Amerika i EU mozda nisu na istoj strani sto se tice Izraela ali sigurno jesu na istoj strani vezano za NATO, Rusiju i neke opste vrijednosti. Amerika sigurno zbog Izraela nece narusavati odnose sa EU i ne vidim zasto bi Americi isto tako odgovara fragmentacija BiH kad Ameri znaju da oko 80% stanovnistva njih podrzavamusicman80 wrote: ↑16/04/2021 01:00Pandakonda wrote: ↑15/04/2021 21:50 Ovo nikada neće proci jer ako su ovi nasi pajseri naivni, EU nije. EU zna da je ovo otvaranje pandorine kutije ne samo za balkan, nego za generalno čitavu evropu i haos koji bi nastao se ne bi zaustavio samo ovdje nego bi se prelio kod njih. Na red bi dosli mnogi teritorijalni problemi koje je EU uspjela rijesiti unutar sebe i pokretanjem ovoga bi se Evropa toliko fragmentirala da bi se vratila u 15i vijek.
EU ne zeli sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD, isto tako, EU ne zastupa interese izraela. Amerika I zeli da oslabi EU I njen uticaj kako bi mogli bilateralnim sporazumima sa evropskim zemljama bolje stititi svoje interese. Upravo jos jedna destabilizacija BIH kao i moguci sukobi u regiji bi politicki i ekonomski dokusurili EU. Prvo Brexit pa Covid I na kraju sukobi. Znaci ako SAD odluce da podrze ovaj Aide-mémoire, nece ih biti briga ako kasnije i drugi regioni u EU budu trazili prekrajanje granica jer upravo je to ono sto bi odgovaralo americi, potpuna destabilizacija Evrope.
NON PAPER
- Pandakonda
#326 Re: NON PAPER
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#327 Re: NON PAPER
Izetbegović: BiH ima 'strahovito oružje', granatu koja ide preko 2000 metara, to je poruka neprijateljima

-
WRecker
#328 Re: NON PAPER
Na sta mislis tacno ?General War wrote: ↑16/04/2021 00:54 Sve sto je Dodik govorio svo ovo vrijeme...na kraju je sve ispalo tako.
- deogest
#329 Re: NON PAPER
Moza ovo nekad u buducnosti i nije lose. U dokumentu je jedna istina a to je da ovakvo stanje ne odgovara nikom zivom, osim nekolicini lokalnih politicara koji pune svoje dzepove. Normalnom covjeku sigurno ne. Imas potpunu blokadu, najbolje se to vidjelo sad u ovoj pandemiji.
Ovako vise ne ide nigdje, Srbija bi se odrekla Sarajeva i mi bi imali nezavisnu drzavu. Onda bi bio referendum, svi bi usli u EU i to je to. A ova banda bi konacno morala preuzet odgovornost i biti uhapsena za genocid na sopstvenim narodom.
Za rat svakako nema ko ratovat nit imas para. Jedino sto vrijedi u ovoj drzavi su sagradjene milionske vile politicara.
Bosna je Juga u malom i to je jasno ko dan da to u sljedecih 100 godina nece biti odrzivo. Historija pokazala.
Ovako vise ne ide nigdje, Srbija bi se odrekla Sarajeva i mi bi imali nezavisnu drzavu. Onda bi bio referendum, svi bi usli u EU i to je to. A ova banda bi konacno morala preuzet odgovornost i biti uhapsena za genocid na sopstvenim narodom.
Za rat svakako nema ko ratovat nit imas para. Jedino sto vrijedi u ovoj drzavi su sagradjene milionske vile politicara.
Bosna je Juga u malom i to je jasno ko dan da to u sljedecih 100 godina nece biti odrzivo. Historija pokazala.
-
detroit-mercy
#330 Re: NON PAPER
Pa da bi se rado odcepio al valja stisnut muda pa onkl Semu ic uz nosWRecker wrote: ↑16/04/2021 02:35Na sta mislis tacno ?General War wrote: ↑16/04/2021 00:54 Sve sto je Dodik govorio svo ovo vrijeme...na kraju je sve ispalo tako.
-
Benjo34
#331 Re: NON PAPER
Pa tako neki za raspad Juge kažu "ameri su to krivi", zapravo to je u srbiji uvaženo mišljenje. A ljudi dosli na noge, evo vam pare da postanete demokratsko društvo, evo sve, šta su trebali kad su ih odbili?Piaty wrote: ↑16/04/2021 00:54 Samo sam cekao ko ce postaviti Borogovca. Ovo jw nesto novije. Ja sam cijelu njegovu knjigu o ratu procitao i mnogo je jasnije sve kada se natenane procita.
Na tu temu je mnogo pisao Sven Rustempasic.
Sustina je da se plasira suplja o zavjeri strani sila protiv Bosne a zapravo je postojala "zavjera" tih sila da Bosna bude normalna, demokratska i prosperitetna drzava.
-
sportman1
#332 Re: NON PAPER
- Probni balon koji ne znaci nista jer dolazi od Slovenije, a ne od Njemacke ili Francuske.
-
sportman1
#333 Re: NON PAPER
-Odnos EU prema BIH je takav da negatore DMS i sudskih presuda ne zele da kazne.
EU je hrpa uhljeba koji smatraju uspjehom visoke plate u tome konglomeratu naroda i kultura.
EU je hrpa uhljeba koji smatraju uspjehom visoke plate u tome konglomeratu naroda i kultura.
-
sakib_jebivjetric
#334 Re: NON PAPER
Mislim da se trebamo prišlepati Butanu, Čadu i Zelenortskim Otocima.Piaty wrote: ↑15/04/2021 21:55Ma to eurodesnica mi je nejasno. Ona je devedesetih bila antijugoslavenska i antisrpska. To ne znaci da je bila za nas, ali je bila recimo prohrvatska. Zato kazem krscanska desnica.sumirprimus wrote: ↑15/04/2021 21:51Orban.euro desnica. Jasno sve ko danPiaty wrote: ↑15/04/2021 21:50 Nisam shvatao ovog Jansu do sada pa mi cudno sve ispada. Znajuci da je Jansa antikomunista i antijugoslaven, pretpostavljao sam i da je antisrpski nastrojen i onda se desi ovo sa ovim papiricima.
Zanima me, kako se on presalta? Jel to on dio te tzv krsanske desnice, bliske Putinu ili...? Sta se desilo u medjuvremenu?
Sada nekako ispada da je taj polaritet Srbija-Hrvatska ukinut jer se trebaju dogovoriti oko Bosne. Kome Bosna da se prislepa? Liberalima Europe? Turskoj? Pakistanu? Ili najpametnije - Americi i Njemackoj?
Cuj Kome?
Samo Americi, to treba utuviti u glavu svim Bošnjacima/Bosancima od 7 do 77 godina. Da ponavlja ko Hafiz kad ga u pola noci probudis.
-
Milenkov buraz
- shbc
#336 Re: NON PAPER
Pitanje... Kad su ovo Slovenci postali svjetska sila koja odredjuje granice u drugim zemljama pa se dize ovolika halabuka zbog ovih njihovih bezicnih papira?
- shbc
-
88Sioux
#338 Re: NON PAPER
Bisera Turković kad skine cvikere i periku.
-
User987
#339 Re: NON PAPER
Mi smo kao narod bili u takvoj situaciji da smo nakon rata morali gotovo fanatički biti okrenuti radu, pravnoj i sekularnoj državi. Alija je potrefio u sridu kada je rekao da moramo biti primjer Srbima i Hrvatima ako hoćemo opstati. Dakle, da bi nas cijenili, morali smo biti bolji, uspješniji i efikasniji. Uništena i ptpuno razorena Njemačka je nakon II sv rata za nekoliko godina stala na noge radom Nijemaca koji su uveče padali gotovo mrtvi od umora. SDA je nakon rata krenula putem koji si opisao. To je bio put korupcije i nepotizma. To je bila izdaja i Bosne i Naroda. Sve je bilo popraćeno neiskrenom i odurnom vjerskom podrškom takvoj vlasti i vladavini nesposobnih i neznalica.kox wrote: ↑16/04/2021 00:02Ovakvim kakvi smo danas nama niko neće i ne može pomoći. Vučić je lud, fakat frajer ima dijagnozu garantovano, diktator, pa se u zadnjih par godina sastajao sa Putinom, Trampom, mislim i kineskim predsjednikom, Makronom, Erdoanom - to ovako na prvu, ima ih još gomila sigurno. Šta misliš sa kim se mogu sastati Džaferović, Komšić ili Izetbegović ? Ako dobace do trećeg sekretara nižeg pomoćnika za ljudska prava i izbjeglice dobro je.Vučić ruski ili kineski igrač, i jeste, lik dobije milione vakcina od njih. A onda dobije i stotine hiljada jebenog Pfizera,a mi smo kao zapadno orijentisani, težimo Natou i EU bla bla. Mi jednostavno imamo spregu korumpiranih i nesposobnih likova koji konstantno guraju sebi slične nesposobne, neobrazovane i korumpirane debile (vidi pod Zaha volovska glava) i nakon 25 godina imamo to što imamo. Ova zemlja, Bošnjaci kao narod zajedno sa svim onim koji Bosnu smatraju svojom domovinom zbog te korupcije,, kriminala i nepotizma imaju najbolju šansu da nestanu u nekom narednom periodu. Mi jednostavno više nismo u stanju apsolutno ništa smisleno da uradimo na domaćem ili inostranom planu. A za to je prvenstveno kriva SDA i sistem kriminala i korupcije koji su nametnuli na dijelu koji je 25 godina manje-više pod njihovom kontrolom.Gusar-from-Riga wrote: ↑15/04/2021 23:45 Odgovorni nego sta.. i treba im suditi i u zatvore po 50. Ali ako mislis da ce nakon Baketa i Fikre bolja varijanta, varas se. Bajden ce Bajden se, hoce eno polomi se jadan za Bosnom![]()
- LBVIEW
#340 Re: NON PAPER
Njega je neko iz EU podrzavao cijelo vrijeme, da nije tako davno bi brbljao s onu stranu resetaka.General War wrote: ↑16/04/2021 00:54 Sve sto je Dodik govorio svo ovo vrijeme...na kraju je sve ispalo tako.
- LBVIEW
#341 Re: NON PAPER
Malo se bolje maskiraj.deogest wrote: ↑16/04/2021 02:37 Moza ovo nekad u buducnosti i nije lose. U dokumentu je jedna istina a to je da ovakvo stanje ne odgovara nikom zivom, osim nekolicini lokalnih politicara koji pune svoje dzepove. Normalnom covjeku sigurno ne. Imas potpunu blokadu, najbolje se to vidjelo sad u ovoj pandemiji.
- Hank Paldum
#342 Re: NON PAPER
Pišeš o historiji a ne znas uopšte da se Bosna i Hercegovina i Jugoslavija ne mogu uopšte porediti.deogest wrote: ↑16/04/2021 02:37 Moza ovo nekad u buducnosti i nije lose. U dokumentu je jedna istina a to je da ovakvo stanje ne odgovara nikom zivom, osim nekolicini lokalnih politicara koji pune svoje dzepove. Normalnom covjeku sigurno ne. Imas potpunu blokadu, najbolje se to vidjelo sad u ovoj pandemiji.
SFRJ je nastala kao unija republika koje su imale pravo sa referendumima da se odvoje kada su god željele što sa Bosnom i Hercegovinom uopšte nije slučaj, jedino možda tebi što ponavljas Dodikovu priču da je BiH nastala tako što su se spojile Federacija i republika sprska i može isto tako nestati ako jedan od dva entiteta napusti. Nemaš ti pojma o historiji
Kakvu nezavisnu državu? Onih 23% što je popularno na portalu u komentarima od Bulevara i ostalih? To možes samo sanjati, šta veliš "Možda to i nije tako loše"
- General War
#343 Re: NON PAPER
Ne njega vec Srbiju...on samo to nije mogao da zadrzi u sebi, valja ispast bajaLBVIEW wrote: ↑16/04/2021 08:42Njega je neko iz EU podrzavao cijelo vrijeme, da nije tako davno bi brbljao s onu stranu resetaka.General War wrote: ↑16/04/2021 00:54 Sve sto je Dodik govorio svo ovo vrijeme...na kraju je sve ispalo tako.
-
u-pet-deka
#344 Re: NON PAPER
kox wrote: ↑16/04/2021 00:05Jedina relevantna sila na ovim prostorima je u roku od sat vremena od prve vijesti rekla 'uzalud vam trud svirači', i tu je završena sva priča oko ove gluposti. Dalje će se to musti za naše unutrašnje potrebe, dokazivanje patriotizma itd. U Sloveniji isto tako.u-pet-deka wrote: ↑15/04/2021 23:52 Ja mislim da ovo nije Janšin plan. Mislim da je ovo plan velikih sila koji je samo pušten preko Janše. Svima je poznato da BiH može opstati samo uz veliko zalaganje i uplitanje velikih sila. Vidljivo je da na sve ovo nema nekih osuda predstavnika velikih sila pa čak ni visokog predstavnika. Sam Brisel prvo izjavi da imaju u rukama 'Non-Paper' da bi minutu kasnije izjavili, kako ipak nemaju.
Kakva USA i p.m. kad je pitanje Europe. Pa nije ovo 1995. godina. Daytonski sporazum službeno se raspao na dan prijema Hrvatske u EU, jer isti nije predvidio ulazak Hrvatske u neku uniju i time preko pola miliona novinh EU građana koji će automatski biti izvan svojih EU granica. Treći entitet sa autonomnim statusom u bliskoj budućnosti (ne kasnije od pet godina) ili se plašim da će Bosna i Hercegovina vidjeti dan svoje podjele, i ako znam da trenutno su Bošnjaci iz Hercegovine (bar ovdje u Danskoj) najveći protivnici podjeli.
- LBVIEW
#345 Re: NON PAPER
Svakako, a nije tesko pogoditi ni ko, eno sprema se na Brione, kad se skine s one babe.General War wrote: ↑16/04/2021 09:17Ne njega vec Srbiju...on samo to nije mogao da zadrzi u sebi, valja ispast bajaLBVIEW wrote: ↑16/04/2021 08:42Njega je neko iz EU podrzavao cijelo vrijeme, da nije tako davno bi brbljao s onu stranu resetaka.General War wrote: ↑16/04/2021 00:54 Sve sto je Dodik govorio svo ovo vrijeme...na kraju je sve ispalo tako.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#346 Re: NON PAPER
dajte bOkiru 50% pa da se s mirom ufaČimo razlaza... i tri transfezale, jednu do save, jednu do mora, jednu do sandzaka i zadnje da se srednjoeuropsko vrijeme bandazira na hidzretski datum.
-
155_mm
#347 Re: NON PAPER
hajd kad me vec uzimas usta ili mozda samo jedan moj dio da i tebi odam priznanje za profesionalno trolovanje ove teme. pogotovo timski rad izmedju tebe @sumirprimus i @88Sioux.detroit-mercy wrote: ↑15/04/2021 22:30 Necu vise odo, sjebasmo temu haubici a bas se nameracio da razbacuje strategiju i brani domovinu. Peace out![]()
neki kazu da su oni psi sto vuku sanke po snijegu svjetski rekorderi u timskom radu. ti psi su nula za vas trojicu. ti psi kad bi vidjeli kako vas trojica vucete te sanke oni od sramote nebi nikad vise htijeli povuci te sanke.
toliko od mene a ti i dalje nastavi uzimati me ili mozda samo jedan moj dio usta.
-
88Sioux
#348 Re: NON PAPER
Hrvatski "non paper"
U cilju naglašavanja važnosti hitne izmjene Izbornog zakona, hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u martu je poslao "non paper" u sjedište Evropske unije. Taj neslužbeni dokument, za koji Hrvatska tvrdi da ima podršku još barem šest zemalja podrazumijeva širi spektar reformi i promjenu paradigme odnosa u BiH. Ipak, jasno je da je ključni cilj ubrzati i po mjeri Hrvatske kanalisati izmjene Izbornog zakona.
- LBVIEW
#349 Re: NON PAPER
Znaci, "ili podjela, ili konacna podjela", malo baca na tautologiju, al' eto, bitno je da se nesto kazeu-pet-deka wrote: ↑16/04/2021 09:48kox wrote: ↑16/04/2021 00:05Jedina relevantna sila na ovim prostorima je u roku od sat vremena od prve vijesti rekla 'uzalud vam trud svirači', i tu je završena sva priča oko ove gluposti. Dalje će se to musti za naše unutrašnje potrebe, dokazivanje patriotizma itd. U Sloveniji isto tako.u-pet-deka wrote: ↑15/04/2021 23:52 Ja mislim da ovo nije Janšin plan. Mislim da je ovo plan velikih sila koji je samo pušten preko Janše. Svima je poznato da BiH može opstati samo uz veliko zalaganje i uplitanje velikih sila. Vidljivo je da na sve ovo nema nekih osuda predstavnika velikih sila pa čak ni visokog predstavnika. Sam Brisel prvo izjavi da imaju u rukama 'Non-Paper' da bi minutu kasnije izjavili, kako ipak nemaju.
Kakva USA i p.m. kad je pitanje Europe. Pa nije ovo 1995. godina. Daytonski sporazum službeno se raspao na dan prijema Hrvatske u EU, jer isti nije predvidio ulazak Hrvatske u neku uniju i time preko pola miliona novinh EU građana koji će automatski biti izvan svojih EU granica. Treći entitet sa autonomnim statusom u bliskoj budućnosti (ne kasnije od pet godina) ili se plašim da će Bosna i Hercegovina vidjeti dan svoje podjele, i ako znam da trenutno su Bošnjaci iz Hercegovine (bar ovdje u Danskoj) najveći protivnici podjeli.
Moze, al' kod brace cetnika na Vlasicu.
-
u-pet-deka
#350 Re: NON PAPER
Poslije nepunih 30 godina apsolutne disfunkcije na Balkanu, posebice u BiH, šta očekivati. Sejdić i Finci su dokazali (uz EU) da Dejtonski sporazum je propao.LBVIEW wrote: ↑16/04/2021 10:09Znaci, "ili podjela, ili konacna podjela", malo baca na tautologiju, al' eto, bitno je da se nesto kazeu-pet-deka wrote: ↑16/04/2021 09:48
Kakva USA i p.m. kad je pitanje Europe. Pa nije ovo 1995. godina. Daytonski sporazum službeno se raspao na dan prijema Hrvatske u EU, jer isti nije predvidio ulazak Hrvatske u neku uniju i time preko pola miliona novinh EU građana koji će automatski biti izvan svojih EU granica. Treći entitet sa autonomnim statusom u bliskoj budućnosti (ne kasnije od pet godina) ili se plašim da će Bosna i Hercegovina vidjeti dan svoje podjele, i ako znam da trenutno su Bošnjaci iz Hercegovine (bar ovdje u Danskoj) najveći protivnici podjeli.![]()
Moze, al' kod brace cetnika na Vlasicu.![]()