Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46726 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Bajram barcula...
- Nisrin
- Posts: 5489
- Joined: 26/04/2009 15:40
- Location: Bistrik, RajvoSA
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46729 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Takodjer
Šta je ovo zuto, interesantno mi se čini ?
Saft predobar, riži mogu trpit želju, ( (krtolu mogu svaki dan )
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46730 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46731 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Interesantno, nisam to nikad prije vidjela, je li ukusno ?GandalfSivi wrote: ↑14/05/2021 20:24Slani kadaif sa cetiri vrste sira, pavlakom i jajima...
Imam kadif koji nisam upotrijebila za bajram, mogla bih to oprobati , kako se pravi ?
-
- Posts: 5916
- Joined: 09/06/2010 22:51
#46733 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Staviš li orahe unutra?
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46734 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Aha i koristim ostro brasno da ne bude „gumena“
-
- Posts: 5916
- Joined: 09/06/2010 22:51
#46735 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Izgleda vrlo ukusno i primamljivo. Ja je volim jesti vrelu, tek stavljenu na tanjirhadzinicasa wrote: ↑14/05/2021 22:37Aha i koristim ostro brasno da ne bude „gumena“
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46736 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I jest‘ najbolja ja je mogu svakakvu i u svaka doba <3high_volume wrote: ↑14/05/2021 22:50Izgleda vrlo ukusno i primamljivo. Ja je volim jesti vrelu, tek stavljenu na tanjir
-
- Posts: 5916
- Joined: 09/06/2010 22:51
#46737 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ne pamtim kad je neko napravio dobre ružice i pohvalio-la se ovdje njihovom fotografijom
- GandalfSivi
- Posts: 18326
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#46738 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ma joj, prenijelo me bilo, pa iz glave lupao, momenat inspiracija. Pomijesao izrendani cedar, fetu, parmezan i dimljenu gaudu, dodao tri jajeta i pavlaku, promijesao. Onda ide sljedece:
Posuda se namaze istopljenim puterom, pa sloj kadaifa, pa premazati puterom, pa nadjev, pa kadaif, pa puter pa nadjev, pa kadaif, pa puter pa nadjev.
U sustini slicno sirnici, samo malo drugaciji osjecaj pod jezikom. Nije lose uopste ispalo, stavise, dobrodosla varijacija na temu...
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46739 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jel‘ to challenge!?high_volume wrote: ↑14/05/2021 23:52 Ne pamtim kad je neko napravio dobre ružice i pohvalio-la se ovdje njihovom fotografijom
-
- Posts: 699
- Joined: 23/12/2018 19:16
#46740 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Poslije karantina ce me biti lakse preskocit, nego zaobic'
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#46741 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Naked cake od sumskog voca definitivno najbolji perfectkomsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2021 16:18 Poslije karantina ce me biti lakse preskocit, nego zaobic'
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46742 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ma sta ti je ovokomsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2021 16:18 Poslije karantina ce me biti lakse preskocit, nego zaobic'
Daj recept!
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#46743 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja neću recept, hoću da vidim presjek
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46744 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Vjerujem da je odlicna
Imaš recept, to bi se moglo svidjeti mojim unucicama
Last edited by vazi on 15/05/2021 17:13, edited 1 time in total.
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46745 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Super, ovdje je aktualno starinska jela ponovo izmisliti, reinventer, mogo bi i ti na jedno takvo takmicenjeGandalfSivi wrote: ↑15/05/2021 00:11Ma joj, prenijelo me bilo, pa iz glave lupao, momenat inspiracija. Pomijesao izrendani cedar, fetu, parmezan i dimljenu gaudu, dodao tri jajeta i pavlaku, promijesao. Onda ide sljedece:
Posuda se namaze istopljenim puterom, pa sloj kadaifa, pa premazati puterom, pa nadjev, pa kadaif, pa puter pa nadjev, pa kadaif, pa puter pa nadjev.
U sustini slicno sirnici, samo malo drugaciji osjecaj pod jezikom. Nije lose uopste ispalo, stavise, dobrodosla varijacija na temu...
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#46746 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
high_volume wrote: ↑14/05/2021 22:50Izgleda vrlo ukusno i primamljivo. Ja je volim jesti vrelu, tek stavljenu na tanjir
Volim i ja pa zaliti sa po litre kompota od šljiva
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#46747 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Iz glave, od ostataka
Ispod: rizotto (riza, svjeza paprika, stabljike gljiva, luk, kukurma, crvena paprika, svjezi paradajz, sol, biber, svjezi persun, maslinovo ulje, bosiljak, voda, vrhnje za kuhanje)
Na to klobuk ogromne gljive naopacke, u to izliveno jaje, pospljeno, malo chillija.
Zapeceno u rerni
Ispod: rizotto (riza, svjeza paprika, stabljike gljiva, luk, kukurma, crvena paprika, svjezi paradajz, sol, biber, svjezi persun, maslinovo ulje, bosiljak, voda, vrhnje za kuhanje)
Na to klobuk ogromne gljive naopacke, u to izliveno jaje, pospljeno, malo chillija.
Zapeceno u rerni
Last edited by hadzinicasa on 15/05/2021 17:17, edited 1 time in total.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#46748 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
hadzinicasa wrote: ↑15/05/2021 17:06 Iz glave, od ostataka
Ispod: rizotto (riza, svjeza paprika, stabljike gljiva, luk, kukurma, crvena paprika, sol, biber, svjezi persun, maslinovo ulje, bosiljak, voda, vrhnje za kuhanje)
Na to klobuk ogromne gljive, u to izliveno jaje, pospljeno, malo chillija.
Zapeceno u rerni
Odlicno
-
- Posts: 699
- Joined: 23/12/2018 19:16
#46749 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Bloody Berryhadzinicasa wrote: ↑15/05/2021 16:29Ma sta ti je ovokomsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2021 16:18 Poslije karantina ce me biti lakse preskocit, nego zaobic'
Daj recept!
Sve torte pravim po njenim receptima https://www.kolaci.biz/bloody-berry-vocna-torta.html
A tu si ti Presjek sutra
Prvi put cujem da se i tako zove, moja je naked jer mi je pukla sprica za slagimmuno wrote: ↑15/05/2021 16:26Naked cake od sumskog voca definitivno najbolji perfectkomsinica_s_drugog wrote: ↑15/05/2021 16:18 Poslije karantina ce me biti lakse preskocit, nego zaobic'
- EmirTr
- Posts: 192
- Joined: 19/09/2020 09:16
#46750 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I mi pravili baklavu, malo na naš način, pa možda nekoga zanima: