Sanjarko wrote: ↑20/04/2021 11:26
*User* nece bit carstvo, nego unija. Svi mogu pravit saveze, unije i slicno, samo muslimanski narodi to nesmiju.
Ja, i.....Eto neka bude unija. Na koji bi način Bošjaci bili dio te unije? Da li kao država BiH ili kao Bošnjaci? Ako misliš na Bošnjake, onda odmah moraš označiti i teritoriju u BiH koja pripada Bošnjacima? Mislim, da Turci znaju gdje je fildzanistan. Ti nas Bošnjake odmah proglašavaš muslimanskim narodom. Bolan, vjera nije prvi faktor u određivanju etničkog identiteta. To je zadnji faktor. Prvo dolazi teritorija na kojoj taj narod živi ili je živio. Pa onda jezik, kultura, zajednička prošlost itd. Vama ni danas nije jasno šta je vjera, a šta su narod i nacija. Ima nas koji smo ateisti, a opet Bošnjaci. Ja ne mogu svojim očima da vjerujem šta je SDA napravila od ovih generacija Bošnjaka rodjenih nakon rata. To je jedna božija strahota kako su tu generaciju zaglupili, isprali joj mozak i napravili od nje tijesto koje mogu oblikovati prema trenutnim željama. Stalnim ponavljanjem da su nas Srbi i Hrvati ubijali, klali protjerivali, da smo vječite žrtve, da smo žrtve 11 genocida, nije porstignut samo efekat "da se ne zaboravi". Kao rezultat imamo mržnju prema svemu srpskom i hrvatskom, pa i ruskom i kineskom, kod nekih i prema cijelom zapadu. Naravno da ne sporim zločine i genocid. Ali, paradoksalno zvuči istina da ja koji sam branio ovu državu i borio se protiv srpskih i hrvatskih vojnih formacija, ne mrzim, a pripadnici generacije rodjene poslije rata mrze Srbe i Hrvate. Onda od Bosne nema ništa. E pa izvolite u Tursku. Upravo su to naši neprijatelji oduvijek i htjeli da nas presele u Tursku. SDA je svjesno ili nesvjesno sa turkofilijom i isticanjem vjere u prvi plan kod mladih, napravila poslije Daytona još jednu izdaju i Bosne i Bošnjaka. Prije dva dana, u protestima ispred Slovenačke ambasade, onaj tipični SDA mudrohan, Sanin Musa i njegovi su lijepo pokazali kako to izgleda kada SDA vaspitava. Glavna parola im je bila: Vjera, narod, država. Dakle, vjera ispred naroda i države. E to vam je SDA pamet.