???
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Palmalma
#20452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da je propustila reci da se radi o Druzima, a njih se i ne smatra Arapima jer njihovo podrijetlo nije razjašnjeno - i smatra se da su perzijski kolonisti, a po drugoj teoriji potječu od kršćana iz vremena križarskih ratova.Porodice Foht wrote: ↑20/05/2021 09:21Otkud ti ovo, pojasni? Ona Sarajka, Jevrejka sto prosli vikend bila kod Senada, a zivi tamo vec 30 godina, fino rece da su bas Arapi muslimani, zbog jezika, obicaja i slicnog angazirani iz policijskih struktura Izraela kod Quds dzamije da osiguravaju red u Jerusalemu.Palmalma wrote: ↑20/05/2021 09:07Netacno.llull wrote: ↑20/05/2021 08:44 Čisto malo o Arapima u Izraelu, ne bih ja rekao da je toliko strašno.
U Izraelu živi oko 1.9 miliona Arapa, što će reći da je 20% izraelskih državljana arapskog porijekla. Oni u njemu uživaju apsolutno sva prava koja i Jevreji. Tačnije, Arapi u Izraelu uživaju građanska prava i lične slobode manje više kakve ne postoje nigdje u ostalom arapskom svijetu. Drugim riječima, najslobodniji Arapi žive u Izraelu.
Izraelski Arapi mogu da glasaju, budu birani u parlament, drže imovinu i vode biznis bez ikakvih ograničenja. Sudija koji je bivšeg izraelskog predsednika Moše Kacava poslao u zatvor zbog silovanja bio je Arapin (palestinski hrišćanin) dok se u mnogim arapskim zemljama za silovanje kažnjava žrtva a ne počinilac a često žrtvu zbog „ukaljane časti“ ubije neko od bliže porodice. Najmlađi izraelski ambasador u istoriji je Reda Mansur (druz po veroispovesti, jedan oblik islama sa elementima gnostičkih i neoplatonskih filozofija). Mis Izraela za 1999. godinu bila je Palestinka Rana Raslan. Gde u arapskom svijetu žena može da slobodno prošeta u kupaćem kostimu ispred sevajućih bliceva? (Odgovarajući na optužbe islamista za širenje nemorala, sebe je opisala kao „sekularnu muslimanku“). Kapiten fudbalske reprezentacije Izraela je Bibras Natkho koji je inače Čerkez i musliman.
Arapi u Izraelu čine 30% ljekara i čak 35% farmaceuta iako ih ima samo 20% u populaciji Izraela.
https://www.youtube.com/watch?v=VbKpYNY ... EWSEnglish
Presudom iz 2000. izraelski Vrhovni sud priznao je da je arapska manjina žrtva diskriminacije, posebice na tržištu rada.
Imaju pravo glasa na izborima i stranacko politicko udruzivanje, ali za 70-et godina Izraela nikada nijedna arapska stranka nije bila dio vlasti.
Većinski arapski gradovi u Izraelu dobivaju i znatno manje javnih sredstava za razvoj nego židovske općine.
Zabranjeno je Arapima, izraelskim drzavljanima, sluzenje izraelske vojske i zaposljavati ih u policijske i sigurnosne sluzbe.
Stopa nezaposlenosti izraelskih Arapa dvostruko je viša nego Židova, a Arapkinja triput viša nego Židovkinja.
...
Otkud to da se u muslimanskim zemljama za silovanje kaznjava zrtva a ne pocinilac? Nikad cula!
Koliko znam za silovanje, vjerskim kodeksom islama, kaznjava se smrcu silovatelja.
-
putokaz1
#20453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa Dobro istina je Da će Radovan umrijet u luksuznom zatvoru
Da su oba zločinci
Radovan 4 godien opsjedao Sarajevo,Benjamin 24 godina opsjeda Gazu i neće biti kaznjen
-
breuer
#20454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
de bolan uozbilji se, porediti bilo koga sa psihopatom manijakom, a ne još reći da je i gori...mi smo fkt sami sebi protivnici
-
putokaz1
#20455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
de bolan uozbilji se, porediti bilo koga sa psihopatom manijakom, a ne još reći da je i gori...mi smo fkt sami sebi protivnici
[/quote]
Haj eto Hitler-Benjamin-Radovan -Naša BH Vlast i Opozicija isti su
[/quote]
Haj eto Hitler-Benjamin-Radovan -Naša BH Vlast i Opozicija isti su
-
Palmalma
#20456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, u stara vremena, kada nije postojao metak - silovatelj bi se javno kamenovao za silovanje - da svi vide izvrsenje kazne.Brenijak wrote: ↑20/05/2021 09:22još zaboravih kamenovanjePalmalma wrote: ↑20/05/2021 09:21Ne znam, prvi put za to cujem. Je li ti zakon u nekoj arapskoj zemlji ili je djelo nekoga mimo zakona.
Sve sto znam je da, islamskim kodeksom, silovatelj ima biti ubijen, modernijim vremenima je to u mnogim islamskim zemljama preinaceno u dugogodisnje zatvorske kazne. Bio je dio francuskog starog zakona u Jordanu da se kazna za silovanje moze izbjeci jedino ako silovana osoba oprosti i pristane na zakonski brak sa silovateljem. To su one aktivistkinje ukinule na Vrhovnom sudu.
Ali mi ne odgovori, otkud to da se po islamu ubija zrtva silovanja a ne silovatelj?
- salik79
#20457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cionist = nacisti, Havaara sporazum o tome svjedoci. A da sve svoje vrijednosti i taktike nastoje dijeliti sa nacistickom Njemackom svjedoci i ovaj clanak Haaretza iz davne 2002. , u kojem se navodi kako u svojoj taktici savladavanja pokreta otpora IOF zeli primjenjivati taktiku Wehrmachta u Varsavskom getu.
https://web.archive.org/web/20080427191 ... mNo=121553
https://web.archive.org/web/20080427191 ... mNo=121553
- salik79
#20458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Palmalma
#20459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#20460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#20461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Former Israeli Army Chief of Staff Raphael Eitan"When we have settled the land, all the Arabs will be able to do about it will be to scurry around like drugged cockroaches in a bottle."
Da mu lijepo more nije presudilo, niko mu drugi na ovom svijetu ne bi sudio. A zlocinc par exellence. Bio je Arielov ministar u vladi.
-
Palmalma
#20462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@salik79
Vidim, ali me bas interesuje da navede koji zakon to i u kojoj islamskoj zemlji propisuje.
Pokupi komentar sa b92, postavi ga ovdje kao svoje misljenje i zeli taj isti komentar predstaviti kao dio islamskog zakona.
Mislim da odlicno razumijem islamofobiju, ali je u redu ako nesto navede da to i potvrdi.
Vidim, ali me bas interesuje da navede koji zakon to i u kojoj islamskoj zemlji propisuje.
Pokupi komentar sa b92, postavi ga ovdje kao svoje misljenje i zeli taj isti komentar predstaviti kao dio islamskog zakona.
Mislim da odlicno razumijem islamofobiju, ali je u redu ako nesto navede da to i potvrdi.
-
Benjo34
#20463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po šerijatu, kazna sa silovatelja je smrtna. Žrtva ne snosi posljedice nikakve. Postoje Hadisi o tome tako da, to je laž da se ubija žrtva i spin
- salik79
#20464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Od huskackog, nacionalistickog, sovinistickog trola ocekivati konstruktivan dialog je kao ocekivati da Netanjahu postane mirotvorac.Palmalma wrote: ↑20/05/2021 09:53 @salik79
-
putokaz1
#20465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po cemu je to bolji od Radovana?
[/quote]
gori je jer duže traje a neće biti kažnjen
[/quote]
gori je jer duže traje a neće biti kažnjen
- Humljanin
#20466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko kredibilnih svjedoka treba imati silovana žena da bi dokazala da je silovana?
U suprotnom, ako ne dokaže da je silovana, prijeti joj smrtna kazna zbog preljuba.
-
Palmalma
#20467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tijekom života Poslanika Muhammeda, silovatelj je kažnjen samo na svjedočenju žrtve. Ibn Hujr je izvijestio da je žena javno identificirala čovjeka koji ju je silovao. Ljudi su uhvatili tog čovjeka i odveli ga Poslaniku Muhammedu. Rekao je ženi da ode - da joj ne treba kriviti - i naredio da kazna muškarcu bude smrtonosna.
Danas se dokazuje sudskim postupkom.
Preljub je po islamu dobrovoljan pristanak dva partnera (kaznjavaju se obadva partnera, jer je prekrsen bracni ugovor), a silovanje prisilljeno - kaznjava se silovatelj.
-
enrique83
#20468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kazu slučajnost

- Humljanin
#20469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pusti izuzetke iz davnih vremena.Palmalma wrote: ↑20/05/2021 10:28Tijekom života Poslanika Muhammeda, silovatelj je kažnjen samo na svjedočenju žrtve. Ibn Hujr je izvijestio da je žena javno identificirala čovjeka koji ju je silovao. Ljudi su uhvatili tog čovjeka i odveli ga Poslaniku Muhammedu. Rekao je ženi da ode - da joj ne treba kriviti - i naredio da kazna muškarcu bude smrtonosna.
Preljub je po islamu dobrovoljan pristanak dva partnera (kaznjavaju se obadva partnera, jer je prekrsen bracni ugovor), a silovanje prisilljeno - kaznjava se silovatelj.
Pitam te kako danas žena u islamskoj zemlji može dokazati da je silovana?
Njena riječ protiv riječi silovatelja?
Koliko svjedoka (vjerodostojnih) mora imati.
Ne hvataj se za neke izuzetke, nego kad već spominješ zakone onda se drži zakona.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#20470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Što volim ove muljatore koji pokušavaju da poistovjete muslimane s zemljama koje same sebe nazivaju muslimanskim.Humljanin wrote: ↑20/05/2021 10:59 Pusti izuzetke iz davnih vremena.
Ne hvataj se za neke izuzetke, nego kad već spominješ zakone onda se drži zakona.
Ima tako i u USA latino banda koji koriste ime Muslims, valjda im zafrkano zvući a s obzirom na porijeklo članova sumnjam da imaju i jednog "muslimana" u svojim redovima. Prijatelja je opljačkao Pedro Picatorre Jr u Hustonu. Ovaj u policijskoj stanici pitao zar kod vas u usa i muslimani moraju nositi križeve.
Imaju tako države zovu se Njemačka, Švedska, Norverška u kojim su muslimani u jednocifenim postocima ali uglavnom su ustrojene prema islamskim pravilima (zavjera).
Ima tako i Kljix foruma na kom dolaze ljudi iz susjednih anklava da prosipaju šuplju.
Hajmo nazad na temu.
Šta bi s onim raketicama od preksinoć? "Kupola" nije ni jednu zaustavila. Zdrmale su neke vojne objekte.
-
Palmalma
#20471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Humljanin wrote: ↑20/05/2021 10:59Pusti izuzetke iz davnih vremena.Palmalma wrote: ↑20/05/2021 10:28Tijekom života Poslanika Muhammeda, silovatelj je kažnjen samo na svjedočenju žrtve. Ibn Hujr je izvijestio da je žena javno identificirala čovjeka koji ju je silovao. Ljudi su uhvatili tog čovjeka i odveli ga Poslaniku Muhammedu. Rekao je ženi da ode - da joj ne treba kriviti - i naredio da kazna muškarcu bude smrtonosna.
Napisala sam ti!
-
putokaz1
#20472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko je spomenuo Primirje
Hitler dok ne uništi svaku zgradu u gazi neće primirje
Hitler dok ne uništi svaku zgradu u gazi neće primirje
- Humljanin
#20473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pitam te fino koliko silovana žena treba imati svjedoka da bi dokazala da je silovana?Palmalma wrote: ↑20/05/2021 11:30Humljanin wrote: ↑20/05/2021 10:59Pusti izuzetke iz davnih vremena.Palmalma wrote: ↑20/05/2021 10:28
Tijekom života Poslanika Muhammeda, silovatelj je kažnjen samo na svjedočenju žrtve. Ibn Hujr je izvijestio da je žena javno identificirala čovjeka koji ju je silovao. Ljudi su uhvatili tog čovjeka i odveli ga Poslaniku Muhammedu. Rekao je ženi da ode - da joj ne treba kriviti - i naredio da kazna muškarcu bude smrtonosna.
Napisala sam ti!
Ako ne želiš odgovoriti, u redu. Nije mi ni najmanje zanimljiva ova rasprava. Ali me ponekad povuče na raspravu pokušaj korištenja djelomičnih ili iskrivljenih informacija.
Možda sam ja u krivu, nisam sveznajući. Volim da me se ispravi i uputi ako sam u krivu. Ali ono koliko znam (a znam ponešto), imam bitno drugačije informacije od toga kako ti želiš prikazati.
Nije meni cilj prikazati sve muslimane kao nekakve barbare, nego mi je cilj potakniti na raspravu i protresti neke uvriježene stavove za koje smatram da nemaju uporišta, a počesto se bezrazložno muslimane u svakoj situaciji predstavlja kao žrtve a sve ostale kao nečovječne barbare.
Ja znam ponešto o islamu (nisam hafiz kako me jedan forumaš nazva ali znam vise od prosjeka), i znam dovoljno da mogu primjetiti kad netko mulja.
-
Palmalma
#20474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Humljanin wrote: ↑20/05/2021 12:09Pitam te fino koliko silovana žena treba imati svjedoka da bi dokazala da je silovana?Palmalma wrote: ↑20/05/2021 11:30Humljanin wrote: ↑20/05/2021 10:59
Pusti izuzetke iz davnih vremena.
Napisala sam ti!
Ako ne želiš odgovoriti, u redu. Nije mi ni najmanje zanimljiva ova rasprava. Ali me ponekad povuče na raspravu pokušaj korištenja djelomičnih ili iskrivljenih informacija.
Možda sam ja u krivu, nisam sveznajući. Volim da me se ispravi i uputi ako sam u krivu. Ali ono koliko znam (a znam ponešto), imam bitno drugačije informacije od toga kako ti želiš prikazati.
Nije meni cilj prikazati sve muslimane kao nekakve barbare, nego mi je cilj potakniti na raspravu i protresti neke uvriježene stavove za koje smatram da nemaju uporišta, a počesto se bezrazložno muslimane u svakoj situaciji predstavlja kao žrtve a sve ostale kao nečovječne barbare.
Ja znam ponešto o islamu (nisam hafiz kako me jedan forumaš nazva ali znam vise od prosjeka), i znam dovoljno da mogu primjetiti kad netko mulja.
Nisam ni ja hafiza, ali hajde de. Da cijepidlačimo, kada se već krenulo o silovanju i ubačenom komentaru sa B92 da se u islamu žrtva kažnjava nakon silovanja.
U islamu silovanje je teški zločin i kažnjava se smrtnom kaznom. Po hadisu koji sam ti navela nije nužno da postoje četiri svjedoka, ako se na drugi način dokaže. Ima i slučaj iz vremena hilafeta kada je žrtva ostala trudna nakon silovanja - što je bio dovoljan dokaz da se silovatelj pogubi. Četiri svjedoka su u ranom islamu korištena radi prestroge kazne za počinitelja, jer bi bilo prestrogo ubiti nekoga (npr. Branislava Lečića danas) samo zato što je neko uperio prst u nekoga da je silovatelj.
Danas se u “islamskom svijetu” koristi sudski proces za dokazivanje optužbe, kao i svugdje drugo. Ako sud dokaže da je silovanje postojalo u nekim zemljama je još uvijek prisutna smrtna kazna, a u drugim dugotrajna kazna zatvora.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#20475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Lažna reakcija pokušava da bude smješna.