Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
foxlife
#276 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
ne treba njega banovati samo pustiti dokle sda gamad idu sa pokusajem da uniste vrijednu akciju koju svako normalan podrzava
ja vjerujem da ce kad uklone ove mnogi koji su parkirali na trotoar i druga neporpisna parking mjesta napokon regularno se parkirati i nece krsiti zakon
ja vjerujem da ce kad uklone ove mnogi koji su parkirali na trotoar i druga neporpisna parking mjesta napokon regularno se parkirati i nece krsiti zakon
-
foxlife
#277 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Evo ja nisam dobio taj genericki odgovor nego fino pisao s njima doduse samo "poslovno"
Govorim za prijavu auta
Govorim za prijavu auta
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- madner
#279 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Dokle to ide, krivo im da dobiju plus, pa malo slazi.
- nivla
#280 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
mnogo bi se bolji efekat postigao kad bi u sljedecoj iteraciji, natjerali kafane koje su ilegalno prosirile svoje baste na prostor obiljezen za kretanje slijepih i slabovidnih lica, te druge povrsine za kretanje pjesaka, invalidnih lica , da se vrate u povrsine prostora koji im je dozvolom dat na koristenje
- Haris.ba
#281 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
E to je vec u nadleznosti opcina.nivla wrote: ↑21/05/2021 17:45 mnogo bi se bolji efekat postigao kad bi u sljedecoj iteraciji, natjerali kafane koje su ilegalno prosirile svoje baste na prostor obiljezen za kretanje slijepih i slabovidnih lica, te druge povrsine za kretanje pjesaka, invalidnih lica , da se vrate u povrsine prostora koji im je dozvolom dat na koristenje
- Cossack
#282 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Upravo. Ova akcija već ima odličan efekat.Haris.ba wrote: ↑21/05/2021 19:49E to je vec u nadleznosti opcina.nivla wrote: ↑21/05/2021 17:45 mnogo bi se bolji efekat postigao kad bi u sljedecoj iteraciji, natjerali kafane koje su ilegalno prosirile svoje baste na prostor obiljezen za kretanje slijepih i slabovidnih lica, te druge povrsine za kretanje pjesaka, invalidnih lica , da se vrate u povrsine prostora koji im je dozvolom dat na koristenje
-
foxlife
#283 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
pa ako ima 1000 zauzetih mjesta to je 1000 novih praking mjesta za ova vozila koja se voze
nije bitno sto nije na jednom mjestu upravo jer i ovih 1000 sto se voza ne ide na isto mjesto
ovo samo ne smije stati pa da se opet natrpa krseva i neregistrovanih
ovo mora biti pocetak gdje ce kasnije lijepiti na auto obavijesti
sklonite auto u roku 10 dana ili ce vam se pisati kazna i odvoz auomobila
da ne bi bilo onih fora premjesti na drugi parking samo evidentiras vin broj tzv broj sasije i to je to
nije bitno sto nije na jednom mjestu upravo jer i ovih 1000 sto se voza ne ide na isto mjesto
ovo samo ne smije stati pa da se opet natrpa krseva i neregistrovanih
ovo mora biti pocetak gdje ce kasnije lijepiti na auto obavijesti
sklonite auto u roku 10 dana ili ce vam se pisati kazna i odvoz auomobila
da ne bi bilo onih fora premjesti na drugi parking samo evidentiras vin broj tzv broj sasije i to je to
- JavierBosnia
#284 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Apsolutno podrzavam akciju, ali bojim se da nekih vidljivih promjena nece biti. Pa evo kod mene u krugu 100 metara oko zgrade se sigurno 50ak njih parkira mimo propisa, najcesce da budu sto blizi kuci i znaju da ce tu uvijek mjesto naci, a neregistrovanih vozila je 4-5. Tako da sam uvjeren da niko od tih nece parkirati na ta mjestafoxlife wrote: ↑21/05/2021 12:25 ne treba njega banovati samo pustiti dokle sda gamad idu sa pokusajem da uniste vrijednu akciju koju svako normalan podrzava
-
foxlife
#285 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
pa tih 4-5 mjesta ce sigurno biti zauzeto a za ostale zovi policiju svaki dan
-
foxlife
#286 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
vecina problema je do nas samih
zalimo se a nista ne poduzimamo
da svaki stanar nazove policiju svaki drugi dan pitanje bi bilo da li bi parkirali na sigurno mjesto koje ih ceka
neka pola stanara to uradi dobro je
al jok ko ce se zamjeriti komsiji reci ce da smekam da sam pizda jer prijavljujem policiji a u sebi jebes sve komsiji koji tako parkira
ne odnosi se ovo samo na tebe iznad nego na vecinu ljudi u sa
da svaki stanar nazove policiju svaki drugi dan pitanje bi bilo da li bi parkirali na sigurno mjesto koje ih ceka
al jok ko ce se zamjeriti komsiji reci ce da smekam da sam pizda jer prijavljujem policiji a u sebi jebes sve komsiji koji tako parkira
-
baja
#287 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
slucajno sam vidio kad su odvukli ovo auto sto prijavih.
Neka privatna firma, pa sam kontao da li je mozda upozoren vlasnik i da je sam odslepao. Sto je opet ok ako je negdje u garazu odvukao.
Neka privatna firma, pa sam kontao da li je mozda upozoren vlasnik i da je sam odslepao. Sto je opet ok ako je negdje u garazu odvukao.
-
foxlife
#288 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
ne mora biti upozoren od strane kantona i sl samo je vidio da je pocela akcija pa je sam to uradio da ne bi ostao bez auta
- JavierBosnia
#289 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Nemam ja problem s tim. Cak sta vise, zvao sam, u nekoliko navrata. Jednom cak dok sam brata cekao iz skole, primjetih auto parkirano tik uz pjesacki kod skole gdje je obiljezeno X. Dijete iza auta na pjesacki, pred auto, zamalo ga ne udari. Nije ga mogao vidjeti.foxlife wrote: ↑21/05/2021 20:55 vecina problema je do nas samih
Telefon izvadin, nazovem policiju, objasnim situaciju, nastradat ce neko. Ok vidjet cemo kad bude neko od kolega slobodan.
Skoro sat vremena sam sjedio niko nije dosao. Policijska stanica je od tog mjesta udaljena 300m
Redovno vidim kako prolaze, vozaju se u autu i to je sve.
Po meni rjesenje bi bilo napraviti aplikaciju gdje bi gradjani prijavljivali takve slucajeve uz tacno vrijeme, ulicu, slike i bio bi neko zaduzen da to pregleda i salje kazne na adresu.
Za svaku prihvacenu kaznu ovaj sto je prijavio dobije neki poen, neki sistem bi se vec smislio. 20 bodova = 20 KM za potrositi kod nekog partnera projekta (pumpe, autodijelovi..) kazma 40, odnosno 20 KM, njima 19 u budzet, 1 KM partneru i svi zadovoljni.
- Cossack
- Cossack
#291 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
To bi bilo idealno. Uslikas tablice nepropisno parkiranog auta, jos jedna gdje je malo siri kadar, napises vrijeme i lokaciju i to je to. Valjda se uskoro sjete da to urade.JavierBosnia wrote: ↑21/05/2021 21:45Nemam ja problem s tim. Cak sta vise, zvao sam, u nekoliko navrata. Jednom cak dok sam brata cekao iz skole, primjetih auto parkirano tik uz pjesacki kod skole gdje je obiljezeno X. Dijete iza auta na pjesacki, pred auto, zamalo ga ne udari. Nije ga mogao vidjeti.foxlife wrote: ↑21/05/2021 20:55 vecina problema je do nas samih
Telefon izvadin, nazovem policiju, objasnim situaciju, nastradat ce neko. Ok vidjet cemo kad bude neko od kolega slobodan.
Skoro sat vremena sam sjedio niko nije dosao. Policijska stanica je od tog mjesta udaljena 300m
Po meni rjesenje bi bilo napraviti aplikaciju gdje bi gradjani prijavljivali takve slucajeve uz tacno vrijeme, ulicu, slike i bio bi neko zaduzen da to pregleda i salje kazne na adresu.
Za svaku prihvacenu kaznu ovaj sto je prijavio dobije neki poen, neki sistem bi se vec smislio. 20 bodova = 20 KM za potrositi kod nekog partnera projekta (pumpe, autodijelovi..) kazma 40, odnosno 20 KM, njima 19 u budzet, 1 KM partneru i svi zadovoljni.
-
foxlife
#292 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
To je vec malo skakljivo jer se lako moze manipulisati
-
foxlife
#293 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Pa reci policiji znam da se razgovor snima a i ja ga snimam za sve ostalo ima unutrasnja kontrolaJavierBosnia wrote: ↑21/05/2021 21:45Nemam ja problem s tim. Cak sta vise, zvao sam, u nekoliko navrata. Jednom cak dok sam brata cekao iz skole, primjetih auto parkirano tik uz pjesacki kod skole gdje je obiljezeno X. Dijete iza auta na pjesacki, pred auto, zamalo ga ne udari. Nije ga mogao vidjeti.foxlife wrote: ↑21/05/2021 20:55 vecina problema je do nas samih
- JavierBosnia
#294 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Ma i nije, kad pravis nalog na toj aplikaciji, moras proci provjeru, broj licne, maticni broj sta znam.
Moras okaciti 4-5 slika iz svakog ugla da se fino vidi, kao i dio okoline koji je regulisan znakom i sl.
Ako se kome isplati rizikovati da nekome nesto podmetne, onda se mora bas potruditi za to, a u slucaju prigovora uvijek se zna ko je prijavio i izvrsi se istraga.
Sta znam, meni se cini kao odlican projekat za vracanje malo saobracajne kulture
-
elk
#295 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Ode reno petica na vjecna lovista sa alipasina. Ne znam ko je prijavio, ali jedna trulja manje. Bravo 
- Cossack
-
crveni_makovi
#297 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
...
Last edited by crveni_makovi on 19/12/2022 04:30, edited 1 time in total.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#298 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
nisam upratio da li je neko već postavljao ovu sliku ovdje, ali...

- johntra
#299 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Evo, i ja vidim napredak ove akcije....Na Ciglanama kod Porezne godinama i mjesecima stoje Passat B5 karavan, Nissan Primera, Kadet GSI i jedna 190-ka...Nisam siguran da su svi bili bez tablica, možda jedino da je Merc imao..Tempuser je stavljao slike tih auta u onoj oldtimer temi...Uglavnom, Passata i Nissana više nema, a Merc i Opel odjednom imaju tablice...
Ne znam jesu li ova dva odvučena samoinicijativno ili su došli po njih...
Ne znam jesu li ova dva odvučena samoinicijativno ili su došli po njih...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#300 Re: Uklanjanje neregistriranih i pokvarenih vozila sa parkinga
Ispred zgrade imam auto koje ima registarske plocice ali je puno raznog smeca iz cega je jasno da je nekretnina. Prijaviti?
Nedavno je dovucen pa cu pratiti malo hoce li ga ko odvuci.
Nedavno je dovucen pa cu pratiti malo hoce li ga ko odvuci.