Sebija All about

Post Reply
Sputnik svemir

#13926 Re: Sebija All about

Post by Sputnik svemir »

Bossona wrote: 27/05/2021 23:08
svi u napad wrote: 27/05/2021 22:42 Bossona tacno je da je Tankovic bio predsjednik SDA za Hrvatsku i tacno je da je on bio prvi nas ambasador u Hrvatskoj 1992 godine a Bisera je dosla iza njega. Tankovic obrazovan covjek ali pojma nije imao kako funcionise drzava sto mi je u nekoliko navrata objasnjavao Jerko Doko. To sta posjeduje Turkovicka je drugi par rukava. Ja sm samo napisao komentar tj. demantovao da je g. Kurjak bio nas ambasador. Ne hatori ali ovo je cinjenica. Ziv i zdrav bio.
Nisam ja tvrdio da je Kurjak bio prvi ambasador RBIH u Hrvatskoj već sam prenio pisanje SB vidi na linku. Znam da je bio blizak Aliji i Tuđmanu. Ovo oko Sebije je odrađeno protivno svim medicinsko edukacijskim kriterijima i pravilima još za vrijeme Alijinog života u čemu su upravo njih dvojica odigrali ključne uloge i očito ga grize savjest ili se želio distancirati od nje zbog svega što je uradila nakon uzurpacije sarajevskog kliničkog centra, načinom dolaska i svih afera kojima je Sebija kumovala uz veliki broj smrtnosti u vrijeme COVID-a
The Muppet Show dragi moji,

Pravi ambasadori su nasi talenti koji bi trebali po cijelom svijetu predstavljati tko smo i sto smo, preko njih da se odaju pocasti :thumbup:

Ne primjecujem ih nesto, upravo iz razloga sto traje jos uvijek rat, tihi, rijeke krvi teku BIH

Sebija vam samo servira klasican make - up uz pomoc onih koji sire smutnju i nered

Malobrojni su pojedinci koji pomocu znanja postizu i podizu uspjeh svoje drzave, ostali slobodno mogu obrisati guzice svojim diplomama

Kako ne vidite da vas je Malinar totalno zablokiro, doveo u pat poziciju i stego linc oko vrata i samo steze i steze

Gradjani pricaju o njoj, a zakoni, odluke, odgovornosti, uvoz i izvoz se nastavlja.... Dokle vise?
User987

#13927 Re: Sebija All about

Post by User987 »

dustaban wrote: 28/05/2021 00:32 ja se zaista grohotom smijem ovim smajlijima koji slave Sebijinu pobjedu!
:lol:
Koji idiot moraš biti da vjeruješ u njenu pobjedu i navijaš za nju nakon svega...
Oni koji slave navodnu Sebijinu pobjedu dobro znaju kakva je prava istina. Treba biti potpuni idiot pa povjerovati u Sebijinu nevinost. Ali, oni ustvari slave svoju pobjedu jer pripadaju istoj sorti ljudi koji mrze sve malobrojnije pojedince koji uspjeh postižu ispravnim diplomama, radom i poštenjem. Broj onih sa kupljenim diplomama je ogroman. Državne firme i ustanove su pune takvih. Pod "kupljenim" diplomama podrazumijevam sve one koje su dobivene za dva do tri mjeseca na raznim privatnim univerzitetima ili raznim vezama na državnim. Inače, možemo samo zamišljati šta se ovih dana radilo iza scene. Za ovakve slučajeve Bakir i SDA izdvajaju stotine hiljada KM da se stvari dovedu u red. Sjetio sam slučaja sudjenja Fikretu Abdiću u Hrvatskoj. Uvijek sam se pitao kako je to i sa kojim motivima Hrvatsko pravosudje postupilo "pošteno" u slučaju Fikret Abdića i osudilo ga na 20 godina zatvora. Nisu ga mogli izručiti BiH jer je njihov državljanin. (Nedugo prije hapšenja i sudjenja, hrvatska policija je spriječila atentat na Fikreta Abdića). Lično mislim da je za sudjenje Abdiću izdvojen veliki novac. Mnogi se pitaju gdje je otišao novac od silnih ratnih donacija kojem se ne može ući u trag. U pitanju su milijarde. E pa da znate, za taj novac je SDA kupovala. A šta je sve kupovala neću reći da ne bi skrenuli sa teme. A da bi Sebija "slavila", samo budala može vjerovati da je opet iza scene radila mašinerija sa desetinama i stotinama hiljada KM.
foxlife

#13928 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

ja vjerujem da je izdvojeno vise od milion da se kurjak "sjeti" da je bio mentor sebiji u sarajevu
User987

#13929 Re: Sebija All about

Post by User987 »

U zadnjoj rečenici komentara sam napravio grešku. Trebalo je pisati: Samo budala neće vjerovati da za Sebijin slučaj opet nisu izdvojene velike pare iz sehare SDA.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13930 Re: Sebija All about

Post by un1ted »

Pa je li nevina ili nije?
uglavnomja

#13931 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

da nastavim off, vezano za ambasadore

alija je htio nekog svog nepismenog uhljupa-uhljupusu staviti za amb u francuskoj, ali je dobio "non" - jedini kandidat kojeg je fra htjela prihvatiti je bio Gospodin nikola kovac, prof dr francuskog, inace ljudina, gromada ...
jazzer

#13932 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Jbt, manje sumnje ima u naucna postignuca rahmetli Ese Radeljasa nego u Sebijina. :)
uglavnomja

#13933 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote: 26/05/2021 20:34
izvrsni direktor wrote: 26/05/2021 18:09

Image

molim vas, da li pise stvarno MC izmedju ian i donald??? :?:

... his good friend and teacher Professor Ian Donald, he founded the Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound in Dubrovnik, Croatia in 1981. Each year many celebrated students come through their advanced courses in medical ultrasonography. His unyielding enthusiasm to educate for the advancement of ultrasonography in Obstetrics and Gynecology has been met with worldwide appreciation.

plus sto ovdje pise bukvalno da je skola bila u dubrovniku i da su studenti isli tamo na predavanja.

Da se malo vratimo na ovaj papir, niko nije spomenuo ovog dr sa hirurgije u istambulu

znaci kaze radila je kao asistent na hirurgiji bez specijalizacije, izbjeglica, ne zna turski, a to sto ne zna ni engleski je nebitno

ovdje na forumu ila turkofila i poznavalaca.
ima li ko da moze provjeriti arhivu bolnice, doktora ...?

mislim nidje veze, upasti iz druge zemlje bez ikakvih kvalifikacija i postati asistent hirurgu
e, sad alija, ljubav, amanet ... imaju neke veze, ali cisto sumnjam da bi iko tamo pustio osobu bez osnovnih kompetencija da se bavi ljudskim zivotima
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13934 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

IstaNbulu
uglavnomja

#13935 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

mada kad se procita recenica
"radila sam kao asistent na ginekoloskoj hirurgiji kod dr redovnog profesora na med fak ...

moze cak izgledati da je bila asistent na fakutetu :izet: :D

a da je elementarno nepismena - to se vec zna :roll:
meridiyan

#13936 Re: Sebija All about

Post by meridiyan »

Novi zaplet ..Eliot Nes ne bi se ovdje snasao
Prof. dr. Sanja Kupešić: Sebija Izetbegović nije bila postdiplomac u Zagrebu

Kupešić: Izetbegović kod mene nije polagala ispite

https://avaz.ba/vijesti/bih/654776/prof ... -u-zagrebu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13937 Re: Sebija All about

Post by mk ultra »

Image
Billy The Pljuc

#13938 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

foxlife wrote: 28/05/2021 10:40 ja vjerujem da je izdvojeno vise od milion da se kurjak "sjeti" da je bio mentor sebiji u sarajevu
Već se osvrnuh, vjerovatno postoje razlozi zbog kojih je vuk odigrao kako je odigrao, možda je ovo jedan od njih:

"Nova Akademija zvat će se IANUBiH, predsjednik je ASIM KURJAK".

Uglavnom, vazda ima projekata koji se mogu "pogurati" u određenom smislu.

All in all, kontati zaista da je ova doktorica opšte prakse nešto kao i završila u regularnim okvirima je van pameti. Naravno ovi pro nje i SDA generalno, žive u ubjeđenju da se ovaj sistem ne može i neće nikad okrenuti protiv njih.

Well, što bi rekle moje bivše kolege česi, rusi, švabe i englezi, good luck with that.
foxlife

#13939 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

ja tipujem da je ona regularno zavrsila maksimalno srednju skolu
Iker C

#13940 Re: Sebija All about

Post by Iker C »

Pravda je spora ali dostizna, nisam nimalo sumnjao u kredibilitet uvazene profesorice Izetbegovic.
Tesko onom koji unosi smutnju medju vjernike!!!!
Billy The Pljuc

#13941 Re: Sebija All about

Pa pošto tad nije još uvijek nosila prezime Izetbegović hajmo reći da jeste.
splinter

#13942 Re: Sebija All about

Post by splinter »

Iker C wrote: 28/05/2021 11:15 Pravda je spora ali dostizna, nisam nimalo sumnjao u kredibilitet uvazene profesorice Izetbegovic.
Još na lijepi petak . . .
NediM17

#13943 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Ponosim se da sam isao u istu osnovnu i srednju skolu kao nasa "heroina". :run:
Billy The Pljuc

#13944 Re: Sebija All about

Iker C wrote: 28/05/2021 11:15 Pravda je spora ali dostizna, nisam nimalo sumnjao u kredibilitet uvazene profesorice Izetbegovic.
Kolega, primjećujem po postu da mi niste nešto raspoloženi, možete Vi to daleko bolje i slikovitije.

Nadam se da je sve u redu, ako nije kojim slučajem - ne daj se, podrška sa moje strane, naravno ako mogu šta pomoći tu sam za tebe.

:thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13945 Re: Sebija All about

Post by japin_mutapi »

Ovo je sve OK, ali po standardima Afrike i arapskih diktatora.
last mohicans

#13946 Re: Sebija All about

Post by last mohicans »

uglavnomja wrote: 28/05/2021 00:15
Nero Histrion wrote: 28/05/2021 00:06
Bossona wrote: 27/05/2021 23:23
Kurjak je potpisivao a nije ni vidio Sebije, zato se nije mogao sjetiti gdje je potpisivao u Zagrebu ili Sarajevu niti koje godine. :mrgreen: Da je bilo regularno, da je bila kvalifikovana za postdiplomske studije ne bi se desile fule oko datuma odbrane doktorata i bilo bi svečana ceremonija uz slikanje Alijine snahe doktorice, ali pošto je sve zavijeno velom tajne, štela, korupcije i tezgarenja diploma imamo sramotne skandale i katastrofalne rezultate na svim poljima tri decenije vladavine Izetbegovića i njihove SDA.
Postavio je dva pitanja tokom odbrane doktorata, upisana su njegovom rukom, E jbg. vise covjek nije pametan sta da kaze na sve ovo. Akademik covjek, prica suvislo, nije djelovao dementno ni slucajno, u sta smjestiti ove njegove gafove?
ma za to napisano nije problem, odnese kurir papire u zg, on potpise, napise i pitanja i adio

sta bi sa 300 gostiju? niko ziv, ma ni imena nema
Ma ljudi moji, to je negdje u kancelariji zavrseno, mozda ni svi članovi komisije nisu bili ni nazočni. Telefonska odbrana, preteča zooma :lol: Pa slika je najlaksi i jak dokaz, zašto nema ni jedne? Ja sam diplomirao 2001,pa imam brdo slika. Imaju ljudi slike iz rata,jbt. Ovom Vučijaku nije maslo za Ramazana, ali slabo ko spominje Mehmedbašića, čovjek živ. Ova odbrana nije održana javno, sve su prilike.
redhat

#13947 Re: Sebija All about

Post by redhat »

https://avaz.ba/vijesti/bih/654776/prof ... -u-zagrebu

Kod bošnje vulgarisa je sve ili hadžija ili bos, nema sive samo crna ili bijela.
Sigurno je doktorica, sigurno je makar 60% procesa prošla, ali je isto tako sigurno i da je imala pomoć i da su joj većina vrata bila makar otškrinuta ako ne otvorena. Bilo je nekad vrijeme kad su se svi utrkivali pa i dr. Kurjak da se "nađu" snahi predsjednika - nije niko imun na moć i blizinu iste.
Ne znam zašto ljudi ovde sve samo jednoznačno posmatraju. Sigurno je studirala i akadamski ima trag, koliko svojom glavom a koliko tuđom pomoći to je druga stvar, sa ovakvim mentalnim sklopom prznice i osobe teške za saradnju nije joj lako bilo ni u jednom sistemu - što će reći da su je vise gurali nego sto je na vlastito znanje išla.
uglavnomja

#13948 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Billy The Pljuc wrote: 28/05/2021 11:13
foxlife wrote: 28/05/2021 10:40 ja vjerujem da je izdvojeno vise od milion da se kurjak "sjeti" da je bio mentor sebiji u sarajevu
Već se osvrnuh, vjerovatno postoje razlozi zbog kojih je vuk odigrao kako je odigrao, možda je ovo jedan od njih:

"Nova Akademija zvat će se IANUBiH, predsjednik je ASIM KURJAK".

Uglavnom, vazda ima projekata koji se mogu "pogurati" u određenom smislu.

All in all, kontati zaista da je ova doktorica opšte prakse nešto kao i završila u regularnim okvirima je van pameti. Naravno ovi pro nje i SDA generalno, žive u ubjeđenju da se ovaj sistem ne može i neće nikad okrenuti protiv njih.

Well, što bi rekle moje bivše kolege česi, rusi, švabe i englezi, good luck with that.
ja mislim da nisu pare u pitanju

kurjak je ocito zaboravio da je sarnuo taj papir

i sad se nasao u dilemi -
- da li reci da je stvarno bio mentor i itd ..., ali zaboravio, sto nije kaznjivo
- ili priznati da sarnuo blanko papir, sto je vec kaznjivo
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#13949 Re: Sebija All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Je li Asim sredio kod Asima? :oops: :oops:
hadzinicasa

#13950 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

niti magisterij niti specijalizaciju nije regularno ni odradila ni zavrsila.
dio magistarskog studija uopce ne postoji, pocinjeno je krivokletstvo molbom za "dovrsetak" magistarskog studija => sto cini diplomu magistra falsifikatom, a potom nevazecim cini sve ostale akademske titule koje se nadogradjuju na magisterij.
specijalizacija, iako mozda postoji formalno rjesenje, kriteriji za zavrsetak specijalizacije nisu ispostovani (ako nista onaj dio "bez prekida"), ne postoji adekvatna dokumentacija koja prati godine specijalistickog staza, te je njeno zvanje specijaliste nevazece.

ne znam zasto se raspravlja o doktoratu pa sve i da je napravljen "kako treba", osim ako nije skretanje paznje kad je isti potpuno nevazeci, obzirom da je titula magistra nistavna.
Post Reply