Elem, rekla med. sestra majci za mene da ako želim da sačekam Pfizer iduće sedmice, pa da nju primim.
Ispast će još bolje što me nisu htjeli danas pustit s posla
Moderator: O'zone
Dokaz da Sinopharm (kojim su se Sejseli vakcinisali) i nije bas efikasan.
Od strane ljekara su mi objašnjene prednosti i rizici sprovođenja aktivne/pasivne imunizacije navedenim imunološkim lijekom.
Pa stvarno, kao da smo mi vesla sisali.
Mene više interesira koliko je od ovih 17-18%, koji su oboljeli unatoč cijepljenju, preživjelo?konektovan wrote: ↑11/05/2021 16:27 U Turskoj je sinovac imao 83.5 % efikasnost....ne bi se ja plaho brinuo...sve je to u pet deka..
Gdje, u SA?
Ja sam procitao u nekom clanku, vezano za Tursku, da nije bilo smrtnih posljedica i da je svega par ljudi zavrsilo na intenzivnoj..nadezdakov wrote: ↑12/05/2021 01:19Mene više interesira koliko je od ovih 17-18%, koji su oboljeli unatoč cijepljenju, preživjelo?konektovan wrote: ↑11/05/2021 16:27 U Turskoj je sinovac imao 83.5 % efikasnost....ne bi se ja plaho brinuo...sve je to u pet deka..
U Srbiji su svi ovi stariji glumci primili kinesku, pa su svejedno završili u grobu.
kolega sa zenom preko stele u zetri obadvoje 54 godine... zdravi ko drenbanjaluka078 wrote: ↑12/05/2021 09:27Gdje, u SA?
Ja sam juče revakcinisana u BL. Ne samo da nisam imala štelu za vakcinu, nego nisam ni bila prijavljena. Iz doma zdravlja su povukli bazu podataka ljudi s problemom sa štitnom žlijezdom i pozvali nas na vakcinu na osnovu dijagnoze. Većina koja je bila sa mnom juče se uopšte nije prijavila, jer smo svi dobro ispod dobne granice koja je pozvana da se registruje (65).
Vjerujem ti. Sigurno da ima i ovdje toga. Meni nema logike ni ovo da mene neprijavljenu, mlađu, s relativno bezazlenom dijagnozom pozivaju prije mojih starih u familiji koji su se davno prijavili i imaju zaista ozbiljne dijagnoze i u rizičnim su grupama. Ali kad su već pozvali, nisam odbila.
Kompletne privatne kompanije sa 250-300 uposlenih se vakcinisu preko stele. Jedna poznata osiguravajuca kuca vakcinasala sve radnike pfizerom jos prije mjesec..
nemoj tako. lazi i potvare. za Pfizer ide "posebna distribucija" zbog lanca skladistenja.
Da, oprostite mihadzinicasa wrote: ↑12/05/2021 10:13nemoj tako. lazi i potvare. za Pfizer ide "posebna distribucija" zbog lanca skladistenja.
(sic!)
cuj sta je s ostalim vakcinama.... pa je li prije 3 mjeseca jedan forumas pisao da se vakcnisao Pfizerom preko debele stele i uz masno placanje u jednoj privatnoj klinici. Prije 3 mjeseca.pepeljara wrote: ↑12/05/2021 10:16Da, oprostite mihadzinicasa wrote: ↑12/05/2021 10:13nemoj tako. lazi i potvare. za Pfizer ide "posebna distribucija" zbog lanca skladistenja.
(sic!)
Naravno da je posebna za posebne i povlastene
Uzmimo na primjer da je prvi val vakcinacije bilo obezbjedjeno 12700 vakcina ako se ne varam, vakcinisalo se cirka 3000 ljudi, sta je sa ostalih vakcina ?
Nisu antivaxxeri nego ljudi koji uzimaju stvari u svoje ruke i ne cekaju sistem da ih spasava.. Neki isli u Srbiju, neki se snasli i ovdje. U sistemu u kojem je stela stub drustva glupo ju je nekoristiti ako vec mozes, pogotovo kada je u pitanju nas zdravstveni sistem.. Isto vazi i za testiranje i ostale termine za ljekarske preglede. Stoji cinjenica da takvim djelovanjem preskacemo nekog u redu, ali u takvom sistemu zivimo..BadBoy wrote: ↑12/05/2021 10:58 A meni je najgore od svega toga što su masa tih šteldžija u osnovi anti vaxxeri i vaknicišu se samo da bi mogli putovat. Znam ih lično par takvih. Uzimaju nekome vakcine kome su prijeko potrebne da bi on mogao ići na more. Preko štele. I to hoće Pfizer ili Kinesku jer je manji period čekanja između dvije doze.

Ma, kao da gledam, bice raje koju ce vakcinisati pet putaNaslovnica wrote: ↑12/05/2021 11:46 Mami došao poziv (na moj viber jer sam je ja prijavio) da dođe danas na vakcinaciju, a ona vakcinisana prije 2 hefte upravo na Zetri, AZ.
Postoji opcija DA ili NE, ja pritisnuo NE, i u slijedećoj poruci napisao da je već primila prvu dozu i naveo datum, pa možda neko i pročita.
![]()