Ja večeras idem punici na iftar, ne mislim se skrletiti. Jebo im policijski sve.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
last mohicans
-
Iker C
#6552 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nijedna mjera ili zabrana nije jaca od punicine naredbe. 
-
Hendrix
#6553 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svaka cast tako se zivi... pokazi ovim budzetlijama da i ti mozes siriti zarazu kao i oni jel.TESLA_EDISON wrote: ↑19/04/2021 15:28
Preksinoć kod mene party, preko 40 osoba, i umjesto da se razilazimo u 23, razišli se tek u 6 ujutro![]()
![]()
![]()
Samo produžavaj policijski, meni odgovara![]()
I onda pricaju kako lockdown ne fercera... pa fakat. A da si u Australiij i fino policija dodje i tebi spuca 10 milja kaznu kao organizatoru i svima pojedinacno po milju... ne bi vise nikad party ni spomenuo. Ali ti imas ljudska prava jel a Australci nemaju. Samo uzivaj gazija nas!
- skafiskafsnjak
#6554 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Too Teslaaa kraljuuu... Svaka cas.Hendrix wrote: ↑21/04/2021 00:45Svaka cast tako se zivi... pokazi ovim budzetlijama da i ti mozes siriti zarazu kao i oni jel.TESLA_EDISON wrote: ↑19/04/2021 15:28
Preksinoć kod mene party, preko 40 osoba, i umjesto da se razilazimo u 23, razišli se tek u 6 ujutro![]()
![]()
![]()
I onda pricaju kako lockdown ne fercera... pa fakat. A da si u Australiij i fino policija dodje i tebi spuca 10 milja kaznu kao organizatoru i svima pojedinacno po milju... ne bi vise nikad party ni spomenuo. Ali ti imas ljudska prava jel a Australci nemaju. Samo uzivaj gazija nas!

- ruud
#6555 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.
-
mistek
#6556 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Netačno. Apsolutno to nema veze s tim što navodiš. Ja gotovo ne znam osobu koja nije prebolovala virus. U bližoj okolini znam za 3 slučaja smrti, gdje su 2 osobe koje su 10 dana prije toga bile zdrave praveruud wrote: ↑21/04/2021 05:04 Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.
Ali, niko od njih nije umro zbog policijskog sata ili maske na otvorenom. To su budalaštine.
- zubi
#6557 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno. Umro je od smrti.mistek wrote: ↑21/04/2021 09:21Netačno. Apsolutno to nema veze s tim što navodiš. Ja gotovo ne znam osobu koja nije prebolovala virus. U bližoj okolini znam za 3 slučaja smrti, gdje su 2 osobe koje su 10 dana prije toga bile zdrave praveruud wrote: ↑21/04/2021 05:04 Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.Jedna 51 godina, druga još mlađa, majka troje djece, familija da ne može bliža
![]()
Ali, niko od njih nije umro zbog policijskog sata ili maske na otvorenom. To su budalaštine.
-
Trappist
#6558 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja i haman citava blaza i dalja porodica imala virus. Samo jedna starija oosba imala upalu pluca koja je izlijecena nakon 10 dana.ruud wrote: ↑21/04/2021 05:04 Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6559 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je tačno, ali uz jedno ali...dok im neko ne zapalti s težim simptomima. Onda se opameti, pa i druge savjetuje..do tada je protiv svega, odnosno neka imunitet i prirordna selekcija odradi svoje.ruud wrote: ↑21/04/2021 05:04 Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.
- Tesla Edison
#6560 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da uživam. Ima opet da gori za vikendHendrix wrote: ↑21/04/2021 00:45Svaka cast tako se zivi... pokazi ovim budzetlijama da i ti mozes siriti zarazu kao i oni jel.TESLA_EDISON wrote: ↑19/04/2021 15:28
![]()
![]()
Bujrum i ti
-
Naslovnica
#6561 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bunga bunga, ili?TESLA_EDISON wrote: ↑19/04/2021 15:28Preksinoć kod mene party, preko 40 osoba, i umjesto da se razilazimo u 23, razišli se tek u 6 ujutromanuchao91 wrote: ↑19/04/2021 15:10 ZA PRODUŽENJE MJERA
Krizni štab FBiH traži da policijski sat od 21 sat ostane i u narednih sedam dana
Super,ovo je odlicna vijest .Nadam se da ce policijski sat ostati cijeli ramazan kako se ljudi ne bi skupljali po iftarima i dobro poznatim kaficama poslije iftara sto bi dodatno ugrozilo epid.sliku BiH
Ostanimo kod kuce jos ovaj ramazan i Bajram i ne sirimo zarazu.
Zasto da je sada ugrozavamo kada je počela opadati..Puna podrska Cerkezu ,Vladi FBIH i Kriznim stabovima svih kantona FBIH.
gdje bi ste vi to hodali poslije 21h ..lose vrijeme,razamazan,nema se kud stvarno![]()
![]()
![]()
-
Xforumas
#6562 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
*od korone.zubi wrote: ↑21/04/2021 09:33Naravno. Umro je od smrti.mistek wrote: ↑21/04/2021 09:21Netačno. Apsolutno to nema veze s tim što navodiš. Ja gotovo ne znam osobu koja nije prebolovala virus. U bližoj okolini znam za 3 slučaja smrti, gdje su 2 osobe koje su 10 dana prije toga bile zdrave praveruud wrote: ↑21/04/2021 05:04 Ne da mi se pratiti ova tema, ali koliko mogu vidjeti na ovoj stranici, postoje dvije dijametralno razlicite strane i stavovi i to: jedna koja nije imala iskustva u porodici ili blizem krugu prijatelja i druga koja je vidjela ili osjetila svu snagu virusa i nemoc zdravstvenog sistema.Jedna 51 godina, druga još mlađa, majka troje djece, familija da ne može bliža
![]()
- zubi
#6563 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Samo od smrti, nikad niko nije umro od korone.Xforumas wrote: ↑21/04/2021 11:50*od korone.zubi wrote: ↑21/04/2021 09:33Naravno. Umro je od smrti.mistek wrote: ↑21/04/2021 09:21
Netačno. Apsolutno to nema veze s tim što navodiš. Ja gotovo ne znam osobu koja nije prebolovala virus. U bližoj okolini znam za 3 slučaja smrti, gdje su 2 osobe koje su 10 dana prije toga bile zdrave praveJedna 51 godina, druga još mlađa, majka troje djece, familija da ne može bliža
![]()
- ruud
#6564 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mistek, kažeš mi da nisam upravu jer si i ti imao neke bliske slučajeve ali si ipak protiv mjera i ne uzimaš pandemiju za ozbiljno, ako dobro shvatam?
Dalje važi i za United, mislim da jednostavno ne mogu isto pojmiti situaciju onaj koga nije okrznula ili ga je blago dofatila, tu se valjda svrstava Trapist, te smatra isto prehladom i šašom, i onaj ko je vidio muke redom od lokalne ambulante, Doma zdravlja, Hitne pomoći, OBS, KCUS-a po klinikama u krug, pa sve do Pokopa, Jedilera, IZ-a i Vlakova.
Dalje važi i za United, mislim da jednostavno ne mogu isto pojmiti situaciju onaj koga nije okrznula ili ga je blago dofatila, tu se valjda svrstava Trapist, te smatra isto prehladom i šašom, i onaj ko je vidio muke redom od lokalne ambulante, Doma zdravlja, Hitne pomoći, OBS, KCUS-a po klinikama u krug, pa sve do Pokopa, Jedilera, IZ-a i Vlakova.
- Peacean
#6565 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Izvinjavam se ako je već bilo pitanje ali šta se traži u pdf formatu prilikom elektronske prijave za vakcinaciju neosiguranih? Da li treba uslikati fizički primjerak CIPS-a ili postoji i elektronska verzija?
-
NediM17
#6566 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma valjda može i slika ili skenirati, bitno im je da vide da imaš prijavu boravka u KS.
-
laik1981
#6567 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Treba policijski produziti do 20h.
Sarajevo: U Importanne Centru otvoren renovirani Konzum, ali uz goste i muziku uživo
http://www.klix.ba/clanak/210421048
Sarajevo: U Importanne Centru otvoren renovirani Konzum, ali uz goste i muziku uživo
-
mistek
#6568 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne shvataš dobro. Pandemiju uzimamo itekako za ozbiljno, ne vjerujem ni u kakve teorije zavjere i sl. Bunim se protiv idiotskih mjera koje NEMAJU NIKAKAV utjecaj na tok pandemije, ali uništavaju psihičko zdravlje ljudi. Dakle, bunim se protiv maski na otvorenom i ograničenog kretanja od 21h. Vjeruj mi da sam u proteklih godinu dana, hajd možda kad se izuzme onaj jedan period ljetos, sjeo u vrh glave jednom u kafić, par puta sam negdje ručao i to je to. Eto, toliko mi je to bitno. Isto tako većina drugih mjera, ne tangira me pretjerano, ograničenja, čudaruud wrote: ↑21/04/2021 12:18 Mistek, kažeš mi da nisam upravu jer si i ti imao neke bliske slučajeve ali si ipak protiv mjera i ne uzimaš pandemiju za ozbiljno, ako dobro shvatam?
Nigdje u svijetu policijski sat nije u kontinuitetu postojao 6-7 mjeseci. Apsolutno je besmislen i postoji samo i isključivo da bi nadležni manje radili. Treća smjena im je laganica, ne moraju da ganjaju derneke, provjeravaju kafane i sl. Dakle, podržavam da svako ko radi iza 20h (recimo, ako je to mjera), ko se skuplja iza 20h iza zavjese u kafani, bude osuđen na doživotnu robiju. Ali, nemoj mi oduzimati pravo da se krećem od tačke A do tačke B i da nikog ne ugrožavam. I štaviše, ramazan je, postim, da nema nikakve restrikcije trebalo bi mi kretanje iza 21h zbog teravija i u vrh glave na dva iftara da se ode negdje. Nema, nikakva frka, najlakše je podnijeti tokom ramazana. Ali, mjera je besmislena.
Druga stvar je njeno selektivno primjenjivanje. Kanton Sarajevo je 15 dana prije ostatka države otišao u taj polulockdown. Sada, kanton Sarajevo čeka ostatak države. Evo, nek ni to nije problem, ali kantoni sa hrvatskom većinom ne jebu odluke FBiH 2%, a nameću ih nama. Dodatno, političari i generalno nadležni se kreću iza 21h kako im kurcu ćejf. Ne može im niko ništa. Doktori se isto kreću kako im kurcu ćejf, jer imaju propusnice. Policija se kreće kako im kurcu ćejf. Generalno, svi koji imaju propusnicu to koriste i hodaju, što je nigdje veze. Znači, handri samo nas poštene i sitne ribe.
Druga stvar su maske na otvorenom. Već sam jednom pisao - apsolutno podržavam da se maska mora nositi kada je nemoguće držati distancu. Ali, za koji će mi klinac maska kad nema nikog na 100m oko mene? Nauka dokazala da nema smisla, da smo na otvorenom sigurni, nigdje u svijetu nema maski na otvorenom (ima još u 1-2 države u vrh glave), ali kod nas da. Što? Opet, vrlo jednostavno, jer im je mrsko raditi. Uđite u tržne centre i zatvorene prostore. Raja stave masku na ulazu i onda skinu, olabave. To niko ne kontroliše, ali se kontroliše po Vilsonovom
Eto, to ti je ono protiv čega ja pišem u prvoj mjeri. Druga stvar je ekonomski krah i loše upravljanje u tom smislu. Ali, evo da to zanemarimo sada. I ovo gore nema nikakve veze s tim je li mi neko zaglavio, umro i sl. Nije umro ni zarazio se jer je u 23:00h izašao vani i ta mjera ne služi ni za šta, osim što psihički ubija narod (i indirektno potiče narod na kršenje mjera gdje god mogu, jer su ljudima dopizdile iste). Umjesto toga, trebalo je držati mjere smislenim, pa bi ih narod više i poštovao.
-
MUNAFIK
#6569 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Teško je to objasniti ljudima koji bi sve zatvarali...mistek wrote: ↑21/04/2021 14:06Ne shvataš dobro. Pandemiju uzimamo itekako za ozbiljno, ne vjerujem ni u kakve teorije zavjere i sl. Bunim se protiv idiotskih mjera koje NEMAJU NIKAKAV utjecaj na tok pandemije, ali uništavaju psihičko zdravlje ljudi. Dakle, bunim se protiv maski na otvorenom i ograničenog kretanja od 21h. Vjeruj mi da sam u proteklih godinu dana, hajd možda kad se izuzme onaj jedan period ljetos, sjeo u vrh glave jednom u kafić, par puta sam negdje ručao i to je to. Eto, toliko mi je to bitno. Isto tako većina drugih mjera, ne tangira me pretjerano, ograničenja, čudaruud wrote: ↑21/04/2021 12:18 Mistek, kažeš mi da nisam upravu jer si i ti imao neke bliske slučajeve ali si ipak protiv mjera i ne uzimaš pandemiju za ozbiljno, ako dobro shvatam?
Dalje važi i za United, mislim da jednostavno ne mogu isto pojmiti situaciju onaj koga nije okrznula ili ga je blago dofatila, tu se valjda svrstava Trapist, te smatra isto prehladom i šašom, i onaj ko je vidio muke redom od lokalne ambulante, Doma zdravlja, Hitne pomoći, OBS, KCUS-a po klinikama u krug, pa sve do Pokopa, Jedilera, IZ-a i Vlakova.Međutim, izričito sam protiv debilnih mjera, a pogotovo protiv njihovog selektivnog provođenja.
Nigdje u svijetu policijski sat nije u kontinuitetu postojao 6-7 mjeseci. Apsolutno je besmislen i postoji samo i isključivo da bi nadležni manje radili. Treća smjena im je laganica, ne moraju da ganjaju derneke, provjeravaju kafane i sl. Dakle, podržavam da svako ko radi iza 20h (recimo, ako je to mjera), ko se skuplja iza 20h iza zavjese u kafani, bude osuđen na doživotnu robiju. Ali, nemoj mi oduzimati pravo da se krećem od tačke A do tačke B i da nikog ne ugrožavam. I štaviše, ramazan je, postim, da nema nikakve restrikcije trebalo bi mi kretanje iza 21h zbog teravija i u vrh glave na dva iftara da se ode negdje. Nema, nikakva frka, najlakše je podnijeti tokom ramazana. Ali, mjera je besmislena.
Druga stvar je njeno selektivno primjenjivanje. Kanton Sarajevo je 15 dana prije ostatka države otišao u taj polulockdown. Sada, kanton Sarajevo čeka ostatak države. Evo, nek ni to nije problem, ali kantoni sa hrvatskom većinom ne jebu odluke FBiH 2%, a nameću ih nama. Dodatno, političari i generalno nadležni se kreću iza 21h kako im kurcu ćejf. Ne može im niko ništa. Doktori se isto kreću kako im kurcu ćejf, jer imaju propusnice. Policija se kreće kako im kurcu ćejf. Generalno, svi koji imaju propusnicu to koriste i hodaju, što je nigdje veze. Znači, handri samo nas poštene i sitne ribe.
Druga stvar su maske na otvorenom. Već sam jednom pisao - apsolutno podržavam da se maska mora nositi kada je nemoguće držati distancu. Ali, za koji će mi klinac maska kad nema nikog na 100m oko mene? Nauka dokazala da nema smisla, da smo na otvorenom sigurni, nigdje u svijetu nema maski na otvorenom (ima još u 1-2 države u vrh glave), ali kod nas da. Što? Opet, vrlo jednostavno, jer im je mrsko raditi. Uđite u tržne centre i zatvorene prostore. Raja stave masku na ulazu i onda skinu, olabave. To niko ne kontroliše, ali se kontroliše po VilsonovomSmiješno.
Eto, to ti je ono protiv čega ja pišem u prvoj mjeri. Druga stvar je ekonomski krah i loše upravljanje u tom smislu. Ali, evo da to zanemarimo sada. I ovo gore nema nikakve veze s tim je li mi neko zaglavio, umro i sl. Nije umro ni zarazio se jer je u 23:00h izašao vani i ta mjera ne služi ni za šta, osim što psihički ubija narod (i indirektno potiče narod na kršenje mjera gdje god mogu, jer su ljudima dopizdile iste). Umjesto toga, trebalo je držati mjere smislenim, pa bi ih narod više i poštovao.
Policijski sat nema apsolutno nikakve veze sa virusom, i on važi samo za obican svijet jer raja se i dalje krece... Svako sebi moze napraviti glupu potvrdu za kretanje.
Jos uvijek ne znam sta je gluplje policijski sat ili maska na otvorenom???
-
aldinjo
#6570 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Je li ovo klix prijavio?laik1981 wrote: ↑21/04/2021 13:01 Treba policijski produziti do 20h.
-
Naslovnica
#6571 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
mistek wrote: ↑21/04/2021 14:06Ne shvataš dobro. Pandemiju uzimamo itekako za ozbiljno, ne vjerujem ni u kakve teorije zavjere i sl. Bunim se protiv idiotskih mjera koje NEMAJU NIKAKAV utjecaj na tok pandemije, ali uništavaju psihičko zdravlje ljudi. Dakle, bunim se protiv maski na otvorenom i ograničenog kretanja od 21h. Vjeruj mi da sam u proteklih godinu dana, hajd možda kad se izuzme onaj jedan period ljetos, sjeo u vrh glave jednom u kafić, par puta sam negdje ručao i to je to. Eto, toliko mi je to bitno. Isto tako većina drugih mjera, ne tangira me pretjerano, ograničenja, čudaruud wrote: ↑21/04/2021 12:18 Mistek, kažeš mi da nisam upravu jer si i ti imao neke bliske slučajeve ali si ipak protiv mjera i ne uzimaš pandemiju za ozbiljno, ako dobro shvatam?
Dalje važi i za United, mislim da jednostavno ne mogu isto pojmiti situaciju onaj koga nije okrznula ili ga je blago dofatila, tu se valjda svrstava Trapist, te smatra isto prehladom i šašom, i onaj ko je vidio muke redom od lokalne ambulante, Doma zdravlja, Hitne pomoći, OBS, KCUS-a po klinikama u krug, pa sve do Pokopa, Jedilera, IZ-a i Vlakova.Međutim, izričito sam protiv debilnih mjera, a pogotovo protiv njihovog selektivnog provođenja.
Druga stvar su maske na otvorenom. Već sam jednom pisao - apsolutno podržavam da se maska mora nositi kada je nemoguće držati distancu. Ali, za koji će mi klinac maska kad nema nikog na 100m oko mene? Nauka dokazala da nema smisla, da smo na otvorenom sigurni, nigdje u svijetu nema maski na otvorenom (ima još u 1-2 države u vrh glave), ali kod nas da. Što? Opet, vrlo jednostavno, jer im je mrsko raditi. Uđite u tržne centre i zatvorene prostore. Raja stave masku na ulazu i onda skinu, olabave. To niko ne kontroliše, ali se kontroliše po VilsonovomSmiješno.
- ruud
#6572 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Super si ti to sve poredao
Slazemo se.
Drago mi je i sto postis
Blagoslovljen ramazan zelim.
Bice valjda prilike za iftare cim prije.
Drago mi je i sto postis
Bice valjda prilike za iftare cim prije.
-
Naslovnica
#6573 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Just in...
Nove mjere u Kantonu Sarajevo.
Dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati, uz prisustvo maksimalno 20 lica u objektu.
Dozvoljava se rad kladionicama, fitness centrima, teretanama, spa centrima, javnim bazenima uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.
Nove mjere u Kantonu Sarajevo.
Dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati, uz prisustvo maksimalno 20 lica u objektu.
Dozvoljava se rad kladionicama, fitness centrima, teretanama, spa centrima, javnim bazenima uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.
- manuchao91
#6574 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Do kad je ranije bio dozvoljen rad ugostiteljima u kantonu sarajevo
Kako god ppdrzajem mjere vlade Ks
-
mistek
#6575 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma valjda isto, ali se ovo odnosi na zatvoren prostormanuchao91 wrote: ↑21/04/2021 18:02 Do kad je ranije bio dozvoljen rad ugostiteljima u kantonu sarajevo