Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
vazi

#7951 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by vazi »

Bloo wrote: 23/04/2021 22:58
vazi wrote: 23/04/2021 22:57
Bloo wrote: 23/04/2021 22:42

Ne, moraju dvije.
Ovdje kažu jedna je dovoljna jer to dođe kao revakcinacija.

Edit: svakako će dogodine biti ponovo vakcinisanje.
U Francuskoj? Dunno. Nisam to upratila.
Da, tako kazu, ako su lagali mene i ja lažem vas :)

https://www.has-sante.fr/jcms/p_3237456 ... sars-cov-2
jeza u ledja

#7952 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 23/04/2021 22:42
kljiks00 wrote: 23/04/2021 14:56 Pfizer vakcina može izazvati neurološke degenerativne bolesti uključujući i Alzheimerovu bolest:
https://nationalfile.com/report-pfizer- ... e-diseases
Jah ba, decko koji je pisao ovo ima PhD iz zaraznih bolesti i imunologije.

Nate Linderman is a young conservative writer and activist. Hailing from the Philadelphia area, he covers breaking local and national news from a rightwing perspective.

Ali da su barem procitao tekst na koji se poziva, u najmanju ruku je cudan, kaonono teoritski bi bilo moguce, nije se desilo, vjerovatno i nece, ali eto bitno je znati da bi moglo, a ni to nije na osnovu vakcina, nego na osnovu potencijalnih DNA osobina. Da prevedem, ovo je otprilike isto kao iad bi strucnjak za avijaciju rekao da nije sigurno setati ulicom jer bi ti avion mogao na glavu pasti.

Ali ne zanima to mladjahnog Nathaniela, uvijek ima dovoljno glupana koji ce prenijeti vijest nakon sto su samo naslov procitali...
U naucnom clanku pise “mozda” i “potencijalno”, a u tom na linku pise “vjerovatno”.

A sam naucni clanak je objavljen u zurnalu koji za pare objavljuje neprovjerene radove. Autor clanka je JB Classen. Mozes ga proguglati da vidis o kakvoj se dilajli radi.

Frajer zivi od piskaranja o vakcinama. Tvrdi da su vakcine uzrok epidemije gojaznosti u Americi. :lol:
GandalfSivi

#7953 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by GandalfSivi »

Upoznat sam sa nationalfile.com, ono prodaju se kao “open source”, a u sustini apsolutno irelevantan portal gdje moze pisati sta god i kako god hoce. Nigdje fact check-a, nigdje peer review-a. Jedno vrijeme im je bio popularan isto tako dilajla nakva, doktor fizikalne rehabilitacije koji se specijalizovao po pitanju maski...
daddy-kool

#7954 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by daddy-kool »

vazi wrote: 23/04/2021 23:06
Da, tako kazu, ako su lagali mene i ja lažem vas :)

https://www.has-sante.fr/jcms/p_3237456 ... sars-cov-2
Francuzi su upravu, studije pokazuju da je jedna vakcina dovoljna za ove koji su prebolili, druga nema značajnog dodatnog efekta. Argument kod CDC je da je logistički teže upratiti kome treba jedna ili dvije, pa sve bocaju sa dvije - po logici neće im naškoditi.
kljiks00

#7955 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kljiks00 »

jeza u ledja wrote: 24/04/2021 01:44
kljiks00 wrote: 23/04/2021 14:56 Pfizer vakcina može izazvati neurološke degenerativne bolesti uključujući i Alzheimerovu bolest:
https://nationalfile.com/report-pfizer- ... e-diseases

Nate Linderman is a young conservative writer and activist. Hailing from the Philadelphia area, he covers breaking local and national news from a rightwing perspective.

Ali da su barem procitao tekst na koji se poziva, u najmanju ruku je cudan, kaonono teoritski bi bilo moguce, nije se desilo, vjerovatno i nece, ali eto bitno je znati da bi moglo, a ni to nije na osnovu vakcina, nego na osnovu potencijalnih DNA osobina. Da prevedem, ovo je otprilike isto kao iad bi strucnjak za avijaciju rekao da nije sigurno setati ulicom jer bi ti avion mogao na glavu pasti.

Ali ne zanima to mladjahnog Nathaniela, uvijek ima dovoljno glupana koji ce prenijeti vijest nakon sto su samo naslov procitali...
U naucnom clanku pise “mozda” i “potencijalno”, a u tom na linku pise “vjerovatno”.

A sam naucni clanak je objavljen u zurnalu koji za pare objavljuje neprovjerene radove. Autor clanka je JB Classen. Mozes ga proguglati da vidis o kakvoj se dilajli radi.

Frajer zivi od piskaranja o vakcinama. Tvrdi da su vakcine uzrok epidemije gojaznosti u Americi. :lol:
Da, čovjek našao istraživanje na linku:
https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-r ... e-1503.pdf
i napisao članak o tome.

Kako vi koji ste se bocnuli Pfizer-om branite ga, kao pravi narkomani :D . Imam dobre vijesti za vas, biće i treća doza ubrzo :izet: :thumbup:
jeza u ledja

#7956 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jeza u ledja »

kljiks00 wrote: 24/04/2021 04:22
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 01:44

Da, čovjek našao istraživanje na linku:
https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-r ... e-1503.pdf
i napisao članak o tome.

Kako vi koji ste se bocnuli Pfizer-om branite ga, kao pravi narkomani :D . Imam dobre vijesti za vas, biće i treća doza ubrzo :izet: :thumbup:
Ja vec rekoh sasvim slucajno sam dobio Pfizer, mogla je komotno i Moderna biti. A da nema ni to primio bih i onu indijsku vjeruj mi.

Bice vjerovatno i treca doza sljedece godine. A boga pitaj mozda ce nas svake godine stancat.

A sve zbog sebicnih ljudi kojih je strah vakcina, koji ce izmisliti sve i jedan razlog da je ne prime. U sustini ih strah boca, jbg. :D Tako cemo mi morati primati boce za njih, da bi oni mogli landarati i zajebavati se uzivajuci u svojoj samozivoj gluposti.

Isto vazi i za mnoge druge stvari u zivotu.
muha_sa

#7957 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by muha_sa »

vazi wrote: 23/04/2021 21:56
muha_sa wrote: 23/04/2021 20:11 S kim sam god prico ko je išo u Zetru na vakcinisanje (bilo u pratnji il na vakcinu) svi oduševljeni organizacijom. Moja tetka koja je njemacki penzioner danas me zove da pohvali organizaciju--veli, nema gdje nisam bila a ovo danas što sam vidjela je za cistu desetku :thumbup:
Jesi li ti obavio muhoni ? Kažu jedna doza je dovoljna onima koji su imali koronu.
Jutrenzi :-D

Nismo još na redu a prijavili smo se i obavezno idemo :)
General War

#7958 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by General War »

Kome je blizu ili ko zeli da se vakcinise moze to uraditi bez ikakve najave u Malom Zvorniku daju Astru zeneku u osnovnoj skoli...sutra u nedelju od 08- 12.
pojedinac

#7959 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pojedinac »

kljiks00 wrote: 24/04/2021 04:22 Kako vi koji ste se bocnuli Pfizer-om branite ga, kao pravi narkomani :D . Imam dobre vijesti za vas, biće i treća doza ubrzo :izet: :thumbup:
:thumbup:
U pravu si.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 04:46 Ja vec rekoh sasvim slucajno sam dobio Pfizer, mogla je komotno i Moderna biti. A da nema ni to primio bih i onu indijsku vjeruj mi.

Bice vjerovatno i treca doza sljedece godine. A boga pitaj mozda ce nas svake godine stancat.

A sve zbog sebicnih ljudi kojih je strah vakcina, koji ce izmisliti sve i jedan razlog da je ne prime. U sustini ih strah boca, jbg. :D Tako cemo mi morati primati boce za njih, da bi oni mogli landarati i zajebavati se uzivajuci u svojoj samozivoj gluposti.

Nadam se da ćemo vas vidjeti žive i zdrave, za godinu dana, na ovom forumu. Tad ćete nam vi svjedočiti ćime ste se to bocnuli.

Imam osječaj da se vi “nelagodno” osječate nakon primanja boce.

Gdje ste bili prije 2020-te da pišete o tuđim strahovima i egoizmu.
Vi ste se bocnuli samo radi vlastitog straha. Ne, zbog drugih već zbog sebe samih. :mrgreen:

NEMA NAZAD.

:(
akcija007

#7960 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by akcija007 »

General War wrote: 24/04/2021 11:41 Kome je blizu ili ko zeli da se vakcinise moze to uraditi bez ikakve najave u Malom Zvorniku daju Astru zeneku u osnovnoj skoli...sutra u nedelju od 08- 12.
@General War daju li strancima ili samo drzavljanima Srbije? Ja sam se prijavio na Novi Beograd ali i dalje cekam.
lajkujMe

#7961 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by lajkujMe »

Da prijavim da sam danas Nanu vodio u Zetru.
Prijavio je na aplikaciju u cetvrtak navecer, sinoc mi stigla poruka na viber s terminom (danas).
Otisli odmah prilaze pitaju trebaju li kolica ili pomoc.
Unutra organizacija odlicna nismo uopste cekali u roku od 5 min primila vakcinu pa na posmatranje 15 min.
Da li joj potvrdu i termin za revakcinaciju.
To je to. Da se zahvalim organizatorima same vakcinacije na odlicnom nivou.

Ali opet da nabijem sve ove nase vlade jer im ovoliko treba za nabavku vakcina.
oldtajmer

#7962 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by oldtajmer »

lajkujMe wrote: 24/04/2021 14:14 Da prijavim da sam danas Nanu vodio u Zetru.
Prijavio je na aplikaciju u cetvrtak navecer, sinoc mi stigla poruka na viber s terminom (danas).
Otisli odmah prilaze pitaju trebaju li kolica ili pomoc.
Unutra organizacija odlicna nismo uopste cekali u roku od 5 min primila vakcinu pa na posmatranje 15 min.
Da li joj potvrdu i termin za revakcinaciju.
To je to. Da se zahvalim organizatorima same vakcinacije na odlicnom nivou.

Ali opet da nabijem sve ove nase vlade jer im ovoliko treba za nabavku vakcina.
sranje je sto ce obustaviti vakcinacija za par dana dok potrose ovo crkavice sto imaju, a vjerujem da se sada mozda moglo vakcinisati i sto hiljada ljudi
kod mene su svi u porodici nedavno prebolovali koronu pa nam svakako narednih nekoliko mjeseci vakcine i ne trebaju
juce mi je dvoje komsija (muz i zena preko 75 godina oboje) sjelo na taxi i otisli u zetru bez ikakve najave, uredno primili vakcinu i super se osjecaju, tako da vjerujem da onda i ostali stariji mogu isto tako ako se nisu prijavili preko aplikacije
General War

#7963 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by General War »

akcija007 wrote: 24/04/2021 12:29
General War wrote: 24/04/2021 11:41 Kome je blizu ili ko zeli da se vakcinise moze to uraditi bez ikakve najave u Malom Zvorniku daju Astru zeneku u osnovnoj skoli...sutra u nedelju od 08- 12.
@General War daju li strancima ili samo drzavljanima Srbije? Ja sam se prijavio na Novi Beograd ali i dalje cekam.
I stranci, nema puno cekanja, ne treba se nista dalje prijavljivati, samo ponijet pasos i tamo sve ispunite na licu mjesta.
zubi

#7964 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by zubi »

BadBoy wrote: 23/04/2021 11:05
zubi wrote: 22/04/2021 18:02
BadBoy wrote: 16/04/2021 15:42 RBD antitijela nakon AstraZeneca vakcine: 100.

Maksimum koji aparat pokazuje: 100

:D

EDIT: poređenja radi, kolega koji je imao malo teži oblik COVID-a, nakon prebolovane bolesti imao vrijednost RBD antitijela 9.
Gdje se rade ta antitijela i koliko su para?
Izvini, ne vidjeh odmah ovo. Laboratorija Biohem čini mi se oko 40tak KM da je test.

Evo i klix-ov članak o ovom testu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-tre ... /210420061
Billy The Pljuc

#7965 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Billy The Pljuc »

Sad sa vakcinacije u Zetri, odveo punca i punicu, organizacija odlična, Astra i za 8-12 sedmica revakcinacija. Punica je doduše bila planirana za sutra ali su je vakcinisali danas bez ikakvih problema. Punac ima 78 a punica 76, postam ako bude kakvih nuspojava, izašli su k'o ptičice i super se osjećaju.
jeza u ledja

#7966 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jeza u ledja »

pojedinac wrote: 24/04/2021 11:46
kljiks00 wrote: 24/04/2021 04:22 Kako vi koji ste se bocnuli Pfizer-om branite ga, kao pravi narkomani :D . Imam dobre vijesti za vas, biće i treća doza ubrzo :izet: :thumbup:
U pravu si.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 04:46 Ja vec rekoh sasvim slucajno sam dobio Pfizer, mogla je komotno i Moderna biti. A da nema ni to primio bih i onu indijsku vjeruj mi.

Nadam se da ćemo vas vidjeti žive i zdrave, za godinu dana, na ovom forumu. Tad ćete nam vi svjedočiti ćime ste se to bocnuli.

Vi ste se bocnuli samo radi vlastitog straha. Ne, zbog drugih već zbog sebe samih. :mrgreen:

NEMA NAZAD.

Gdje sam bio prije 2020? Mislis, gdje sam bio prije globalne pandemije koja se desi jednom u 100 godina? Pricas o “nelagodi”, a ti svaki dan postavljas linkove koji strase ljude.

Naravno da smo se bocnuli prvenstveno radi sebe, ali i radi drugih oko nas. Iz istog razloga ne sjedam u auto pijan. Dobro jutro Kolumbo. Pricaj o tome ovima sto idu na Zetru, pametnice. Svi glupi samo ti pametan. Za godinu dana ce pocrkati, dobiti Alzheimera i slicno, a ti ces prezivjeti da nam kazes sta sam vam reko, jel? :lol:

Ako tebe ne zanima vlastito zdravlje ucini to radi drugih.

Vrlo jednsotavno. Ali ne, ti ces traziti svaki izgovor da opravdas svoj strah od boce. :wink:
akcija007

#7967 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by akcija007 »

Nije tacna info da u Zetri vakcinisu sve koji dodju 65+ . 75+ je regularno pustaju i 70-75 a ispod 70 -65 samo s dijagnozom (onkoloskom i sl...). Onkoloska samo ako nije u akuznoj fazi lijecenja (kao da se ne prima neka terapija). Sve je super organizovano . Vrlo brzo ide . Nikakvog cekanja nema.
A_A_AKCIJA

#7968 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by A_A_AKCIJA »

U pravu si.

NEMA NAZAD.

Kaže se, vidimo se ako Bog da.

Jer, puno je veća vjerovatnoća da ćeš ti zaglaviti od korone, nego da će nekome nešta biti od vakcine. Te dvije vjerovatnoće ne mogu u istu rečenicu, koliko se razlikuju.

I za tebe se nadam, da te dragi Bog neće upamet ugoniti respiratorom, Tocilizumabima i morfijem...ma koliko to zaslužio pisanjem ovih gluposti od kojih ljudi mogu izgubiti život.

Opameti se, imaš još vremena da se vratiš nazad, među normalan svijet.
pojedinac

#7969 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pojedinac »

jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Gdje sam bio prije 2020? Mislis, gdje sam bio prije globalne pandemije koja se desi jednom u 100 godina? Pricas o “nelagodi”, a ti svaki dan postavljas linkove koji strase ljude.
Pa, skoro godinu i po MSM se 24/7 ubiše strašeći ljude i ti meni kažeš da ja sa par postova upozorenja strašim ljude. Sva istina je na par klikova od tebe. Niko ništa ne krije. Druga je stvar što, po mojoj procjeni, 80 % ljudi to ne zanima i ne želi da zna istinu.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Naravno da smo se bocnuli prvenstveno radi sebe, ali i radi drugih oko nas. Iz istog razloga ne sjedam u auto pijan. Dobro jutro Kolumbo. Pricaj o tome ovima sto idu na Zetru, pametnice. Svi glupi samo ti pametan. Za godinu dana ce pocrkati, dobiti Alzheimera i slicno, a ti ces prezivjeti da nam kazes sta sam vam reko, jel? :lol:
Kad smo kod pameti, ne znam ko pametuje po forumu? Ja ili ti?

jeza u ledja

pojedinac

Svi ćemo umrijeti. I vakcinisani i nevakcinisani. Neko prije a neko kasnije.
A, obično takvi poput tebe, kad nešto krene po zlu, jauču na sav glas.
Meni nije bitno da li sam ja u pravu ili ne.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Ako tebe ne zanima vlastito zdravlje ucini to radi drugih.
Vrlo jednsotavno. Ali ne, ti ces traziti svaki izgovor da opravdas svoj strah od boce. :wink:
Kako ti znaš da mene ne zanima moje zdravlje?

Nikad nisam bio mali Mujica [gdje svi cig…….], a ti radi radi drugih. Tvoj izbor.
pojedinac

#7970 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pojedinac »

A_A_AKCIJA wrote: 25/04/2021 00:10
U pravu si.

NEMA NAZAD.

Jer, puno je veća vjerovatnoća da ćeš ti zaglaviti od korone, nego da će nekome nešta biti od vakcine. Te dvije vjerovatnoće ne mogu u istu rečenicu, koliko se razlikuju.

I za tebe se nadam, da te dragi Bog neće upamet ugoniti respiratorom, Tocilizumabima i morfijem...ma koliko to zaslužio pisanjem ovih gluposti od kojih ljudi mogu izgubiti život.

Vezano za ovo gore naznačeno.

Norwegian Institute of Public Health's recommendation about AstraZeneca vaccine

Higher risk associated with AstraZeneca vaccine than from COVID-19 disease in Norway

Ili ista vijest ali sa realnijom porukom:

Norway: You are more likely to die from the AstraZeneca vaccine than from corona

Prevod:
Norveška: Vjerovatnije je da ćete umrijeti od vakcine AstraZeneca nego od korone
jeza u ledja

#7971 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jeza u ledja »

pojedinac wrote: 25/04/2021 13:31
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Gdje sam bio prije 2020? Mislis, gdje sam bio prije globalne pandemije koja se desi jednom u 100 godina? Pricas o “nelagodi”, a ti svaki dan postavljas linkove koji strase ljude.
Pa, skoro godinu i po MSM se 24/7 ubiše strašeći ljude i ti meni kažeš da ja sa par postova upozorenja strašim ljude. Sva istina je na par klikova od tebe. Niko ništa ne krije. Druga je stvar što, po mojoj procjeni, 80 % ljudi to ne zanima i ne želi da zna istinu.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Naravno da smo se bocnuli prvenstveno radi sebe, ali i radi drugih oko nas. Iz istog razloga ne sjedam u auto pijan. Dobro jutro Kolumbo. Pricaj o tome ovima sto idu na Zetru, pametnice. Svi glupi samo ti pametan. Za godinu dana ce pocrkati, dobiti Alzheimera i slicno, a ti ces prezivjeti da nam kazes sta sam vam reko, jel? :lol:
Kad smo kod pameti, ne znam ko pametuje po forumu? Ja ili ti?

jeza u ledja

pojedinac

Svi ćemo umrijeti. I vakcinisani i nevakcinisani. Neko prije a neko kasnije.
A, obično takvi poput tebe, kad nešto krene po zlu, jauču na sav glas.
Meni nije bitno da li sam ja u pravu ili ne.
jeza u ledja wrote: 24/04/2021 16:18 Ako tebe ne zanima vlastito zdravlje ucini to radi drugih.
Kako ti znaš da mene ne zanima moje zdravlje?

Nikad nisam bio mali Mujica [gdje svi cig…….], a ti radi radi drugih. Tvoj izbor.
Kad vec brojis, de bogati prebroj svoj broj postova o Coroni i moj. :D Pogotovo broj linkova za kojekakve gluposti koje si postavio.

Godinu dana strasis ljude sa lazima. Konstantno i ciljano plasiras lako provjerljive lazi koje doprinose sirenju zaraze i oboljevanju, te smrti ljudi.
Ako nesto pise na internetu ne znaci da je tacno.

Ako ti nije bitno da li si u pravu, prestani siriti lazi na forumu.
jeza u ledja

#7972 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jeza u ledja »

pojedinac wrote: 25/04/2021 13:38
A_A_AKCIJA wrote: 25/04/2021 00:10
U pravu si.

NEMA NAZAD.

Vezano za ovo gore naznačeno.

Norwegian Institute of Public Health's recommendation about AstraZeneca vaccine

Higher risk associated with AstraZeneca vaccine than from COVID-19 disease in Norway

Ili ista vijest ali sa realnijom porukom:

Norway: You are more likely to die from the AstraZeneca vaccine than from corona

Prevod:
Norveška: Vjerovatnije je da ćete umrijeti od vakcine AstraZeneca nego od korone
Tu pise da je veca opasnost da neko umre od
AZ vakcine u Norveskoj, jer je tamo velika vecina starijih ljudi vec vakcinisana. Stoga za one koji nisu penzioneri i za koje ne postoji visoka smrtnost se ne preporucuje ta vakcina.
Naravno premisa izvjestaja je da se zbog uspjesne vakcinacije velikog broja starijih ljudi opasnost od bolesti drasticno smanjila, te da se za mladje ljude preporucuju druge vakcine.
Isto one vakcine koje si ti u mnogobrojnim drugim
postovima karakterizirao kao jos opasnijim od vakcina poput AZ.

Za zemlju poput BiH gdje je vakcinisan mali broj starijih ljudi, ista teza jos uvijek ne vazi.

Jos jedan primjer kako se naslov sa normalnog izvora (prvi link) namjerno prevede pogresno izostavljajuci kljucni dio “in Norway” (drugi link).
pojedinac

#7973 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pojedinac »

jeza u ledja wrote: 25/04/2021 14:30 Kad vec brojis, de bogati prebroj svoj broj postova o Coroni i moj. :D Pogotovo broj linkova za kojekakve gluposti koje si postavio.

Godinu dana strasis ljude sa lazima. Konstantno i ciljano plasiras lako provjerljive lazi koje doprinose sirenju zaraze i oboljevanju, te smrti ljudi.
Ako nesto pise na internetu ne znaci da je tacno.

Ako ti nije bitno da li si u pravu, prestani siriti lazi na forumu.
Au, jesi ti prepadnut.

Ko te tjera da čitaš moje postove!?

A, za masno dokaz pls.
pojedinac

#7974 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by pojedinac »

jeza u ledja wrote: 25/04/2021 15:13 Tu pise da je veca opasnost da neko umre od
AZ vakcine u Norveskoj, jer je tamo velika vecina starijih ljudi vec vakcinisana. Stoga za one koji nisu penzioneri i za koje ne postoji visoka smrtnost se ne preporucuje ta vakcina.
Naravno premisa izvjestaja je da se zbog uspjesne vakcinacije velikog broja starijih ljudi opasnost od bolesti drasticno smanjila, te da se za mladje ljude preporucuju druge vakcine.
Isto one vakcine koje si ti u mnogobrojnim drugim
postovima karakterizirao kao jos opasnijim od vakcina poput AZ.

Za zemlju poput BiH gdje je vakcinisan mali broj starijih ljudi, ista teza jos uvijek ne vazi.

Jos jedan primjer kako se naslov sa normalnog izvora (prvi link) namjerno prevede pogresno izostavljajuci kljucni dio “in Norway” (drugi link).
Odgovor je bio na ovu konstataciju, a odgovor nudi niko drugi do Norwegian Institute of Public Health's:
A_A_AKCIJA wrote: 25/04/2021 00:10 Jer, puno je veća vjerovatnoća da ćeš ti zaglaviti od korone, nego da će nekome nešta biti od vakcine. Te dvije vjerovatnoće ne mogu u istu rečenicu, koliko se razlikuju.
A, ti i dalje okreći na Sarajevo. :mrgreen:
akcija007

#7975 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by akcija007 »

riječ o 25.000 vakcina plus 1.300 za Prijedor, te da u Banjaluku nisu stigle juče, kako je bilo najavljeno, jer je direktor preduzeća "Krajina grup" imao smrtni slučaj.

On očekuje da će početkom maja stići i 80.000 doza kineske vakcine, te da će na večerašnjoj sjednici Vlada usvojiti određena dokumenta, kako bi se već sutra moglo ići ka interventnom uvozu.

Kada je riječ o "Kovaks" mehanizmu, Višković je rekao da postoje obećanja iz tog sistema da se u maju može očekivati veća količina vakcina za BiH pa samim time i za Republiku Srpsku.

Sta radi federacija ljudi umiru a oni ne mogu vakcine da nabave .
Locked