Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
skafiskafsnjak

#5626 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

komercionala wrote: 04/04/2021 23:06
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 23:05
mistek wrote: 04/04/2021 23:02

Eto odgovorio sam. Korona bila u kući (prebolovali apsolutno svi i u kući i u 5 najbližih porodica), u nekoj daljoj rodbini i komšiluku odnijela neke žrtve, ok. Ako je cijena da ja sutra budem mrtav, neka je, samo neka otvore i ne seru dalje.
Morbidno !!!!
Dok se mi pitamo sjedicete kuci. Kad kazemo mozete do granapa onda mozete
Zivio Bake !! Zivila heroina !!!

Aaa cek cek...pa oni nisu sad na vlasti.

Zivjela cetvorkaaaa !!!
Xforumas

#5627 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Xforumas »

mistek wrote: 04/04/2021 23:02
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 22:59 Sta bih ja kontra trebao reci ? U kuci ti korona bila? Ne daj Boze !

Vrijeme je da otvore...istina. Ali ja te pitam, analogno tome, ne daj Boze pogorsanja, jel treba opet zatvoriti ...?
Eto odgovorio sam. Korona bila u kući (prebolovali apsolutno svi i u kući i u 5 najbližih porodica), u nekoj daljoj rodbini i komšiluku odnijela neke žrtve, ok. Ako je cijena da ja sutra budem mrtav, neka je, samo neka otvore i ne seru dalje.
Sreca pa te niko nista ne pita, a s takvim stavom vjerovatno te nece nikad ni pitat. Neka te u tvom cosku, ne diraj normalan svijet i ne soli ljudima pamet.
mistek

#5628 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 23:04 Imas li ti gram mozga, i.koristis li ga?
Mnoge mjere jesu besmislene , ali ne sve. Ali vi se hvatate ovih besmislenih. Logicno.

Sreca pa se ne pitate.....
Pa naravno da se hvatam besmislenih. Druge mjere nek provode, podržavam apsolutno. Nek naprave analizu, vide koje su mjere smislene, zadrže ih, a besmislene ukinu. Podržavam.
komercionala

#5629 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 23:08
komercionala wrote: 04/04/2021 23:06
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 23:05

Morbidno !!!!
Dok se mi pitamo sjedicete kuci. Kad kazemo mozete do granapa onda mozete
Zivio Bake !! Zivila heroina !!!

Aaa cek cek...pa oni nisu sad na vlasti.

Zivjela cetvorkaaaa !!!
Sda je tamo gdje treba da bude ... cetvorka vidimo krenula za ovom djecom .... djeca traze smjenu vlade fbih i istovremeno traze da vlada fbih preuzme upravljanje kcusom :lol:
mistek

#5630 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Xforumas wrote: 04/04/2021 23:09 Sreca pa te niko nista ne pita, a s takvim stavom vjerovatno te nece nikad ni pitat. Neka te u tvom cosku, ne diraj normalan svijet i ne soli ljudima pamet.
Ne, nego ćemo život provesti iza kauča, čekajući konkretno šta?

Ali, od ljudi sa dva grama mozga i ne očekujem da skontaju da od mjera kao što su policijski sat i maska na otvorenom nema koristi. Cijeli svijet to vidi i zna, samo je u BiH drugačije i samo ljudima ovdje to može da se nameće i prolazi. I biće veselo kad vas budu liječili doktori koju su završili fakultet u ovom režimu, kad vam državu budu trebali pokretati ljudi koji su preskočili fakultet u svemu ovome. Najgluplji narod u Evropi, ubjedljivo.

I to je to, samo rasprava četvorka-SDA, glavna tema najglupljeg naroda u Evropi. Jebem sve i jednim i drugim, ovom na kantonalnom, ovom na federalnom nivou. Koriste situaciju da se politički prepucavaju, a to je ovdašnjem puku najznačajnije i najzanimljivije svakako.
skafiskafsnjak

#5631 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

mistek wrote: 04/04/2021 23:10
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 23:04 Imas li ti gram mozga, i.koristis li ga?
Mnoge mjere jesu besmislene , ali ne sve. Ali vi se hvatate ovih besmislenih. Logicno.

Sreca pa se ne pitate.....
Pa naravno da se hvatam besmislenih. Druge mjere nek provode, podržavam apsolutno. Nek naprave analizu, vide koje su mjere smislene, zadrže ih, a besmislene ukinu. Podržavam.
Pa smislena mjera je da se maska nosi u zatvorenom.
Vise raje ne nosi nego sto nosi. Zabrana kretanja od 22 je u cilju manje derneka i druzenja vani, ima.neke logike. A vi ismijavate, virus tad najgori ovo ono. Nek se na taj nacin 50% derneka spriijeci, dobro je, sucur !
skafiskafsnjak

#5632 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

mistek wrote: 04/04/2021 23:14
Xforumas wrote: 04/04/2021 23:09 Sreca pa te niko nista ne pita, a s takvim stavom vjerovatno te nece nikad ni pitat. Neka te u tvom cosku, ne diraj normalan svijet i ne soli ljudima pamet.

Ali, od ljudi sa dva grama mozga i ne očekujem da skontaju da od mjera kao što su policijski sat i maska na otvorenom nema koristi. Cijeli svijet to vidi i zna, samo je u BiH drugačije i samo ljudima ovdje to može da se nameće i prolazi. I biće veselo kad vas budu liječili doktori koju su završili fakultet u ovom režimu, kad vam državu budu trebali pokretati ljudi koji su preskočili fakultet u svemu ovome. Najgluplji narod u Evropi, ubjedljivo.

I to je to, samo rasprava četvorka-SDA, glavna tema najglupljeg naroda u Evropi. Jebem sve i jednim i drugim, ovom na kantonalnom, ovom na federalnom nivou. Koriste situaciju da se politički prepucavaju, a to je ovdašnjem puku najznačajnije i najzanimljivije svakako.
Evo u Minhenu od sutra zabrana kretanja od 22 do 5... Oni glupi , a ? Nije samo u BiH , ali vi ne gledate dalje od Sarajeva i BiH.

To sto nekome.gocvoris da ima 2gr mozga vise govori o.tebi i tvom mozgu!
skafiskafsnjak

#5633 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Mistek...pametniji od epidemiologa , hemicara i slicnih.
Masala sto imamo pametnih ljudi... Iza tastature :lol:

Znaci tetka Merkel i ostala ekipa, nula bodova :lol:
BadBoy

#5634 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Care, sad nas liječe ljudi koji nisu imali rupa u obrazovanju pa vidi kakvo je stanje.

Ne širi paniku bezveze taman se situacija počela smirivati
skafiskafsnjak

#5635 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

BadBoy wrote: 04/04/2021 23:27

Care, sad nas liječe ljudi koji nisu imali rupa u obrazovanju pa vidi kakvo je stanje.

Ne širi paniku bezveze taman se situacija počela smirivati
Oni sto dobro lijece, lijece privatno... Ili u Njemackoj :lol:
mistek

#5636 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Pa eto, možeš onda zamisliti kakvi će ovi biti :) Mada, mislim da je sad najmanji problem do tih ljudi i njihovog obrazovanja.

I kakva je panika? Ono što radim danima, za razliku od ovih što repliciraju, je smirivanje situacije. Pratim trendove, ukazujem na smanjenje brojeva, pozitivne trendove. Ne, važnije je politički ofarbati sve i paničariti tražeći u svemu belaj.
BadBoy

#5637 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

mistek wrote: 04/04/2021 23:29 Pa eto, možeš onda zamisliti kakvi će ovi biti :) Mada, mislim da je sad najmanji problem do tih ljudi i njihovog obrazovanja.

I kakva je panika? Ono što radim danima, za razliku od ovih što repliciraju, je smirivanje situacije. Pratim trendove, ukazujem na smanjenje brojeva, pozitivne trendove. Ne, važnije je politički ofarbati sve i paničariti tražeći u svemu belaj.
Paničiš sa efektima mjera. Crne prognoze i šta sve ne. Smiri se , biće sve ok neće biti toliko posljedica koliko ti misliš.
CikCikCikPogodi

#5638 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

mistek wrote: 04/04/2021 23:01
skafiskafsnjak wrote: 04/04/2021 22:52
mistek wrote: 04/04/2021 22:48 Sutra u kantonu ide najmanji broj novozaraženih još od početka februara. Koji klinac čekamo ukidanje mjera? Apsolutno je imbecilno ne zakazati vanrednu sjednicu i poništiti odluku o produženju aktuelnih mjera. Gubimo sedam dana dodatno, bezveze, ekonomski, psihološki. Relaksirajte jebene mjere odmah sutra, ukinite bespotrebni policijski sat, maske na otvorenom i dozvolite bašte! Koga je strah nek se sakrije ispod jorgana, ali ne moramo ispaštati svi ni radi čega. Narod finansijski ne može podnijeti ovo, a lahko je mlatimudati sa državne sise.
Da li je okej onda , da se odmah vrate mjere , ako se, ne daj Boze brojevi pogorsaju ?
Nije, jer mjere nemaju nikakvog smisla. Ja ne znam da li iko od vas ima gram mozga i koristi li ga, ili je izumro tokom ove korona krize?
U Sarajevu su najoštrije mjere u državi KONSTANTNO. U drugim dijelovima BiH je mnogostruko relaksirano. U Sarajevu je i dalje najveći broj zaraženih. Govori li vam to išta? Šta se dobija jebenom mjerom "maska na otvorenom"? Šta se dobija mjerom "policijski sat od 21h do 5h"? Djeca ne idu u školu, studenti na fakultete. Halo ba ljudi, godinu i po gube u školovanju, a sutra ćete kukati kako država propada. U koliko država u Evropi je tako? Svuda se regularno odvijaju ove stvari ili se pronašao modus kako da se to radi. Naši studenti koji su na razmjeni SVUDA po Evropi idu na nastavu regularno, samo ovdje GODINU I PO nema nastave. Kakve doktore, inženjere sutra očekujete od toga?

Uostalom, historija će pokazati da su finansijski i zdravstveni efekti ovih zatvaranja i sličnih preseravanja debelo gori od smrtnosti izazvane korona virusom.

Ili, nek zatvore one koji se boje. Ja ne znam za koji klinac ljudi koji su vakcinisani i koji su prebolovali ovo sranje u posljednjih par mjeseci moraju trpiti torturu?

Sreća je da ide Ramazan i da se s tim ne mogu zajebavati. Na ljeto će već biti lakše svakako.
To je ono sto ti :evil: kaze. Ali ustvari je gomila lazi i opravdanja koja te oslabljuju i fizički i mentalno.
mistek

#5639 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Kako ba neće biti posljedica? :D Pa ne pričam "biće", nego ih ima druže. Ima li u tvojoj okolini raje koja je ostala bez posla, u kojoj mjeri? Ima li ljudi s bebama, djecom generalno? U mojoj firmi nije niko, kod žene par ljudi, ništa strašno, ali manja firma. U porodici imam ljude koji rade u prilično stabilnim firmama. Al Jazeera otpustila desetine radnika. Hoteli (Malak recimo) otpustio preko 100 radnika. Eto najbliži primjeri oko mene. Prvi rođak imao privatnu firmu za obradu drveta, 8 radnika, ugasio proizvodnju, sviju poslao na biro. Kako ba nisu strašne posljedice? Sestra dobila dijete, muž joj dobio otkaz na početku korone, dok je bila trudna. Ko će mu ga sad dati? Ja fakat ne znam u kojem svijetu vi živite, pa da nema ovih slučajeva. Eto, najbanalnije, pošto ste na ovo osjetljivi. Ovo s obrazovanjem i sve drugo će se tek dugoročno osjetiti, ali sad je logika "samo da se zaštitimo".

I da, da ne bude da sam pao s Marsa, ljudi umiru. Prije 5 dana sam izgubio rodicu, 40 i koja, ostalo iza nje troje male djece. Prije 20 dana jaran izgubio majku. Da ne idem dalje :) Ali, posljedice ovih mjera su gore, a ne dobijamo NIŠTA njima. Kada izađu s analizom i pokažu da zaista ima smisla neka mjera, ja ću je podržati u svakom smislu. Dakle, ako je to da ne izlazimo iz kuće, a ima smisla, podržat ću. Ovako, narod je izgubio povjerenje. Ljudi idu na posao zaraženi, jer ne smiju ne ići, jer im je to lakše. Širi se korona na taj način. Ovako ljudi ne prihvataju zarazu. Je li prije godinu to bilo moguće? Nemojte ba zajebavati. Narod je tad vjerovao u mjere. Ko se zarazio prije 10-ak mjeseci, tri kruga ljudi oko njega su mirovali i išli 15 dana u karantin. Tokom ove godine, narod je izgubio povjerenje, svi vide da mjere nemaju smisla i niko ih ne benda. Danas, čovjek dobije koronu, žena mu ide na posao, a on ako može sakriti sakrije, hoda regularno.
skafiskafsnjak

#5640 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Znaci bolje sve otvoriti..halaliti par prijatelja rodbine... Bitnije je imati posao , i ne patiti se odredjen period.

Pa jbt jel bolje da je ta rodica ziva, da troje djece ima majku????? Makar losije zivjeli !!!! S majkom covjece!! Jes ti normalan?
Pa sta je bilo u ratu, pa se prezivilo hvala Bogu...

Morbidno da morbidnije biti ne moze!!!!!

Fuj fuj fuj
Xforumas

#5641 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Xforumas »

mistek wrote: 04/04/2021 23:22 I šta kad je dočekaš? Opet vrijede mjere i za tebe :lol: :lol:
Ne, spasit će nas nošenje maske na otvorenom i policijski sat :D Vau. Borba protiv strašnog neprijatelja nevjerovatnim sredstvima :D

A taj riječnik ostavi za kuće. U biti, od nekog ko nema 2 grama mozga i ne očekujem bolje.
Koja kukavica :lol: ili bolje reci tetkica, ljude vrijedja s izrazom "2 grama mozga" pa kad mu kazes nesto slicno onda ko tetkica "taj rijecnik ostavi za kuce". Kakve mjere ako se vakcinisemo svi, tad nam nece biti potrebne mjere jer ce biti puno manji broj ljudi koji ce zavrsiti u bolnici.
Ali nisi ti tetkice kapacitet da to skontas, bezveze mi tebi crtamo.
I da, to 2 grama mozga ostavi za ukucane, zao mi ih je sto te trpe ali nejse.
skafiskafsnjak

#5642 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Xforumas wrote: 05/04/2021 00:02
mistek wrote: 04/04/2021 23:22 I šta kad je dočekaš? Opet vrijede mjere i za tebe :lol: :lol:
Ne, spasit će nas nošenje maske na otvorenom i policijski sat :D Vau. Borba protiv strašnog neprijatelja nevjerovatnim sredstvima :D

A taj riječnik ostavi za kuće. U biti, od nekog ko nema 2 grama mozga i ne očekujem bolje.
Koja kukavica :lol: ili bolje reci tetkica, ljude vrijedja s izrazom "2 grama mozga" pa kad mu kazes nesto slicno onda ko tetkica "taj rijecnik ostavi za kuce". Kakve mjere ako se vakcinisemo svi, tad nam nece biti potrebne mjere jer ce biti puno manji broj ljudi koji ce zavrsiti u bolnici.
Ali nisi ti tetkice kapacitet da to skontas, bezveze mi tebi crtamo.
I da, to 2 grama mozga ostavi za ukucane.
Pa to dovoljno o njegovom.mozgu govori. Ja sam mu prijavio post.
Sociolog

#5643 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Bog sami zna koliko je raje ostalo bez posla.
Ove komsije iz call centra , izgubili posao.
Preko 20 samo u njihovoj firmi.

Pisao sam jos prije Nove godine, sad se samo poveceva nazalost, koliko ostaje sirocadi ispid 15 godina.

Jezivo strasno. Vidio sam ona Zena iz Ilijasa 41/2 godine 3 djece, onda ona inspektorica iz min.Sigurnosti, sto je bilo po portalima 2 djece danas ovaj mladi informaticar 32 godine, 2 bebe ostadose.

JEZIVO, valja toj djeci kasnije kroz zivot.
cyprus

#5644 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by cyprus »

mistek wrote: 04/04/2021 23:14Ali, od ljudi sa dva grama mozga i ne očekujem da skontaju da od mjera kao što su policijski sat i maska na otvorenom nema koristi.
Maska na otvorenom zaista nema smisla, ali budimo realni - to se ionako ne gleda rigorozno...

Što se tiče policijskog sata, kako nema koristi? :-) Dernečenje do u sitne sate nema veze sa prenosom virusa? :-)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#5645 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

I maske i policijski su ucinkovite mjere. Ipak nista kao dobri stari lock down.
skafiskafsnjak

#5646 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Sociolog wrote: 05/04/2021 00:06 Bog sami zna koliko je raje ostalo bez posla.
Ove komsije iz call centra , izgubili posao.
Preko 20 samo u njihovoj firmi.

Pisao sam jos prije Nove godine, sad se samo poveceva nazalost, koliko ostaje sirocadi ispid 15 godina.

Jezivo strasno. Vidio sam ona Zena iz Ilijasa 41/2 godine 3 djece, onda ona inspektorica iz min.Sigurnosti, sto je bilo po portalima 2 djece danas ovaj mladi informaticar 32 godine, 2 bebe ostadose.

JEZIVO, valja toj djeci kasnije kroz zivot.
Pa gospoda iznad kaze da je bolje da zivot neki izgube, nego.drugi posao.

Morbidno.do bola!

Jbt prezivio.se rat... Sto ne bi ovo
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#5647 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Ovo je gore od rata. Vise umrlih dnevno u prosjeku nego u ratu.
skafiskafsnjak

#5648 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Na stranu to...o.finansijskoj strani pricam..
Al et
Sociolog

#5649 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

skafiskafsnjak wrote: 05/04/2021 00:15 Na stranu to...o.finansijskoj strani pricam..
Al et
Mene brine mnogo mnogo siročadi ostade.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#5650 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Slazem se.

Citao sam prethodne stranice malo. Fino samaras ove vlasnike kafica i SDA botove. Ponosan sam na tebe. :bih:
Locked