forumaša sa redovnim iskustvima oko podloški
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#35428 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ocisti to i vidi sta se zbiva
Nije hića čim nemaš lokvicu nafte okolo
Nije hića čim nemaš lokvicu nafte okolo
-
Leon16v
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#35430 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze to tako koliko hoces....samo ce da malo smrducka..
-
Leon16v
#35431 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čime bi bilo najbolje očistiti tu masnoću? Brake cleaner?
- kabal1337
#35432 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze brake cleaner
-
Armin2013
#35433 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozz,
Jedno pitanje ako je neko već imao ovaj problem, da znam koliko da se sikiram
Passat B7 2.0, 2014 godište
Greška: "start stop error" i upali se "check engine" lampica, to mi se upalilo prekuče, juče sve normalno, jutros se opet upali
Negdje počita da je problem rješen zamjenom "brake boost pressure sensor"
Hvala
Greška: "start stop error" i upali se "check engine" lampica, to mi se upalilo prekuče, juče sve normalno, jutros se opet upali
Hvala
- Laplace
#35434 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pojačaj muziku.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#35435 Re: Pitamo Mehanicare ?
naravano da je hica,malo pomalo ti udje i goriva u karter/ulje
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#35436 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam vozio preko pola godine sa gorivom oko dizni, samo zavrnuo dva crijeva i gas dalje.. doduše nemam više to auto 
-
artur morgan
#35437 Re: Pitamo Mehanicare ?
Treba uraditi dijagnostiku, pa će se vidjeti šta je u pitanju, teško je pogađati. Moguće za taj senzor, ali bi u tom slučaju trebao osjetiti neke promjene na pedali kočnice, propadanje pedale kočnice, mekana pedala kočnice ili da postaje tvrda pedala kočnica. Za senzor dijagnostika će uvijek utvrditi. Ako ga dijagnostika ne prijavljuje onda on nije. Provjeri da li ti rade štopke pozadi kad je pritisnuta nožna kočnica. Na pedali kočnice ima i prekidač za kočiono svjetlo i za start stop sistem. Može biti i do njega. Kod ručnog mjenjača ima i na pedali kvačila ovaj prekidač. Nekad zna praviti problem i akumulator.Armin2013 wrote: ↑11/06/2021 08:17 Pozz,
Hvala
-
Doe_tz123
#35438 Škoda fabia 1.4 mpi 74 kw
Imam problem sa fabijom 1.4 74kw 2003 godiste...problem je kad prilikom stajanja auta npr.semafor ili slicno stisnem kocnicu i kvacilo,i obrtaji padnu i ugasi se auto neprimjetno,ne svaki put ali cesto se desi...ako neko ima slicna iskustva ili je majstor molio bi odgovor..hvala vam veliki pozdrav 
-
Qwerty1234
#35439 Re: Škoda fabia 1.4 mpi 74 kw
Klapna gasa?Doe_tz123 wrote: ↑11/06/2021 15:21 Imam problem sa fabijom 1.4 74kw 2003 godiste...problem je kad prilikom stajanja auta npr.semafor ili slicno stisnem kocnicu i kvacilo,i obrtaji padnu i ugasi se auto neprimjetno,ne svaki put ali cesto se desi...ako neko ima slicna iskustva ili je majstor molio bi odgovor..hvala vam veliki pozdrav![]()
-
Doe_tz123
#35440 Re: Škoda fabia 1.4 mpi 74 kw
Cistio klapnu,specijalnim klinerom za nju..nemam oscilacija da sami se dizu obrtaji,normalno radi auto...samo sto padnu u toj situaciji kad stajem,nekad ostanu a nekad padnu do kraja i ugasi se auto.
- iceman ze
#35441 Re: Pitamo Mehanicare ?
vibriranje volana na brzini >120 km/h? sta bi moglo biti 
- Optimist
#35442 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nexen gume. 
- iceman ze
#35443 Re: Pitamo Mehanicare ?
ha ha bio kod @Al'din uradio špuru, e nije do nexena 
- black_adrian
- Vozim: vjetar
-
kazo
#35445 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav,
Izbacilo mi na Volvu v40 (2016) prije dva mjeseca crvenu lampicu da fali 1l ulja. Vozio svom majstoru kaze da je cesta pojava na novijim autima i da ne obracam paznju. Za svaki slucaj ispustio je kompletno ulje (usput je malo i prosuo) i dosuo je manje od 0,5l.
Nakon mjesec dana opet mi se pojavio isti problem. Odvukao u ovlasteni u Rajlovac i kazu da Vida dijagnostika na prijavljuje nikakve greske, nije cak ni do senzora do kojeg najcesce bude. Izvagali su ulje i rekli su, ako se pojavi za 1000km da dodjem opet da izvagaju i onda ce znati da li stvarno trosi ulje. Ukoliko bude trosilo rastavice motor.
Citam po forumima da je ovo bas cest problem na volvu i da ne mogu nikako da rijese.
Sve mi je to malo cudno da nema neko rijesenje, a malo me i strah voziti auto sa crvenom lampicom.
Da li je neko imao slican problem i kako je rijesio?
Izbacilo mi na Volvu v40 (2016) prije dva mjeseca crvenu lampicu da fali 1l ulja. Vozio svom majstoru kaze da je cesta pojava na novijim autima i da ne obracam paznju. Za svaki slucaj ispustio je kompletno ulje (usput je malo i prosuo) i dosuo je manje od 0,5l.
Nakon mjesec dana opet mi se pojavio isti problem. Odvukao u ovlasteni u Rajlovac i kazu da Vida dijagnostika na prijavljuje nikakve greske, nije cak ni do senzora do kojeg najcesce bude. Izvagali su ulje i rekli su, ako se pojavi za 1000km da dodjem opet da izvagaju i onda ce znati da li stvarno trosi ulje. Ukoliko bude trosilo rastavice motor.
Citam po forumima da je ovo bas cest problem na volvu i da ne mogu nikako da rijese.
Sve mi je to malo cudno da nema neko rijesenje, a malo me i strah voziti auto sa crvenom lampicom.
-
BennyBlanco
#35446 Re: Pitamo Mehanicare ?
Uklanjanje sipke za mjerenje ulja i stavljanje tog senzora je ogromna glupost.kazo wrote: ↑12/06/2021 09:20 Pozdrav,
Ako te put kad nanese u Mostar ja bih ti preporucio da odes kod Nuica u Volvo ovlasteni, dosta su profesionalniji sto se servisa tice. Takodje imas i AC Tech u Butmiru i oni vaze za odlicne majstore za Volvo.
Kada sam ja gledao V40 nalijetao sam na dosta ljudi koji imaju slican problem kao ti i negdje sam koliko mi se cini procitao da taj mjerac digitalni ne prikazuje kolicinu ulja u stvarnom vremenu nego neki kao prosjek u nekoliko voznji te da zna nekad fuliti, sad koliko je to istina ne znam. Takodje kazu da je najbolje pratiti nivo ulja prilikom servisa preko VIDA dijagnostike jer je samo ona navodno u stanju da prati nivo ulja preko senzora u stvarnom vremenu. U svakom slucaju sretno, ako rijesis problem napisi mi poruku sta je bio uzrok ako se sjetis, bas me zanima.
-
kazo
#35447 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sinoc prolazio kroz Mostar i u 9 mi izbaci gresku. Dodje mi da se zaputim u ponedjeljak.BennyBlanco wrote: ↑12/06/2021 11:10Uklanjanje sipke za mjerenje ulja i stavljanje tog senzora je ogromna glupost.kazo wrote: ↑12/06/2021 09:20 Pozdrav,
Ako te put kad nanese u Mostar ja bih ti preporucio da odes kod Nuica u Volvo ovlasteni, dosta su profesionalniji sto se servisa tice. Takodje imas i AC Tech u Butmiru i oni vaze za odlicne majstore za Volvo.
Kada sam ja gledao V40 nalijetao sam na dosta ljudi koji imaju slican problem kao ti i negdje sam koliko mi se cini procitao da taj mjerac digitalni ne prikazuje kolicinu ulja u stvarnom vremenu nego neki kao prosjek u nekoliko voznji te da zna nekad fuliti, sad koliko je to istina ne znam. Takodje kazu da je najbolje pratiti nivo ulja prilikom servisa preko VIDA dijagnostike jer je samo ona navodno u stanju da prati nivo ulja preko senzora u stvarnom vremenu. U svakom slucaju sretno, ako rijesis problem napisi mi poruku sta je bio uzrok ako se sjetis, bas me zanima.
Najgore sto majstori nagadjaju, ali svi na kraju kazu da nije nista opasno.
Malo su me prepali ovi iz Rajlovca kad rekose da ce rastaviti motor. Kontam da se nije pokvario motor.
Citao sam po stranim forumima da su im rekli u Volvo servisima da se ne preporucuju dosipanje ulja prije nego se utvrdi koliko fali.
Drug na S60, 2011. godini ima isti problem. S tim da on s vremena na vrijeme dosupa ulje
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#35448 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mozda ovi u nuicu da ce htjet da se bave tim, ostali nece niko
Ti gremlini fazoni to svi odjebu u startu
Generalno sta mozes da ti elektricar pregleda da nije neki konektor pokvaren i sl, senzore od nivoa ulja i pritiska ulja da provjeri, ako je to ok, i ako ima ulja na sipki ja bih to izolirao
Ti gremlini fazoni to svi odjebu u startu
Generalno sta mozes da ti elektricar pregleda da nije neki konektor pokvaren i sl, senzore od nivoa ulja i pritiska ulja da provjeri, ako je to ok, i ako ima ulja na sipki ja bih to izolirao
-
Leon16v
#35449 Re: Pitamo Mehanicare ?
Očistio jutros brake cleanerom, vozao se malo duže nakon toga, i oko jedne dizne se pojavilo opet. Je li potrebno mijenjati sve podloške ili samo na toj koja je propišalaEvolution_IV wrote: ↑11/06/2021 11:16naravano da je hica,malo pomalo ti udje i goriva u karter/ulje![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#35450 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo na toj,ja sam preventivno zamjenio na sve 4 kad je propisala jednaLeon16v wrote: ↑12/06/2021 15:47Očistio jutros brake cleanerom, vozao se malo duže nakon toga, i oko jedne dizne se pojavilo opet. Je li potrebno mijenjati sve podloške ili samo na toj koja je propišalaEvolution_IV wrote: ↑11/06/2021 11:16naravano da je hica,malo pomalo ti udje i goriva u karter/ulje![]()
![]()