Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
salik79

#17601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 11/05/2021 10:04
salik79 wrote: 11/05/2021 10:02
MorningStar wrote: 11/05/2021 09:44 Sale dje zapelo dje neustrasivi hezbolat i tako to ? Ili je tugy plaky mule rade konsultacije na liniji su sa bogom samo cekaju da se maknu fetve i to je to :D

Evo citam te i oni satori koji su pogodjeni u pazi ne americkim bazama nego bazama iracke vojske gdje su bili i ameri postadose nevjerovatan uspjeh cak 15 amera je dobilo modrice od skakanja sa kreveta i dusevnu bol su pretrpili a sulejmani je to sa zadovoljstvom posmatrao sa sedmog neba - ko paljenje livade u blizini dimone :lol: veeeliki uspjesi.

Ne znam samo od kako se proslijedila naredba da pucaju na iranske camce americki brodovi nesto slabo superhrabra garda se vrti vise :D jel ono prije 2-3 sedmice se ufatise noge kad im zapucase oko camaca :lol: valjda stigla fetwa.

Iran barem vodstvo istog su slicni ovim raznim vehabijama i fundamentalistima - velka usta al slabo raditi, prijetiti da pa kad sjevne po ustima onda kuku majko ljucka prava.

Palestinci su jos druga prica - strategija "rata i otpora" ispaljuj rakete tj. Skalamerije kojim nista ne mozes pogoditi - iz naseljenih podrucija oko kuca itd - pa onda ti sto ispaljuju i koji vole da paradiraju bjezi u podrume - pa cekaj da ginu civili od odmazde izraela + ako zatreba posalji djece da ginu na ogradi.
Hizbullah je u Libanu. 100 % spremni za bilo koju avanturu tvojih skikavaca.

Bujrum, samo za tebe, iz tvojih (kojima vjerujes) izvora i od tvojih ljudi:

Samo da proradi telefonska linija mule bog i eto hezbolaha. Trenutno ima nekih smetnji znas uvijek je oko telekoma :lol:

Da strasno morali su ameri vode preko masica - posebno ih je nasekiralo kad su izvadili u iranu crvene zastave za opsti rat , sreca brzo ih spakovase :lol:
Sta bi, utrtali, ha?! A ja se sjecam da je Iran trebao biti sravnjen sa zemljom ako i petarda bude bacena na americku bazu. :oops:

Uvijek i iznova, samo za tebe:
Image

8-)
LBVIEW

#17602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

asurbanipal wrote: 11/05/2021 10:16
LBVIEW wrote: 11/05/2021 09:59

Aha, a sta je s "obecanom" zemljom na koju se ovi Askenazi koji, btw. sa Jevrejima imaju veze koliko i ja, loze, to nije mit? :D

Naravno da je mit.

Ljudi se ponašaju kao nedozrela djeca, nažalost vjera u takve mitološke konstrukcije će trajati dok je svijeta i vijeka.
Da, ali samo jedni, a zna se i koji, se pozivaju na nekakvo "obecanje" o zemlji. Doduse, imamo i malkice "blazu" varijantu ludila kod istocnih komsija. :D
Btw., sretnem ja nekad davno jednu Ruskinju na aerodromu, plava kosa, oci, svjetao ten. I tako u pricu, kuda, kako, sta, kad ono izraelski pasos.
Ja rek'o otkud to, Jevrejka si? Ma jok, iskopali neku praprapra-babu i tako. :-)
Last edited by LBVIEW on 11/05/2021 10:22, edited 2 times in total.
MorningStar

#17603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 11/05/2021 10:18

Samo da proradi telefonska linija mule bog i eto hezbolaha. Trenutno ima nekih smetnji znas uvijek je oko telekoma :lol:

Da strasno morali su ameri vode preko masica - posebno ih je nasekiralo kad su izvadili u iranu crvene zastave za opsti rat , sreca brzo ih spakovase :lol:
Sta bi, utrtali, ha?! A ja se sjecam da je Iran trebao biti sravnjen sa zemljom ako i petarda bude bacena na americku bazu. :oops:

Image

8-)
Kako ono , vadi zastave juriiis proceRat cemo hamere sa bliskog istoka , osveta za suleeejmanijaaa - i 4 satora posle te dusevna bol za amere u par irackih baza - pakuj zastave dosta je :lol:

Jel to ona velicanstvena bitka poput staljingrada u kojoj je poginulo 15 izraelaca i 50ak hezbolahovih :lol:
asurbanipal

#17604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

'oće li biti kakva podrška ili zastava na Vijećnici za braću iz Armenije?

Image
salik79

#17605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 11/05/2021 10:21

Image

8-)
Kako ono , vadi zastave juriiis proceRat cemo hamere sa bliskog istoka , osveta za suleeejmanijaaa - i 4 satora posle te dusevna bol za amere u par irackih baza - pakuj zastave dosta je :lol:

Jel to ona velicanstvena bitka poput staljingrada u kojoj je poginulo 15 izraelaca i 50ak hezbolahovih :lol:
:roll: :roll: :roll:
salik79

#17606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Jevrej o cionistima:

General War

#17607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

LBVIEW wrote: 11/05/2021 10:11
hamos wrote: 11/05/2021 09:58 Benjamina Karic me dobila ovim potezom 8)

Image
:thumbup:
Dzaba su se lazni "gradjani" nadali. :lol:
Sa'ce poceti pljustati optuzbe o "zelenoj gradonacelnici" i sl., priceless. :lol:
:lol:
Jel ovo kod tebe u Geteborgu? Sta kazu u Malmeu?
ASurogat

#17608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ASurogat »

Imam djelimično židovske korijene, pa sam blagonaklon postojanju države Izrael. Naravno postojanju države Izrael u kohabitaciji sa susjednom državom Palestinom.

Svjestan sam da je simpatija Bošnjaka - muslimana ka Palestincima čisto vjerske prirode. Ima ono nešto u ljudskoj prirodi da si uvijek osjetljivji na žrtve s kojima se možeš poistvoijetiti. A ovdje ulogu igra religija islam i osjećaj Bošnjaka-muslimana da su im Arapi, u ovom slučaju Palestinci braća koja pati. I da se cijeli svijet urotio protiv islama, muslimana, te da dolazi dan kad će navodno stabla i kamenje pričati i otkrivati zle Židove - narod proklet od Boga :-) I ljudi u te bajke iz vjerskih knjiga sastavljanih kad se još nije znalo da je Zemlja okrugla vjeruju. Samo ću reći da se smatranje kompletnog naroda prokletog, pa makar tako i religija nalagala, zove fašizam i nikako drugačije. Ništa bolje ili gore od toga da neki sve Bošnjake-muslimane smatraju poturicama i izdajicama pradjedovske vjere, cijeli narod. I to je fašizam. Zaboli kad te neko smatra predodređenim za vječitu vatru, manje vrijednim od Boga prokletim a to žmirili na oči ili ne upravo islam misli o Židovima, znači cjelokupnom narodu. I ono što islam predviđa Židovima na Sudnjem danu bezazleno je iz perspektive da se radi o religijskoj bajci, ali nije bezazleno iz perspektive da je milijardu i kusur ljudi strogo uvjereno u to. To je problem.

Ne podržavam politiku Izraela, a ta politika je "idemo do kraja", tj postojanje Izraela bez Palestina. Ja sam za kohabitaciju dvije države. Ali da se razumijemo ja sam simpatizer države Izrael pa šta ko mislio o tome.

Fora je u tome što Židovi i Izrael ulaže u prave stvari, a to su visoko obrazovanje i svjetsko lobiranje. U tome leži tajna njihove dominacije, a sve su postigli sami.
LBVIEW

#17609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

General War wrote: 11/05/2021 10:30
LBVIEW wrote: 11/05/2021 10:11
hamos wrote: 11/05/2021 09:58 Benjamina Karic me dobila ovim potezom 8)

Image
Dzaba su se lazni "gradjani" nadali. :lol:
Sa'ce poceti pljustati optuzbe o "zelenoj gradonacelnici" i sl., priceless. :lol:
:lol:
Jel ovo kod tebe u Geteborgu? Sta kazu u Malmeu?
Evo i traumatiziranog Dubajicevog rezerviste sto je, nakon pada s kamiona, ostao zablejen u maticu. :D
Last edited by LBVIEW on 11/05/2021 10:59, edited 3 times in total.
ruud

#17610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ruud »

ASurogat wrote: 11/05/2021 10:42 I ljudi u te bajke iz vjerskih knjiga sastavljanih kad se još nije znalo da je Zemlja okrugla vjeruju
Kur’an je opisao Zemlju kao geosfrečinu, između ostalog i terminom dehaha koja znači nojevo jaje, tako da ti priča pada u vodu.
LBVIEW

#17611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

ASurogat wrote: 11/05/2021 10:42 Imam djelimično židovske korijene, pa sam blagonaklon postojanju države Izrael. Naravno postojanju države Izrael u kohabitaciji sa susjednom državom Palestinom.

Svjestan sam da je simpatija Bošnjaka - muslimana ka Palestincima čisto vjerske prirode. Ima ono nešto u ljudskoj prirodi da si uvijek osjetljivji na žrtve s kojima se možeš poistvoijetiti. A ovdje ulogu igra religija islam i osjećaj Bošnjaka-muslimana da su im Arapi, u ovom slučaju Palestinci braća koja pati. I da se cijeli svijet urotio protiv islama, muslimana, te da dolazi dan kad će navodno stabla i kamenje pričati i otkrivati zle Židove - narod proklet od Boga :-) I ljudi u te bajke iz vjerskih knjiga sastavljanih kad se još nije znalo da je Zemlja okrugla vjeruju. Samo ću reći da se smatranje kompletnog naroda prokletog, pa makar tako i religija nalagala, zove fašizam i nikako drugačije. Ništa bolje ili gore od toga da neki sve Bošnjake-muslimane smatraju poturicama i izdajicama pradjedovske vjere, cijeli narod. I to je fašizam. Zaboli kad te neko smatra predodređenim za vječitu vatru, manje vrijednim od Boga prokletim a to žmirili na oči ili ne upravo islam misli o Židovima, znači cjelokupnom narodu. I ono što islam predviđa Židovima na Sudnjem danu bezazleno je iz perspektive da se radi o religijskoj bajci, ali nije bezazleno iz perspektive da je milijardu i kusur ljudi strogo uvjereno u to. To je problem.

Ne podržavam politiku Izraela, a ta politika je "idemo do kraja", tj postojanje Izraela bez Palestina. Ja sam za kohabitaciju dvije države. Ali da se razumijemo ja sam simpatizer države Izrael pa šta ko mislio o tome.

Fora je u tome što Židovi i Izrael ulaže u prave stvari, a to su visoko obrazovanje i svjetsko lobiranje. U tome leži tajna njihove dominacije, a sve su postigli sami.
Sve bi bilo u redu kad ne bi izostavio to sto judaizam misli o ne-Jevrejima. :wink:
Sto se problema u Palestini tice, da te podsjetim kako je sve pocelo cionistickim programom naseljavanja
u istu po nekom predanju iz Tore. Problem je bio taj sto su tamo vec zivjeli drugi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

ASurogat wrote: 11/05/2021 10:42 Imam djelimično židovske korijene, pa sam blagonaklon postojanju države Izrael. Naravno postojanju države Izrael u kohabitaciji sa susjednom državom Palestinom.

Mozemo se ibretiti kolko hocemo i osudjivati, ja bi postavio stvari onako kako jest... imaju li bosnjaci taj luksuz da se postave ko jevreji ili ko palestinci... kako sad stvari stoje, vrh bosnjacki ih gura prema palenstinizaciji... sadakli mentalite i ciganluk... a ovi iz dijaspore trune o nekim visim moralnim i etickim kodeksima a rade i crnce za strane drzave... jevrejima je dat izbor, okruzeni muslimanima sa tri strane, bacanje u sredozemlje... bosnjacima okruzeni hriscanima sa cetri strane, noz pod grlo... postoji li treci izbor.
Humljanin

#17613 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

LBVIEW wrote: 11/05/2021 09:31
breuer wrote: 11/05/2021 08:17
hamos wrote: 11/05/2021 08:14

stoji,ali moras shvatit da to nije obicni konflikt nama je Al Aksa trece svetiste, i to je cinjenica.Evo i iranci se vezu za palestinu a niti vole arape niti vole sunite
Valjda ti se ne mora objašnjavati na kojem mjestu je izgrađena Al Aksa i šta to mjesto predstavlja za Jevreje...
Sta je bilo na tom mjestu i gdje su dokazi, u Tori? :lol:
I nemoj biti licemjeran, kad ismijavas islam, budi brate dosljedan.
Vidiš ti te tolerancije....čuj gdje su dokazi da je Al Aksa izgrađena na najsvetijem židovskom mjestu.

Pa recimo da si čitao islamske svete knjige saznao bi to.

A ne treba ti ni to, dovoljno da odeš i pogledaš ostatke hrama.

Ali zanimljivo kako razmišljaju ovi SDAovci. Muslimani imaju pravo na Hagia Sophiu, imaju pravo na Al Aksu...ali odakle ikome pravo da ispituje je li tu nečije još svetište.

Pa čitavo ovo dole sranje jeni nastalo jer su jedni napravili svoj hram na temeljima tuđeg hrama, a sve zbog nekog nećnog viđenja jedne osobe.

Vidiš da je religija kriva.
sandzokan

#17614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

asurbanipal wrote: 11/05/2021 10:24 'oće li biti kakva podrška ili zastava na Vijećnici za braću iz Armenije?

Image
Armencima su ovdje braca Srbi...

A za sliku, pa moram ti reci da si otkrio toplu vodu. Bravo.
sandzokan

#17615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sandzokan »

dupli
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

pici wrote: 11/05/2021 11:02Mozemo se ibretiti kolko hocemo i osudjivati, ja bi postavio stvari onako kako jest... imaju li bosnjaci taj luksuz da se postave ko jevreji ili ko palestinci... kako sad stvari stoje, vrh bosnjacki ih gura prema palenstinizaciji... sadakli mentalite i ciganluk... a ovi iz dijaspore trune o nekim visim moralnim i etickim kodeksima a rade i crnce za strane drzave... jevrejima je dat izbor, okruzeni muslimanima sa tri strane, bacanje u sredozemlje... bosnjacima okruzeni hriscanima sa cetri strane, noz pod grlo... postoji li treci izbor.
Postoji.
rajv0sa

#17617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Zanimljivo je kako fgrovci zastupaju političku neutralnost BiH samo kad se radi o palestini. Samo kontra većine pa kolika god to lobotomija bila.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Challenger_ wrote: 11/05/2021 11:21
pici wrote: 11/05/2021 11:02Mozemo se ibretiti kolko hocemo i osudjivati, ja bi postavio stvari onako kako jest... imaju li bosnjaci taj luksuz da se postave ko jevreji ili ko palestinci... kako sad stvari stoje, vrh bosnjacki ih gura prema palenstinizaciji... sadakli mentalite i ciganluk... a ovi iz dijaspore trune o nekim visim moralnim i etickim kodeksima a rade i crnce za strane drzave... jevrejima je dat izbor, okruzeni muslimanima sa tri strane, bacanje u sredozemlje... bosnjacima okruzeni hriscanima sa cetri strane, noz pod grlo... postoji li treci izbor.
Postoji.
nravno da postoji... budi pametan... hrabar po defautu ne znaci i da si inteligentan.
MorningStar

#17619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

I to cinicno vjerske, kada braca turci biju kurde i tako to onda je to ok sta se bune ? Ili kad uzmu pa ajasofiju ovjere pod dzamiju i to je sta je tako je to historija i to. A kad Izrael namlati palestince onda ide "ljucka praaava , vidi tuku slabijeee,diraju dzamiju itd itd."

Dvolicnost par excellance al eto ... ;-)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger_ »

pici wrote: 11/05/2021 11:24nravno da postoji... budi pametan... hrabar po defautu ne znaci i da si inteligentan.
:kiss:

Saglasan, 100%.
Humljanin

#17621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Humljanin »

MorningStar wrote: 11/05/2021 11:24

I to cinicno vjerske, kada braca turci biju kurde i tako to onda je to ok sta se bune ? Ili kad uzmu pa ajasofiju ovjere pod dzamiju i to je sta je tako je to historija i to. A kad Izrael namlati palestince onda ide "ljucka praaava , vidi tuku slabijeee,diraju dzamiju itd itd."

Dvolicnost par excellance al eto ... ;-)

Ma pravdoljubivost naroda (množina) općenito možeš svezati macku o rep.

Mase i rulje nisu pravdoljubive, hrabri pojedinci jesu.
Većinu povuče strast i to ona najniža. Treba imati ljudski integritet i još mnogokvaliteta osim hrabrosti da se izdigneš iznad niskih strasti i situaciju sagledaš koliko toliko realno pa taman kada tebi ide na štetu.

Sve je točno što si napisao.

Nisu ovi isti kukali po forumu nego orgazmično navijali kad su nedavno Azeri slali na Ahiret Armence. Tada im osjećaj za ljudskost i humanost bio na godišnjem.

To je čisto povezivanje na emotivnoj razini sa sličnim sebi.
Benjo34

#17622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Nit sam kao Bošnjak ikada podržavao Tursku i njenu politiku prema Kurdima, nit me iskreno bilo briga dal će Aja Sofija bit džamija ili muzej. Iskreno mislim da je trebala ostati muzej, i tako mnogi moji poznanici misle. Poistovijetio se jesam naravno sa Azerima jer su oslobodili ono što im je oteto. Ne vidim problem u tome kao što @Humljanin ne vidi problem u protjerivanju Srba iz Hrvatske.

Tačno mi pun kurac više ovih koji dođu na forum i prosipaju priče o "Bošnjačkom nacionalizmu, terorizmu, kalifatu" a ne počiste ispred svojih vrata. A ispred njihovih vrata je nešto što je mnogo gore i što će u historiji ostati zabilježeno sudskim presudama.Država Izrael je vjerska država, Tora je duboko utisnuta u nastanak te države tako da, svi koji pametuju o muslimanskom fundamentalizmu moraju povuci znak jednakosti sa jevrejskim, jer tu dole nema razlike. Koliko je Židovima pametno gurati prst muslimanima tog prostora, vrijeme će da pokaže. Ne znam šta bi bilo da su snage neke druge države upale Jevrejima u Sinagogu i ubile ih od batina, to je bio okidač. Ovo ostalo neću da komentarišem, ne vidim poentu ispaljivat rakete na državu koja te može zgaziti.

Lik hladno napiše da mu je problem što više od milijardu ljudi na planeti čine muslimani, to nije fašizam sva sreća :-) Al, sva sreća da jevreji ne mrze ostale religijske skupine i da je to religija koja propagira mir prema ostalim
Last edited by Benjo34 on 11/05/2021 12:17, edited 1 time in total.
JohnnyS

#17623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Image

8-)

Jebote, ovo je bio remakeu 300, Grci vs perzijanci, 21st century edition...

Izraelci skidaju u po Irana visokopozicionirane fizičare kao da su glineni golubovi, ali zato je neki Leonida iz Hezbolaha zaustavio IDF :D
Benjo34

#17624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Da se ne lažemo, u ratu 2006 se Izrael nije baš najbolje proveo
MorningStar

#17625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

JohnnyS wrote: 11/05/2021 11:54

Image

8-)

Jebote, ovo je bio remakeu 300, Grci vs perzijanci, 21st century edition...

Izraelci skidaju u po Irana visokopozicionirane fizičare kao da su glineni golubovi, ali zato je neki Leonida iz Hezbolaha zaustavio IDF :D
Velika je to bitka bila... 60-70 mrtvih ili tako... Sto bi reko salik Historijska :mrgreen:
Locked