Covid postoji i u to nema dileme. Prenapumpanost oko Covida postoji i ni u to nema dileme, pogotovo statistički. Da je opasan za određenu populaciju, jeste. Kao što je bila i španska gripa. Mjere su većim dijelom apsurdne i besmislene jer nema nikakvih dokaza da pomažu ili ne pomažu, a pogotovo nošenje maske na otvorenom. S tog aspekta me možeš smatrati teoretičarem zavjere, ali u ova masovna testiranja/gatanja i statističko podvođenje pod Covid ne prihvatam.Gerro wrote: ↑21/03/2021 22:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/banja-l ... /210321081
To je to.
Evo posla za teoretičare zavjera, bezmozgaše i neobrazovane![]()
A što se tiče volontiranja u bolnicama, s tim nemam problem i nije me strah. Kao što me nije bilo strah biti na liniji 90tih. Strah me je paničara, patetičara i podanika koji slijepo prate ''struku'' koja svašta nameće pod Covid. Doktori trebaju da shvate šta su za svoj poziv odabrali (Hipokratova zakletva, a ne hipokrati da budu). Kada je pandemija, epidemija - Doktori su ti koji trebaju da budu prvi na liniji odbrane jer oni su vojska, a ne da budu p****. Nikad nisam vidio više doktora koji bježe od odgovornosti i kriju se iza WHO preporuka, iako ih dosta znam da se apsolutno ne slažu s tim preporukama.
S druge strane, svi građani trebaju da uskoče i volontiraju u takvim situacijama, zato postoji Civilna zaštita. Godinu da nas handre ''stručnjaci'' od nosanja duple maske, do neefikasnih lockdownova, preko kojekakvih mjera koje su nigdje veze. Ekonomija se urušava, sistem je na izdisaju, djeca ne idu u škole, psihijatri imaju pune ruke posla sa omladinom, godinu dana traje ovo kontrolirano ludilo.