nije kraljica ćafire nego sultanija
Sebija All about
- Billy The Pljuc
#12877 Re: Sebija All about
Normalno da se ograđuje ali to ne umanjuje njegovu ulogu kao najodgovornijeg lica za verifikaciju postdiplomskog studija doktorice medicine Sebije Izetbegović iz osnova medicinskog istaživanja - eksperimentalna medicina iz 1996-e godine. Btw taj članak na raportu u kojem je Mulabegović pozvan "na raport" je sklonjen sa istog, šta je razlog možemo da nagađamo.meridiyan wrote: ↑23/05/2021 14:57Od rata pa do danas u ovoj zemlji se sve preko veza i podobnosti rjesavalo. Nije ni cudo sto svi cute , jer svako od portira do vrha ima oraha u dzepu.Billy The Pljuc wrote: ↑23/05/2021 14:45
Ma naravno ali ne samo nje nego i onih koji su joj isto omogućili, zato sam i guglao ovog Mulabegovića, eks dekana i rektora, člana glavnog odbora SDA.
Bukvalno SVI.
Ovaj se dobrano ograđuje, negira i svoj potpis...“Nisam ja potpisnik. Jesam ja bio dekan u to vrijeme. Znam na šta mislite, vjerovatno na izjavu gospodina Kurjaka”, kaže na početku dr. Mulabegović, pa nastavlja:
“Da vam kažem, nemojte se ljutiti, ja ne bih daveo nikakve izjave, to je no comment. Tu ima svašta, ja ne volim ulaziti u te stvari. A što se tiče same procedure, postoje odgovorajuće institucije, postoji Medicinski fakultet i nisu to nikakve skrivene tajne”, navodi on.
Pitamo ga da li se sjeća da li je dr. Izetbegović te 1994. godine priložila i dokaze da je položila ispite u Zagrebu.
“Pa da vam kažem imaju administrativne procedure, ništa fiktivno i ništa napamet. Naravno da su postojali određeni dokumenti i dokumentacija koju je dotična priložila kad se obratila Medicinskom fakultetu sa molbom za nastavak odnosno, bolje rečeno, završetak postdiplomskog studija”, kaže Mulabegović.
Potom je kazao da se radi o senzacionalizmu i da neki ljudi mijenjaju izjave.
“Kod nas uvijek sve ide ka nekom senzacionalizmu. Izmišlja se ovo ili ono, ljudi mijenjaju izjave, jedno su govorili prije sad drugo. Najbolje je hladne glave, postoje institucije, postoje putevi i procedure, bar se u današnje vrijeme može sve vrlo lako provjeriti”, kaže Mulabegović.
Pitali smo ga ponovo da li misli da je sve bilo po zakonu i zašto Kurjak tvrdi da dr. Izetbegović nije studirala u Zagrebu, dr. Mulabegović kaže:
“Ja ne bih komentirao izjave kolege Kurjaka, niti je kolegijalno niti je etički, mi i u medicini imamo neka druga pravila i norme. To su njegove osobne izjave”, ističe dr. Mulabegović a o tome da je sve bilo po zakonu kaže:
“Opet vam ponavljam, ja ne mogu ući u neke stvari koje ne znam i koje su mi nepoznate, ali postoje načini, postoji put i postoji institucije koje mogu da provedu postupke provjere. Ne bi bio ni prvi ni zadnju put. Pa neka to ide svojim putem”, ističe.
Pitamo ga šta znači ako je dr. Kurjak upravu.
“Ne bih komentirao. Za nas ništa. Generalno govoreći znači za osobe o kojima se daju izjave. A te izajve kad se daju, druge osobe imaju mogućnost odgovora, određenih postupaka. Prema tome ostavimo to akterima”, kaže dr. Mulabegović.
Za kraj smo ga ponovo pitali o dokazima.
“Pa slušajte, ništa se ne radi i ne donose se odluke bez odgovarajuće dokumentacije. Takav je postupak”, naveo je te dodao da je u svemu izgleda ima ‘kakofonije’.
“Da vam kažem, vi ste novinar. Znate šta, kada se pišu određene stvari onda se moraju i razlučiti, mora se znati šta je sta, mora se znati šta je specijalizacija, šta je postdiplomski studiji, šta je realizacija doktorata itd. itd. Ako se to ne napravi, onda se pravi opšta kakofonija. Mislim da ovdje ima kakofonije”, naveo je za kraj dr. Mulabegović
![]()
Ono što sam ja razumio a što i Mulabegović napominje u ovom nastupu je da su specijalizacija i postdiplomski studij dvije različite stvari, neka me se ispravi ako griješim. Već je utvrđeno da specijalizacija traje 4 ili 5 godina i da se ista mora izvoditi bez prekida sa mogućnošću provođenja zadnje godine iste kao gostujući specijalizant negdje drugo osim ustanove na kojoj se ista odvija. Po tom osnovu čak i da je upisala isto u Zagrebu 1993-e doktorica medicine Sebija Izetbegović ne ispunjava uslove za završetak iste na Medicinskom Fakultetu Sarajevo a pogotovo ne ispunjava uslove da istu završi u roku od 18 mjeseci kako je to svojevremeno pisalo na sajtu pomenute ustanove.
Ono što sam pronašao o postdiplomskom studiju medicine govori da isti traje 3 godine pa sam iskreno začuđen kako je nešto u trajanju od tri godine doktorica medicine kompletirala do 1996-e s obzirom da je bila i na specijalizaciji u Zagrebu, malo u Turskoj pa se opet obrela u Sarajevu nekad 1994-e godine i dovršila tu svoju specijalizaciju. Potpada li možda specijalizacija pod postdiplomske studije?
Možda sam ja sve pogrešno razumio, nisam studirao medicinu i iskreno ne znam "puteve gospodnje" u trajanju obrazovanja jednog doktora specijaliste po stepenu obrazovanja. Kojim redoslijedom, koliko šta traje, postoje li mogućnosti "skraćenog" ili "paralelnog" oblika studiranja znaju najvjerovatnije forumaši koji su u toj branši a bilo je takvih do sada barem na forumu, pretpostavljam da nam oni mogu ukloniti nedoumice.
Sve u svemu, da smrdi obrazovanje doktorice opšte prakse Sebije Izetbegović - definitivno smrdi. Da se i ne pokušava raščlaniti sve ovo ostaju nepobitne činjenice da ista nikako nije mogla završiti specijalizaciju osim ako to nije uradila nekad u godinama poslije rata (za što se barem do sada nisu pojavile nikakve tvrdnje i dokazi) i da ista nikada sa prosjekom ocjena 7,38 nije mogla biti imenovana asistentom.
Što bi rek'o naš dobri Almir, man'te se kraljice, ne mErete joj ništa
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12878 Re: Sebija All about
Specijalizacija nije postdiplomski, ni dodiplomski. Radi se poslije završenog faksa i stažiranja, pa kad se dobije. Gospođa je navodno, do sinoć, zvanično specijalizirana ginekologiju u Zagrebu kod dr Kurjaka. Sad ne razumijem, da li je uopće ginekolog?
-
YouAreMyDestiny
#12879 Re: Sebija All about
Nije ginekolog. Ona je ljekar opšte prakse.
Specijalizacija - nakon diplomiranja i stažiranja, traje 4-6 godina, zavisi koja je specijalizacija.
Postdiplomski - 3 godine. Treba prosjek.
Specijalizacija - nakon diplomiranja i stažiranja, traje 4-6 godina, zavisi koja je specijalizacija.
Postdiplomski - 3 godine. Treba prosjek.
- Billy The Pljuc
#12880 Re: Sebija All about
Pa po onome što govori dr. Kurjak a i onome što je pisalo na sajtu mf.unsa.ba a što sam pokušavao pronaći pa nisam uspio, kao i sudeći po važećim propisima za specijalizaciju u smislu trajanja (i nekad i sad), uvažena doktorica opšte prakse ili medicine kraće, nikada nije u stvari postala ginekologom osim u nekom svom paralelnom SDA univerzumu. Isti naravno postoji na Medicinskom Fakultetu Univerziteta Sarajevo, haman samo tu i nigdje više.KatarinaKosaca wrote: ↑23/05/2021 19:08 Specijalizacija nije postdiplomski, ni dodiplomski. Radi se poslije završenog faksa i stažiranja, pa kad se dobije. Gospođa je navodno, do sinoć, zvanično specijalizirana ginekologiju u Zagrebu kod dr Kurjaka. Sad ne razumijem, da li je uopće ginekolog?
- hadzinicasa
#12881 Re: Sebija All about
Ma eto nek nije to (a jeste) ona uslova za akademsku karijeru na osnovu prosjeka ocjena nikad nije imala. Niti se to moze steci naknadno.
Meni uslov bio da upisem magisterij prosjek iznad 8 i prijemni. Samo da se kvalifikujem za upis.
Meni uslov bio da upisem magisterij prosjek iznad 8 i prijemni. Samo da se kvalifikujem za upis.
Last edited by hadzinicasa on 23/05/2021 19:33, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#12882 Re: Sebija All about
Hvala na objašnjenu, već sam bio na dobrom putu da mislim da sam negdje zalutao u kontanju, znači trebalo joj je još minimum 7 godina školovanja pored diplome i stažiranja. Da joj se i zanemari prosjek kao i u slučaju imenovanja asistentom ovo bi trebao biti neki minimum da se ispoštuju norme u pogledu trajanja pojedinog stepena obrazovanja.
Malo je reći da sam skeptik kad je u pitanju njeno obrazovanje i da je ona išla uopšte zakonski ovim redoslijedom.
- uglavnomja
#12883 Re: Sebija All about
Billy The Pljuc wrote: ↑23/05/2021 19:33Hvala na objašnjenu, već sam bio na dobrom putu da mislim da sam negdje zalutao u kontanju, znači trebalo joj je još minimum 7 godina školovanja pored diplome i stažiranja. Da joj se i zanemari prosjek kao i u slučaju imenovanja asistentom ovo bi trebao biti neki minimum da se ispoštuju norme u pogledu trajanja pojedinog stepena obrazovanja.
Malo je reći da sam skeptik kad je u pitanju njeno obrazovanje i da je ona išla uopšte zakonski ovim redoslijedom.
ne fali njoj godina skolovanja
samo joj ne valja raspored
11 godina dodiplomskog + eto jeda godina kad je upisala tu spec je 12, kao minimum 5+4+3
- KatarinaKosaca
#12884 Re: Sebija All about
Ovo godinama na forumu pišem, o tome sam i sa peđom kojovićem pisala kad je tu bio da mora postojati univerzalna forma cv-a za sve koji obnašaju funkcije od našeg novca. Ovako zbrda sa dola se pišu biografije.... Prvo piše u Zagrebu specijalizacija, onda u drugom dijelu da je u Sarajevu... https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/
- dembele
#12885 Re: Sebija All about
Ovako je nekako i Sebija ušla na UKCSA

- Kejn
#12886 Re: Sebija All about
Sta je sljedece. Zena je vampir? 
-
mali_balon
#12887 Re: Sebija All about
Njoj niko nista niti moze niti smije.....da je drugacije do sad bi bila u zatvoru.....
-
Sputnik svemir
- Kejn
#12889 Re: Sebija All about
Boze sacuvaj. Fuj sta necu od ovih botova trojke sve procitati.Sputnik svemir wrote: ↑23/05/2021 20:00Ma uzdigla se iznad Bilala, takve treba i to sa Bismilletom izvest na trg, ulicu pa da gradjani ( konacno ) dobiju zadovoljstvo![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12890 Re: Sebija All about
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... bXmXiDdTMM
Susjedstvo trese afera nalik na hrvatsku zdravstvenu sapunicu; Dr. Asim Kurjak raskrinkao moćnu suprugu Bakira Izetbegovića: ‘Nije specijalizirala ginekologiju u Zagrebu!‘
Afera u mnogim elementima nalik na hrvatsku zdravstvenu sapunicu s Dijanom Zadravec već se godinama kotrlja i kvasa u Bosni i Hercegovini. U njoj je u glavnoj ulozi objektivno puno moćnija žena, Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i supruga šefa SDA Bakira Izetbegovića.
Ostavke u njezinoj zoni odgovornosti trenutno ne podnose radiolozi, nego anesteziologinje, u jednom danu čak njih 13. Argumenti za takav očajnički čin su im slični kao i kolegama u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici: Sebija sve oko sebe maltretira, vrši mobing i sustavno uništava ionako krhak i sirotinjski okvir zdravstva BiH. Još od 2016., otkad je Bakirova supruga sumnjivo postavljena na njegovo čelo, Klinički centar u Sarajevu napuštaju najbolji doktori.
Sebiji je pukla nepodnošljiva bruka nedavno, nakon što joj se odgovornost počela široko propitivati zbog koruptivne nabave 100 nefunkcionalnih kineskih respiratora, plaćenih oko 40 milijuna kuna, i to dok su u bolnicama svakodnevno od korone umirali deseci ljudi. Za korupcijski skandal su naposljetku osumnjičeni premijer federacije Fadil Novalić i njegovi suradnici, no moćna Sebija je pošteđena: na suđenju u ožujku pojavila se samo u funkciji svjedoka, te je kazala da je ona po struci ginekolog, pa ne može procjenjivati kvalitetu kupljenih respiratora.
No, njezina specijalizacija iz ginekologije već od ranije je također suspektna, jer je višestruko propitivana u BiH medijskom prostoru. U ratnim godinama Sebija Izetbegović specijalizaciju je započela u Sarajevu te je navodno nastavila nakon selidbe u Zagrebu, na Svetom Duhu. No, specijalizaciju najmoćnije Bošnjakinje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sad je javno osporio krunski svjedok, za kojeg se vjerovalo da joj je bio glavni mentor – prof. dr. Asim Kurjak.
Gostujući u emisiji Senada Hadžifejzovića, Kurjak je izjavio da je u vrijeme dolaska Sebije Izetbegović u Zagreb potpisivao indekse svim studentima, no da ona nikad nije bila registrirana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usprkos tome što ona već godinama nastoji ostaviti dojam kako je kao vrhunska stručnjakinja znanje stjecala baš u Zagrebu uz mentorstvo poznatog ginekologa, Kurjak je svojim iskazom Sebiju pokopao:
- Znao bih pouzdano da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu, jer na tim studijima ja sam svima bio voditelj! Ona je bila tek tri, četiri tjedna kao „gost promatrač“ na klinici Sveti Duh, a to se ne može računati kao školovanje. Nakon toga kratkog boravka u Zagrebu otišla je u Tursku, a da studentica zagrebačkog Sveučilišta nikad nije bila – posvjedočio je pred bosanskohercegovačkom publikom dr. Asim Kurjak.
Odjeci Kurjakova javnog iskaza bez sumnje će dugo i jako odjekivati političkim prostorom susjedne države.
kuja iz dzehenema lazljiva seljancura od golubovaca...
- ljevoruki
#12891 Re: Sebija All about
Sta li ce braca srbi reci na sve ovo?

- KatarinaKosaca
#12892 Re: Sebija All about
Ha ja, sve linčom. Nema gore propagande trojki od njihovih botova. DakleN, čemu sudstvo?Sputnik svemir wrote: ↑23/05/2021 20:00 Ma uzdigla se iznad Bilala, takve treba i to sa Bismilletom izvest na trg, ulicu pa da gradjani ( konacno ) dobiju zadovoljstvo![]()
Last edited by KatarinaKosaca on 23/05/2021 20:17, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12893 Re: Sebija All about
7 sedam joj je prosjek... ona je doktor opste prakse, mada je i to upitno...
magistrarski rad
- dokaze o specijalizaciji
- doktorski rad
- dokaz da je imala prosjek preko 8 jer je to bio uvjet da postane asistent na fakultetu.
https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/
Obrazovanje Sebija Izetbegović je rođena 1960. u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici. U periodu od 1996. do 1974. godine pohađala je Osnovnu školu „29. novembar“ u Sarajevu. 1978. godine završila je sarajevsku III Gimnaziju, te upisala Medicinski fakultet. Od 1989. do 1990. godine radila je kao lekar pripravnik na Klinici za plastičnu i rekostruktivnu hirurgiju pri Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu. Početkom rata u Bosni i Hercegovini specijalizaciju je nastavila u Kliničkom centru „Sveti duh“ na Sveučilištu u Zagrebu. Magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.
Pročitaj više na: https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/
- Billy The Pljuc
#12894 Re: Sebija All about
uglavnomja wrote: ↑23/05/2021 19:41Billy The Pljuc wrote: ↑23/05/2021 19:33Hvala na objašnjenu, već sam bio na dobrom putu da mislim da sam negdje zalutao u kontanju, znači trebalo joj je još minimum 7 godina školovanja pored diplome i stažiranja. Da joj se i zanemari prosjek kao i u slučaju imenovanja asistentom ovo bi trebao biti neki minimum da se ispoštuju norme u pogledu trajanja pojedinog stepena obrazovanja.
ne fali njoj godina skolovanja![]()
samo joj ne valja raspored
11 godina dodiplomskog + eto jeda godina kad je upisala tu spec je 12, kao minimum 5+4+3
Mislim se ono, svašta čovjek nađe na netu, zbunjoza totalna, diplomirala 89-e pa stažirala, pa radila u nakoj Velefarmaciji do 94-e a u suštini zdušila izbijanjem rata, pa se obrela u ZG "radi medicinskih potreba" i k'o fol upisala specijalizaciju 93-e a ovamo bezbeli još uvijek radi u Velefarmaciji, vjerovatno skontala kad sam već ovdje mogla sam specijalizirati ginekologiju i akušerstvo, pa zdušila u Tursku pa se vratila 94-e da dovrši tu specijalizaciju i usput postdiplomski studij. Jbga ostalo je već legenda, ne zna ni ona sama vjerujem gdje je nešto nekad lagala pa se omaklo da se nađe trag istom. Nemam sumnje da je sav njen napredak u tim godinama poslije rata "nategnut" i uveden u zakonske okvire i važeća pravila osim tog "nesretnog" imenovanja za asistenticu. Pravi uzlet doživljava kako joj je hairlija preuzeo uzde u stranci, imala je bezbeli podršku rahmetli svekra u ostvarivanju određenih ciljeva ali nije mogla do kraja iskazati svu raskoš bolesne ambicije za priznanjem na više polja odnosno zadovoljavanjem svog bolesnog ega. Nebo joj se malo smilovalo 2003-e odlaskom svekra a smotani hairlija nije uspio ubrzati određene stvari sve dok nije i Tihić otišao. Od tada nastupa selo veselo, sve što je poželjela hairlija joj je isporučio i ne treba da nas iskreno čudi što se promovisala u gospodaricu života i smrti u KS, ponese to i jače ličnosti od nje.
Uz dužno poštovanje medicinarima, skontaš nakon svih ovih godina da je gospođa najobičnija ubleha, "obični" doktor opšte prakse koja je iskoristila sve kapacitete jednog pokvarenog sistema uspostavljenog od strane SDA u kojem su vodeće figure bili rahmetli joj svekar, suprug i ona sama a da bi poletjela do neslućenih visina.
Iskreno se izvinjavam svim doktorima medicine na ovom "obični" u opisu Sebije Izetbegović, ne smatram ni poziv ni titulu običnim, čak naprotiv vrlo je cijenim i poštujem i nadam se da se isto neće pogrešno razumjeti.
- ellaxaz
#12895 Re: Sebija All about
Inače se ovdje predsjednikove snahe mnogo napate na studiju a i uopšte u životu.
Težak je to put, per aspera ad astra.
Težak je to put, per aspera ad astra.
Last edited by ellaxaz on 23/05/2021 20:45, edited 1 time in total.
- nivla
#12896 Re: Sebija All about
sto se tice nasih doktora, ja sam samo cuo “dabogda te sanko lijecio” kad nekom zelis lose
sto se tice sebije, dok je radila na jezeru zapala je clana moje porodice i imamo samo pozitivna iskustva s istom, kako u komunikaciji tako i u lijecenju, mozda nam se samo posrecilo, ali zaista ne mogu reci nista lose o doticnoj, dok bih o mnogim drugim iz tog perioda mogao itekako, znam samo da pare nisam htio ni u sali nikom ponuditi, iako sam od odredjenih sefova hirurgije kod kojih smo prije jezea bili dovodjen u situacije koje su nagovjestavale da traze novac,znam da je tad na jezeru vladala red i disciplina i da se svakome znalo mjesto
ovo sto se sad desava mi nije nikako jasno i ne mogu to nikako povezati sa ovim pozitivnim sto sam gore napisao, opet vlast mijenja covjeka pa ga nacesce pokaze u njegovom najgorem izdanju
sto se tice ovih doktora sto su “otjerani”, dovoljno je samo reci da je njihov predvodnik danas direktor javne ustanove opca bolnica i u isto vrijeme obavlja privatnu praksu u svojoj ordinaciji, bez obzira na to kakav je strucnjak ovo je nespojivo i ne bi se smjelo desavati
sad fino slobodno napisite da sam sda bot, al evo jebem im deseto koljeno i njima i svima ostalim koji imaju samo drugo ime a rade iste stvari kao i oni
sto se tice sebije, dok je radila na jezeru zapala je clana moje porodice i imamo samo pozitivna iskustva s istom, kako u komunikaciji tako i u lijecenju, mozda nam se samo posrecilo, ali zaista ne mogu reci nista lose o doticnoj, dok bih o mnogim drugim iz tog perioda mogao itekako, znam samo da pare nisam htio ni u sali nikom ponuditi, iako sam od odredjenih sefova hirurgije kod kojih smo prije jezea bili dovodjen u situacije koje su nagovjestavale da traze novac,znam da je tad na jezeru vladala red i disciplina i da se svakome znalo mjesto
ovo sto se sad desava mi nije nikako jasno i ne mogu to nikako povezati sa ovim pozitivnim sto sam gore napisao, opet vlast mijenja covjeka pa ga nacesce pokaze u njegovom najgorem izdanju
sto se tice ovih doktora sto su “otjerani”, dovoljno je samo reci da je njihov predvodnik danas direktor javne ustanove opca bolnica i u isto vrijeme obavlja privatnu praksu u svojoj ordinaciji, bez obzira na to kakav je strucnjak ovo je nespojivo i ne bi se smjelo desavati
sad fino slobodno napisite da sam sda bot, al evo jebem im deseto koljeno i njima i svima ostalim koji imaju samo drugo ime a rade iste stvari kao i oni
-
Juni
#12897 Re: Sebija All about
nivla wrote: ↑23/05/2021 20:39 sto se tice nasih doktora, ja sam samo cuo “dabogda te sanko lijecio” kad nekom zelis lose
-
YouAreMyDestiny
#12898 Re: Sebija All about
Joj koja bruka jbt
hahaha pa da ima imalo obraza, u zemlju bi propala, u mišju rupu se zavukla

-
YouAreMyDestiny
#12899 Re: Sebija All about
Neka institucije rade svoj posao.KatarinaKosaca wrote: ↑23/05/2021 20:16Ha ja, sve linčom. Nema gore propagande trojki od njihovih botova. DakleN, čemu sudstvo?Sputnik svemir wrote: ↑23/05/2021 20:00 Ma uzdigla se iznad Bilala, takve treba i to sa Bismilletom izvest na trg, ulicu pa da gradjani ( konacno ) dobiju zadovoljstvo![]()
De šuti, ne lupaj, ovo je i za tebe previše.
-
hipija
#12900 Re: Sebija All about
Pa dobro, zar nije najjednostavnije da Sebija izađe u javnost sa papirima i zvaničnom potvrdom iz Zagreba da stoji iza svog profesionalnog dostignuća. Međutim šuti ona a šuti i Bakir, što još više otvara prostor da je Sebija do svog profesionalnog statusa došla na više nego sumnjiv ili kompromitirajuči način.
Nije moguće da do nje nisu došle izjave dr. Kurjaka a od nje ni mukajet. Zar je stvarno pala na ove kako ih ona naziva kamikaze koji ordiniraju i na ovom forumu koji brane Sebiju na podanički i bijedan način nazivajući je sultanijom, kraljicom, uvaženom profesoricom potpuno zanamarajući činjenicu da bi možda adekvatniji epitet ili atribut uz njeno ime mogao biti prevarantica i kriminalka ukoliko ona ne dokaže suprotno.
Dr. Kurjak je rekao svoje, neka ga Sebija demantuje.
Nije moguće da do nje nisu došle izjave dr. Kurjaka a od nje ni mukajet. Zar je stvarno pala na ove kako ih ona naziva kamikaze koji ordiniraju i na ovom forumu koji brane Sebiju na podanički i bijedan način nazivajući je sultanijom, kraljicom, uvaženom profesoricom potpuno zanamarajući činjenicu da bi možda adekvatniji epitet ili atribut uz njeno ime mogao biti prevarantica i kriminalka ukoliko ona ne dokaže suprotno.
Dr. Kurjak je rekao svoje, neka ga Sebija demantuje.