NON PAPER

Post Reply
Dozer

#401 Re: NON PAPER

Post by Dozer »

mk ultra wrote: 16/04/2021 12:44 kako ako ih je upravo taj narod izabrao i podržava

samo nemoj priča o zabludi naroda :mrgreen:
Da si ikada pogledao izborne rezultate, bilo bi ti jasno da im je taj narod koji ih je izabrao dao max.15% glasova, a najcesce je to 10-12%.

Na izbore izadje oko 55% ljudi, a oni dobiju po max.30% od toga, kako ko. Ako to podijelis na 100% glasaca, sve je jasno.

Naravno, slazem se - ovaj narod je bespovratno glup, i to ponavljam vec 15 godina ovdje.
Palmalma

#402 Re: NON PAPER

Post by Palmalma »

Milenkov buraz wrote: 16/04/2021 12:40 Nije EU baš nesposobna rekao bih više je glomazni slon sa različitim interesima unutar EU. Sva ova ujdurma nije zvaničan put i politika EU ali naravno da ima onih koji bi pitanje BiH prelomili preko koljena tipa Janez Janša, Orban i takvi rekao bih kršćanski desničari pa zašto da ne kažemo i extremisti. Na kraju Janša je etnički Albanac pa neka dijeli svoju Albaniju do mile volje.
:thumbup:

Ako je ona karta vjerodostojna, Jansha je sve podredio Albaniji. Gubitkom Sjeverne Mitrovice Albanci zauzvrat dobivaju Presevsku dolinu, polovinu Makedonije, Bar, Ulcinjsku rivijeru i plavsko-gusinjski pojas.
Sin Fatmira Janshe i Zamire Beqiraj - Ivan Janez Jansha je na visini zadatka.
horkesh

#403 Re: NON PAPER

Post by horkesh »

Palmalma wrote: 16/04/2021 12:51
Milenkov buraz wrote: 16/04/2021 12:40 Nije EU baš nesposobna rekao bih više je glomazni slon sa različitim interesima unutar EU. Sva ova ujdurma nije zvaničan put i politika EU ali naravno da ima onih koji bi pitanje BiH prelomili preko koljena tipa Janez Janša, Orban i takvi rekao bih kršćanski desničari pa zašto da ne kažemo i extremisti. Na kraju Janša je etnički Albanac pa neka dijeli svoju Albaniju do mile volje.

Ako je ona karta vjerodostojna, Jansha je sve podredio Albaniji. Gubitkom Sjeverne Mitrovice Albanci zauzvrat dobivaju Presevsku dolinu, polovinu Makedonije, Bar, Ulcinjsku rivijeru i plavsko-gusinjski pojas.
Ama, kartu su napravili makedonski novinari.
Palmalma

#404 Re: NON PAPER

Post by Palmalma »

Dozer wrote: 16/04/2021 12:42
Palmalma wrote: 16/04/2021 12:22 Buducnost BiH, njena opstojnost, suverenitet... zavisi samo od broja Bosnjaka u BiH. Sto se tice Srbije i Hrvatske, Srba i Hrvata (cast izutcima) - kada bi se samo oni pitali o BiH - ona ne bi ni postojala.
To je jasno svakome.
SDA, od vremena Alije i famoznih dogovora sa Krajisnikom, nudjenje Tudjmanu Hercegovine, Bosnjackog kongresa... uvijek je bila na liniji mini muslimanske drzave. Nece narod! I to ne mogu sprovesti.
Padom Izetbegovica tek ce krenuti drzavotvorni smjer Bosne i Hercegovine.
Kako godinama koje dolaze broj Bosnjaka bude cinio sve veci procenat u ukupnom stanovnistvu BiH - stvar je sve vise zacementirana i to TRAJNO.
Ovo su prilicno velike gluposti, a baziraju se na onome sto vam serviraju politicari. Da se malo vise krecete po BiH, ukljucujuci i "one anamo", i jedne i druge, zmoda biste shvatili da preko 80% i S i H komponente u BiH nemaju alternativu, niti Srbiju i Hrvatsku gledaju kao domovinu.
Bosnjaci su i sada natpolovicna vecina, ali na 24% teritorije. Da ih bude i 80% u drzavi, i dalje ce biti na 24% teritorije.

Nisu to nikakve gluposti, vec cinjenice. Uvijek je bilo i ostalo cije stado njegova i livada.
Nisu Bosnjaci krivi ni za iseljavanje Hrvata ni za Srba - ka Hrvatskoj i Srbiji, niti za njihov nerazuman odnos prema BiH.

Bosnjacima odgovara, obzirom na brojnost;

1. BiH, kao multietnička i multikulturalna država i zajednica, i

2. BiH, kao klasična nacionalna država Bošnjaka.

To znači da Bošnjacima u BiH ’’odgovara’’ bilo kakvo vođenje politike od strane Srba i Hrvata, dok Srbima i Hrvatima odgovaraju samo određene vrste bošnjačke politike (ne sve).

Ali, druga je to tema.

Padom Izetbegovica pocinje druga strana price.
black64

#405 Re: NON PAPER

Post by black64 »

Dozer wrote: 16/04/2021 12:42 Bojite se i zazirete od onih drugih i trecih ako nisu iz vaseg mjesta/grada (a i tada), i u "njihove" dijelove zemlje ni ne idete. To ne smatrate svojim. I to je totalno pogresno.
Ali, u svakom slucaju, pokazuje da je ENV matrica uspjela u onome sto su zapoceli 1990. svojim osnivanjem, a sto nisu uspjeli ratom. Na kraju cete upravo vi, generacije nakon 1978., dohakati BiH kao drzavi. Problem je, a takodjer i nadasve zalosno, sto vi uopste nemate dovoljno mentalnih kapaciteta da biste shvatili kako cete time zapravo dohakati i sebi samima.
šta god da uradimo (mi - generacije nakon 1978. - pogotovo generacije koje su ratne i poslijeratne (od 1990ih pa nadalje)) ne možemo nikako zas*ati više nego vi (generacije prije 1978.). Upravo vi ste od ove države napravili Palestinu, te je nama sad dajete u ruke i kažete da ćemo je mi dokrajčiti, a vi ste dopustili svu poslijeratnu privatizaciju, nepotizam, korupciju itd. Nekim generacijama su prošli lokalni izbori bili prvi u životu i već se osjeti promjena u urbanim sredinama, ja mislim da ćemo mi (mladi) prodisati nakon što generacije koje se dobro sjećaju rata prestanu glasati (obzirom da to mnogi ne mogu čekati pokupe se i odu).
nosara

#406 Re: NON PAPER

Post by nosara »

black64 wrote: 16/04/2021 13:04
Dozer wrote: 16/04/2021 12:42 Bojite se i zazirete od onih drugih i trecih ako nisu iz vaseg mjesta/grada (a i tada), i u "njihove" dijelove zemlje ni ne idete. To ne smatrate svojim. I to je totalno pogresno.
Ali, u svakom slucaju, pokazuje da je ENV matrica uspjela u onome sto su zapoceli 1990. svojim osnivanjem, a sto nisu uspjeli ratom. Na kraju cete upravo vi, generacije nakon 1978., dohakati BiH kao drzavi. Problem je, a takodjer i nadasve zalosno, sto vi uopste nemate dovoljno mentalnih kapaciteta da biste shvatili kako cete time zapravo dohakati i sebi samima.
šta god da uradimo (mi - generacije nakon 1978. - pogotovo generacije koje su ratne i poslijeratne (od 1990ih pa nadalje)) ne možemo nikako zas*ati više nego vi (generacije prije 1978.). Upravo vi ste od ove države napravili Palestinu, te je nama sad dajete u ruke i kažete da ćemo je mi dokrajčiti, a vi ste dopustili svu poslijeratnu privatizaciju, nepotizam, korupciju itd. Nekim generacijama su prošli lokalni izbori bili prvi u životu i već se osjeti promjena u urbanim sredinama, ja mislim da ćemo mi (mladi) prodisati nakon što generacije koje se dobro sjećaju rata prestanu glasati (obzirom da to mnogi ne mogu čekati pokupe se i odu).
Sve tacno. I Jugu smo razjebali mi, uz malu pomoc prethodne generacije. Stidim se zbog toga. Ili smo radili naopako, ili nismo radili nista. Bruka. :(
daddy-kool

#407 Re: NON PAPER

Post by daddy-kool »

Meni je ovo loš pristup, al totalno. :-)
Čuj da se BiH komada, treba gledati kako da se proširimo.

Srbija je svakako u procesu raspada, šta bi falilo da Sandžak pripojimo (mirnim putem naravno) našoj lijepoj BiH?
Milenkov buraz

#408 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

horkesh wrote: 16/04/2021 12:57
Palmalma wrote: 16/04/2021 12:51

Ama, kartu su napravili makedonski novinari.
Karata je tu najmanji problem, problem je dokument koji jasno govori o tzv. "završetku raspada Jugoslavije" gdje bi BiH bila kolateralna šteta.
meridiyan

#409 Re: NON PAPER

Post by meridiyan »

Nesto mi sve ovo smrdi.
I veza Avde Avdica sa urednicima slovenskog portala i prvo pojavljivanje non paper na istraga.ba i bas na tom prijateljskom necenzurirano.si (kvaliteta SAFF, STAV) ciji je doticni referentni sugovornik i onaj intervju bas za taj portal o vezama Janeza Janše s hrvatskom Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA), kada je optužio SOA-u za regrutiranje članova selefijskog pokreta u BiH kako bi se BiH prikazala kao leglo radikalnog islamizma. Onda brzopotezni poziv Komsica slovenskom ambasadoru na raport a kasnije prikrivenu cinjenicu da Komsic nije ni obavio taj razgovor nego njegov savjetnik. Pa objavljivanje same karte koja veze sa vezom nema pa sadrzaj bez potpisa, datuma, zaglavlja, pa samo cekanje 40 dana da se to pokrene, pa reference tog portala da je žestoki kritičar vlade Janeza Janše i čak je nastao kada je Janša preuzeo vladu, pa zestoka paljba sda istrosenih politicara sto samo upucuje da je cilj svega skrenuti paznju sa trenutnog katastrofalnog stanja da bi se fokus problema usmjerio ka onome sto nam od kraja rata serviraju o odbrani drzave koju svi napadaju a oni eto uspjesno brane i tako cuvaju svoje polozaje. Isti slucaj kada Senad panicno najavi pismo sa KCUS-a potpisano od 17 anesteziologa i zatalasa sve a kasnije se ispostavi da ima pismo ali ni priblizne sadrzine kao sto su u emisiji predstavili.
Ne sporim da ima neki dokument o nekim smjernicama za razrijesivanje ovog Gordijevog cvora kod nas ali bas te sadrzine ne vjerujem i ne sporim da bi komsije i susjedi rado odlomili djelove BiH kolaca ali ne vjerujem da bi iko od svjetskih mocnika taj plan podrzao. Jedino je sigurno da ce se desiti reforme, da je to nezaustavljivo i da ce njima svi biti podjednako nezadovoljni a da ce svi predstavljati to kao vlastiti uspjeh.
Zato ne zaboravite na sutrasnji protest i ucinimo sve da se sto prije ova nacionalisticka bagra skine sa vlasti da ne bi i u buducnosti raspravljali o ovakvim i slicnim "umotvorinama".
Sutra novi protesti u Sarajevu: “Država pripada narodu, a ne onima koji vladaju”
Last edited by meridiyan on 16/04/2021 13:46, edited 1 time in total.
155_mm

#410 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

Ivani Jansha SDS 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja
Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev
neki strase narod "albanci ce doci do niša" a albanci vec u ljubljani.
:lol:
Sanjarko

#411 Re: NON PAPER

Post by Sanjarko »

Zao mi je @Dozer ali upravu je, dohakali ste SR Jugoslaviji i prilicno ste upropastili ovu, sad hocemo li mi joj dohakat, ostaje da vidimo.
Last edited by Sanjarko on 16/04/2021 13:49, edited 1 time in total.
BHCluster

#412 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Sanjarko

#413 Re: NON PAPER

Post by Sanjarko »

nosara wrote: 16/04/2021 13:07
Sve tacno. I Jugu smo razjebali mi, uz malu pomoc prethodne generacije. Stidim se zbog toga. Ili smo radili naopako, ili nismo radili nista. Bruka. :(
Pa jeste, mi se nismo pitali. A i da jesmo nazalost ne bi smo mogli nesto da uradimo. Nazalost mislim da se i vi niste puno pitali, ali krivit nas Milenijumse za sr*nje ovo sad i proslo je pogresno ili ne?
155_mm

#414 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

znaci najveci slovemski nacionalista danasnjice (i navodno pisac non papera) je albanac rodjen na kosovu od oca albanca i majke albanke. svasta na ovom svijetu ima.
BHCluster

#415 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Pahor: Na posljednjem sastanku sa članovima Predsjedništva BiH nisam znao ništa o 'non paperu', ni prije ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim, jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem.
:oops:
p206

#416 Re: NON PAPER

Post by p206 »

No paper si papirus
155_mm

#417 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

"non paper" znaci "nema papira" tj. "dje papir"
:lol: :lol:
LBVIEW

#418 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

u-pet-deka wrote: 16/04/2021 10:29
LBVIEW wrote: 16/04/2021 10:26
u-pet-deka wrote: 16/04/2021 10:23

Poslije nepunih 30 godina apsolutne disfunkcije na Balkanu, posebice u BiH, šta očekivati. Sejdić and Finci su dokazali (uz EU) da Dejtonski sporazum je propao.
Posebice se moze ocekivate ponovno ljubljenje s bracom cetnicima, mozda ovaj put ne na Vlasicu :izet: , nego, sta ja znam na Papuku, ili Velebitu. :D
Kao da neko pita Sarajevo, ili ga uzima za ozbiljno, mislim od Srba, Hrvata, Jevreja, Roma i EU. Budi realan. Sarajevo je samo sebe dovelo u ovu sitauciju.
Eto, vi cete se u Eraniji pitati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#419 Re: NON PAPER

Post by pici »

jos polemisete o tariguzu... dze vOkcina, iko , ista...

Image
vatrogasac

#420 Re: NON PAPER

Post by vatrogasac »

155_mm wrote: 16/04/2021 13:51 znaci najveci slovemski nacionalista danasnjice (i navodno pisac non papera) je albanac rodjen na kosovu od oca albanca i majke albanke. svasta na ovom svijetu ima.
Mislio ja neka zeza, a ono na slovenačkim forumima uveliko o tome kako je Fatmirov i Zemirin. :mrgreen: Vele, tamniji od Erdogana. :mrgreen: Zato onu kartu su Makedonci i napravili po njegovom opisu. Svima načeo, a Albancima nadodavao. :mrgreen:

Image
155_mm

#421 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

slovenci jadni i ne znaju ko ih guzi zadnjih nekolko decenija. sjeba sloveniju za korist velikoalbanske ideje. zadnje sta sloveniji treba je porast nacionalizma u europi a posebno u italiji i madjarskoj.
Grean

#422 Re: NON PAPER

Post by Grean »

Sve je ovo HDZ maslo
LBVIEW

#423 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Grean wrote: 16/04/2021 14:07 Sve je ovo HDZ maslo
Naravno, slijep je ko to ne vidi.
No, sacekajmo Novaka i teoriju o AID-u pokupupljenoj s onoh medijskog tariguza. :D
GAU8

#424 Re: NON PAPER

Post by GAU8 »

Ovo je udruzeno maslo SDA/HDZ/SNSD

ali preglupi narod je glup i ne vidi kako je ovo dimna bomba jer je bilo pritisnulo sa svih strana....

Sad cemo se malo "konsolidirati i presabirati", a koga briga za stvarne egzistencijalne probleme
deogest

#425 Re: NON PAPER

Post by deogest »

Dozer wrote: 16/04/2021 12:17
deogest wrote: 16/04/2021 11:29 Bosnjak sam, ne maskiram se, govorim samo da bi drzava bila funkcionalnija i ne bi bilo opstrukcije nikakve. Ovako nikada u zivotu neces uci u EU, korupcija ce biti samo gora a mladih vise nece ni bit. Ali bez rata naravno.

Za 15 godina, samo migranti ce nam ovdje radit i kar.at nam zene. Sve vodi ka tome.
I mlad si, ocito...
Inace ne bi pisao ovakve besmislice. Pricas o monoentickoj i monokonfesionalnoj drzavi koja bi se "prostirala" od Tuzle, preko Sarajeva, do Mostara na pravcu S-J, i od Bugojna do Gorazda na pravcu Z-I. Imas li uopste predstavu kako to izgleda na mapi?
Sta cem os Krajinom, s Bihacem, Cazinom, V. Kladusom...?

Ili si zamislio da to bude branch office ove "centralne" muslimanije?

Umjesto ovakvih ideja, mozda bi bilo bolje da se malo aktiviraju licna muda i da se izadje na ulicu, te da se pocisti ispred svojih vrata prvo. Sta mislis o tome?

Nisam bas, 29 godina u julu. Ne mislim ja da je to idealno rjesenje i da ce bas tako na papiru da bude, ne mora to biti ni sad, mozda mi necemo doziviti, ali nesto ce se morati raditi, ili zaista mislis da ce Dejtonski sporazum zaziviti i u 22 stoljecu? Recimo 2100 godine?

U tim godinama ces imat unukove unuke koji ne da se nece sjecat rata, nego ce im biti to toliko strano i smijesno. Tehnologija napreduje, pa ce tako i ovdje da dodje, prije ili kasnije.

Kao sto Google, iOs i ostali uvijek updejtuju svoje apps i sisteme, da ljudi ne bi izgubili interes, da bi se poboljsalo, isto je tako ovu drzavu potrebno updejtovat, od temelja, i to jos odavno.
Post Reply