Nesreca nikad ne dolazi sama
Samo je doticni trebao navesti imena ubica i nalogodavaca, bez imena nista.
Nesreca nikad ne dolazi sama
E sada uzmi napacenu, razvaljenu, politicki demontiranu BIH i usporedi sa jednom recimo Srbijom i CG, pa i Makedonijom? Pusti mi se suplje, plate mizernije nego u BiH, standard nidje veze, a drzave u gotovo jednakom sosu kao mi. Ni Hrvatskoj vala nije mane, ali eto EU su pa im je malo bolje nego nama.General War wrote: ↑26/04/2021 14:20Kakvo god nam je uredjenje, supotpisnici su i gorespomenuti...navratim ja u te satro sredjene zemlje...ne mogu bas biti ofirni kao kod nas, nit se vlast prenosi sa babe na sina niti se kradjom napreduje na drustvenoj ljestvici, niti se " tvoj " narod tretira ko stoka.kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 13:16S time kakav je bio karakter rata i kako se doslo do mira posljedice su sasvim logicne.General War wrote: ↑26/04/2021 12:59
Ne znam gdje zivis, ali Bosna nikad nije bila zavisnija i zapustenija zahvaljujuci nabrojanoj garnituri...ako ti je bosna oko Sebilja...to je nesto drugo.
Ocekujes od drzave u kojoj je moc decentralizovana i ima 4 nivoa vlasti da bude funkcionalna?
Svjestan sam gdje se zivi, ali ocito trebate malo promjeniti sredinu, pa da odete u ove satro sredjene komsijske zemlje, pa da vidite kako se tamo zivi iako nije bilo rata.
Gledaj, tebe se ne tice ako neko dila drogu klincima u kome momentu te se takve stvari pocnu ticati, onda kada se tvoje dijete navuce ili neko iz familije.kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 13:40Sve si rekao ovim.![]()
Znas svako se vrednuje prema zaslugama, on ce ostati u sjecanju ovoga grada kao i neki drugi po tome sto su bili tu kad je bilo najpotrebnije. Bitno je zivjeti, u gradu u kome sam rodjen i odrastao, covjek se vrednuje po odnosu sa drugima, u tome gradu sam naucen da te neko gore moze opljackati olovkom, nego neko s pistoljem i da ni pare, ni diplome, ni ugodan i finansijski osiguran zivot ne znace da je neko prvenstveno covjek.
Mene nije stid priznati da sam se u zivotu susreo i druzio sa razlicitim profilima ljudi. Ismeta rahmetli sam susreo kao dijete, nista strasno, nije me ujeo, s nekim ljudima oko njega koji su bili imam dobar i korektan odnos iako su stariji daleko od mene. Njihovi poslovi, nacin zivota i mnogo sto sta me se ne ticu.
I da znas uzora nemam.
Pa kako veliki čovjek može činiti neke stvari koje nisu ok (kad neć nemaš mošnje da napišeš silovat ženu, ubiti čovjeka, a prije Hajdarpašića 2000. je 1992. na Koševskom ubio vojnika Zorana Vučića + pretući još 12 vojnika ARBiH pa su ga robije spasili prijatelj iz Zenice Alija i Bisić)????kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 14:20tempuser wrote: ↑26/04/2021 13:53
A ti ćeš kao ostat' da te izgazi kopitima????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja znam bar još 500 ljudi koji su ostali tu kad je bilo najpotrebnije, koji se nisu naslikavali s pjevaljkama masni od ćevapa dok su drugi gladovali ljude i koji su bili tu kad je bilo najpotrebnije puno duže od 1993., da ne idem dalje šta je taj "veliki čovjek" uradio na Ilidži 2000. godine i za šta je dobio 20 god...
Džaba se provajuješ...
Niko ne kaze da su neke stvari koje su radili ok i koje su ucinili. Treba spomenuti da je on kao i mnogi momci na glasu tada, prvi se latili puske, da je 2. maja on bio na mostu Skenderija, da je tada grad odbranjen i branili su ga zajedno i policajci i kriminalci.
Droog wrote: ↑25/04/2021 01:48Pa realno ako gledamo, i nije mi on za vojnika. Mrsav, nikakav.
Ali da je pjevac, jeste. Zasto onda ne iskoristiti to za te stvari.
Ako su isli, dizali moral, svirali vojnicima negdje...svaka cast. Ako je ta ceta pri vojsci, onda nema problema.
To isto kao da kazes onom liku sto sad sjedi pri USMC i barata puskom ili puca na sahranama americkih vojnika, da nije vojnik.
Jbg jeste,
Ovi su samo umjesto puske imali mikrofon.![]()

I ja sam necije dijete. Nije mi gudru valjao niko i preporucivao do mojih vrsnika kada sam bio maloljetan. Niko me od starije raje koja se gudrirala nije stavio u krilo i rekao haj probaj dim ili povuci liniju, cak i kada sam postao odrasla osoba nikome ni na sta nije primorao da radim, ako nisam sam htio. Opet sam u zivotu sreo i previse profila ljudi od ulice do onih po kancelarijama i mogu reci da postoji od goreg gore.detroit-mercy wrote: ↑26/04/2021 14:45
Gledaj, tebe se ne tice ako neko dila drogu klincima u kome momentu te se takve stvari pocnu ticati, onda kada se tvoje dijete navuce ili neko iz familije.
Onda ne treba ni da nas se tice kad se politicari ugradjuju, ni kad policija, inspektori, sudije, profesori, doktori i ini drugi uzimaju mito, u principu, nista nas se ne bi trebalo ticati.
Jebi ga, i El Chapo je legenda u svom gradu al to su zbog El Chapa unesrecene na hiljade, je drugi par opanaka.
Ma ja, realno nije on sa 30. godina za vojske i rova, al zato jesam ja manjkom godina sa šeset kila skupa s krevetom???
Ma joook, nije svako iskompleksiran da iščakija svakog ko ga mrsko pogleda, al jest da likvidira vojnika svoje armije jer se njegov majmun kurčio pre trebom i dobio po nosu!kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:08 Nije svako iskompleksiran da svakoga ko ga mrko pogleda iscakija ili pod zemlju spremi. Daleko svjesniji svoje snage nego mnogi drugi ljudi, ali i svojih granica. Posto je Sarajevo mali grad, lako se svi ovdje sretnu. Obicno nista nije onakvim kako se prica.
Ljude poredis sa kerovima.tempuser wrote: ↑26/04/2021 14:24Sad si sam sebi skočio u usta... Upravo zato što je ovo Sarajevo, morao si biti poseban talent da ne znaš ko je I.B. Ćelo, kako izgleda, čime se bavi i po čemu je poznat, pa da se ponašaš, kao ja ga ne znam lično, nemam se ja njemu šta sklanjat' s puta...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 14:05Kakav si ti kralj, pa Sarajevo nije Chicago, vec mahala, pusti mi se toga poredjenja. U strahu su velike oci ...
Kad naiđeš na kera agresivne rase, da li ga zaobiđeš jer su čuo da su psi te rase agresivni, ili mu se probližiš jer te nikad nije ujeo?
Da to si procitao inace u sarajevskim Danima, kao i mnogo sto sta sto je ispisao Pecanin, trazeci senzaciju i pisuci lazi za koje nikada nikome nije odgovarao. Pouzdano za koga se znalo da je likvidirao i svoje u ovome gradu jeste Musan Topalovic Caco.tempuser wrote: ↑26/04/2021 15:20Ma joook, nije svako iskompleksiran da iščakija svakog ko ga mrsko pogleda, al jest da likvidira vojnika svoje armije jer se njegov majmun kurčio pre trebom i dobio po nosu!kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:08 Nije svako iskompleksiran da svakoga ko ga mrko pogleda iscakija ili pod zemlju spremi. Daleko svjesniji svoje snage nego mnogi drugi ljudi, ali i svojih granica. Posto je Sarajevo mali grad, lako se svi ovdje sretnu. Obicno nista nije onakvim kako se prica.
Provaljuješ se to je strašno...
znas li sta je celo drzao u centralnom zatvoru u toku rata i koga je dovodio... et nek ti kazu njegovi jarani... s celom sam se druzio pocetkom osamdesetih, i tad je imao podobar policijski dosije, al vraticemo se na centralni u toku rata... pitaj ih sta je bilo u centralnom zatvoru...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:29Da to si procitao inace u sarajevskim Danima, kao i mnogo sto sta sto je ispisao Pecanin, trazeci senzaciju i pisuci lazi za koje nikada nikome nije odgovarao. Pouzdano za koga se znalo da je likvidirao i svoje u ovome gradu jeste Musan Topalovic Caco.tempuser wrote: ↑26/04/2021 15:20Ma joook, nije svako iskompleksiran da iščakija svakog ko ga mrsko pogleda, al jest da likvidira vojnika svoje armije jer se njegov majmun kurčio pre trebom i dobio po nosu!kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:08 Nije svako iskompleksiran da svakoga ko ga mrko pogleda iscakija ili pod zemlju spremi. Daleko svjesniji svoje snage nego mnogi drugi ljudi, ali i svojih granica. Posto je Sarajevo mali grad, lako se svi ovdje sretnu. Obicno nista nije onakvim kako se prica.
ode rumenko definitivnoKRITIKOVAO BIVŠU STRANKU
Čampara se nada saradnji: Osipanje SDA se neće zaustaviti s Efendićem
Samo ono sto je pred sudom dobilo epilog i sto je ocito se da komentarisati. Za razliku od nekih svoje grijehe je lezao i neka je. Jer neko pricao o tome da trebaju proci za nesto nekaznjeno oni koji nekome zulum cine? Isto tako ne moze mu se zaboraviti to da je 2. maja 1992. bio na Skenderija mostu, a ne u podrumu ili trezoru.tempuser wrote: ↑26/04/2021 14:51Pa kako veliki čovjek može činiti neke stvari koje nisu ok (kad neć nemaš mošnje da napišeš silovat ženu, ubiti čovjeka, a prije Hajdarpašića 2000. je 1992. na Koševskom ubio vojnika Zorana Vučića + pretući još 12 vojnika ARBiH pa su ga robije spasili prijatelj iz Zenice Alija i Bisić)????kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 14:20tempuser wrote: ↑26/04/2021 13:53
A ti ćeš kao ostat' da te izgazi kopitima????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja znam bar još 500 ljudi koji su ostali tu kad je bilo najpotrebnije, koji se nisu naslikavali s pjevaljkama masni od ćevapa dok su drugi gladovali ljude i koji su bili tu kad je bilo najpotrebnije puno duže od 1993., da ne idem dalje šta je taj "veliki čovjek" uradio na Ilidži 2000. godine i za šta je dobio 20 god...
Džaba se provajuješ...
Niko ne kaze da su neke stvari koje su radili ok i koje su ucinili. Treba spomenuti da je on kao i mnogi momci na glasu tada, prvi se latili puske, da je 2. maja on bio na mostu Skenderija, da je tada grad odbranjen i branili su ga zajedno i policajci i kriminalci.
Tvoja priča je ista prići Bakira Izetbegovića, jest Asim namještao i varao, ali je Asim bio borac...
Po tvom rezornu i pameti, šta bi trebalo dozvoliti tek onima koji su također bili na Skenderiji 2. maja 1992., ali su bili i u Krajini 1995? Koliko njima mrtvih glava i kriminala treba da toleriše???
Ne znam šta ti je ovo trebalo????![]()
Vala pitacu.pici wrote: ↑26/04/2021 15:36
znas li sta je celo drzao u centralnom zatvoru u toku rata i koga je dovodio... et nek ti kazu njegovi jarani... s celom sam se druzio pocetkom osamdesetih, i tad je imao podobar policijski dosije, al vraticemo se na centralni u toku rata... pitaj ih sta je bilo u centralnom zatvoru...
pitaj i poselami ih...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:49Vala pitacu.pici wrote: ↑26/04/2021 15:36
znas li sta je celo drzao u centralnom zatvoru u toku rata i koga je dovodio... et nek ti kazu njegovi jarani... s celom sam se druzio pocetkom osamdesetih, i tad je imao podobar policijski dosije, al vraticemo se na centralni u toku rata... pitaj ih sta je bilo u centralnom zatvoru...
Ovo nije Pećaninova senzacija nego postoji kompletan spis, sa imenima i hronologijom, ko je taj ko se qurčio, ko je treba koja ga je ložila s kim je Ćelo došao, imena 12 pretučenih itd...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:29Da to si procitao inace u sarajevskim Danima, kao i mnogo sto sta sto je ispisao Pecanin, trazeci senzaciju i pisuci lazi za koje nikada nikome nije odgovarao. Pouzdano za koga se znalo da je likvidirao i svoje u ovome gradu jeste Musan Topalovic Caco.tempuser wrote: ↑26/04/2021 15:20Ma joook, nije svako iskompleksiran da iščakija svakog ko ga mrsko pogleda, al jest da likvidira vojnika svoje armije jer se njegov majmun kurčio pre trebom i dobio po nosu!kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:08 Nije svako iskompleksiran da svakoga ko ga mrko pogleda iscakija ili pod zemlju spremi. Daleko svjesniji svoje snage nego mnogi drugi ljudi, ali i svojih granica. Posto je Sarajevo mali grad, lako se svi ovdje sretnu. Obicno nista nije onakvim kako se prica.
Ne poredim, nego ti pokazujem kako je smijepšo tvoje lavor objašnenje, a je strah - strah, be obzira da li je od čovjeka ili psa,...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:26Ljude poredis sa kerovima.tempuser wrote: ↑26/04/2021 14:24Sad si sam sebi skočio u usta... Upravo zato što je ovo Sarajevo, morao si biti poseban talent da ne znaš ko je I.B. Ćelo, kako izgleda, čime se bavi i po čemu je poznat, pa da se ponašaš, kao ja ga ne znam lično, nemam se ja njemu šta sklanjat' s puta...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 14:05
Kakav si ti kralj, pa Sarajevo nije Chicago, vec mahala, pusti mi se toga poredjenja. U strahu su velike oci ...
Kad naiđeš na kera agresivne rase, da li ga zaobiđeš jer su čuo da su psi te rase agresivni, ili mu se probližiš jer te nikad nije ujeo?
Ova prica je potekla radi one glupe price iz Foce.
E onda ne cudi sto politicari manipulisuci strahom vladaju BIH.tempuser wrote: ↑26/04/2021 15:56Ne poredim, nego ti pokazujem kako je smijepšo tvoje lavor objašnenje, a je strah - strah, be obzira da li je od čovjeka ili psa,...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:26Ljude poredis sa kerovima.tempuser wrote: ↑26/04/2021 14:24
Sad si sam sebi skočio u usta... Upravo zato što je ovo Sarajevo, morao si biti poseban talent da ne znaš ko je I.B. Ćelo, kako izgleda, čime se bavi i po čemu je poznat, pa da se ponašaš, kao ja ga ne znam lično, nemam se ja njemu šta sklanjat' s puta...
Dobro:kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:48Samo ono sto je pred sudom dobilo epilog i sto je ocito se da komentarisati.tempuser wrote: ↑26/04/2021 14:51Pa kako veliki čovjek može činiti neke stvari koje nisu ok (kad neć nemaš mošnje da napišeš silovat ženu, ubiti čovjeka, a prije Hajdarpašića 2000. je 1992. na Koševskom ubio vojnika Zorana Vučića + pretući još 12 vojnika ARBiH pa su ga robije spasili prijatelj iz Zenice Alija i Bisić)????kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 14:20
Tvoja priča je ista prići Bakira Izetbegovića, jest Asim namještao i varao, ali je Asim bio borac...
Po tvom rezornu i pameti, šta bi trebalo dozvoliti tek onima koji su također bili na Skenderiji 2. maja 1992., ali su bili i u Krajini 1995? Koliko njima mrtvih glava i kriminala treba da toleriše???
Ne znam šta ti je ovo trebalo????![]()
A šta misliš što Bakir pominje novi rat?kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 16:00E onda ne cudi sto politicari manipulisuci strahom vladaju BIH.tempuser wrote: ↑26/04/2021 15:56Ne poredim, nego ti pokazujem kako je smijepšo tvoje lavor objašnenje, a je strah - strah, be obzira da li je od čovjeka ili psa,...kiligonzales wrote: ↑26/04/2021 15:26
Ljude poredis sa kerovima.