Jah, sreca pa BiH i Balkan kotiraju jako visoko na ljestvici vaznosti u surovom kapitalizmu pa cemo dobiti najkvalitetnije moguce vakcine, ni slucajno nam ne bi poslali placebo ili neki otpad koji je nastao kao greska u proizvodnji... A i nasi farmaceuti su giganti u svijetu farmacije pa im to ne bi promakloMilenkov buraz wrote: ↑30/03/2021 12:51Nema to veze sa humanizmom ni američkim naučnicima, jednostavno takav je surovi kapitalizam.MehmedPasaMoric wrote: ↑30/03/2021 12:27Bice da humanim naucnicima iz presvete Americke farmaceutske industrije nisu vazni zivoti ljudi u siromasnim zemljama treceg svijetaMilenkov buraz wrote: ↑30/03/2021 12:23
U principu od HIV-a se više ne umire, ima kokltel lijekov koji "umrtvi" virus, neki čak dokazano nemaju više virus u krvi. Naravno od HIV-a umiru još u siromašnim zemljama trećeg svijeta ali to je drugi par cipela.A ja ih nazvah vrlim i pametnim
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- MehmedPasaMoric
#7276 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- Dozer
#7277 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A imamo i vrhunske kontrole kvaliteta za sve i svasta...
-
daddy-kool
#7278 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jebemu kako to da uvijek na ekavici pobijaju svjetsku naučnu zajednicu?zemomak wrote: ↑30/03/2021 12:57
Jedno od najpogrešnijih učenja u savremenoj medicini, koje se bazira na teoriji patogenih mikroba Luja Pastera, svakako je učenje o virusima kao izazivačima infektivnih bolesti. Ova laž upakovana u naučnu dogmu dobila je, ne slučajno, u drugoj polovini 20. veka izuzetan tretman. Iza nje danas stoji svetska naučna elita (ili pseudonaučna) i svi vodeći zdravstveni autoriteti. Nije ni čudo jer se upravo ova dogma pokazala kao odlično sredstvo, ne samo za profitabilan biznis sa prodajom vakcina, već i efikasan način da se ljudi drže u strahu i da im se, po potrebi, oduzmu elementarna ljudska prava nametanjem zakona o obaveznoj vakcinaciji ili stavljanjem u karantin (zatvor).
Ubacivanjem otrova u krv preko vakcina (jednu posledicu primene vacine protiv hepatitisa B možete videti ovde), milioni ljudi širom sveta (ko preživi) postaju profitabilan dugoročno zatrovan pacijent. Pored ljudi, ovaj unosan biznis sa vakcinama obuhvata i sve domaće životinje. Istovremeno, zahvaljujući "smrtonosnim virusima" moderna pseudomedicina može vešto da maskira činjenicu da, ne samo da niti jednu hroničnu bolest danas ne leči, već i da ne zna njihov stvarni uzrok.
Ovaj gore tekst napisan prije 15 godina kad nije bilo pojma o ovome danas što se dešava![]()
Gdje su naši teoretičari zavjera, gdje je ono "ba" u ovim teorijama?
-
daddy-kool
#7279 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Preporuke su:
-francuzi 3-6 mjeseci nakon bolesti 1 dozu
-cdc barem mjesec od bolesti, obje doze (jedna je dovoljna, druga ne škodi, da se ne bi petljalo ovaj jednu onaj dvije - svi dvije)
-
daddy-kool
#7280 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Milenkov buraz wrote: ↑30/03/2021 12:53Frajer još mrtav ozbiljan
![]()
Najozbiljinije sad, direktno from >YouTube University< .
- Point.
#7281 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hvala na pojašnjenju.Naslovnica wrote: ↑30/03/2021 13:01Pa ako si nedavno prebolovao koronu i sigurno imaš antitijela (provjereno preko nalaza), zašto bi se cijepio, mislim da nema potrebe za žurbom.
Ipak, ja sam mislio na situaciju ako imaš povišene i IgM i IgG, onda je bolje pričekati makar nekoliko sedmica, jer je zaraza u toku ili si je nedavno imao. To govorim prvenstvo zbog asimptomatskih individua.
- banjaluka078
- Moderator
#7282 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovakvi postovi čine da krenem vjerovati u cenzuru protiv koje sam otkad znam za sebe.zemomak wrote: ↑30/03/2021 12:19 Hiv je so called virus, imaš videa na youtubu gdje lik koji je obolio od HIV-a trnsferira svoju krv u tog zdravog Doktora koji se gle čuda ne zarazi istim tim Hivom! I to je radio bezbroj puta i nikad se nije zarazio što je koliziji sa savremenim medicinskim učenjima u svezi tog virusa!
A i u koliziji su sa ostalim virusima!
Nikae nijedan virus nisu našli van čovjeka!!!!
-
dowydyenya
#7283 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sad pricam sa dobrim prijateljem kako je prosao na vakcinaciji u subotu ima li nus pojava itd , sve je ok malo bolovi u nogama i ruci.
Nego mi isprica za sestru koja je vakcinisana prije dvdesetak dana sa AZ ,da su ona i sin zajedno dobili koronu.
Kod nje kaze blazi oblik , zalila mu se da joj nos curi , nema temperature , nema upale pluca dok kod sina nije tako. Ima upalu pluca , temperaturu i daleko mu je teze, da navedem sin nije vakcinisan.
Nego mi isprica za sestru koja je vakcinisana prije dvdesetak dana sa AZ ,da su ona i sin zajedno dobili koronu.
Kod nje kaze blazi oblik , zalila mu se da joj nos curi , nema temperature , nema upale pluca dok kod sina nije tako. Ima upalu pluca , temperaturu i daleko mu je teze, da navedem sin nije vakcinisan.
- MehmedPasaMoric
#7284 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ubijedio si me, odoh se vakcinisati! Kome covjek danas da vjeruje ako ne anonimnom postu na forumu o iskustvu sestre druga anonimnog likadowydyenya wrote: ↑30/03/2021 13:14 Sad pricam sa dobrim prijateljem kako je prosao na vakcinaciji u subotu ima li nus pojava itd , sve je ok malo bolovi u nogama i ruci.
- jazzer
#7285 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ti fakat ubjedjen da nekoga boli k**** hoces li se ti vakcinisati ili ne? Je l ti stvarno kontas da si nekome ovdje zabremedet?MehmedPasaMoric wrote: ↑30/03/2021 13:17 Ubijedio si me, odoh se vakcinisati! Kome covjek danas da vjeruje ako ne anonimnom postu na forumu o iskustvu sestre druga anonimnog lika
- Ma.Le.Na
#7286 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nama su rekli da mora proci bar 3 mjeseca od datuma kada si se zarazio da bi mogao primiti vakcinu i da je idealno je i primiti dok jos imas antitijela jer tako nisi u opasnosti da se zarazis dok si "pod" periodom inkubacije vakcine.
Procitah maloprije tekst da zene teze podnose vakcinu i imaju jacu reakciju od muskaraca, jer nam je imuni sistem jaci.
Zato zene i lakse prebole coronu, za razliku od muskaraca.
Procitah maloprije tekst da zene teze podnose vakcinu i imaju jacu reakciju od muskaraca, jer nam je imuni sistem jaci.
Zato zene i lakse prebole coronu, za razliku od muskaraca.
- MehmedPasaMoric
#7287 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nisam ubijedjen, zasto pitas?jazzer wrote: ↑30/03/2021 13:21Ti fakat ubjedjen da nekoga boli k**** hoces li se ti vakcinisati ili ne? Je l ti stvarno kontas da si nekome ovdje zabremedet?MehmedPasaMoric wrote: ↑30/03/2021 13:17 Ubijedio si me, odoh se vakcinisati! Kome covjek danas da vjeruje ako ne anonimnom postu na forumu o iskustvu sestre druga anonimnog lika
-
dowydyenya
#7288 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nemam ja razloga ovdje da nekoga lazem , isao sam s postom da cujem misljenja drugih ljudi jel moguce nakon 20 dana da prva vakcina moze dati rezultat jer sam i sam vakcinisan AZ 15.03.21g.MehmedPasaMoric wrote: ↑30/03/2021 13:17Ubijedio si me, odoh se vakcinisati! Kome covjek danas da vjeruje ako ne anonimnom postu na forumu o iskustvu sestre druga anonimnog likadowydyenya wrote: ↑30/03/2021 13:14 Sad pricam sa dobrim prijateljem kako je prosao na vakcinaciji u subotu ima li nus pojava itd , sve je ok malo bolovi u nogama i ruci.
Doduse citao sam da se nakon 12 dana vec razvijaju antitjela.
Dovidjenja nevjerni toma.
-
meridiyan
#7289 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kako god ali ovo sa Astra Zeneca treba ozbiljno shvatiti . Bar zenska populacija.
Državne bolnice u Berlinu iz grupacija “Caritas” i “Vivantes” obustavile su davanje “AstraZeneca” vakcine protiv covida 19 ženama mlađim od 55 godina.
Potez je uslijedio poslije izvještaja o rijetkim, ali ozbiljnim slučajevima krvnih ugrušaka, krvarenja, a u nekim situacijama i smrti poslije vakcinisanja, uglavnom kod mlađih žena. Portparol “Caritasa” rekao je da je ovaj korak neophodan jer se u međuvremenu saznalo za dodatne slučajeve cerebralnih tromboza kod žena u Njemačkoj.
-
ASurogat
#7290 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Treba uvest neke zakonske kazne za osobe što ne žele primit vakcinu, jer time ugrožavaju druge.
- zemomak
#7291 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa de kontrargumente sa dokazima...sve viruse sto gledas u knjigama i na tv su napravljeni mikroskopom unutar celija...ima li ijedan van ljudskog organizma izolovan i tako uslikan? Nema koliko znam, a znam punobanjaluka078 wrote: ↑30/03/2021 13:09Ovakvi postovi čine da krenem vjerovati u cenzuru protiv koje sam otkad znam za sebe.zemomak wrote: ↑30/03/2021 12:19 Hiv je so called virus, imaš videa na youtubu gdje lik koji je obolio od HIV-a trnsferira svoju krv u tog zdravog Doktora koji se gle čuda ne zarazi istim tim Hivom! I to je radio bezbroj puta i nikad se nije zarazio što je koliziji sa savremenim medicinskim učenjima u svezi tog virusa!
A i u koliziji su sa ostalim virusima!
Nikae nijedan virus nisu našli van čovjeka!!!!
-
A_A_AKCIJA
#7292 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne mora vakcina, sjedi kući.
https://www.24sata.hr/news/stroge-mjere ... k%20status
Slovenija je donijela odluku kojom se ulazak u tu zemlju različito tretira s obzirom na vrstu cjepiva kojom je putnik cijepljen.
Tko je cijepljen Moderninim cjepivom, u Sloveniju može ući 14 dana nakon cijepljenja. Onaj tko je primio AstraZenecino cjepivo može ući 21 dan nakon prvog cijepljenja, a Pfizerovo sedam dana nakon drugog cijepljenja. Ulazak u Sloveniju iz Hrvatske moguć je i bez testa, ali u tom slučaju putnici moraju biti cijepljeni.
- Onaj tko je prebolio covid-19 može uz liječničku potvrdu koja vrijedi šest mjeseci ući i u Hrvatsku i u Sloveniju. Dakle, oni koji su preboljeli i koji su cijepljeni ne trebaju imati negativan test, kao ni hrvatski državljani koji odlaze u Sloveniju službeno, radi poslova sigurnosti, civilne zaštite i zdravstva - kaže Dino Kozlevac, prenosi Glas Istre.
-
Naslovnica
#7293 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Naravno da ne mora vakcina.A_A_AKCIJA wrote: ↑30/03/2021 13:34 Ne mora vakcina, sjedi kući.
Slovenija je donijela odluku kojom se ulazak u tu zemlju različito tretira s obzirom na vrstu cjepiva kojom je putnik cijepljen.
Tko je cijepljen Moderninim cjepivom, u Sloveniju može ući 14 dana nakon cijepljenja. Onaj tko je primio AstraZenecino cjepivo može ući 21 dan nakon prvog cijepljenja, a Pfizerovo sedam dana nakon drugog cijepljenja. Ulazak u Sloveniju iz Hrvatske moguć je i bez testa, ali u tom slučaju putnici moraju biti cijepljeni.
- Onaj tko je prebolio covid-19 može uz liječničku potvrdu koja vrijedi šest mjeseci ući i u Hrvatsku i u Sloveniju. Dakle, oni koji su preboljeli i koji su cijepljeni ne trebaju imati negativan test, kao ni hrvatski državljani koji odlaze u Sloveniju službeno, radi poslova sigurnosti, civilne zaštite i zdravstva - kaže Dino Kozlevac, prenosi Glas Istre.
Može i potvrda da si prebolovao COVID-19 (ne starija od 6 mjeseci) ili PCR test.
A za Hrvatsku radi i brz antigenski test.
- banjaluka078
- Moderator
- Pandakonda
#7295 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Podrzavam vakcinaciju ali mi ovdje kod ovih covid pasosa i mjera za ulazak u neke drzave nije jasna jedna stvar. Ako su ove vakcine drugacije od obicnih, odnosno ne sprijecavaju zarazu nego samo nuliraju teze simptome, koja je onda poenta ovih pasosa ? Hipoteticki ja sad primim vakcinu, zarazim se koronom, ja opet mogu taj virus prenositi na druge ljude i samo sam u tom slucaju ja "zasticen", osim naravno ako se i druga osoba nije vakcinisala.
-
splinter
#7296 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne možeš ga ubiti tek tako kad već uđe u ljudski organizam jer je virus zapravo genetski materijal omotan nukleokapsidnom ovojnicom ona oblaže lanac RNK ili DNK a okolo se nalazi proteinska i lipidna ovojnica glikoproteinski nastavci za hvatanje na površinu ćelija. Uostalom mi smo puno više vezani za viruse nego mislimo obzirom da ljudski genom 5-8% dijelova gena virusa i jedan kompletni virusni gen HERVS.
Dakle kako oštetiti virusnu DNK ili RNK a ne oštetiti ljudsku?
Moguće je djelovati na njega kroz vezivanje neutralizacijskih antitjela ili djelovanjem NK cells koje uništavanju ljudske ćelije u kojima se virus replicira.
Zato cijepiva treniraju naš imuni sistem da proizvodi neutralizacijska antitjela i T i B limfocite, dok lijekovi mogu da djeluju inhibirajuće na mjesta vezivanja virusa u ćelijama.
S druge strane bakterije je već moguće ubiti nper baktericidnim antibioticima, npr koji djeluju direktno na čelijsku membranu bakterije ali ne i na ljudsku itd.
-
nadezdakov
#7297 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Natjerati druge ljude da se cijepe, ništa drugo.Pandakonda wrote: ↑30/03/2021 13:56 Podrzavam vakcinaciju ali mi ovdje kod ovih covid pasosa i mjera za ulazak u neke drzave nije jasna jedna stvar. Ako su ove vakcine drugacije od obicnih, odnosno ne sprijecavaju zarazu nego samo nuliraju teze simptome, koja je onda poenta ovih pasosa ? Hipoteticki ja sad primim vakcinu, zarazim se koronom, ja opet mogu taj virus prenositi na druge ljude i samo sam u tom slucaju ja "zasticen", osim naravno ako se i druga osoba nije vakcinisala.
-
A_A_AKCIJA
#7298 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Po deseti put.Pandakonda wrote: ↑30/03/2021 13:56 Podrzavam vakcinaciju ali mi ovdje kod ovih covid pasosa i mjera za ulazak u neke drzave nije jasna jedna stvar. Ako su ove vakcine drugacije od obicnih, odnosno ne sprijecavaju zarazu nego samo nuliraju teze simptome, koja je onda poenta ovih pasosa ? Hipoteticki ja sad primim vakcinu, zarazim se koronom, ja opet mogu taj virus prenositi na druge ljude i samo sam u tom slucaju ja "zasticen", osim naravno ako se i druga osoba nije vakcinisala.
Vakcine sprječavaju zarazu u određenom procentu 70-95%
Ako i dobiješ zarazu, sprječavaju simptome i tešku sliku 100%.
Dvije različite stvari.
Ogromna je razlika hoće li u državu ući 1000 ljudi koji 80% nema zarazu, ili gdje svi mogu imati zarazu.
Nije isto ako ti u državu uđe 1000 zaraženih, ili 200, možda zaraženih, koji će se teže zaraziti i slabije prenositi virus i neće zatrpati bolnice.
- Dozer
#7299 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Laicki razmisljam...splinter wrote: ↑30/03/2021 14:02Ne možeš ga ubiti tek tako kad već uđe u ljudski organizam jer je virus zapravo genetski materijal omotan nukleokapsidnom ovojnicom ona oblaže lanac RNK ili DNK a okolo se nalazi proteinska i lipidna ovojnica glikoproteinski nastavci za hvatanje na površinu ćelija. Uostalom mi smo puno više vezani za viruse nego mislimo obzirom da ljudski genom 5-8% dijelova gena virusa i jedan kompletni virusni gen HERVS.
Dakle kako oštetiti virusnu DNK ili RNK a ne oštetiti ljudsku?
Moguće je djelovati na njega kroz vezivanje neutralizacijskih antitjela ili djelovanjem NK cells koje uništavanju ljudske ćelije u kojima se virus replicira.
Zato cijepiva treniraju naš imuni sistem da proizvodi neutralizacijska antitjela i T i B limfocite, dok lijekovi mogu da djeluju inhibirajuće na mjesta vezivanja virusa u ćelijama.
S druge strane bakterije je već moguće ubiti nper baktericidnim antibioticima, npr koji djeluju direktno na čelijsku membranu bakterije ali ne i na ljudsku itd.
Ako imamo izolovan virus, ako mu znamo genetiku / sastav, zasto nismo u stanju napraviti neku prevenciju koja bi ga zaustavljala i eliminisala odmah u startu...?
Ovo ovako kako je trenutno, koliko ja razumijem - nece rijesiti nista. I vakcine koje daju imunitet od razvijanja teze klinicke slike/simptoma, a ne eliminisu virus, samo prolongiraju pocetak nove zaraze...
S obzirom da se jos uvijek ne zna ni koliko dugo neka vakcina daje imunitet, a ni na sta se tacno odnosi taj imunitet (osim za teze simptome), da li onda i nakon vakcinacije i nekog perioda mozemo ocekivati ponovo zarazu, simptome, prenosenje...?
-
last mohicans
#7300 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Na ovu konstataciju da vakcinisani ljudi masovno prenose virus, nebitno kad i koliko su doza primili, može li neka relevantna studija? Jasno mi je da tek vakcinisana osoba,pa i nakon određenog perioda po primanju prve doze može imati ozbiljne simptome,time i prenositi virus, ali da li to znači da sve vakcinisane osobe,pa čak i one sa dvije doze, a vidimo da i jedna dobrano štiti, mogu biti prenosioci?