SDP

Project Ashe

#66976 Re: SDP

Post by Project Ashe »

Hajd što nabacuju Bakiru i SDA al što nabaciše Dodiku i SNSD-u, znači bože moj dragi Allahu ti si kadar na nebesima. Nek ona kineska raketa padne na centale SDA i SDP-a i molim te budi precizan.
Billy The Pljuc

#66977 Re: SDP

Post by Billy The Pljuc »

Pa mater mu jebem da mu jebem, zar mogu biti ovolika govna jebale im pozicije sve. Vazda sam bio stava da im se ne smije vjerovati i na žalost bio u sam u pravu, taman se čovjek ponada i nađu se govna iz SDP-a da ubiju svaku nadu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66978 Re: SDP

Post by Truba »

Jos im samo hsp fali u koaliciji :lol:
General War

#66979 Re: SDP

Post by General War »

Black swan wrote: 06/05/2021 14:43 Jos im samo hsp fali u koaliciji :lol:
Ne moze od HDZa
spreca

#66980 Re: SDP

Post by spreca »

interesantno sta na ovo kazu NS i NiP? ili sta ce reci
Prpa.ba

#66981 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

S obzirom da je ova politicka nakupina desetljecima bila okupljaliste politicke misli alternative SDA-u, smatram da smo mi jos u sustini i dobro prosli. Ovakvu nakupinu politickih amatera, pocetnika i samoubica iz zasjede tesko je naci bilo gdje na prostorima gdje postoji moderna demokratija. :lol:

Niko:
Apsolutno niko:
SDP: vrijeme je da se formira probosanski blok

:lol:
Novak20

#66982 Re: SDP

Post by Novak20 »

Black swan wrote: 06/05/2021 14:43 Jos im samo hsp fali u koaliciji :lol:
:lol: :lol: :lol:

Mogu i Lijana izbaviti iz zatvora.

:thumbup:
Škobo Habu

#66983 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Vidi boga ti, ja dobi ban na ovoj temi samo zato što sam članstvo te stranke nazvao onim što i jeste - govnarima.

Koliko sada disonantnih tonova na temu SDP-a?

Smatraću se avangardom. :lol:
Billy The Pljuc

#66984 Re: SDP

spreca wrote: 06/05/2021 14:48 interesantno sta na ovo kazu NS i NiP? ili sta ce reci
Ma šta će reći moj sprečoni, nemaju baš nekog izbora, ili će odjebati ove ublehe iz SDP-a ili im se prikloniti, u oba slučaja su poraženi. Dugoročno možda i nisu al' realno male su šanse da čak i u budućnosti, NiP prvenstveno, naraste do te mjere da se može nositi sa svim ovim izdajnicima a naposlijetku možda im to i nije cilj. Ono što za sebe znam sigurno jeste da im od mene i mojih nema više glasova ne odmaknu li se od ovakvog SDP-a, radije ću izaći i glasati za SDA, k'o u pjesmi - lako ću lagati ljude al' kako da lažem sebe. Mislim čemu poenta glasanja za nekoga ko direktno nosi vodu na mlin SDA, da se ne lažemo mogu i ja direktno za iste ili da ne glasam nikako.
spreca

#66985 Re: SDP

Post by spreca »

Billy The Pljuc wrote: 06/05/2021 15:02
spreca wrote: 06/05/2021 14:48 interesantno sta na ovo kazu NS i NiP? ili sta ce reci
Ma šta će reći moj sprečoni, nemaju baš nekog izbora, ili će odjebati ove ublehe iz SDP-a ili im se prikloniti, u oba slučaja su poraženi. Dugoročno možda i nisu al' realno male su šanse da čak i u budućnosti, NiP prvenstveno, naraste do te mjere da se može nositi sa svim ovim izdajnicima a naposlijetku možda im to i nije cilj. Ono što za sebe znam sigurno jeste da im od mene i mojih nema više glasova ne odmaknu li se od ovakvog SDP-a, radije ću izaći i glasati za SDA, k'o u pjesmi - lako ću lagati ljude al' kako da lažem sebe. Mislim čemu poenta glasanja za nekoga ko direktno nosi vodu na mlin SDA, da se ne lažemo mogu i ja direktno za iste ili da ne glasam nikako.
Ja se ipak nadam da se nece dogovoriti oko daljnih dejstava,mozda je ovo pokusaj SDPa da ih vezu za probih blok da slucajno Bakir u samoci iz inata i sto je odbacen ne posgne i potpise zelje Cirilove
tovarish

#66986 Re: SDP

Post by tovarish »

zbiljovski wrote: 05/05/2021 13:59 Komšić neće biti kandidat za Predsjedništvo na ovim izborima!

To od njega zahtjeva Bakir jer Čović to od Bakira traži kao garanciju za formiranje vlasti nakon izbora 2022. godine.

Bakir će učiniti sve da ostane na vlasti i zna da je ključ za formiranje vlasti to koga HDZ bude želio nakon izbora, a u međuvremenu ako Komšić to potvrdi, deblokirat će se i aktuelna Vlada FBiH.

Bakir ima mehanizam da ucijeni Komšiča, dok ovaj više nema izbora, a i dobrano mu je pao rejting, a Čović će dobiti poziciju zbog koje plače 4 godine i sve ovce na broju.

Prema tome, Komšić će nositi neku listu, možda uopšte ne bude kandidat, a poslije delegat u DN, mjesto ambasadora i sl. pozicije kao nadoknada štete.

Citiram se iduće godine. . .
Plus što Bakiru sad treba svaki glas, a koje je prije posudio Komšiću.

Vodit će se mrtva trka između Bakira i Trojke, a zadatak da razvodne glasove Trojke će imati Hadžikadić i Radončić. Za trojku je jako bitno da dobiju podršku Šepića i Ogreševića, jer to njihovom kandidatu nosi 30-40 000 glasova.
Billy The Pljuc

#66987 Re: SDP

spreca wrote: 06/05/2021 15:09
Billy The Pljuc wrote: 06/05/2021 15:02
Ja se ipak nadam da se nece dogovoriti oko daljnih dejstava,mozda je ovo pokusaj SDPa da ih vezu za probih blok da slucajno Bakir u samoci iz inata i sto je odbacen ne posgne i potpise zelje Cirilove
Ja ti nešto ne vjerujem u takvu mogućnost, nit' je Nikšić taj kapacitet nit' je Bakiru stalo do njegovog ili bilo čijeg mišljenja, nije jednom pokazao da bi zarad sebe i sopstvenih interesa prod'o tobejarabi i Halidu i Aliju skupa s mezarima a kamoli državu.
Leverage

#66988 Re: SDP

Post by Leverage »

Stvarno je nevjerovatno kako vi doživljavate politiku, rekao bih da na politiku gledate neinteligentno ali će me opet banovat, zato neću reć ništa.

Naravno da saradnje sa SDA neće biti, smiješno je i pomisliti da bi SDA pristala da bude bilo šta osim ugaoni kamen oko kojeg se okupljaju svi u RS-u.

Pošto će SDA, prije ili kasnije, odbiti takvu vrstu saradnje, SDP će naravno profitirati na onome na čemu je SDA profitirala ranije. Sad će SDP da optuži SDA da ruši probosanski blok radi vlastitih interesa, isto ono što je SDA uspješno podmetala SDP-u godinama unazad.

A ako je ovakvo političarenje previše za vaš želudac, ono naručite sebi laganu Cezar salatu i prestanite pratiti politiku.
tovarish

#66989 Re: SDP

Post by tovarish »

Ovo ujedinjenje u RS-u možda i ima smisla, ali ako ne budu išli sa članom predsjedništva. To im je bezze i samo troše resurse, jer nemaju šansu. Mada i to može imati smisla, s obzirom da će se Dodiku izbiti argument kako njegovu opoziciju podržavaju Bošnjaci.

Isto tako, aktivirali bi dosta dijaspore i privukli nove glasače, što bi moglo biti dovoljno da sa sds i pdp-om čine većinu u RS-u i tako pomognu povratnicima.

Isto to treba da uradi i srpska opozicija u FBiH.

Ako će ovo ostati samo na RS-u i ne podrazumijeva saradnju sa SDA i njenim satelitima u FBiH, ja podržavam ideju.
Billy The Pljuc

#66990 Re: SDP

Oglasio se Konaković:

"Konaković se oglasio o ideji SDP-a za formiranje ‘patriotskog bloka’: Može, ali ne sa svakim.

SDP je danas zvanično predstavio ideju formiranja tzv. patriotskog bloka koji bi se trebao boriti u RS.

Ideja je da se stranke koje zagovaraju multietničku BiH udruže u nastupu u RS.

O toj ideji oglasio se i Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a.

“Patriotizam je kad svoju zemlju voliš, čuvaš, gradiš, braniš. Patriotski front je dobra ideja, ali unutar fronta ne mogu biti ljudi koji zemlju kradu, narod varaju, a umjesto domovinu, grade sebi kule i gradove. To nisu patriote.

U front za odbranu zemlje svakako, al’ preduslov da u njemu nema onih koji ne mogu dokazati porijeklo svoje imovine.
Front u RS-u moze, al’ ne sa ljudima koji žive u Sarajevu, Tuzli, Zenici, a imenovani su predstavnici Bošnjaka u RS-u, na visokim su funkcijama.

Borbu za prava povratnika u RS vodimo isključivo sa povratnicima, ljudima koji zanoće i bude se na svojim ognjištima, tamo žive i djecu odgajaju”, naveo je Konaković."
Leverage

#66991 Re: SDP

Post by Leverage »

tovarish wrote: 06/05/2021 15:39 Ovo ujedinjenje u RS-u možda i ima smisla, ali ako ne budu išli sa članom predsjedništva. To im je bezze i samo troše resurse, jer nemaju šansu. Mada i to može imati smisla, s obzirom da će se Dodiku izbiti argument kako njegovu opoziciju podržavaju Bošnjaci.

Isto tako, aktivirali bi dosta dijaspore i privukli nove glasače, što bi moglo biti dovoljno da sa sds i pdp-om čine većinu u RS-u i tako pomognu povratnicima.

Ako će ovo ostati samo na RS-u i ne podrazumijeva saradnju sa SDA i njenim satelitima u FBiH, ja podržavam ideju.
Siguran sam da SDA neće pristati da bude "jedan od" u tom bloku, da njihovi ljudi ne budu nosioci listi, i slično. Donekle to i razumijem jer objektivno dobivaju najviše glasova tamo.

Kada je Bećirović izašao sa prijedlogom "ujedinimo se patriote" mislio sam da ponovo solira. Kada ga je Benjamina Karić podržala postalo mi je sumnjivo. Danas vidim da je to koordinisan potez i potpuno razumijem zašto se ovo radi. Ovo je direktno upereno protiv SDA sa ciljem da se ova stranka diskredituje tamo gdje joj je jedino preostalo uporište - patriotizam. Lopovluk, interes, tenderi, Asim, respiratori, Seka, Bakir, sve i sve, ali oreol stranke koja "brani Bosnu i Hercegovinu" nikako da im se skine. Evo, SDP konačno ima plan.

Ne treba se zavaravati da će biti lako, u SDA su itekako svjesni ove igre i sad će krenuti priče kako oni to podržavaju i kako su jedva čekali da se patriote ujedine, a radit će sve da ili razvale ili preuzmu primat u tome. Sad slijedi ozbiljna politička utakmica za koju se nadam da će SDP znati odigrati na pravi način.

Pitate se zašto ovo SDP radi? Pa da se ponovo pouzdao u glasače poput ovih što su odma graknuli na ovu vijest ponovo bi izgubio izbore. Postalo je potpuno jasno da su "tradicionalni glasači SDP-a" potpuno nepouzdani, previše kukaju i traže, ništa im ne valja a ima ih malo. SDP se mora okrenuti širem glasačkom tijelu jer samo tako može dobiti izbore, a dobiti izbore znači eliminisati SDA iz vlasti nakon izbora, bukvalno to i ništa više. A to je moguće ako SDA osvoji manje glasova nego što inače osvaja. A to je opet moguće ako neko drugi dođe to tih glasova.

Sa članom predsjedništva treba dobro izvagati prednosti i nedostatke. Ako Šarović bude kandidat, on će privući bošnjačke glasove u većoj mjeri, a to je u potencijalno tijesnoj trci izuzetno važno, čak i presudno. Može kasnije Dodik graktat' k'o što je grakt'o kad je Ivanić pobijedio, ali kad se izbori završe gotovo je.
Leverage

#66992 Re: SDP

Post by Leverage »

Billy The Pljuc wrote: 06/05/2021 15:55 Oglasio se Konaković:

"Konaković se oglasio o ideji SDP-a za formiranje ‘patriotskog bloka’: Može, ali ne sa svakim.

SDP je danas zvanično predstavio ideju formiranja tzv. patriotskog bloka koji bi se trebao boriti u RS.

“Patriotizam je kad svoju zemlju voliš, čuvaš, gradiš, braniš. Patriotski front je dobra ideja, ali unutar fronta ne mogu biti ljudi koji zemlju kradu, narod varaju, a umjesto domovinu, grade sebi kule i gradove. To nisu patriote.

U front za odbranu zemlje svakako, al’ preduslov da u njemu nema onih koji ne mogu dokazati porijeklo svoje imovine.
Front u RS-u moze, al’ ne sa ljudima koji žive u Sarajevu, Tuzli, Zenici, a imenovani su predstavnici Bošnjaka u RS-u, na visokim su funkcijama.

Borbu za prava povratnika u RS vodimo isključivo sa povratnicima, ljudima koji zanoće i bude se na svojim ognjištima, tamo žive i djecu odgajaju”, naveo je Konaković."
Dobar komentar. Pokušaj da se podijeli SDA na one koji zanoće u Tuzli i one koje zanoće u Srebrenici. Moglo bi se insistirati na ovoj priči u narednom periodu.
hamos

#66993 Re: SDP

Post by hamos »

sta mislite na sto ukazuje sto sastanku izmedju sestorke SDP-a danas nema?
drug_profi

#66994 Re: SDP

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 06/05/2021 16:02
Billy The Pljuc wrote: 06/05/2021 15:55 Oglasio se Konaković:

Dobar komentar. Pokušaj da se podijeli SDA na one koji zanoće u Tuzli i one koje zanoće u Srebrenici. Moglo bi se insistirati na ovoj priči u narednom periodu.
kako rekoh, alergican sam na patriotske povike.

A Kiflin komentar je odlican.

Nekako od tzv. ljevice ocekujem veci fokus na standardu radnika, ali neise.
To je samo crvena desnica.
Leverage

#66995 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 06/05/2021 16:15 kako rekoh, alergican sam na patriotske povike.

A Kiflin komentar je odlican.

Nekako od tzv. ljevice ocekujem veci fokus na standardu radnika, ali neise.
To je samo crvena desnica.
A SDP očekuje glasove. A glasova s tom pričom nema.

Bio je plan 10, biće opet plan koji će govoriti i o tome.

Ali glasove donosi dnevna politika, strančarenje i valjanje u blatu, takvo je biračko tijelo i tome se treba prilagoditi.

A kad dođu glasovi onda ćemo o radničkim pravima.
tovarish

#66996 Re: SDP

Post by tovarish »

Leverage wrote: 06/05/2021 16:01
tovarish wrote: 06/05/2021 15:39 Ovo ujedinjenje u RS-u možda i ima smisla, ali ako ne budu išli sa članom predsjedništva. To im je bezze i samo troše resurse, jer nemaju šansu. Mada i to može imati smisla, s obzirom da će se Dodiku izbiti argument kako njegovu opoziciju podržavaju Bošnjaci.

Siguran sam da SDA neće pristati da bude "jedan od" u tom bloku, da njihovi ljudi ne budu nosioci listi, i slično. Donekle to i razumijem jer objektivno dobivaju najviše glasova tamo.

Kada je Bećirović izašao sa prijedlogom "ujedinimo se patriote" mislio sam da ponovo solira. Kada ga je Benjamina Karić podržala postalo mi je sumnjivo. Danas vidim da je to koordinisan potez i potpuno razumijem zašto se ovo radi. Ovo je direktno upereno protiv SDA sa ciljem da se ova stranka diskredituje tamo gdje joj je jedino preostalo uporište - patriotizam. Lopovluk, interes, tenderi, Asim, respiratori, Seka, Bakir, sve i sve, ali oreol stranke koja "brani Bosnu i Hercegovinu" nikako da im se skine. Evo, SDP konačno ima plan.

Ne treba se zavaravati da će biti lako, u SDA su itekako svjesni ove igre i sad će krenuti priče kako oni to podržavaju i kako su jedva čekali da se patriote ujedine, a radit će sve da ili razvale ili preuzmu primat u tome. Sad slijedi ozbiljna politička utakmica za koju se nadam da će SDP znati odigrati na pravi način.

Pitate se zašto ovo SDP radi? Pa da se ponovo pouzdao u glasače poput ovih što su odma graknuli na ovu vijest ponovo bi izgubio izbore. Postalo je potpuno jasno da su "tradicionalni glasači SDP-a" potpuno nepouzdani, previše kukaju i traže, ništa im ne valja a ima ih malo. SDP se mora okrenuti širem glasačkom tijelu jer samo tako može dobiti izbore, a dobiti izbore znači eliminisati SDA iz vlasti nakon izbora, bukvalno to i ništa više. A to je moguće ako SDA osvoji manje glasova nego što inače osvaja. A to je opet moguće ako neko drugi dođe to tih glasova.

Sa članom predsjedništva treba dobro izvagati prednosti i nedostatke. Ako Šarović bude kandidat, on će privući bošnjačke glasove u većoj mjeri, a to je u potencijalno tijesnoj trci izuzetno važno, čak i presudno. Može kasnije Dodik graktat' k'o što je grakt'o kad je Ivanić pobijedio, ali kad se izbori završe gotovo je.
Ne može sdp odvući sda-u glasove. Ali sa ovom pričom mogu one koji glasaju za njihove otpatke i one koji ne glasaju. Ako je to plan, nije loše zamišljeno. Ali opet oprez nije na odmet, nije sdp-u strano da zajebe.
Bosanski_kralj

#66997 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Što ne bude danas SDP a na sastanku?
Leverage

#66998 Re: SDP

Post by Leverage »

tovarish wrote: 06/05/2021 16:37 Ne može sdp odvući sda-u glasove. Ali sa ovom pričom mogu one koji glasaju za njihove otpatke i one koji ne glasaju. Ako je to plan, nije loše zamišljeno. Ali opet oprez nije na odmet, nije sdp-u strano da zajebe.
Ne može puno SDA-u, ali može recimo jedan manji broj kao 2010.

Međutim, to nije toliko bitno. Bitno je oslabiti SDA, jedina politička pobjeda SDP-a je ona u kojoj nakon izbora vlast formira bez SDA. Ako će pri tome SDP otkinuti glasove DF-u ili učiniti da SDA-ov glas ode NiP-u, onda je to pozitivna redistribucija glasova.

Ko radi taj i griješi. Važno je da se počelo raditi i to puno ranije nego inače, da se ne sjedi i čeka da nešto samo padne s neba.

Ukoliko SDA dobije ovu političku bitku gotovo je, nemojte se džaba nadati bilo čemu u budućnosti. A ako "naši" dođu na vlast i upropaste stvar, proći će daleko gore nego njihovi prethodnici na protestima 2014.
Leverage

#66999 Re: SDP

Post by Leverage »

Bosanski_kralj wrote: 06/05/2021 16:44 Što ne bude danas SDP a na sastanku?
Kako sam skont'o bilo je u srijedu, ne danas.

Očito da se Nikšić boji reakcija, prv'o je pustio ovu dvojicu da vidi kako će proći, zna da ga SDA čeka na ziceru. Kad krene predizborna, kad god neko nešto prosrpski izjavi u PDP-u i SDS-u to će biti upotrijebljeno protiv SDP-a u smislu a-ha evo vidi šta ovi vaši govore.

Moj stav generalno jeste da sam za ovu koaliciju (oko jasno definisanih princioa), ali da se dogovore i ko će šta pričat', jer stradaće i jedni i drugi ako budu patriotski verglali, ubiće ih SDA i SNSD radi te saradnje.

A Nikšić je po prirodi oprezan čovjek, možda ga je neko i nasavjetovao da ne žuri s tom pričom.
tovarish

#67000 Re: SDP

Post by tovarish »

Leverage wrote: 06/05/2021 16:46
Ukoliko SDA dobije ovu političku bitku gotovo je, nemojte se džaba nadati bilo čemu u budućnosti. A ako "naši" dođu na vlast i upropaste stvar, proći će daleko gore nego njihovi prethodnici na protestima 2014.
To si 100% upravu, zato smo svi osjetljivi na potencijalne izdaje. Na sve strane trubimo da su sbih, sbb i ovi što se ujedinjuju iz zelene ljevice izdajnici i da će sa sda, a potencijalne izdajnike možda imamo i u svojim redovima, u sve tri stranke trojke.
Post Reply