Vakcine - iskustva

Moderator: O'zone

Locked

Hocete li se vakcinisati protiv COVID-a koliko god puta bude trebalo?

-DA, naravno kad god kazu strucnjaci da treba i koliko god puta tu sam
89
30%
-NE, primio sam 2 doze i dosta od mene
62
21%
-NE, primio sam 3 ili primit cu uskoro trecu dozu i dosta od mene
48
16%
-NISAM se nikako vakcinisao protiv covida niti planiram
102
34%

Total votes: 301

Nadzornik

#776 Re: Vakcine - iskustva

Post by Nadzornik »

hadzinicasa wrote: 05/06/2021 22:43
Yup. Moja firma za uposlenike nudi i vakcinaciju J&J. Tu nema revakcinacije.
Kod mene u Land Salzburg po firmama u saradnji sa gewerkschaft-om i wirtschaftskammer iskljucivo AstraZeneka.
hadzinicasa

#777 Re: Vakcine - iskustva

Post by hadzinicasa »

Nadzornik wrote: 05/06/2021 23:08
hadzinicasa wrote: 05/06/2021 22:43
Yup. Moja firma za uposlenike nudi i vakcinaciju J&J. Tu nema revakcinacije.
Kod mene u Land Salzburg po firmama u saradnji sa gewerkschaft-om i wirtschaftskammer iskljucivo AstraZeneka.
Moji nude J&J i Pfizer. Ali nisam njih docekala nego preko dr opste prakse. OÖ
made_in_sarajevo

#778 Re: Vakcine - iskustva

Post by made_in_sarajevo »

jasmin93 wrote: 05/06/2021 21:21 Mali Zvornik, Loznica, Šabac. Šta sutra radi i kad otvaraju?
Sabac radi sigurno od 8 do 19h sutra. Vrati se stranicu prije objasnio sam kako sta ide i koordinate dvorane sam zakacio. Fakat su preljubazni svi, od tete u domu zdravlja kad smo pitali gdje treba, ljudi ba ulici pa cak i njihovi koji su dolazili po drugu vakcinu se izvinjavaju samo da vide kad ce drugu primiti, ali ko god je dosao po drugu ulazio je odma.

Mene ubolo sinofarmom i malo me cudno pogledase jer ja kineza pa 10 fajzera pa opet 1 kinez pa fajzer :mrgreen: . Uglavnom ubolo me i rekli 26. da dodjem na drugu turu.

Inace jesmo prava stoka, dosao je kombi nasih odma sega, sala, smijanje medjusobno i kako ko dodje od lokalaca ide komentar joj najjaci su ovi samo da pitaju. Jebem mu mater ljudi te ugostr, daju dzaba vakcinu i ti moras jesti govna i to kutljacom.
Haris.ba

#779 Re: Vakcine - iskustva

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 05/06/2021 23:56 Inace jesmo prava stoka, dosao je kombi nasih odma sega, sala, smijanje medjusobno i kako ko dodje od lokalaca ide komentar joj najjaci su ovi samo da pitaju. Jebem mu mater ljudi te ugostr, daju dzaba vakcinu i ti moras jesti govna i to kutljacom.
I onda se ibretimo sto nam je ovako lijepo u drzavi. Sve kako nam je ima sasvim opravdanje u drustvenim temeljima. Cak sam ubjedjen da su politicari najbolje od naseg naroda kad vidim kakvi smo u gostima.

P.S.
Bio je clanak na dep-ou za Sarajevo kako prijaviti vakcinaciju u Srbiji u nas sistem.
Averus

#780 Re: Vakcine - iskustva

Post by Averus »

Evo iz prve ruke
U Sabac stigli jutros u oko 9:45 pred skolu.
Cekali otprilike do 10:30,jer tad pocinju vakcinisati, a od 10:15 revakcinacije

Uzeo 5G vakcinu :D (Pfizer), nisam ni osjetio kad mi je zabila. Jedino sad osjetim malo kao da mi je dlan otekao, ali prolazi (nakon sst vremena).
Uredno sve, rade bez tersanja, sve ok.

Za razliku od nase stoke, olosi, idiota. Hajd zajebancija, sega, sala - moramo nekako potrositi to malo vremena, ali brate... Ako treba red jedno po jedno, automatski je 4 po 4, zauzmu pola dvorane, ne moze se ni proci ni nista.
Ako slucajno koja mlada doktorica ili sestra ima, mora se pokriti jer dede samo sto ne ujedaju za sise, to seljakluk najveci.
Na to sve, pridruzila se i nasa dijaspora...

Odgovorno tvrdim da smo najgori od svih balkanskih naroda. Kultura, obzir i pristojnost ne postoje.
sagosen

#781 Re: Vakcine - iskustva

Post by sagosen »

Averus wrote: 06/06/2021 12:31 Evo iz prve ruke

Uzeo 5G vakcinu :D (Pfizer), nisam ni osjetio kad mi je zabila. Jedino sad osjetim malo kao da mi je dlan otekao, ali prolazi (nakon sst vremena).

Za razliku od nase stoke, olosi, idiota. Hajd zajebancija, sega, sala - moramo nekako potrositi to malo vremena, ali brate... Ako treba red jedno po jedno, automatski je 4 po 4, zauzmu pola dvorane, ne moze se ni proci ni nista.
Ako slucajno koja mlada doktorica ili sestra ima, mora se pokriti jer dede samo sto ne ujedaju za sise, to seljakluk najveci.

Odgovorno tvrdim da smo najgori od svih balkanskih naroda. Kultura, obzir i pristojnost ne postoje.
uspješno si čipovan, čestitam :D
ToyoOptics

#782 Re: Vakcine - iskustva

Post by ToyoOptics »

Vakcinisan nikakve nuspojave.
tintilinic

#783 Re: Vakcine - iskustva

Post by tintilinic »

Ima ljudi koji nemaju pasos. Vjerovatno zato pitaju.
Iker C

#784 Re: Vakcine - iskustva

Post by Iker C »

Jel bar ponesete kg kafe, secera , keks medicinskim sestrama ili nas brukate po Srbiji?
Teufik

#785 Re: Vakcine - iskustva

Post by Teufik »

Zna li se do kada ce se moci ovako vakcinisati u Srbiji?
Ima li kakav rok?
Nadzornik

#786 Re: Vakcine - iskustva

Post by Nadzornik »

Teufik wrote: 06/06/2021 13:24 Zna li se do kada ce se moci ovako vakcinisati u Srbiji?
Ima li kakav rok?
Krenula je prizvodnja Sputnika u Torlaku tako da ce to potrajati jos neko vrijeme.
okanomalo

#787 Re: Vakcine - iskustva

Post by okanomalo »

muha_sa wrote: 05/06/2021 20:50
Nadzornik wrote: 05/06/2021 20:48
stativa wrote: 05/06/2021 20:26 Revakcinacija za 3 sedmice. Do pola 11 je bilo prijavljeno 550 ljudi. Sve pohvale za osoblje, nevjerovatno uslužni i susretljivi.
Cuj za tri sedmice... :?
Da ti to nisi pogresno razumio... :-?
Nije--i ja sam primio rajzenfajzen :D i meni je za 3 sedmice--sad u utorak 21. dan i furam u Zetru :D
meni je revakcinacija za dvije sedmice.mora li se negdje prijaviti ili laganini krenuti ka zetri? ja sam dobila astra zeneca.
muha_sa

#788 Re: Vakcine - iskustva

Post by muha_sa »

okanomalo wrote: 06/06/2021 13:49
muha_sa wrote: 05/06/2021 20:50
Nadzornik wrote: 05/06/2021 20:48

Cuj za tri sedmice... :?
Da ti to nisi pogresno razumio... :-?
Nije--i ja sam primio rajzenfajzen :D i meni je za 3 sedmice--sad u utorak 21. dan i furam u Zetru :D
meni je revakcinacija za dvije sedmice.mora li se negdje prijaviti ili laganini krenuti ka zetri? ja sam dobila astra zeneca.
Veze nemam :-) nisam ni ja još dobio nikakvu obavijest vec kad sam prvi put vakcinisan dali mi nekakav papir na kojem piše (Iskaznica o imunizaciji) da sam prvu dobio 18.05 a da je revakcinacija za 21 dan. Možda do utorka dodje na sms jal viber--al ako i ne dodje idem s ovim papirom u Zetru :D
Naslovnica

#789 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Averus wrote: 06/06/2021 12:31 Evo iz prve ruke

Rade i nedjeljom?!
carobnjak_N

#790 Re: Vakcine - iskustva

Post by carobnjak_N »

Danas se vakcinišete po Srbiji, sutra ćete glumatati po forumu zajebane patriote.
Naslovnica

#791 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

carobnjak_N wrote: 06/06/2021 15:35 Danas se vakcinišete po Srbiji, sutra ćete glumatati po forumu zajebane patriote.
Zar jedno isključuje drugo?!
:?
carobnjak_N

#792 Re: Vakcine - iskustva

Post by carobnjak_N »

Naslovnica wrote: 06/06/2021 15:38
carobnjak_N wrote: 06/06/2021 15:35 Danas se vakcinišete po Srbiji, sutra ćete glumatati po forumu zajebane patriote.
Znam, kriv je Sda i Bakir ...a i vi imate dostojanstva, pa nikako. Isto da vam je covid prislonio pištolj na čelo i u pitanju je život ili smrt.
Patriote u stvari samo žele ljetos u Hr na more. Niste vi ništa bolji od Sda i Bakira. Fuj
Naslovnica

#793 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

carobnjak_N wrote: 06/06/2021 15:41
Znam, kriv je Sda i Bakir ...a i vi imate dostojanstva, pa nikako. Isto da vam je covid prislonio pištolj na čelo i u pitanju je život ili smrt.
Patriote u stvari samo žele ljetos u Hr na more. Niste vi ništa bolji od Sda i Bakira. Fuj
Nisam te pitao ko je kriv i za šta.
Pitao sam da li vakcinacija u Srbiji isključuje patriotizam?
BTW, ja sam još u januaru rezervisao ljetovanje u Neumu, nisam se vakcinisao zbog putovanja nego zbog zdravlja, sebe i ljudi oko mene
Ups, možda je i to pitanje patriotizma i dostojanstva? Možda sam trebao negdje drugo a ne baš u Neum?!
akcija007

#794 Re: Vakcine - iskustva

Post by akcija007 »

Teufik wrote: 06/06/2021 13:24 Zna li se do kada ce se moci ovako vakcinisati u Srbiji?
Ima li kakav rok?
@Teufik ja sam cuo da ima rok i to do 21.06.
BadBoy

#795 Re: Vakcine - iskustva

Post by BadBoy »

Za razliku od tebe koji samo glumi zajebanog patriotu.
kunderam

#796 Re: Vakcine - iskustva

Post by kunderam »

Patriotizam je inace zhvaka za one sto imaju dva razredna osnovne skole, ili one ako su i zavrsili kakve skole, ali su trube u onome sto rade. Pa eto, da imaju bar nesto, onda se busaju u prsa i naguravaju se s drugima koje boli briga za neciu strast prema necijem domoljublju.
To ti je patriotizam - prostacka fora.

Dakle, ako se meni nesto dogodi u Srbiji, ne bi trebalo da me lijece tamo, vec bi trebalo da me dovuku do granice, da bi ljudi poput tebe mogli da me tapsu i kazu da sam cista desetka u ljubavi prema domovini?

Ako se nalazim u U.S., ne bi gledao na to kao ugrozavanje moje ljubavi prema domovini koju, by the way, uopste ne ispoljavam jer nisam neko ko izrazava ljubav po forumima i nekim "jaranskim" sijelima.

Uzgred, sto se bilo koga tice sto ja cinim sa svojim zivotom. Ne hranis me, ne odijevas me, ne placas racune, ne oduzimam ti kruh iz usta, pa koji te q zaboli sto ja cinim?
Sigurno u stvarnosti imam mnogo vise postovanja prema ovoj zemlji, od tebe.
carobnjak_N

#797 Re: Vakcine - iskustva

Post by carobnjak_N »

Naslovnica wrote: 06/06/2021 15:53
BTW, ja sam još u januaru rezervisao ljetovanje u Neumu, nisam se vakcinisao zbog putovanja nego zbog zdravlja, sebe i ljudi oko mene
Ups, možda je i to pitanje patriotizma i dostojanstva? Možda sam trebao negdje drugo a ne baš u Neum?!
Da, vakcinacija Vučićevom sadaka vakcinom je isto što i poniženje. Ne možeš se ponositi i biti ponižen istovremeno, to je oksimoron.
carobnjak_N

#798 Re: Vakcine - iskustva

Post by carobnjak_N »

kunderam wrote: 06/06/2021 16:22
Patriotizam je inace zhvaka za one sto imaju dva razredna osnovne skole, ili one ako su i zavrsili kakve skole, ali su trube u onome sto rade. Pa eto, da imaju bar nesto, onda se busaju u prsa i naguravaju se s drugima koje boli briga za neciu strast prema necijem domoljublju.

Dakle, ako se meni nesto dogodi u Srbiji, ne bi trebalo da me lijece tamo, vec bi trebalo da me dovuku do granice, da bi ljudi poput tebe mogli da me tapsu i kazu da sam cista desetka u ljubavi prema domovini?

Ako se nalazim u U.S., ne bi gledao na to kao ugrozavanje moje ljubavi prema domovini koju, by the way, uopste ne ispoljavam jer nisam neko ko izrazava ljubav po forumima i nekim "jaranskim" sijelima.

Uzgred, sto se bilo koga tice sto ja cinim sa svojim zivotom. Ne hranis me, ne odijevas me, ne placas racune, ne oduzimam ti kruh iz usta, pa koji te q zaboli sto ja cinim?
Ništa me se ne tiče ako si baš toliko apolitičan ALI evo već si u završnoj rečenici zasrao.
Već glumiš patriotu, ti nešto veći od nekoga. Ne može se i stisnuti i prdnuti.
Ja nisam nikakav patriota. Samo što imam lično dostojanstvo i neću da me četnik Vučić pelcuje.
Naslovnica

#799 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

carobnjak_N wrote: 06/06/2021 16:34
Naslovnica wrote: 06/06/2021 15:53
Da, vakcinacija Vučićevom sadaka vakcinom je isto što i poniženje. Ne možeš se ponositi i biti ponižen istovremeno, to je oksimoron.
Ponos=patriotizam, poniženje=vakcinacija=sadaka?
Ako si na to mislio, radije ću biti ponižen, uzeti sadaku i pomoći sebi i ljudima oko sebe da se ovo što prije završi, nego biti ponosan i patriota za kurčevo zdravlje. Tu priču o ponosu i patriotizmu normalan i obrazovan narod odavno ne puši.
Naslovnica

#800 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

carobnjak_N wrote: 06/06/2021 16:41
kunderam wrote: 06/06/2021 16:22

Ništa me se ne tiče ako si baš toliko apolitičan ALI evo već si u završnoj rečenici zasrao.
Već glumiš patriotu, ti nešto veći od nekoga. Ne može se i stisnuti i prdnuti.
Ja nisam nikakav patriota. Samo što imam lično dostojanstvo i neću da me četnik Vučić pelcuje.
Mene u Subotici pelcovala veoma ljubazna mlada Mađarica, sa sexy naglaskom i tetovažom na lijevoj sisi, ako vjeruješ!
Svaka preporuka! :thumbup: 8-)
Ako to nije OK, onda stvarno...
Locked