Vlasti su odlučile da će sve one koji se odluče na odlazak u inozemstvo kazniti s 5000 funti (oko 44.000 kuna). Ovaj prijedlog mogao bi postati specijalni zakon, a o njemu će se glasati u četvrtak u parlamentu."
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Trappist
#41301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Engleska bi u sklopu novih epidemioloških pravila mogla uvesti kažnjavanje svih onih koji bez opravdanog razloga pokušaju otputovati u inozemstvo, prenosi BBC.
Vlasti su odlučile da će sve one koji se odluče na odlazak u inozemstvo kazniti s 5000 funti (oko 44.000 kuna). Ovaj prijedlog mogao bi postati specijalni zakon, a o njemu će se glasati u četvrtak u parlamentu."
do kraja
- holowey
#41302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i sta ti to govori? u prosjeku imali cca 950 dnevno...na 29mil i ko zna koliko testiranih... imali bi mi i vise od 30k slucajeva da testiramo vise...Trappist wrote: ↑23/03/2021 10:47Aha, a sto nije imalo veze njihova velicina kad su imali rekordne brojeve, kad su ih "kupili bagerima" ? U januaru su imali 30 hiljada slucajeva,
- ćiribiribela
#41303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje produzili lockdown do 18. aprila
Od 24 hiljade intenzivnih kreveta, 3 hiljade su zauzeti (s tim da su pacijenti mladji nego u prvom valu), brojevi opet rastu, vakcinisu presporo, ali bitno je da se ode na Mallorcu.
Od 24 hiljade intenzivnih kreveta, 3 hiljade su zauzeti (s tim da su pacijenti mladji nego u prvom valu), brojevi opet rastu, vakcinisu presporo, ali bitno je da se ode na Mallorcu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- muhafuca
#41305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
do svega onog iz prvog pasosa (paragrafa) si dosao tako sto se niko nije bunio i ustajao kad su pomjerali crtu.Hendrix wrote: ↑23/03/2021 01:42Ili mozda... kada vas naviknu da je normalno da nemate godisnjeg odmora, da je normalno imati jedan slobodan dan u dvije sedmice za platu od 400 maraka... da penzije mozda necete ni imati jer niste prijavljeni legalno na firmu uopste... da gazda firme duguje radnicima plate dok istovremeno kupuje novog dzipa i stan sinu... da radnici ginu na gradilistima jer niko ne zeli da potrosi marke na sigurnost ljudi... da ti neko moze namjestiti istragu i zastititi ubice tvog sina (slucaj Memic) na ocigled citave javnosti... i izmedju ostalog, moram caps... DA JE JEBENI SENAID MEMIC AMBASADOR BIH U MALEZIJI?!?!?!?BlackRiver wrote: ↑22/03/2021 21:09 Kad vas naviknu na to da je normalno nositi masku bilo gdje, onda ce vas naviknuti i na to da vas prvi komsija koji nije vakcinisan predstavlja opasnost po vas i vase najblize. A onda ce vas uvjeriti da je normalno da taj komsija ide u zatvor i bude obiljezen za zivota.
Nekima je to i sada normalno. I to je propast drustva u kojem zivimo.
O kakvoj ti propasti drustva pricas? Ja ovu listu mogu da nastavim do sutra i da redam sva sranja koja su veci belaj od nosenja jebene maske. Svi vi lazni borci za prava ljudi se borite za svoje guzice i vlastiti komfor, revolucionari iz dnevnog boravka kojima je neugodno nositi maske i kojima je vrhunac patnje nemogucnost sjedenja sa rajom na kafici. Pa popij tu jebenu kafu kod kuce sa prijateljima! Strpi se jedno vrijeme za dobrobit sunarodnjaka... za koje te boli briga ionako. Samo ne znam sto je toliko nezgodno to priznati. Glupo je sakrivati se iza nekakve borbe covjecanstva za slobodom... iz Bosne, to je vise nego paradoksalno.
Sebija sutra opet mecku da parkira nasred Titove ulice i ode po kifle blokirajuci saobracaj 2 sata... niko od vas ne bi smio da pisne... i govorite o slobodi? Sloboda ovde ne zivi odavno.
sad kad vide da se niko ne buni - skontali su novi nacin da crtu poguraju i dalje.
i ti ponovo ne vidis dalje od nosa.
nece nista ici nazad u normalu, kao sto ti mislis, kad sve ovo aBd zavrsi (ako i zavrsi)
vlast i vladajuca elita jednom kad uzme ovlasti na osnovu straha koji prosire - te ovlasti ne vraca.
malo po malo ... neces imati ni ono malo slobode koju trenutno imas
a upitno je i koliko je imas ako se moras samocenzurisati i paziti sta pricas u strahu da ne izgubis posao ili
potencijal zaposlenja ili nesto drugo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41306 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kome odgovara ovo stanje?
-
Q_Line
#41307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo jednog zanimljivog istraživanja iz Danske na uvijek vječitu temu
Ima i dobrih vijesti, bez obzira da li spadate u ovu grupu ili ne...
Ko je najugroženiji od ponovne infekcije koronavirusom
-
palermo
#41308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mah, procenti.....vjerovatno je tacno, ali je tacno i da se mozea zaraziti drugi put ma koliko godina imao.....imam upravo primjer iz zgrade, momak 27 godina, u novembru imao coronu...evo ga sad opet.....Q_Line wrote: ↑23/03/2021 11:25 Evo jednog zanimljivog istraživanja iz Danske na uvijek vječitu temu![]()
- Sanjarko
#41309 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da bolescure ima, ima. Da ljudi umiru, umiru. Da pandemije ima, ima. Da je prenapuhano, jest. Sad dalo bi se raspravljat sto je, jer po mom nekom razonu je problem dublji i veci.
Imamo bolescuru, ljudi umiru, pandemija proglasena iako je se njena definicija od WHO-a promjenila i mijenjala, onda smo paralelno s ovim svim imali fakticki skoro pa slom berzi oko Marta 2020 godine sirom svijeta, tesku recesiju smo imali koja je mogla prerast u tesku depresiju da nisu uradili sto sta od lockdown-a pa nadalje do ubrizgavanja love u ekonomije. Jos CC udara samo tako, pred nama historijski gledano slijedi 6 veliko masovno izumiranje i jos sta sve ne od 4 industrijske revolucije i masovne nezaposlenosti uzrokovane istom pa nadalje.
S ovim svim navedenim bi doslo vec u 2020/2021 do nereda, bunta itd., raje i ko zna cega jos, a to nije iskljuceno nista da ce se desit nekad u buducnosti.
Imamo bolescuru, ljudi umiru, pandemija proglasena iako je se njena definicija od WHO-a promjenila i mijenjala, onda smo paralelno s ovim svim imali fakticki skoro pa slom berzi oko Marta 2020 godine sirom svijeta, tesku recesiju smo imali koja je mogla prerast u tesku depresiju da nisu uradili sto sta od lockdown-a pa nadalje do ubrizgavanja love u ekonomije. Jos CC udara samo tako, pred nama historijski gledano slijedi 6 veliko masovno izumiranje i jos sta sve ne od 4 industrijske revolucije i masovne nezaposlenosti uzrokovane istom pa nadalje.
S ovim svim navedenim bi doslo vec u 2020/2021 do nereda, bunta itd., raje i ko zna cega jos, a to nije iskljuceno nista da ce se desit nekad u buducnosti.
Last edited by Sanjarko on 23/03/2021 13:39, edited 1 time in total.
-
BlackRiver
#41310 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako dozvolis da te dopunim sa slijedecim, posto me toliko dobro poznajes:
Vraca se u Njemacku, gdje ustaje svako jutro u 5, oblaci radno odijelo, odlazi na posao prati guzice. Radi citav dan, vraca se navece kuci i jede pastetu sa bijelim kruhom dok gleda DM SAT na TV-u od 3000 EUR-a koji je platio kreditom, koji vraca iducih 7 godina.
Jesam li nesto zaboravio? Mozda vozim Audija ili BMW-a? I kad dodjem kuci pravim se kako ne znam kako se ono kaze: "Dajte mi 4kg teletine" na nasem?
Jesam pogodio sve? Ha?Ha?
Bas si smijesan
- Mate_Miso_Kovac
#41311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gorka je i teška kora kruva u tudjini. Trebal pogurat?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#41312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Oh, jesi se pronašaoBlackRiver wrote: ↑23/03/2021 13:16Ako dozvolis da te dopunim sa slijedecim, posto me toliko dobro poznajes:
Vraca se u Njemacku, gdje ustaje svako jutro u 5, oblaci radno odijelo, odlazi na posao prati guzice. Radi citav dan, vraca se navece kuci i jede pastetu sa bijelim kruhom dok gleda DM SAT na TV-u od 3000 EUR-a koji je platio kreditom, koji vraca iducih 7 godina.
Jesam li nesto zaboravio? Mozda vozim Audija ili BMW-a? I kad dodjem kuci pravim se kako ne znam kako se ono kaze: "Dajte mi 4kg teletine" na nasem?
Bas si smijesan![]()
Ne poznajem nikoga u dijaspori koji kaze da su mjere u BIH strozije nego kod njihA u selima dijasporskim (bez uvrede za selo, to su metropole za BIH gradove).
Prema tome, prati šta ti njemac kaze, vici jes maister i pravac u stan.
-
BlackRiver
#41313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema sta, citas misli. Divim ti se i zelim kad porastem biti kao ti. Allahu si drag, ices u Dzenet sigurno. Korona ti nista ne moze, jer se cuvasun1ted wrote: ↑23/03/2021 13:21Oh, jesi se pronašaoBlackRiver wrote: ↑23/03/2021 13:16Ako dozvolis da te dopunim sa slijedecim, posto me toliko dobro poznajes:
Bas si smijesan![]()
Sjedi dole, jedan! Kao što je bilo u školskim klupama
Ne poznajem nikoga u dijaspori koji kaze da su mjere u BIH strozije nego kod njihA u selima dijasporskim (bez uvrede za selo, to su metropole za BIH gradove).
Prema tome, prati šta ti njemac kaze, vici jes maister i pravac u stan.
- Sanjarko
#41314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu vlast i ne zovu se vlast bez razloga. U neku ruku ih i razumijem sto sve se radi. Reko sam nekom nedavno da vidi, procita itd., sta se desava s i na Maldivima, i odkad govorim da nam je Stiven Hoking, soko kako ga ja odmilja zovem dao 1.000 godina da pronadzemo neku drugu planetu za zivot i da se otisnemo medzu zvijezde.muhafuca wrote: ↑23/03/2021 11:13do svega onog iz prvog pasosa (paragrafa) si dosao tako sto se niko nije bunio i ustajao kad su pomjerali crtu.Hendrix wrote: ↑23/03/2021 01:42Ili mozda... kada vas naviknu da je normalno da nemate godisnjeg odmora, da je normalno imati jedan slobodan dan u dvije sedmice za platu od 400 maraka... da penzije mozda necete ni imati jer niste prijavljeni legalno na firmu uopste... da gazda firme duguje radnicima plate dok istovremeno kupuje novog dzipa i stan sinu... da radnici ginu na gradilistima jer niko ne zeli da potrosi marke na sigurnost ljudi... da ti neko moze namjestiti istragu i zastititi ubice tvog sina (slucaj Memic) na ocigled citave javnosti... i izmedju ostalog, moram caps... DA JE JEBENI SENAID MEMIC AMBASADOR BIH U MALEZIJI?!?!?!?BlackRiver wrote: ↑22/03/2021 21:09 Kad vas naviknu na to da je normalno nositi masku bilo gdje, onda ce vas naviknuti i na to da vas prvi komsija koji nije vakcinisan predstavlja opasnost po vas i vase najblize. A onda ce vas uvjeriti da je normalno da taj komsija ide u zatvor i bude obiljezen za zivota.
O kakvoj ti propasti drustva pricas? Ja ovu listu mogu da nastavim do sutra i da redam sva sranja koja su veci belaj od nosenja jebene maske. Svi vi lazni borci za prava ljudi se borite za svoje guzice i vlastiti komfor, revolucionari iz dnevnog boravka kojima je neugodno nositi maske i kojima je vrhunac patnje nemogucnost sjedenja sa rajom na kafici. Pa popij tu jebenu kafu kod kuce sa prijateljima! Strpi se jedno vrijeme za dobrobit sunarodnjaka... za koje te boli briga ionako. Samo ne znam sto je toliko nezgodno to priznati. Glupo je sakrivati se iza nekakve borbe covjecanstva za slobodom... iz Bosne, to je vise nego paradoksalno.
Sebija sutra opet mecku da parkira nasred Titove ulice i ode po kifle blokirajuci saobracaj 2 sata... niko od vas ne bi smio da pisne... i govorite o slobodi? Sloboda ovde ne zivi odavno.
sad kad vide da se niko ne buni - skontali su novi nacin da crtu poguraju i dalje.
i ti ponovo ne vidis dalje od nosa.
nece nista ici nazad u normalu, kao sto ti mislis, kad sve ovo aBd zavrsi (ako i zavrsi)
vlast i vladajuca elita jednom kad uzme ovlasti na osnovu straha koji prosire - te ovlasti ne vraca.
malo po malo ... neces imati ni ono malo slobode koju trenutno imas
a upitno je i koliko je imas ako se moras samocenzurisati i paziti sta pricas u strahu da ne izgubis posao ili
potencijal zaposlenja ili nesto drugo.
To je on prije 1 desetljece mozda izjavio, a pitanje je hocemo li moc to, i to cak mozda i ikad, osim ako Elita nepotiskuje i ne krije neku tehnologiju potrebnu za to od nas raje.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#41315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
reci ako Bog daBlackRiver wrote: ↑23/03/2021 13:24 Nema sta, citas misli. Divim ti se i zelim kad porastem biti kao ti. Allahu si drag, ices u Dzenet sigurno. Korona ti nista ne moze, jer se cuvas
-
aldinjo
-
aldinjo
#41317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A Merkelica produžila mjere do 18 aprila.
-
aldinjo
#41318 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma kakvih 30 hiljada? Dodaj nulu.holowey wrote: ↑23/03/2021 10:50i sta ti to govori? u prosjeku imali cca 950 dnevno...na 29mil i ko zna koliko testiranih... imali bi mi i vise od 30k slucajeva da testiramo vise...
- He1972
#41319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa šta čekaš bacaj se na pos'oGerro wrote: ↑21/03/2021 22:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/banja-l ... /210321081
To je to.
Evo posla za teoretičare zavjera, bezmozgaše i neobrazovane![]()
- skafiskafsnjak
#41320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koji jadni mozgovi...haj sto su sebe ubjedili u nesto..jos i ostale pokusavaju...BlackRiver wrote: ↑23/03/2021 13:16Ako dozvolis da te dopunim sa slijedecim, posto me toliko dobro poznajes:
Bas si smijesan![]()
- manuchao91
-
Trappist
#41322 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko je samo ovih trolova na ovom forumu je li moguce ovo ?manuchao91 wrote: ↑23/03/2021 15:38 tako mi je drago sto je uveden policijski sat na prostoru cijele fbIH u trajanju od 21h do 05 00 ujutru
Drago mi je zbog nezaposlenih propalica koji bi po cijelu noc lokali i bezposličarili po kafićima i ulicama...niko nece propasti zbog 14 dana zatvaranja...Trebalo bi od 18,00 h cim se ljudi s poslova vrate....i ovako primjetim broj ljudi koji odmah u ZDK poslije posla idu lokat po kafićima da se mogu napiti do pola 9...sramota..Budimo odgovorni..Bez izlazakai bespotrebnog hodanja da uzivamo u ljetu sto je više moguce..bolje da smo do maja u lockdownu nego od maja pa cijelo ljto...
- He1972
#41323 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
vid' hendriksa što se pali na "maskice"Hendrix wrote: ↑23/03/2021 01:42Ili mozda... kada vas naviknu da je normalno da nemate godisnjeg odmora, da je normalno imati jedan slobodan dan u dvije sedmice za platu od 400 maraka... da penzije mozda necete ni imati jer niste prijavljeni legalno na firmu uopste... da gazda firme duguje radnicima plate dok istovremeno kupuje novog dzipa i stan sinu... da radnici ginu na gradilistima jer niko ne zeli da potrosi marke na sigurnost ljudi... da ti neko moze namjestiti istragu i zastititi ubice tvog sina (slucaj Memic) na ocigled citave javnosti... i izmedju ostalog, moram caps... DA JE JEBENI SENAID MEMIC AMBASADOR BIH U MALEZIJI?!?!?!?BlackRiver wrote: ↑22/03/2021 21:09 Kad vas naviknu na to da je normalno nositi masku bilo gdje, onda ce vas naviknuti i na to da vas prvi komsija koji nije vakcinisan predstavlja opasnost po vas i vase najblize. A onda ce vas uvjeriti da je normalno da taj komsija ide u zatvor i bude obiljezen za zivota.
- He1972
#41324 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
džaba im objašnjavaš black river, njima su se oči raširile od straha prije godinu i ne vraćaju se, to bi bilo spremno pucati u ljude što masku ne nosaju...BlackRiver wrote: ↑23/03/2021 07:22Procitao si me, nema sta. Da, smeta mi kad moju trudnu zenu napadaju u trgovini sto je skinula masku da udahne, jer ne moze doci do zraka. Smeta mi sto se prema njoj odnose kao prema gubavcu zbog maske. Smeta mi sto se prema meni odnose kao teroristi kad na granici kazem da sam bio u postjeti familiji u BiH koju nisam vidio skoro 2 godine, samo zato sto sam htio "ispostovati" neka vasa pravila, kakp bih vas sacuvao od opasnog virusa.Hendrix wrote: ↑23/03/2021 01:42Ili mozda... kada vas naviknu da je normalno da nemate godisnjeg odmora, da je normalno imati jedan slobodan dan u dvije sedmice za platu od 400 maraka... da penzije mozda necete ni imati jer niste prijavljeni legalno na firmu uopste... da gazda firme duguje radnicima plate dok istovremeno kupuje novog dzipa i stan sinu... da radnici ginu na gradilistima jer niko ne zeli da potrosi marke na sigurnost ljudi... da ti neko moze namjestiti istragu i zastititi ubice tvog sina (slucaj Memic) na ocigled citave javnosti... i izmedju ostalog, moram caps... DA JE JEBENI SENAID MEMIC AMBASADOR BIH U MALEZIJI?!?!?!?BlackRiver wrote: ↑22/03/2021 21:09 Kad vas naviknu na to da je normalno nositi masku bilo gdje, onda ce vas naviknuti i na to da vas prvi komsija koji nije vakcinisan predstavlja opasnost po vas i vase najblize. A onda ce vas uvjeriti da je normalno da taj komsija ide u zatvor i bude obiljezen za zivota.
A to sve sto si ti gore naveo vezano u stanje u BiH, to ste sami krivi. Sami ste birali, eto vam ga sad. Maske, zatvaranja, policijski satovi...To vam namecu, a vi svi sretni skakucete okolo i slavite kako cuvate zivote. Kako da ne. Sretno kako god.
Last edited by He1972 on 23/03/2021 15:50, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#41325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da nije žalosno bilo bi smiješno.Trappist wrote: ↑23/03/2021 15:40Koliko je samo ovih trolova na ovom forumu je li moguce ovo ?manuchao91 wrote: ↑23/03/2021 15:38 tako mi je drago sto je uveden policijski sat na prostoru cijele fbIH u trajanju od 21h do 05 00 ujutru
Drago mi je zbog nezaposlenih propalica koji bi po cijelu noc lokali i bezposličarili po kafićima i ulicama...niko nece propasti zbog 14 dana zatvaranja...Trebalo bi od 18,00 h cim se ljudi s poslova vrate....i ovako primjetim broj ljudi koji odmah u ZDK poslije posla idu lokat po kafićima da se mogu napiti do pola 9...sramota..Budimo odgovorni..Bez izlazakai bespotrebnog hodanja da uzivamo u ljetu sto je više moguce..bolje da smo do maja u lockdownu nego od maja pa cijelo ljto...