SDA-All about

palermo

#60551 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Ne bi bilo možda loše razmišljati i organizaciji kakvog velikog protesta za mir. Ono sa parolama, ko hoće rat eno mu livada, narod Bosne i Hercegovine hoce vakcine a ne puške, meni nije neprijatelj druga nacionalnost nego lopov u našim redovima....i tako, našlo bi se već......mislim da bi odjeknulo u svijetu, i porastao bi naš ugleda, kako kod zemalja iz okruženja tako i kod velikih sila....
Billy The Pljuc

#60552 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Lijepo medo brundo i kaže, ovog na dnevnoj osnovi u više navrata treba stavljati tamo gdje je nekad bio, jes' da ni on nije mnogo bolji al' je za razliku od Kirbe pametniji i to podosta.

Neki dan čitam kako je neka firma iz FBiH kupila firmu iz RS-a (nemrem naći vijest i tačno napisati o čemu se radi) i meščini da je to prva takva vijest u ovih proteklih 25 godina. Da pređem na poentu, brojnost i ekonomija, ako ništa za ove protekle malo jače od dvije decenije a s obzirom koliko su para pokrali, bošnjaci su mogli 'ladno kontrolisati u najboljem slučaju pola manjeg entiteta. Naravno nije se stiglo od procesa tajkunizacije, siromašenja i raseljavanja sopstvenog naroda koji je realno doveden pred nestanak.

Ono što je sasvim jasno jeste da ovi procesi nisu završeni, po Kirbi i njegovim ahbabima imamo nekoliko opcija, jedna od njih je rat, druga je eventualna mirna disolucija BiH, treća je da se ništa od ovoga ne desi i da i dalje imamo status quo od tri stranke koje će i dalje vladati na "konstitutivnim" dijelovima zapišane im teritorije.

Kako god da okreneš, niti jedna od ovih opcija ne odgovara bošnjacima kao većinskom narodu, ni srbi a ni hrvati ne prolaze nešto značajnije bolje jer u konačnici onaj dio naroda koji nije na sisi definitivno živi sve gore i gore.

Svima je jasno da ova i ovakva BiH nije održiva jer su na vlasti prije svega kriminalci i zločinci prvenstveno dok je nametnuti ustroj države manji problem od prvonavedenog. Za sve ove godine mi smo im prije svega dozvolili da izglasavaju zakone koji im omogućavaju beskrajno sisanje budžeta koji se kako vrijeme prolazi sve više održava kreditiranjem dok je većina onoga što vrijedi već prodana.

Po svemu sudeći mi smo (mislim na narod u cjelini) dobrano zakasnili na ispravnu reakciju i tzv. reset države, dozvolile su se još dublje podjele a što smo uredno pokazivali podrškom ovim nazadnim stranama na izborima i došli smo do ovoga gdje i jesmo. Najpogubnije što još možemo da dozvolimo jeste novo prolivanje krvi u kojem realno opet ne može niko pobjediti, pobjediti će samo oni koji ostanu da vladaju na teritorijama koje kontrolišu (poznato nam ovo zvuči jelda?).

Ovo zadnje nastojim sagledati iz sopstvene perspektive, ratovati mogu samo u slučaju da mi neko ugrozi porodicu (koja već jeste ugrožena i bez rata) i isto može potrajati dok svojima i sebi ne obezbjedim sigurnost. Ne vidim sebe a ni recimo starijeg 17-godišnjeg sina kako "služimo višem cilju" i "oslobađamo BiH od vjekovnog neprijatelja" time što ću ja ili neko od mojih nasrtati i ubijati "one tamo" a da i ne govorim o tome kako bismo obojica vjerovatno zaginuli dugoročno u takvom razvoju situacije. Što se mene lično tiče, Kirba i svi oni koji se busaju "patriotizmom" na sve tri strane bujrum, ratujte do mile volje, ako vam je cilj da nas u globalu sve manje ima onda aferim, ionako smo na tom pravcu mada je ovaj drugi malo manje bolan.

Ja iskreno ne vjerujem u ovakav razvoj situacije mada me iskustvo opominje da nije nemoguće, dovoljna je iskra i sve ode u helać, da imam namjeru biti dijelom toga baš i nemam. Mala, majušna nada leži u eventualnom svrgavanju s vlasti jednih od postojećeg tronošca i po meni najvećeg od svih zala a to je SDA. Iskreno, na njih bih mogao "jurišati" pa ako treba i život dati a što nije isključeno da se desi bez obzira kako se rasplela situacija u BiH. Ja ih više ne gledam kao pobjednike, barem ne sasvim sigurne kako je to uglavnom bio slučaj do sada, malo jesam bio razočaran na prošlim izborima u pripadajućoj mi opštini ali generalno rezultati pokazuju da nada postoji. Ostvari li se opet da isti pobjede ili ostanu dovoljno značajan faktor prije svega na državnom nivou svi mi bi u konačnici bili gubitnici.
jazzer

#60553 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-poz ... /210421105

Kmece, prose po bijelom svijetu i za to uzimaju po 5000 KM mjesecno sto se zna, a sto se ukrade samo Bog zna jos koliko.

Ovo je 500ti poziv da drugi urade nesto umjesto njih. Jer su oni, zaglavljeni u blatu korupcije, kriminala nesposobni da bilo sta korisno sami urade.

Od Bosnjaka i BiH su napravili jadnike koje cijeli svijet gleda kao narod sa posebnim potrebama, nesposoban da se samostalno brine o sebi.

Ne znam ima li naroda u Evropi da je u jadnijoj situaciji od nas Bosnjaka, Bosanaca i Hercegovaca?
L u c i f e r

#60554 Re: SDA-All about

Post by L u c i f e r »

To je nama nasa borba dala
Da imamo kirbasa za marsala
hillbill

#60555 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

jazzer wrote: 21/04/2021 15:50 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-poz ... /210421105

Kmece, prose po bijelom svijetu i za to uzimaju po 5000 KM mjesecno sto se zna, a sto se ukrade samo Bog zna jos koliko.

Ovo je 500ti poziv da drugi urade nesto umjesto njih. Jer su oni, zaglavljeni u blatu korupcije, kriminala nesposobni da bilo sta korisno sami urade.

Od Bosnjaka i BiH su napravili jadnike koje cijeli svijet gleda kao narod sa posebnim potrebama, nesposoban da se samostalno brine o sebi.

Ne znam ima li naroda u Evropi da je u jadnijoj situaciji od nas Bosnjaka, Bosanaca i Hercegovaca?
narod koji 30 godina ne moze prepoznati opasnost u vlastitim redovima jeste narod sa posebnim potrebama, i trba mu staratelj.
Johnny_x

#60556 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

Kikibombona wrote: 21/04/2021 12:46 Jedan komentar sa Klixa o ratu
Moj stari je bio u ratu,a poslije su na scenu dosli radeljasi,budnje i ostali profiteri sa bakirom na celu.Stari je bio dobar dok je ratovao a poslije ko te j... Sad sam u americi i ako se bakiru ratuje bujrum,poslao bih saku dolara za pomoc BiH naravno,ali sto se mene tice briga me hoce li se rs odvojiti ili ne.Bolje je skloniti se pa poslije rata se vratis,pravis vikendice a bivsi borci ti mijesaju beton za 30KM po danu

"Vi ste gradjani prvog reda, imat ce te sva prava, imat ce te prava koja uzmete"
Kljucna je ova recenica "imat ce te prava koja uzmete" sto u prevodu znaci, ako nemate svoje predstavnike u vlasti, mi vam necemo nikakva prava obezbjediti. Tacno je ova recenica objasnila svu sramotu i brigu za borcima ove drzave, ako ne uzmete svoja prava, mi vam ih necemo obezbjediti, to vam je danas realnost, borci su danas zadnja kategorija drustva, obolili, bez ikakvih primanja, vlast im ne zeli ispuniti njihove zahtjeve. Jedino mozda ako ste izabrani u parlamenet i dva puta ranjeni, onda mozete imati sva prava i nedodirljivost.
hillbill

#60557 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

Johnny_x wrote: 21/04/2021 18:02
Moj stari je bio u ratu,a poslije su na scenu dosli radeljasi,budnje i ostali profiteri sa bakirom na celu.Stari je bio dobar dok je ratovao a poslije ko te j... Sad sam u americi i ako se bakiru ratuje bujrum,poslao bih saku dolara za pomoc BiH naravno,ali sto se mene tice briga me hoce li se rs odvojiti ili ne.Bolje je skloniti se pa poslije rata se vratis,pravis vikendice a bivsi borci ti mijesaju beton za 30KM po danu

"Vi ste gradjani prvog reda, imat ce te sva prava, imat ce te prava koja uzmete"
Kljucna je ova recenica "imat ce te prava koja uzmete" sto u prevodu znaci, ako nemate svoje predstavnike u vlasti, mi vam necemo nikakva prava obezbjediti. Tacno je ova recenica objasnila svu sramotu i brigu za borcima ove drzave, ako ne uzmete svoja prava, mi vam ih necemo obezbjediti, to vam je danas realnost, borci su danas zadnja kategorija drustva, obolili, bez ikakvih primanja, vlast im ne zeli ispuniti njihove zahtjeve. Jedino mozda ako ste izabrani u parlamenet i dva puta ranjeni, onda mozete imati sva prava i nedodirljivost.
on je vec tada nagovjestio sto slijedi.............nova preraspodjela je neminovna,a za nju se mora boriti svim sredstvima
Hank Paldum

#60558 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

hillbill wrote: 21/04/2021 18:02
jazzer wrote: 21/04/2021 15:50 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-poz ... /210421105

narod koji 30 godina ne moze prepoznati opasnost u vlastitim redovima jeste narod sa posebnim potrebama, i trba mu staratelj.
I jesmo prepoznali, zato su završili 1% na Popisu 2013.
Zadnja 3 komentara na ovoj temi iznad mog koje podsjećaju na Poskok je dokaz da narod nije pogriješio.
YouAreMyDestiny

#60559 Re: SDA-All about

Post by YouAreMyDestiny »

Pa ovaj narod je glup narod. :bih: :bih:
uglavnomja

#60560 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

hillbill wrote: 21/04/2021 18:06
Johnny_x wrote: 21/04/2021 18:02

on je vec tada nagovjestio sto slijedi.............nova preraspodjela je neminovna,a za nju se mora boriti svim sredstvima
:thumbup:

samo nisu zlatne kasike nego zlatne lopate :oops:
ni aija sirotanovic ne bi izlopatao koliko oni mogu grabiti iz donacija, sadaka i najvise iz budzeta
putokaz1

#60561 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Hocu 20 KM glasam za SDA,
Hocu povisicu glasam za SDA,
Hocu Asfalt glasam za SDA,
Hocu ministarsku fotelju glasam za SDA...
Ipak SDA nesto i ponudi a kvazi opozicija pobjedi i ode u koaliciju s SDA 2010 a i drugih godina
b_i_s

#60562 Re: SDA-All about

Post by b_i_s »

putokaz1 wrote: 21/04/2021 18:59 Hocu 20 KM glasam za SDA,
Ipak SDA nesto i ponudi a kvazi opozicija pobjedi i ode u koaliciju s SDA 2010 a i drugih godina
Kako si samo dosadan, čovječe... :-)
foxlife

#60563 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

pa da se ne lazemo nije puno pogrijesio koliko god to bilo naginjanje na sda stranu
al da smo glup narod jesmo generalno
skafiskafsnjak

#60564 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

putokaz1 wrote: 21/04/2021 18:59 Hocu 20 KM glasam za SDA,
Upravo si napisao srz problema ove drzave. Da nista ne mozes bez kriminalne organizacije zvane SDA.

Normalan skolovan insan bez SDA ne moze nista....zato ljudi i idu van drzave.

Fuj fuj fuj !!!!!
putokaz1

#60565 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Kako si samo dosadan, čovječe... :-)
Ja vam disadan a SDA vam nije dosadna?
foxlife

#60566 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

mi mozda nikad necemo saznati pravu kolicinu umrezenosti sda lopova i njihovih potrckala simpatizera tajkuna i bilo koga ko je hajrovao na racun njihovog vladanja
uglavnomja

#60567 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

ovo je matrica pravljena 30 godina

drzava to je sda

narod se navikao da mu drzava cini uslugu kad asfaltira put i da mora "placati" tu uslugu sda-drzavi koje je DUZNA da to radi i koja je vec placena porezima gradjana

kao da sda iz svog dzepa asfalitra ili daje pare, ili popravke, rekonstrukcije ... :roll:
b_i_s

#60568 Re: SDA-All about

Post by b_i_s »

putokaz1 wrote: 21/04/2021 19:19 Kako si samo dosadan, čovječe... :-)
Ja vam disadan a SDA vam nije dosadna?
SDA mi je odvratna, ali ti si mi dosadan sa svojom "krinkom" anti-SDA glasača i isijavajućim defetizmom koji vrišti iz svakog tvog posta.
A ustvari najvjerovatnije se radi o lojalnom glasaču zelenih, jer samo takvi su u stanju godinama koristiti blagodati foruma, a nisu u stanju naučiti jebeno citiranje.
detroit-mercy

#60569 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Hank Paldum wrote: 21/04/2021 18:16

Zadnja 3 komentara na ovoj temi iznad mog koje podsjećaju na Poskok je dokaz da narod nije pogriješio.
Hoces reci da narod ne grijesi kada non stop daje vlast ljudima koji nisu sposobni ni za sta i zbog kojih si ti morao svoju osebujnu karijeru nastaviti u Njemackoj :mrgreen:
putokaz1

#60570 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Glasao za SDP 2010 ...odnosno za SDA
Glasao za DF i SBB 2 ciklusa odnosno za SDA
Glasao za NS TK odnosno za SDA koja izgubila S pretvorila u P
Tacno je da je mozda i 2/3 Bosnjaka AntiSDA ali ko nam je Siguran da svoj mandat nece poklonit SDAu
Izdadose
Enisa iz NS
Srdjan iz NIP
Zeljko PZP
Mnogi drugi
Hank Paldum

#60571 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

detroit-mercy wrote: 21/04/2021 20:21
Hank Paldum wrote: 21/04/2021 18:16

Hoces reci da narod ne grijesi kada non stop daje vlast ljudima koji nisu sposobni ni za sta i zbog kojih si ti morao svoju osebujnu karijeru nastaviti u Njemackoj :mrgreen:
Narod je na našim prostorima išao i vraćao se i prije Tita a kamoli prije SDA.
Ovdje gdje sam trenutno ima preko 100 nacija, to je danas normalna pojava. Od siromašnog Afganistana pa do Talijana
Last edited by Hank Paldum on 21/04/2021 20:30, edited 1 time in total.
foxlife

#60572 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

sto je najzalosnije takvi su najgori al to su oni preletaci koji gledaju sebe a za narod ih nije briga
Styling

#60573 Re: SDA-All about

Post by Styling »

U svakoj normalnoj drzavi u ovoj situaciji Dodik bi bio uhapsen zbog podrivanja ustavnog poretka drzave i zagovaranje razlaza, Bakir bi bio uhapsen zbog sirenja panike, defetizma i price o ratu a Covica uhapsiti kao saucesnika zbog toga sto uopste ne intervenise i presutno je saucesnik u njihovim zlodjelima.
dustaban

#60574 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Pola i više Dodikovog bezobrazluka imamo zahvaliti Bakirovom tokmakluku!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60575 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Dočekali smo da SDS, dakle SDS grupa zadriglih četničina koji u svojoj tradiciji ima organizovanje i poprilično uspješno izvršavanje genocida, dakle takva skupina danas čuva Bosnu i Hercegovinu od Alijinog sina.

:lol:

Sastaše se ljudi, izađoše na presicu i rekoše sve ono što je gospodin Trezorski Sandučić trebao reći.

Stvarno, nekad mi je žao SDA glasača i simpatizera koliku količinu govana moraju pojesti zbog ovog debila i njegove vještice.
Post Reply