sa desne strane zgrade (u drveću) su stepenice koje vode dole ka zagrebačkoj

Jest bila diverzija ali je dio spašen. Evo ti snimak poslije diverzije:
Za teške mitraljeze ne znam, ali je američka policija imala M113 gusjeničare.
Na tog TAM-a misli, drugi je 100x preživio. Zadnji put sam ga vidio ispred baze u Domu nekad krajem 1995, početkom 1996., doduše nije bio plavi nego neka smeđa-oker boja.iceman ze wrote: ↑09/04/2021 12:12 @tempuser
Hvala na infu, negdje na fotki sa neta sam vidio tu plavu 150tku na Malti u blizini crkve, frontalni sudar, vidjao sam i na Dobrinji plavi BOV, u toku rata, a sto se tice ovih gusjenicara na srb forumima sam nasao neg komentare, u smislu gubitaka zbog loseg oklopa itd
Slazem se, jer se tacno zna broj poginulih i povrijedjenih, ovako ispade skidali ih ko glinene golubove
Jeste malo bajato, ali da odgovorim.PM72 wrote: ↑07/04/2021 07:03jefff wrote: ↑07/04/2021 01:24Trebalo je da demonstranti krenu na JNA barikade pa neka pucaju po narodu pred ocima svjetske javnosti ili neka se povuku.dječak sa šibicama wrote: ↑07/04/2021 00:05
Tome sam licno svjedocio, kad nisu prosli preko tranzita, na Hambinoj Carini se ukazala kolona plavih vozila, djipovi i onaj transporter mupa, masa ljudi se okupila dosta ZB sa kalasnjikovima neki su poskakali na vozila pa ih je policija zamolila da sidju, dosli su do jevrejskog i vraceni nazad od strane vojske koja je znala da ce doci tim putem.
Nikakvih borbi nije bilo, samo su se vratili u grad.![]()
![]()
Paša moj...ti si nešto posefio...kakve JNA barikade?
A i ova ti dobra...trebalo je da demonstranti krenu na barikade...lako je tuđim gloginje mlatit...pogotovo sa distance od 30 godina.
To su jos uvijek bili JNA tenkovi i do 2. maja uglavnom nisu dejstvovali po civilima.
Nisi razumio... Da ne ulazimo u to da li bi JNA djelovala po civilima (a do tad je djelovala gdje god je imala potrebe, Slovenija, Hrvatka, Ravno), JNA je, po 1000 x oprobanom receptu, na lokaciju došla kao "tampon zona", a stvarni cilj je zapravo fzičko blokiranje pristupa i zaštita terorista SDS-a od dolaska jačih snaga. Upravo je to JNA uradila kad se Specijalna preko Soukbunara pokušala probiti do COKUP-a.zilog wrote: ↑17/04/2021 07:16To su jos uvijek bili JNA tenkovi i do 2. maja uglavnom nisu dejstvovali po civilima.
Da je tada JNA maska pala, mozda se ne bi mnoge druge "puzajuce" okupacije, iz kasarni i pod pokricem JNA, desile...
BTW, 2 tenka se lako zaobidju kroz baste i livade. Veci bi problem bili cetnici koji se ne bi libili pucati na masu.
Slazem se za JNA "tampon zone", a i gore sam to napisao. Da je JNA tada djelovala po demonstrantima, ne bi se setali okolo do maja i ne bi se desile puzajuce okupacije, npr. Hadzica...tempuser wrote: ↑17/04/2021 07:33Nisi razumio... Da ne ulazimo u to da li bi JNA djelovala po civilima (a do tad je djelovala gdje god je imala potrebe, Slovenija, Hrvatka, Ravno), JNA je, po 1000 x oprobanom receptu, na lokaciju došla kao "tampon zona", a stvarni cilj je zapravo blokiranje pristupa i zaštita terorista SDS-a od dolaska jačih snaga. Upravo je to JNA uradila kad se Specijalna preko Soukbunara pokušala probiti do COKUP-a.zilog wrote: ↑17/04/2021 07:16To su jos uvijek bili JNA tenkovi i do 2. maja uglavnom nisu dejstvovali po civilima.
Da je tada JNA maska pala, mozda se ne bi mnoge druge "puzajuce" okupacije, iz kasarni i pod pokricem JNA, desile...
BTW, 2 tenka se lako zaobidju kroz baste i livade. Veci bi problem bili cetnici koji se ne bi libili pucati na masu.
Jašta, u JNA glupi, postave barikadu od tenkova tako da ih 2000 obiđe ljudi kroz bašte i livade!
Kud ne deblokirasmo grad preko bašti i livada!?
Molim te bez sarkazma. Ja sam tada bi tu i vidio sta se desava, a ti nisi (bila si dijete).
Ja trolam, ti :"Raja je bila spremna ici za transporterima. Bilo bi zrtava, ali znatno manje nego sto ih je okupirana Grbavica uzela...".
Haaloooo, ja sam bio tu, nisam sjedio kuci!!!