To je odraz kulture, a ne podaničkog mentaliteta. Teško je to tebi svariti. Nacionalizam i slično nemaju šta tražiti u sportu, a pogotovo kad igraju U19 ekipe reprezentacija sa djecom koja nisu ni vidjela rat.Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 14:55A ima i onaj podanički mentalitet aplaudiranja himni Srbije u TuzliMarlboroGold wrote: ↑06/04/2021 14:46 Ima i nesto gore. Izuzetno podanicki mentalitet kojeg masa ljudi iskazuje prema familiji Izetbegovic kao da su sultan i sultanija, a od Alije se takodjer poceo praviti isti onaj kult licnosti kojeg su mnogi Bosnjaci pljuvali po pitanju Tita.
SDP
- MarlboroGold
#66601 Re: SDP
- Hank Paldum
#66602 Re: SDP
Kao što rekoh, ima i onaj iz TuzleMarlboroGold wrote: ↑06/04/2021 15:09To je odraz kulture, a ne podaničkog mentaliteta. Teško je to tebi svariti. Nacionalizam i slično nemaju šta tražiti u sportu, a pogotovo kad igraju U19 ekipe reprezentacija sa djecom koja nisu ni vidjela rat.Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 14:55A ima i onaj podanički mentalitet aplaudiranja himni Srbije u TuzliMarlboroGold wrote: ↑06/04/2021 14:46 Ima i nesto gore. Izuzetno podanicki mentalitet kojeg masa ljudi iskazuje prema familiji Izetbegovic kao da su sultan i sultanija, a od Alije se takodjer poceo praviti isti onaj kult licnosti kojeg su mnogi Bosnjaci pljuvali po pitanju Tita.
- MarlboroGold
#66603 Re: SDP
To vec lici na ono "de da bar nesto kazem" 
- skafiskafsnjak
#66604 Re: SDP
Ne mozes se ti bola s takvima raspravljati . Okrecu pricu gdje im odgovara... prevrcu izvrcu ... Valjda glavni u svom selu bili, pa sad hoce i Sarajevu
Jbg na selu im prolazilo
- Hank Paldum
#66605 Re: SDP
Pa evo detaljnije. To aplaudiranje srbijanskoj himni je povezano sa fenomenom:
Mi govorimo "našim" jezikom, posvađaše nas političari sa sve tri strane, kako se prije nije gledalo ko je ko (apsolutna zabluda, laž i mit), navijanje za Djokovića i ostale srbijanske sportaše i timove kao da igraju za BiH (komentari poput "kada igra Srbija protiv Portugala normalno da ću navijati za Srbiju"), kako smo svi (republike i njeni državljani) i dalje jedno, kompleksi iz onog sistema gdje je se znalo ko kosi a ko vodu nosi gdje je Bošnjak bio samo veseli Musliman i Bosanac.
Najsvježiji primjer je današnja poruka sa protesta "Bujrum Srbijanci na hurme" gdje se namjerno ignoriše činjenica da hurme nemaju nikakve veze sa Coronom već je to dugogodišnja tradicija gdje se pred mjesec ramazan šalju svake godine hurme za postače i ovi koji šalju nisu nikada zaduženi ni bili za respiratore, vakcine ili bilo šta slično.
Znači namjerno se rugaju jednom gestu koji je postojao dugo prije Corone vezano za islam da bi ispao veseli Bosanac pred bratskom Srbijom. Onda se ne treba čuditi sto se aplaudira Srbiji ali srećom nisu svi kao Tuzlaci, jedini grad pored grada Rijeke koji je zadržao jugoslavenski duh (koja titula u 2021.
- dale cooper
#66606 Re: SDP
Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 16:41Pa evo detaljnije. To aplaudiranje srbijanskoj himni je povezano sa fenomenom:
Mi govorimo "našim" jezikom, posvađaše nas političari sa sve tri strane, kako se prije nije gledalo ko je ko (apsolutna zabluda, laž i mit), navijanje za Djokovića i ostale srbijanske sportaše i timove kao da igraju za BiH (komentari poput "kada igra Srbija protiv Portugala normalno da ću navijati za Srbiju"), kako smo svi (republike i njeni državljani) i dalje jedno, kompleksi iz onog sistema gdje je se znalo ko kosi a ko vodu nosi gdje je Bošnjak bio samo veseli Musliman i Bosanac.
Najsvježiji primjer je današnja poruka sa protesta "Bujrum Srbijanci na hurme" gdje se namjerno ignoriše činjenica da hurme nemaju nikakve veze sa Coronom već je to dugogodišnja tradicija gdje se pred mjesec ramazan šalju svake godine hurme za postače i ovi koji šalju nisu nikada zaduženi ni bili za respiratore, vakcine ili bilo šta slično.
Znači namjerno se rugaju jednom gestu koji je postojao dugo prije Corone vezano za islam da bi ispao veseli Bosanac pred bratskom Srbijom. Onda se ne treba čuditi sto se aplaudira Srbiji ali srećom nisu svi kao Tuzlaci, jedini grad pored grada Rijeke koji je zadržao jugoslavenski duh (koja titula u 2021.ali i to je povezano sa fenomemom aplaudiranja)

Maksuz selam iz Tuzle.
-
sumirprimus
#66607 Re: SDP
Ma treba bre trazit autonomiju od ovih dotaket maket. Eto him ze do i sbk
- Hank Paldum
#66608 Re: SDP
Kao prvo iako sam bio 100 puta u Sarajevu nikada nisam živio tu, ne živim uopšte u BiH, eto ti nove ideje šta ćes mi govoriti jer su ti takvi komentari dok si anoniman domet kako mi možeš naskoditiskafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 15:30Ne mozes se ti bola s takvima raspravljati . Okrecu pricu gdje im odgovara... prevrcu izvrcu ... Valjda glavni u svom selu bili, pa sad hoce i Sarajevu
Jbg na selu im prolazilo![]()
A kao drugo, ja sam svjestan da ne trebam trošiti vrijeme da ti išta objasnjavam jer ću ionako za tebe ostati zatucana seljačina pa evo radi diskusije neka budem seljačina.
Kako to da seljačine koji su bili glavni u svom selu su uspjeli se snaći i u Sarajevu (toliko kmečanje Sarajlijica šta su došljaci im učinili od grada dokazuje da sam u pravu) u Njemačkoj, Americi, Kanadi, Australiji jer se odrasla, zrela, vrijedna osoba može svugdje navići dok FGRovci ne smiju otići nigdje iz svoje ćaršije, iz svoje komfort zone gdje je bilo dovoljno prezime i poznat dedo umjesto truda, rada i snalažljivosti da se uspije jer znaju da su svugdje drugo izgubljeni. Na njihovu žalost toga nema više ni u Sarajevu pa im kriva SDA, Fočaci, Sandžaklije, dijaspora jer je prošlo doba rahatluka.
Kad smo kod "gdje šta prolazi", Sandžaklije npr. su u Sarajevu uspjeli više nego u svom rodnom mjestu prije rata dok Nele Sarajlijica nikada nije uspio ostvariti karijeru u Beogradu kao u Sarajevu jer mu lokalni fazoni tamo ne prolaze pa sad skontaj koliko si u pravu sa tom izjavom.
- skafiskafsnjak
#66609 Re: SDP
Zasto objasnjavas ako je gubljenje vremena?Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 17:03Kao prvo iako sam bio 100 puta u Sarajevu nikada nisam živio tu, ne živim uopšte u BiH, eto ti nove ideje šta ćes mi govoriti jer su ti takvi komentari dok si anoniman domet kako mi možeš naskoditiskafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 15:30Ne mozes se ti bola s takvima raspravljati . Okrecu pricu gdje im odgovara... prevrcu izvrcu ... Valjda glavni u svom selu bili, pa sad hoce i Sarajevu
Jbg na selu im prolazilo![]()
![]()
A kao drugo, ja sam svjestan da ne trebam trošiti vrijeme da ti išta objasnjavam jer ću ionako za tebe ostati zatucana seljačina pa evo radi diskusije neka budem seljačina.
Kako to da seljačine koji su bili glavni u svom selu su uspjeli se snaći i u Sarajevu (toliko kmečanje Sarajlijica šta su došljaci im učinili od grada dokazuje da sam u pravu) u Njemačkoj, Americi, Kanadi, Australiji jer se odrasla, zrela, vrijedna osoba može svugdje navići dok FGRovci ne smiju otići nigdje iz svoje ćaršije, iz svoje komfort zone gdje je bilo dovoljno prezime i poznat dedo umjesto truda, rada i snalažljivosti da se uspije jer znaju da su svugdje drugo izgubljeni. Na njihovu žalost toga nema više ni u Sarajevu pa im kriva SDA, Fočaci, Sandžaklije, dijaspora jer je prošlo doba rahatluka.
Kad smo kod "gdje šta prolazi", Sandžaklije npr. su u Sarajevu uspjeli više nego u svom rodnom mjestu prije rata dok Nele Sarajlijica nikada nije uspio ostvariti karijeru u Beogradu kao u Sarajevu jer mu lokalni fazoni tamo ne prolaze pa sad skontaj koliko si u pravu sa tom izjavom.
E ako si van BiH onda te bas ne razumijem sto branis stakvim zarom stoku....
Last edited by skafiskafsnjak on 06/04/2021 17:23, edited 1 time in total.
- Hank Paldum
#66610 Re: SDP
Vidim snaga tzv. ljevičara je i dalje srednji prst na slikama, GIFovi i memovi dok drugi pokazuju srednji prst gdje treba, na biračkom mjestu. Bar po tom pitanju treba rahat biti da će vam ikada muda narasti.dale cooper wrote: ↑06/04/2021 16:45Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 16:41Pa evo detaljnije. To aplaudiranje srbijanskoj himni je povezano sa fenomenom:
Znači namjerno se rugaju jednom gestu koji je postojao dugo prije Corone vezano za islam da bi ispao veseli Bosanac pred bratskom Srbijom. Onda se ne treba čuditi sto se aplaudira Srbiji ali srećom nisu svi kao Tuzlaci, jedini grad pored grada Rijeke koji je zadržao jugoslavenski duh (koja titula u 2021.ali i to je povezano sa fenomemom aplaudiranja)
Maksuz selam iz Tuzle.![]()
- dale cooper
#66611 Re: SDP
Ne sikiraj se, i tu pokazujemo srednji prst. Zato ti i takvi kao ti ne možete ni prismrditi Tuzli već decenijama.Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 17:05Vidim snaga tzv. ljevičara je i dalje srednji prst na slikama, GIFovi i memovi dok drugi pokazuju srednji prst gdje treba, na biračkom mjestu. Bar po tom pitanju treba rahat biti da će vam ikada muda narasti.dale cooper wrote: ↑06/04/2021 16:45Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 16:41
Pa evo detaljnije. To aplaudiranje srbijanskoj himni je povezano sa fenomenom:
Maksuz selam iz Tuzle.![]()
-
sumirprimus
#66612 Re: SDP
Profesionalni bot. Tugi plaki.
-
putokaz1
#66613 Re: SDP
Ne sikiraj se, i tu pokazujemo srednji prst. Zato ti i takvi kao ti ne možete ni prismrditi Tuzli već decenijama. 
[/quote]
2014 Tuzla pizelenila SBB ,2022 Tuzla ce pozelenit SDA i PDA
[/quote]
2014 Tuzla pizelenila SBB ,2022 Tuzla ce pozelenit SDA i PDA
- dale cooper
#66614 Re: SDP
Aha, ali u kurcu. 
- ultima_palabra
#66615 Re: SDP
Ne mogu vise ni Sarajevu, Zenici, Bihacu, Gorazdu... ostaju im Mostar i Travnik gdje oni i HDZ strase narod jedni drugima.
- drug_profi
#66616 Re: SDP
Sto se mene tice ja sam sa Srbijom zakopao ratne sjekire.
Sad ide kakotimeni-takojatebi.
#samokaem
Sad ide kakotimeni-takojatebi.
#samokaem
- joint union
#66617 Re: SDP
Al' koliki je strah od grada i kolika je mržnja prema gradu i gradskom, to je nevjerovatno. Pogotovo ovih popapucenih opanaka svih vjera. Bilo kojem gradu, bilo čemu urbanom. Pa izmisljaju nazive, pa im je pogrdno "gradska", pogrdno "fina". Cuj "Sarajlijice"? Papcic. Tačno možeš zamisliti cupavo stvorenje iz neke pećine, četnika iz Copicevih romana ili isilovca iz Sirije, isti qrac, isti mentalni sklop.
-
smijesni_ste
#66618 Re: SDP
Mislim da je Insomnia, Bog da mu dušu prosti
, popularizovao izraz "Sarajlijice" na forumu 
-
putokaz1
#66619 Re: SDP
Pa dobro bit ce tihesno u Tuzli,a Gracanicu i Gradacac uzina SDA,najveci br glasova nominalno za Kanton
-
putokaz1
#66621 Re: SDP
Alejkum Selam ,Maksuz Selam,Predsjedniče Bakir
- MarlboroGold
#66622 Re: SDP
Nego de ti odaberi šta ste vi drugi. Ponudio sam na prethodnoj stranici:Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 17:05 Vidim snaga tzv. ljevičara je i dalje srednji prst na slikama, GIFovi i memovi dok drugi pokazuju srednji prst gdje treba, na biračkom mjestu. Bar po tom pitanju treba rahat biti da će vam ikada muda narasti.
Fina ruralna raja
Fina seljacka raja
Fina brdzanska raja
Fina zelena raja
U tvom slučaju možda i fina izbjeglička raja, a možda i fina dezerterska raja (bilo je i takve koja je sad u vrhu SDA). Odaberi nešto jebemu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#66623 Re: SDP
vranićeva statistika dok je radio na kcusu? natjerala ga sebija da operiše ljude?

što ga poništiše.
- 2009. godine prof. dr. Haris Vranić - jedna operacija
- 2010. godine - tri operacije
- 2011. godine - četiri operacije
- 2012. godine - jedna operacija
- 2013. godine - dvije operacije
- 2014. godine - jedna operacija
- 2015. godine - tri operacije
- 2016. godine - nula operacija
- 2017. godine - četiri operacije
- 2018. godine - 56 operacija
- 2019. godine - 65 operacija
- 2020. godine - 19 operacija
što ga poništiše.
-
saale
#66624 Re: SDP
tO SU TI STRUČNJACI I VELIKI RADNICI KOJI CE NAM DONJET PROJEkTE I PROSPERITET
Zna li neko šta se dešava sa načelmikom Novog Sarajeva,takodjer doktorom, može li nam neko reći jedan projekat koji je pokrenut
Zna li neko šta se dešava sa načelmikom Novog Sarajeva,takodjer doktorom, može li nam neko reći jedan projekat koji je pokrenut
Last edited by saale on 07/04/2021 09:31, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru