Kome ti pišeš, malom fašisti....covjek podrzava fasiste i njihove ideologije...LBVIEW wrote: ↑09/04/2021 13:31Ko je to od bosnjackih politickih duznosnika ikad predlozio?Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:37 Ko misli ukidati...nek pokusa...
I ne znam ko izmisli tu magicnu cifru od 15%
Brale navucemo ako treba i 16%
Zato treba blokirati popise i ne dati vise tu satisfakciju likovima koji bi ukidali
Pa nek zbrajaju popovske popise i upisane prvasice sebi za hobi
Ukidanje konst. Je takodjer udar i los odnos bosnjaka svih boja prema hrvatima
Lazete kao i za negiranje hrvatskog jezika, dok u vecinskim hrvatskim kantonima, koje neustavno nazivate zupanijama, uredno bosankski jezik koji je ustavna kategorija, nazivate bosnjackim.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9276 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9277 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja sam visok 191 i tezak 100 kila veliki demokrato
Jadna je zemlja s vama "demokratama" kako si silno tepate i mislite dobro o sebi nakon instaliranja 2010. ustasa iz hsp i klicanja ustaskim krilnicima u vladi fbih
Osovina sda sdp hsp
Jaka demokracija
Jadna je zemlja s vama "demokratama" kako si silno tepate i mislite dobro o sebi nakon instaliranja 2010. ustasa iz hsp i klicanja ustaskim krilnicima u vladi fbih
Osovina sda sdp hsp
Jaka demokracija
- Kolinda
#9278 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dobrodošao u klub....Loki2k9 wrote: ↑09/04/2021 13:35Čuj nemam racionalan odgovor. Hraniš ego prepiranjem preko Klixa, awwwić. <3 Ništa ti pametno nisi rekao/la (još dumamo kojeg si pola). Dirnuo sam ti u sendvič, sad si još više razularen(a).![]()
- Dozer
#9279 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ma hajde... I bas, eto, nisu htjeli Min. finans(c)ija...? Ozbiljno? I tako od 1996...?
Ko jos na planeti NE ZELI da upravlaj finansijama, jadan/na ne bio/la...pogotovo u ovakvoj nakaradi od drzave kakva je BiH... Lupeteas samo tako.
Opet - ma hajde2. Nakon zadnjih izbora Bošnjaci su imali prvenstvo pri biranju i nisu odabrali financije nego MVP.
Uz "klauzulu" da se njih ne dira u HZHB, sto se uredno postuje. Trajno.3. Ukoliko pričaš o prepuštanju onda su Hrvati trajno prepustili da premijer Vlade FBIH bude Bošnjak.
Trazis racionalnost u necemu u cemu ona ne postoji, jer nijedna od navedenih stvari nije racionalna za zdrav razum. Etnicka podjela nije normalna na bilo koji nacin, pa s tim ni podjela bilo cega drugog na tim osnovama.Eto kad na ovo daš racionalan odgovor tada ćemo preći na drugo pitanje iz tvog posta....
Last edited by Dozer on 09/04/2021 14:29, edited 3 times in total.
- Kolinda
#9280 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Samo u kotlinarskoj politici Lijanovići nisu lopovi a HSP nisu profašisti....pa to skontaj njihovo razmišljanje....Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:22 Ja sam visok 191 i tezak 100 kila veliki demokrato
Osovina sda sdp hsp![]()
Jaka demokracija
- Truba
#9281 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dzaba vam sve i kad nas bude 50 000 opet cete morati gledati ono sto su potpisali vasi nesposobni predstavnici
I naravno dzej iz rs nas svetitelj Dodik i njegova Cvijanovicka
dzaba krecite i visenacionalnoj zemlji
U pravima broj ne igra nikakvu ulogu
- Kolinda
#9282 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako voditi dijalog s tobom kad negiraš temelj ustava a to su konstitutivni narodi, od njih sve počinje i s njima sve završava....Dozer wrote: ↑09/04/2021 14:22Ma hajde... I bas, eto, nisu htjeli Min. finans(c)ija...? Ozbiljno? I tako od 1996...?
Ko jos na planeti NE ZELI da upravlaj finansijama, jadan/na ne bio/la...pogotovo u ovakvoj nakaradi od drzave kakva je BiH... Lupeteas samo tako.
Opet - ma hajde2. Nakon zadnjih izbora Bošnjaci su imali prvenstvo pri biranju i nisu odabrali financije nego MVP.![]()
![]()
Uz "lauzulu" da se njih ne dira u HZHB, sto se uredno postuje. Trajno.3. Ukoliko pričaš o prepuštanju onda su Hrvati trajno prepustili da premijer Vlade FBIH bude Bošnjak.
Trazis racionalnost u necemu u cemu ona ne postoji, jer nijedna od navedenih stvari nije racionalna za zdrav razum. Etnicka podjela nije normalna na bil koji nacin, pa s tim ni podjela bile caga drugog na tim osnovama.Eto kad na ovo daš racionalan odgovor tada ćemo preći na drugo pitanje iz tvog posta....
- Truba
#9283 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ustaske stranke dobivaju kod hrvata 1% a oni upravo te izaberu...vole crnokosuljaske kujice vodati na lancu...isto kao i ove kradjom za boljitakKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:24Samo u kotlinarskoj politici Lijanovići nisu lopovi a HSP nisu profašisti....pa to skontaj njihovo razmišljanje....Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:22 Ja sam visok 191 i tezak 100 kila veliki demokrato
Osovina sda sdp hsp![]()
Jaka demokracija
Gdje su te stranke sada
- Kolinda
#9284 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
To bi trebalo pitati Bakira, Reufa, Lagumdžiju i ekipuBlack swan wrote: ↑09/04/2021 14:26Ustaske stranke dobivaju kod hrvata 1% a oni upravo te izaberu...vole crnokosuljaske kujice vodati na lancu...isto kao i ove kradjom za boljitakKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:24Samo u kotlinarskoj politici Lijanovići nisu lopovi a HSP nisu profašisti....pa to skontaj njihovo razmišljanje....Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:22 Ja sam visok 191 i tezak 100 kila veliki demokrato
Osovina sda sdp hsp![]()
Jaka demokracija
Gdje su te stranke sada![]()
- Truba
#9285 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa promijenit ce oni ustav kad sds osvoji vlast u rsKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:26Kako voditi dijalog s tobom kad negiraš temelj ustava a to su konstitutivni narodi, od njih sve počinje i s njima sve završava....Dozer wrote: ↑09/04/2021 14:22Ma hajde... I bas, eto, nisu htjeli Min. finans(c)ija...? Ozbiljno? I tako od 1996...?
Opet - ma hajde2. Nakon zadnjih izbora Bošnjaci su imali prvenstvo pri biranju i nisu odabrali financije nego MVP.![]()
![]()
Uz "lauzulu" da se njih ne dira u HZHB, sto se uredno postuje. Trajno.3. Ukoliko pričaš o prepuštanju onda su Hrvati trajno prepustili da premijer Vlade FBIH bude Bošnjak.
Trazis racionalnost u necemu u cemu ona ne postoji, jer nijedna od navedenih stvari nije racionalna za zdrav razum. Etnicka podjela nije normalna na bil koji nacin, pa s tim ni podjela bile caga drugog na tim osnovama.Eto kad na ovo daš racionalan odgovor tada ćemo preći na drugo pitanje iz tvog posta....
Skonto je to dodik slava mu i hvala vjecna bila
Ali sds nece nikad vise vlast imati svaki izborni ciklus izgube 50 000 glasaca
Konta raja polako kakav je plan bio za hrvate a kakav onda za srbe
-
88Sioux
#9286 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Saču da javim Dodiku šta si reko.Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:27 Od forumskih bosnjackih teorija o nepostojanju drugih nacija (koje redovoto prebrojavaju) draza su mi samo svetosavska raskolnicka palamudjenja o srbima svuda i svi
- Truba
#9287 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Iskoriste ih kao kondom i odbaceKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:27To bi trebalo pitati Bakira, Reufa, Lagumdžiju i ekipuBlack swan wrote: ↑09/04/2021 14:26Ustaske stranke dobivaju kod hrvata 1% a oni upravo te izaberu...vole crnokosuljaske kujice vodati na lancu...isto kao i ove kradjom za boljitak
Gdje su te stranke sada![]()
![]()
Tako zavrsi svaki hrvat koji se s njima u kolo uhvati
Poseru se i popisaju
Onda mu namijestaju optuznice o pistoljima
Sto nasem ing iz busovace Cavari 6 godina nista ne mogu?
- Dozer
#9288 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ti ili ne kontas ili se pravis blesav/a...
Ja ne negiram to, nego kazem da je to idiotluk. Zasto HR nema konstitutivne narode i enticki Ustav? Imas li neki "racionalan" odgovor?
Btw, Ustav BiH ne podrazumijeva "svete konstitutivne narode" kao jedine koji postoje, nego i sve ostale mimo BHS konstitutivaca. Ali, upravo su BHS konstitutivci ti koji su ukinuli sve ostale, i sami sebe, dogovorno naranvo, promovisu kao jedine validne, legitimne, ispravne i ostale bemsislene pm.
- Truba
#9289 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
To su 2 nepovezane stvari88Sioux wrote: ↑09/04/2021 14:29Saču da javim Dodiku šta si reko.Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:27 Od forumskih bosnjackih teorija o nepostojanju drugih nacija (koje redovoto prebrojavaju) draza su mi samo svetosavska raskolnicka palamudjenja o srbima svuda i svi
I
Dodik nije svetosavac
Nego demokrata koji uvazava potpisano i dogovoreno
Samim tim ostavio je srpske bajke po strani
- Kolinda
#9290 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bojim se da ako ovako nastave mirni razlaz je neizbježan, podijeliti na način da svakome pripadne onaj dio koji se napaja iz pojedinih elektroprivreda...ili pak po teleoperaterima....Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:28Pa promijenit ce oni ustav kad sds osvoji vlast u rsKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:26Kako voditi dijalog s tobom kad negiraš temelj ustava a to su konstitutivni narodi, od njih sve počinje i s njima sve završava....Dozer wrote: ↑09/04/2021 14:22
Ma hajde... I bas, eto, nisu htjeli Min. finans(c)ija...? Ozbiljno? I tako od 1996...?
Opet - ma hajde![]()
![]()
Uz "lauzulu" da se njih ne dira u HZHB, sto se uredno postuje. Trajno.
Trazis racionalnost u necemu u cemu ona ne postoji, jer nijedna od navedenih stvari nije racionalna za zdrav razum. Etnicka podjela nije normalna na bil koji nacin, pa s tim ni podjela bile caga drugog na tim osnovama.
Skonto je to dodik slava mu i hvala vjecna bila
Ali sds nece nikad vise vlast imati svaki izborni ciklus izgube 50 000 glasaca![]()
Konta raja polako kakav je plan bio za hrvate a kakav onda za srbe
Last edited by Kolinda on 09/04/2021 14:35, edited 1 time in total.
- Truba
#9291 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dozer wrote: ↑09/04/2021 14:32Ti ili ne kontas ili se pravis blesav/a...
Ja ne negiram to, nego kazem da je to idiotluk. Zasto HR nema konstitutivne narode i enticki Ustav? Imas li neki "racionalan" odgovor?
Btw, Ustav BiH ne podrazumijeva "svete konstitutivne narode" kao jedine koji postoje, nego i sve ostale mimo BHS konstitutivaca. Ali, upravo su BHS konstitutivci ti koji su ukinuli sve ostale, i sami sebe, dogovorno naranvo, promovisu kao jedine validne, legitimne, ispravne i ostale bemsislene pm.
Zato sto je hrvatska zemlja hrvata i ostalih
A bih hrvata bosnjaka srba i ostalih
I sto je u htvatskon 1 vojska pobijedila
U bih su 3 vojske pobijedile
Itd
- Dozer
#9292 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:34 Dodik nije svetosavac
- Dozer
#9293 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Gdje si ti vidio da su ovdje "pobijedile" 3 vojske...? Koliko se ja sjecam, dvije su spasene reakcijom MZ i Daytonom... Dakle, ovdje nijedna vojska nije pobijedila, nego je MZ nametnula sve sta je nametnula, i tako zasigurno spasila jednu paravojsku (VRS), a druga paravojska je dobila legitimitet udruzivanjem s onom jedinom legalnom.Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:35![]()
Itd
Takodjer, u BiH je postojala smao jedna medjunarodno priznata vojska, tj. ona koja je pripadala zvanicnoj i jedinoj legalnoj Vladi BiH, a to je Armija BiH.
Ostale dvije su bile klasicne paravojne formacije.
-
Loki2k9
#9294 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pazi izraza, kotlinarskojKolinda wrote: ↑09/04/2021 14:24Samo u kotlinarskoj politici Lijanovići nisu lopovi a HSP nisu profašisti....pa to skontaj njihovo razmišljanje....Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:22 Ja sam visok 191 i tezak 100 kila veliki demokrato
Osovina sda sdp hsp![]()
Jaka demokracija
- Truba
#9295 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Stvarno necu da o elementarnim stvarima raspravljamo
Otidji sa zastavom armijr bih u rs pa gledaj rezultate
Ponesi i 200 maraka
Tako je i obratno
Plus treca strana...
Uvijek sve s vama u prici zavrsi na ratnim temama i hrvatskoj...manite se vi usrane hrvatske
Pobjednicke zemlje clanice nato i eu
Pricamo o odnosima b prema h
Kazete da je dobar
A vamo bi ukidali prebrojavali i iseljavali
E ne moze nece i ne damo
Otidji sa zastavom armijr bih u rs pa gledaj rezultate
Ponesi i 200 maraka
Tako je i obratno
Plus treca strana...
Uvijek sve s vama u prici zavrsi na ratnim temama i hrvatskoj...manite se vi usrane hrvatske
Pobjednicke zemlje clanice nato i eu
Pricamo o odnosima b prema h
Kazete da je dobar
A vamo bi ukidali prebrojavali i iseljavali
E ne moze nece i ne damo
-
88Sioux
#9296 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:34To su 2 nepovezane stvari88Sioux wrote: ↑09/04/2021 14:29Saču da javim Dodiku šta si reko.Black swan wrote: ↑09/04/2021 12:27 Od forumskih bosnjackih teorija o nepostojanju drugih nacija (koje redovoto prebrojavaju) draza su mi samo svetosavska raskolnicka palamudjenja o srbima svuda i svi
I
Dodik nije svetosavac
Koju Slavu slavi?Skonto je to dodik slava mu
Šalim se mićo, svetoslavac - pravoslavac, isto ti je.
Nastavi pregovore...
PS ti se bar ne predstavljaš lažno ka ovi na srb cg temama
Last edited by 88Sioux on 09/04/2021 14:58, edited 1 time in total.
- Truba
#9297 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Usvoji terminologiju pa se vrati na topikDozer wrote: ↑09/04/2021 14:35Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:34 Dodik nije svetosavac
Samim tim ostavio je srpske bajke po strani![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dodik postuje dogovore s hrvatskim politicarima danas
Bakir ne postuje dogovore s hrvatskim politicarima danas
Ako vas zanimaju teme postuju li hrvatski politicari dogovore s bosnjackim otvorite si topik...
- Dozer
#9298 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jarane...ako opet dodje do povuci-potegni, znas koliko cete se vi u BiH pitati i moci bilo sta uraditi po tom pitanju "nece da damo"... Ti bas k'o pravo dijete...
Mene rat zanima koliko i Eskimi. Tacnije, daleko me vise zanimaju Eskimi, i bio bih prvi koji bi otisao odavde ako se opet zaguzva (a sto nije iskljuceno ako sveta trojka popusi sljedece izbore), jer mi ne pada na pamet da ni ja, a ni moja djeca trpimo vasa etno-nacional-vjerska sranja.
Koljite se koliko hocete, do zadnjeg st ose mene tice, svi zajedno. Ako nekome od vas, bilo kojih, zatreba pomoc na tom putu - rado cu uskociti i donirati metak. A nije problem ni povuci obarac. Ionako ste svi zadojena stoka, a najzalosnije od svega je sto ni sami sebi ne mozete dati kvalitetan i razuman odgovor zasto je to tako. Sve vam se svodi na pljuvanje onih drugih i trecih, i ta prica i mantra su identicne na sve 3 strane. Imbecilno.
Mene rat zanima koliko i Eskimi. Tacnije, daleko me vise zanimaju Eskimi, i bio bih prvi koji bi otisao odavde ako se opet zaguzva (a sto nije iskljuceno ako sveta trojka popusi sljedece izbore), jer mi ne pada na pamet da ni ja, a ni moja djeca trpimo vasa etno-nacional-vjerska sranja.
Koljite se koliko hocete, do zadnjeg st ose mene tice, svi zajedno. Ako nekome od vas, bilo kojih, zatreba pomoc na tom putu - rado cu uskociti i donirati metak. A nije problem ni povuci obarac. Ionako ste svi zadojena stoka, a najzalosnije od svega je sto ni sami sebi ne mozete dati kvalitetan i razuman odgovor zasto je to tako. Sve vam se svodi na pljuvanje onih drugih i trecih, i ta prica i mantra su identicne na sve 3 strane. Imbecilno.
- Truba
#9299 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Losa je pojava medju bosnjacima ismijavati hrvate kao zatucane seljake
Jeste vasi su seljaci bolji
Da istina je kako vecina hrvata danas zivi u manjim mjestima i selima
Jeste vasi su seljaci bolji
Da istina je kako vecina hrvata danas zivi u manjim mjestima i selima
-
Loki2k9
#9300 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja koliko znam da jedna nije pobijedila, nije dobila entitet, tzv. republiku, ne drže nijedan veći grad, a i onaj u kojem ima do 49k stanovnika iz tog korpusa dijele sa drugim narodom kojeg ima cca. 45k, te su raspoređeni na 31% teritorija grada, nisu dobili srednju Bosnu, pitanje je hoce li zadrzati Mostar i Stolac u buducnosti, Odzak i Glamoc vec danas itd. Ne vidim sta je pobjeda tu...Black swan wrote: ↑09/04/2021 14:35Dozer wrote: ↑09/04/2021 14:32Ti ili ne kontas ili se pravis blesav/a...
Btw, Ustav BiH ne podrazumijeva "svete konstitutivne narode" kao jedine koji postoje, nego i sve ostale mimo BHS konstitutivaca. Ali, upravo su BHS konstitutivci ti koji su ukinuli sve ostale, i sami sebe, dogovorno naranvo, promovisu kao jedine validne, legitimne, ispravne i ostale bemsislene pm.![]()
Itd