Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
patriot_bih

#18251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by patriot_bih »

Tempo wrote: 12/05/2021 16:13
patriot_bih wrote: 12/05/2021 16:07 Palestina nam je primjer što možemo postati ako se opustimo.
palestina nam je primjer sta mozemo postati ako ne sekularizujemo drustvo i ne prestanemo se stavljati na stranu tamo nekih iza sedam gora i iza sedam mora, a da pri tom oni nemaju nikakve koristi od toga, nego samo mi imamo stetu.
Slažem se. To se moglo zaključiti iz mog posta, ali ti si citirao samo dio.

Bošnjaci ne trebaju dozvoliti da budu slama kojom se mlatara i tobože spašava Palestina.

Imaju brate Indonežani, Bangladeš, Pakistan- države sa po 200 miliona muslimana. Neka oni stanu na čelo.

Mi trebamo pratiti šta kaže demokratska stranka iz SAD-a. Osuditi svaki vid nasilja, a ne biti sudija.
Ne treba dati povoda da niskointeligentni Bošnjaci po društvenim mrežama brane ili napadaju neku stranu iz tog sukoba.
Mi tamo nismo ništa ni dužni ni krivi, a imamo mnogo problema u BiH na koje treba obratiti pažnju.
HarTar

#18252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

:(
Image
smijesni_ste

#18253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

patriot_bih wrote: 12/05/2021 21:27
Bošnjaci ne trebaju dozvoliti da budu slama kojom se mlatara i tobože spašava Palestina.
Ne treba dati povoda da niskointeligentni Bošnjaci po društvenim mrežama brane ili napadaju neku stranu iz tog sukoba.
Poslušali te odmah :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostarc ... /210512172
Kikibombona

#18254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

patriot_bih wrote: 12/05/2021 21:27Slažem se. To se moglo zaključiti iz mog posta, ali ti si citirao samo dio.

Imaju brate Indonežani, Bangladeš, Pakistan- države sa po 200 miliona muslimana. Neka oni stanu na čelo.

Mi trebamo pratiti šta kaže demokratska stranka iz SAD-a. Osuditi svaki vid nasilja, a ne biti sudija.
Mi tamo nismo ništa ni dužni ni krivi, a imamo mnogo problema u BiH na koje treba obratiti pažnju.
100% tacno. Mi ne mozemo nikome pomoci ali mozemo sebi odmoci.

Svaka izjava nasih zvanicnika na bilo koji veliki medjunarodni spor je suvisna i potencijalno dugorocno stetna. Nikad nije dobro gurati prst u oko velikima a to je u ovom slučaju Izrael.

Niko nas nista ne pita i najbolje je da sutimo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KatarinaKosaca »

Slažem se. To se moglo zaključiti iz mog posta, ali ti si citirao samo dio.

To je to. Samo što, mislim, da ima samo veze sa stavom visoke politike, a ne mog fb statusa.
HarTar

#18256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Kikibombona wrote: 12/05/2021 21:32
patriot_bih wrote: 12/05/2021 21:27Slažem se. To se moglo zaključiti iz mog posta, ali ti si citirao samo dio.

100% tacno. Mi ne mozemo nikome pomoci ali mozemo sebi odmoci.

Svaka izjava nasih zvanicnika na bilo koji veliki medjunarodni spor je suvisna i potencijalno dugorocno stetna. Nikad nije dobro gurati prst u oko velikima a to je u ovom slučaju Izrael.

Niko nas nista ne pita i najbolje je da sutimo.
Žrtva uvijek treba pomoći žrtvi i biti uz žrtvu, ali ti to kao materijalista i interesdžija ne možeš shvatiti...
armin071

#18257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Ono radovanje židova i ples gdje u pozadini gori džamija me neodoljivo podsjetilo na B. Luku i postavljanje kamena temeljca za obnovu Ferhadije. Nažalost židovi imaju i moć i podršku Amerike i tu se ni za 100 godina neće ništa promjeniti. Žali bože naroda koji već 60 godina ne zna šta znači živjeti u miru. Klasično iživljavanje i teror nad nemoćnim....
Kikibombona

#18258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

mirsek wrote: 11/05/2021 21:54Genocid je i kad cionisti bace nuklearnu bombu na bilo koju drzavu. Debilski je misliti da se to moze ponoviti.
Izrahell je kurac od ovce koji zivi od bezuslovne podrske amerike i prodanih i razjedinjenih arapskih lidera, aparthejdski kurac od ovce.
Naravno. Unistenje Izraela/jevrejskog naroda i atomske bombe nisu opcija.

Treba naci rjesenje koje ce PRVENSTVENO Palestincima konacno donijeti mir. Pisaj Jeruzalem, nije vrijedan patnje i stradanja. Nema nikakve mogućnosti da ce se Izrael ikada odreci Jeruzalema a dovoljno su mocni da njihov stav bude presudan.

Palestina treba proglasiti drzavu na ovom sto sada imaju, eventualno traziti da Izrael vrati dio okupirane zemlje u proteklih 20-30 godina, te za sva vremena povuci granice na cije ce se postovanje svi obavezati.
Kikibombona

#18259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

HarTar wrote: 12/05/2021 21:35Žrtva uvijek treba pomoći žrtvi i biti uz žrtvu, ali ti to kao materijalista i interesdžija ne možeš shvatiti...
A kako onda objasnjavas da zvanicne vlasti Palestine podrzavaju politiku Kine u odnosu na Ujgure? Kako objasnjavas da prema zlocinima nad Ujgurima nemaju nista protiv Turska i Iran?

Svi se vode interesom.

Ja sam na strani Palestinaca i jebem mater cionistima. Moj stav ne moze nikome nasteti, pa cak ni meni. Ali stav Dzaferovica moze nastetiti svima nama. Ako ovo ne mozes skontati i razgraničiti nisi dobar sa glavom. Posao politicar je da bude ljigav i dvolican.
HarTar

#18260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Kikibombona wrote: 12/05/2021 21:41
HarTar wrote: 12/05/2021 21:35Žrtva uvijek treba pomoći žrtvi i biti uz žrtvu, ali ti to kao materijalista i interesdžija ne možeš shvatiti...
A kako onda objasnjavas da zvanicne vlasti Palestine podrzavaju politiku Kine u odnosu na Ujgure? Kako objasnjavas da prema zlocinima nad Ujgurima nemaju nista protiv Turska i Iran?

Svi se vode interesom.

Ja sam na strani Palestinaca i jebem mater cionistima. Moj stav ne moze nikome nasteti, pa cak ni meni. Ali stav Dzaferovica moze nastetiti svima nama. Ako ovo ne mozes skontati i razgraničiti nisi dobar sa glavom. Posao politicar je da bude ljigav i dvolican.
Zločini nad Ujgurima ako uopšte i postaje (uveliko počinjem sumnjati da je sve propaganda zapada) su ništa naspram zločina, tačnije genocida i aparthejda Izraela nad Palestincima.
smijesni_ste

#18261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Baš me zanima šta misle ovi koji podržavaju ovo što radi Hamas o Bosancima koji žive u Izraelu, a nije da ih nema tamo?

Da li i njima priželjkuju isto što i Izraelcima? :oops:

Sjetih se odmah kolegice s posla čiji brat živi tamo :bih:
patriot_bih

#18262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by patriot_bih »

smijesni_ste wrote: 12/05/2021 21:32
Poslušali te odmah :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mostarc ... /210512172
Kako su Hrvati politički namazani, čovjek bi pomislio da bi oni podsticali ovakve poteze na štetu Bošnjaka.
Izgleda Bošnjaci rade sami u korist svoje štete čak i kad nam Hrvati daju dobar savjet. :-D

Dobro je samo da visoki funkcioneri ne krenu lupetat. Zastava je djelo običnih građana.
Kikibombona

#18263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Sve im jebem bolesno. :( U Izraelu zivi veliki broj Arapa, dosta ih radi u izraelskim gradovima i bice dosta ovakvih scena ako se ovo sto prije ne zaustavi.

HarTar

#18264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

smijesni_ste wrote: 12/05/2021 21:44 Baš me zanima šta misle ovi koji podržavaju ovo što radi Hamas o Bosancima koji žive u Izraelu, a nije da ih nema tamo?

Ne žalim ih isto kao što nisam žalio naše državljane koji su išli u Siriju. Pored tolike Evrope i svijeta oni otišli u posljednju aparthejd državu na svijetu...
addem

#18265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by addem »

Nece dole biti mira dokle god postoje jedni i drugi.
sandzokan

#18266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

Project Ashe wrote: 12/05/2021 11:10
nikakve zločine ja ne opravdavam, naprotiv, samo konstatujem da istorija nije crno bijela kako velika većina voli o istoj razmišljati
Ok, onda te nisam razumio. Sry.
mirsek

#18267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Kikibombona wrote: 12/05/2021 21:38
mirsek wrote: 11/05/2021 21:54Genocid je i kad cionisti bace nuklearnu bombu na bilo koju drzavu. Debilski je misliti da se to moze ponoviti.
Izrahell je kurac od ovce koji zivi od bezuslovne podrske amerike i prodanih i razjedinjenih arapskih lidera, aparthejdski kurac od ovce.

Treba naci rjesenje koje ce PRVENSTVENO Palestincima konacno donijeti mir. Pisaj Jeruzalem, nije vrijedan patnje i stradanja. Nema nikakve mogućnosti da ce se Izrael ikada odreci Jeruzalema a dovoljno su mocni da njihov stav bude presudan.

Palestina treba proglasiti drzavu na ovom sto sada imaju, eventualno traziti da Izrael vrati dio okupirane zemlje u proteklih 20-30 godina, te za sva vremena povuci granice na cije ce se postovanje svi obavezati.
Izrael nije jevrejski narod, pa vise jevreja zivi izvan izraela nego u njemu. Tako da unistenje izraela kao entiteta jeste moguće, jevreje nece niko pobit, ako im se ne svidja novi raspored snaga vrate se u zemlje porijekla odakle su dosli i naselili u nelegalna naselja na palestinskoj zemlji..
67 godina je minimum za trajni mir, jer ce vremenom izrael biti ne jaci nego ugrozeniji. pogotovo kad nafta prestane biti primat pa arapsko plemstvo nece imati cime da kontrolise svoj narod.
Last edited by mirsek on 12/05/2021 21:56, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KatarinaKosaca »

smijesni_ste wrote: 12/05/2021 21:44 Baš me zanima šta misle ovi koji podržavaju ovo što radi Hamas o Bosancima koji žive u Izraelu, a nije da ih nema tamo?

e, zbog brata tvoje kolegice treba podržavati zlikovce i misliti kao ti. Treb'o si reć
HarTar

#18269 Selam iz Mostara Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Selam iz Mostara :thumbup: :bih:

Image
JohnnyS

#18270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

mirsek wrote: 12/05/2021 21:53

Izrael nije jevrejski narod, pa vise jevreja zivi izvan izraela nego u njemu. Tako da unistenje izraela kao entiteta jeste moguće, jevreje nece niko pobit, ako im se ne svidja novi raspored snaga vrate se u zemlje porijekla odakle su dosli i naselili u nelegalna naselja na palestinskoj zemlji..

Nestanka Izraela nema bez sukoba na svjetskoj razini. Meni je žao Palestinaca, ali više se brinem za sebe nego za njih, tako da se nadam da do tog ipak neće doći. Jebiga, nisu imali ni sreće ni musrosti
mirsek

#18271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Svi koji tamo zive sami su izabrali svoj put, mogu uvijek otici. Ako zive u tom aparthejdu od drzave, ko im je kriv, nek snose sve posljedice.
sandzokan

#18272 Re: Selam iz Mostara Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

HarTar wrote: 12/05/2021 21:56 Selam iz Mostara :thumbup: :bih:

Image
lijepo :thumbup:
JohnnyS

#18273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Izrael na aparatima
jeza u ledja

#18274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote: 12/05/2021 21:53

67 godina je minimum za trajni mir, jer ce vremenom izrael biti ne jaci nego ugrozeniji. pogotovo kad nafta prestane biti primat pa arapsko plemstvo nece imati cime da kontrolise svoj narod.
Ovo je relevantno otprilike koliko kad Americki Indijanac kaze bijelcima da se vrate odakle su dosli.

Ali ono da se ne lazemo, znas to i ti. Koja je poenta onda pokusaja laganja drugima?

Jedini nacin da nestane Izrael je da se pobije stotine hiljada jevreja, pogotovo nakon svih sranja koja su napravili i i dalje prave.
Kikibombona

#18275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

mirsek wrote: 12/05/2021 21:53Izrael nije jevrejski narod, pa vise jevreja zivi izvan izraela nego u njemu. Tako da unistenje izraela kao entiteta jeste moguće, jevreje nece niko pobit, ako im se ne svidja novi raspored snaga vrate se u zemlje porijekla odakle su dosli i naselili u nelegalna naselja na palestinskoj zemlji..
Ti si lud ako mislis da ce Arapi iz Tunisa i Emirata ikada ratovati za Gazu i Jeruzalem.

Arapsko jedinstvo je jednako kao slavensko, bratstvo Marokanca i Palestinaca je poput bratstva Poljaka i Bosanaca. Da li bi ti ginuo za Krakov da ga napadnu Germani ili Kelti? :D

Evo i sada, niko ne podbacuje glavu za Palestince. Mislis da su Turci i Perzijanci spremni izgunuti za Gazu? Jeste poneka budala, ali prosjecan Turcin i Perzijanac ne bi ugrozio nokat za Gazu.

...

Izrael ima 200 atomskih bombi, mogu cijelu planetu poslati u pm. Da se osjete ugrozeno sve bi poslali na onaj svijet. Radi ogromne inteligencije u Izraelu i dijaspori, ogromnih finansijskih resursa, oni ce biti samo jaci.
Locked