Dobijes samo informaciju "uhapseni jer su osudili". Ne hapsi se tako ni u Ruandi, ima tu svega u pozadini.
Uhapseni Fadil i Sebija zbog respiratora koje su nabavili u vrijeme najvece krize na trzistu
Dobijes samo informaciju "uhapseni jer su osudili". Ne hapsi se tako ni u Ruandi, ima tu svega u pozadini.
Je li to brines za dug Francuske?Sveti Ivan Krstitelj wrote: ↑03/04/2021 21:36 Francuska ima 15 puta veći javni dug od Turske. Da ne spominjem privatni dug. Tu brojku bi bilo teško pročitati.![]()
Mediteran je propao. Francuska se sama urušiti, kakav gospodar, kakvi bakrači, kakvi Rafali.
Evo jedana činjenica za Rafale:The Rafale has been used in combat over Afghanistan, Libya, Mali, Iraq and Syria.![]()
Pa vide da i sami Turci iz Turske bježe na zapad, neće valjda ići tamo odakle se bježi?Kikibombona wrote: ↑06/04/2021 02:21Je li to brines za dug Francuske?Sveti Ivan Krstitelj wrote: ↑03/04/2021 21:36 Francuska ima 15 puta veći javni dug od Turske. Da ne spominjem privatni dug. Tu brojku bi bilo teško pročitati.![]()
Mediteran je propao. Francuska se sama urušiti, kakav gospodar, kakvi bakrači, kakvi Rafali.
Evo jedana činjenica za Rafale:The Rafale has been used in combat over Afghanistan, Libya, Mali, Iraq and Syria.![]()
![]()
![]()
Francuska je dio ultra bogatog kluba, oko nje su sve bogate zemlje, dok Turska granici sa Irakom, Sirijom i slicnim kvazi drzavama u kojima je uvijek bio i uvijek ce biti rat i haos.
U svakom segmentu Francuska je 10 puta jaca od Turske.
To i zna nasa sirotinja koja ide u Tursku. Sta mislis da neki moler iz BiH ode u Tursku? Kad bi platio rezije za hljeba ne bi imao. Nas covjek voli navijati ali nije glup kada je novcanik u pitanju, zna gdje treba otici.
Žuti prsluci rekoše da ne mogu odhraniti jedno dijete u Francuskoj.Kikibombona wrote: ↑06/04/2021 02:21Francuska je dio ultra bogatog kluba, oko nje su sve bogate zemlje, dok Turska granici sa Irakom, Sirijom i slicnim kvazi drzavama u kojima je uvijek bio i uvijek ce biti rat i haos.
Da te podsjetim:

Još nisam čuo za Žute prsluke u Turskoj, koji govore da ne mogu odhraniti barem jedno dijete u Turskoj.Kikibombona wrote: ↑06/04/2021 02:21 To i zna nasa sirotinja koja ide u Tursku. Sta mislis da neki moler iz BiH ode u Tursku? Kad bi platio rezije za hljeba ne bi imao. Nas covjek voli navijati ali nije glup kada je novcanik u pitanju, zna gdje treba otici.
Baš me interesuje da li je moguće izgradnjom Istanbulskog kanala zaobići dogovore iz Montreux konvencije o prolasku ratnih brodova u Crno more kroz Bosfor.
Zato što sam poprilično siguran da glavni cilj Erdogana nije ekologija i slično već način da zaobiđe ograničenja koja Turska ima po pitanju prolaska kroz Bosfor. Što samo po sebi nije problem, naravno da će svaka država ići na to da ojača svoju poziciju u regionu, ali eto. Malo je bezveze priča kako skup penzionera ne želi da se smanji zagađenje u dijelu mora
Da, moguće je. To je jedan od glavnih razloga izgradnje ovog kanalajednonogi_Jack wrote: ↑06/04/2021 11:40Baš me interesuje da li je moguće izgradnjom Istanbulskog kanala zaobići dogovore iz Montreux konvencije o prolasku ratnih brodova u Crno more kroz Bosfor.
Zar ne stoji u ugovoru i Dardanelski tjesnac? Njega ne mogu zaobići.Leopard_SA wrote: ↑06/04/2021 11:44Da, moguće je. To je jedan od glavnih razloga izgradnje ovog kanalajednonogi_Jack wrote: ↑06/04/2021 11:40Baš me interesuje da li je moguće izgradnjom Istanbulskog kanala zaobići dogovore iz Montreux konvencije o prolasku ratnih brodova u Crno more kroz Bosfor.
Da, ali ako imaju potpunu kontrolu nad prolaskom kroz kanal koji prave, Dardaneli su onda manje bitni jer svakako brodovi koji prođu tu ne mogu proći kroz novi kanaljednonogi_Jack wrote: ↑06/04/2021 11:49 Zar ne stoji u ugovoru i Dardanelski tjesnac? Njega ne mogu zaobići.
odvadi Kiki malo.Kikibombona wrote: ↑03/04/2021 21:05
Kada ove cifre uporedis sa ozbiljnom drzavom kao sto je Francuska koja ima 15 puta veci izvoz oružja od Turske, cifru koju Turci ne mogu stici do 2100. godine kada ce Francuska vec imati kolonije na Marsu.
Samo jedan ugovor Francuza je kao ukupni turski obrt za pet godina.![]()
Greece and France ink $3 billion contract for Rafale fighter jets
https://www.defensenews.com/global/euro ... hter-jets/
Franci samo na BI izvezu oruzje u vrijednosti 4-5 milijardi godisnje.
...
I jedna poruka za bahate da se upristoje, da prihvate cinjenicu koja je nedvosmislena - Francuska je gospodar Sredozemlja![]()
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1837150
Pretpostavljeni protivnici su neimenovani, ali analitičari ne ukazuju samo na Rusiju, već i na Tursku ili severnoafričku zemlju.
Znam na šta aludiraš, na eventualni ulazak američkih nosača aviona u Crno more kroz novi kanal. Može, naravno, ali ne vjerujem da bi to Turske vlasti dozvolile, prvenstveno zbog Rusije. Izgradnja kanala je najviše iz finansijskih razloga, jer bi se prolaz kroz njega naplaćivao, ali i zbog rasterećenja Bosfora koji je preopterećen i polako postaje ekološka bomba Istanbula, ma šta opozicija pričala...jednonogi_Jack wrote: ↑06/04/2021 11:40Baš me interesuje da li je moguće izgradnjom Istanbulskog kanala zaobići dogovore iz Montreux konvencije o prolasku ratnih brodova u Crno more kroz Bosfor.
Tebi duša iznositi neistineKikibombona wrote: ↑03/04/2021 21:05Kada ove cifre uporedis sa ozbiljnom drzavom kao sto je Francuska koja ima 15 puta veci izvoz oružja od Turske, cifru koju Turci ne mogu stici do 2100. godine kada ce Francuska vec imati kolonije na Marsu.
Francuzi samo za jedan proizvod, Rafale avione, uzmu koliko Turska za sve proizvode. Pažljivije čitaj.Lopez1981 wrote: ↑06/04/2021 15:52Tebi duša iznositi neistineKikibombona wrote: ↑03/04/2021 21:05Kada ove cifre uporedis sa ozbiljnom drzavom kao sto je Francuska koja ima 15 puta veci izvoz oružja od Turske, cifru koju Turci ne mogu stici do 2100. godine kada ce Francuska vec imati kolonije na Marsu.
![]()
Turska godisnje izveze blizu 3 milijarde dolara vojne opreme. Ove godine ocekuju i preko 3 milijarde.

Ocito si ti taj koji treba pazljivije citati. Vrlo dobro znam ko sta i koliko izvozi, zato sam i odgovorio na njegove podvale. Naravno da Francuzi izvoze trenutno vise, jer Turci do unazad 15 godina nisu imali skoro nista svoje za izvoza, danas imaju i zato tek slijedi njihov uspon sa izvozom naoruzanja pogotovo nakon ovih ratova gdje se Turska tehnika dokazala.Hakiz wrote: ↑06/04/2021 18:26Francuzi samo za jedan proizvod, Rafale avione, uzmu koliko Turska za sve proizvode. Pažljivije čitaj.Lopez1981 wrote: ↑06/04/2021 15:52Tebi duša iznositi neistineKikibombona wrote: ↑03/04/2021 21:05
Kada ove cifre uporedis sa ozbiljnom drzavom kao sto je Francuska koja ima 15 puta veci izvoz oružja od Turske, cifru koju Turci ne mogu stici do 2100. godine kada ce Francuska vec imati kolonije na Marsu.
![]()
Turska godisnje izveze blizu 3 milijarde dolara vojne opreme. Ove godine ocekuju i preko 3 milijarde.
A, to ti po onoj kada nemaš ništa pa imaš 1 to je uspjeh. Pa kada napraviš još jedan to ti je povećanje od 100%. I onda padneš u nesvijest. A onaj koji ima 1.000 i napravi još 100 smiješ mu se, jer, jado, povećao samo 10%.Lopez1981 wrote: ↑06/04/2021 20:22Ocito si ti taj koji treba pazljivije citati. Vrlo dobro znam ko sta i koliko izvozi, zato sam i odgovorio na njegove podvale. Naravno da Francuzi izvoze trenutno vise, jer Turci do unazad 15 godina nisu imali skoro nista svoje za izvoza, danas imaju i zato tek slijedi njihov uspon sa izvozom naoruzanja pogotovo nakon ovih ratova gdje se Turska tehnika dokazala.
Ne nego ja o ovom:Hakiz wrote: ↑06/04/2021 23:18A, to ti po onoj kada nemaš ništa pa imaš 1 to je uspjeh. Pa kada napraviš još jedan to ti je povećanje od 100%. I onda padneš u nesvijest. A onaj koji ima 1.000 i napravi još 100 smiješ mu se, jer, jado, povećao samo 10%.Lopez1981 wrote: ↑06/04/2021 20:22Ocito si ti taj koji treba pazljivije citati. Vrlo dobro znam ko sta i koliko izvozi, zato sam i odgovorio na njegove podvale. Naravno da Francuzi izvoze trenutno vise, jer Turci do unazad 15 godina nisu imali skoro nista svoje za izvoza, danas imaju i zato tek slijedi njihov uspon sa izvozom naoruzanja pogotovo nakon ovih ratova gdje se Turska tehnika dokazala.
OK, sve je jasno.
Kako to mislis?
Sačmarice i tandžare su spasile Sarajevo, Goražde, Bihać... Usput, na ljeto počinje gradnja Istanbulskog kanala
Nemam živaca ni volje da se upuštam u raspravu sa osobama koje nemaju ni elementarnog znanja o materiji o kojoj diskutuju... Ali, ukratko, Francuska je pomogla Izraelu u izradi nuklearnog naoružanja, podržava sve njihove inicijative, od gradnje nelegalnih naselja do rušenja palestinskih. Šta misliš zašto Francuska u ratu između Armena i Azera osim verbalnih osuda Azera i deklerativne podrške Armenima nije ništa više učinila? Odgovorit ću ti, zato što je Izrael bio na strani Azerbejdžana. Što se tiče ovih EU birokrata, da ne kažem šupaka, najbolje bi bilo da ih nije ni primio, ali EU želi spuštanje lopte, a Turska ekonomija relano pomalo stagnira, pa je morao. Toliko od mene, i zaobiđi me sa nesuvislim pitanjima...AleksoMKD wrote: ↑07/04/2021 14:33Kako to mislis?
![]()
Muskarci su tu da pregovaraju, sta Evropljani salju zenu Erdi....
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... ogan-talks
Ursula von der Leyen snubbed in chair gaffe at EU-Erdoğan talks
Awkward moment as EC chief consigned to sofa at meeting where women’s rights was on agenda