Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kB27 wrote: ↑22/05/2021 08:59
Dokle, hoce li dalje od 60k ispod nule?
stat će između 5 i 10 hiljada a onda ili će ponovo uzletiti ili će se tu negdje koprcati.
To ti ne bi znao reći,.. jer logika je davno uginula.
Sumnjam iskreno, po mom misljenju kratkorocno moze do 27k ali ne nize, a vjerovatno ni to. Do kraja jula ponovo na 60k i vratili smo se na zdravi ciklus. Nije ovo nista sto nismo vidjeli ranije, kad se odmaknes od hourly chart-ova postane prilicno ocito. Ko je tu da danas ulozi a sutra proda, njemu se vjerovatno gace tresu. Ko zna zasto je ulozio nema brige.
Za ostatak bull run-a je bolje da trenutno stanje potraje bar 2-3 sedmice, po mogucnosti i vise, i da se ganjamo izmedju 30-40k prije povratka na staro. Brzi oporavak bi znacajno skratio cycle, i po duzini i po visini.
Gledam ove youtube kanala, svi se svode na sljedece: nismo jos u bear market, a mozda i jesmo. Sve zavisi u kojem smjeru ce se kretati narednih dana. Ako krene ka dole opet, onda je to to, kako sam i pretpostavio bear market je poceo.
Strucnjaci
izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2021 11:52
Gledam ove youtube kanala, svi se svode na sljedece: nismo jos u bear market, a mozda i jesmo. Sve zavisi u kojem smjeru ce se kretati narednih dana. Ako krene ka dole opet, onda je to to, kako sam i pretpostavio bear market je poceo.
Strucnjaci
dok god ih raja gleda i njima idu views i clicks i adsense zarada
izvrsni direktor wrote: ↑22/05/2021 11:52
Strucnjaci
dok god ih raja gleda i njima idu views i clicks i adsense zarada
oni su strucnjaci za pravljenje para
Cekaj, oni kazu da niau tu zbog zarade vec da nama siromasnim pomognu da dodjemo do para
Ima svega, ali ima i regularnih ljudi koji su objektivni. Ali ako neko hajpa svaki dan vec 3 mjeseca da ce xrp sutra otici na 10$ i ti kupis iako nikad nije i nece - onda si budala. Na svu srecu svaki video koji objave ostaje zajedno sa datumom pa nije tesko unazad analizirati koliko ko ima pojma o onom sto prica.
Sto se tice yt, meni je balkantech sasvim ok. Covjek nit spominje da bi neki shitcoin mogao ici 5x 10x i sl, nit govori ako je on takav coin kupio, da nagovara raju da ga uzimaju. Ima realne osvrte i sasvim korektne video-e.
Prilicno realne analize, za one koji mastaju da postanu milioneri preko noci mozda i pesimisticne. Kapitalni projekti i kripto market u cjelini, makro analize za investitore a ne day trader-e. Slobodno podijelite ako imate nekog koga pratite.
Turbulentno vrijeme ali i rekao bih predvidivo.
Namjestio sam limit ordere za prodaju i kupovinu i zadnjih par dana 30% vise bitcoina.
Nadam sada nekoj stabilizaciji na 40 do 45 u naredne dvije sedmice i onda pokusat novi ATH ili lagano sezonu privoditi kraju
Ako neko tvrdi da će se dići ili pasti 100% onda taj veze nema, ni jedan stručnjak ne zna, može samo da nagađa za bilo koji market. Zato svi i govore dvije verzija koje bi mogle biti, a opet ne znači da će biti neka od te dvije. Jedino ako je konstantno bull ili bear market pa da onda više priča o tom trenutnom trenud. Svakako bolje da znaš i jedno u drugo, jer obično ljudi misle ili će 100% dole ili da će 100% gore.. bitno je da imaš plan šta da uradiš ako krene dole a šta ako krene gore
Last edited by shiljak on 22/05/2021 18:00, edited 1 time in total.
shiljak wrote: ↑22/05/2021 16:51
Ako neko tvrdi da će se dići ili pasti 100% onda taj veze nema, ni jedan stručnjak ne zna, može samo da nagađa za bilo koji market. Zato svi i govore dvije verzija ...
Da malo i ja filozofiram kao i ostali vidoviti. Sa svojim skromnim znanjem signala, vidim resistence, ustvari to se zove support na 31k Ako se tu odbije i krene gore, kupuj! Ako nastavi ispod, sljedeci je 17k, sto je zabrinjavajuce.
Mada kada gledam MA 10, 20, 50 pao je ispod svih BTC. Stochastic daje signal za oporavak i kupovinu, ali MACD jos ne, a trebali bi da se poklope. Tako da je jos rano za kupovinu, mislim.