Zivio Bake !! Zivila heroina !!!komercionala wrote: ↑04/04/2021 23:06Dok se mi pitamo sjedicete kuci. Kad kazemo mozete do granapa onda mozete
Aaa cek cek...pa oni nisu sad na vlasti.
Zivjela cetvorkaaaa !!!
Moderator: O'zone
Zivio Bake !! Zivila heroina !!!komercionala wrote: ↑04/04/2021 23:06Dok se mi pitamo sjedicete kuci. Kad kazemo mozete do granapa onda mozete
Sreca pa te niko nista ne pita, a s takvim stavom vjerovatno te nece nikad ni pitat. Neka te u tvom cosku, ne diraj normalan svijet i ne soli ljudima pamet.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:02Eto odgovorio sam. Korona bila u kući (prebolovali apsolutno svi i u kući i u 5 najbližih porodica), u nekoj daljoj rodbini i komšiluku odnijela neke žrtve, ok. Ako je cijena da ja sutra budem mrtav, neka je, samo neka otvore i ne seru dalje.skafiskafsnjak wrote: ↑04/04/2021 22:59 Sta bih ja kontra trebao reci ? U kuci ti korona bila? Ne daj Boze !
Vrijeme je da otvore...istina. Ali ja te pitam, analogno tome, ne daj Boze pogorsanja, jel treba opet zatvoriti ...?
Pa naravno da se hvatam besmislenih. Druge mjere nek provode, podržavam apsolutno. Nek naprave analizu, vide koje su mjere smislene, zadrže ih, a besmislene ukinu. Podržavam.skafiskafsnjak wrote: ↑04/04/2021 23:04 Imas li ti gram mozga, i.koristis li ga?
Mnoge mjere jesu besmislene , ali ne sve. Ali vi se hvatate ovih besmislenih. Logicno.
Sreca pa se ne pitate.....
Sda je tamo gdje treba da bude ... cetvorka vidimo krenula za ovom djecom .... djeca traze smjenu vlade fbih i istovremeno traze da vlada fbih preuzme upravljanje kcusomskafiskafsnjak wrote: ↑04/04/2021 23:08Zivio Bake !! Zivila heroina !!!komercionala wrote: ↑04/04/2021 23:06Dok se mi pitamo sjedicete kuci. Kad kazemo mozete do granapa onda mozete
Aaa cek cek...pa oni nisu sad na vlasti.
Zivjela cetvorkaaaa !!!
Ne, nego ćemo život provesti iza kauča, čekajući konkretno šta?
Pa smislena mjera je da se maska nosi u zatvorenom.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:10Pa naravno da se hvatam besmislenih. Druge mjere nek provode, podržavam apsolutno. Nek naprave analizu, vide koje su mjere smislene, zadrže ih, a besmislene ukinu. Podržavam.skafiskafsnjak wrote: ↑04/04/2021 23:04 Imas li ti gram mozga, i.koristis li ga?
Mnoge mjere jesu besmislene , ali ne sve. Ali vi se hvatate ovih besmislenih. Logicno.
Sreca pa se ne pitate.....
Evo u Minhenu od sutra zabrana kretanja od 22 do 5... Oni glupi , a ? Nije samo u BiH , ali vi ne gledate dalje od Sarajeva i BiH.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:14Ne, nego ćemo život provesti iza kauča, čekajući konkretno šta?
Ali, od ljudi sa dva grama mozga i ne očekujem da skontaju da od mjera kao što su policijski sat i maska na otvorenom nema koristi. Cijeli svijet to vidi i zna, samo je u BiH drugačije i samo ljudima ovdje to može da se nameće i prolazi. I biće veselo kad vas budu liječili doktori koju su završili fakultet u ovom režimu, kad vam državu budu trebali pokretati ljudi koji su preskočili fakultet u svemu ovome. Najgluplji narod u Evropi, ubjedljivo.
I to je to, samo rasprava četvorka-SDA, glavna tema najglupljeg naroda u Evropi. Jebem sve i jednim i drugim, ovom na kantonalnom, ovom na federalnom nivou. Koriste situaciju da se politički prepucavaju, a to je ovdašnjem puku najznačajnije i najzanimljivije svakako.
Care, sad nas liječe ljudi koji nisu imali rupa u obrazovanju pa vidi kakvo je stanje.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:14Ne, nego ćemo život provesti iza kauča, čekajući konkretno šta?
Ali, od ljudi sa dva grama mozga i ne očekujem da skontaju da od mjera kao što su policijski sat i maska na otvorenom nema koristi. Cijeli svijet to vidi i zna, samo je u BiH drugačije i samo ljudima ovdje to može da se nameće i prolazi. I biće veselo kad vas budu liječili doktori koju su završili fakultet u ovom režimu, kad vam državu budu trebali pokretati ljudi koji su preskočili fakultet u svemu ovome. Najgluplji narod u Evropi, ubjedljivo.
I to je to, samo rasprava četvorka-SDA, glavna tema najglupljeg naroda u Evropi. Jebem sve i jednim i drugim, ovom na kantonalnom, ovom na federalnom nivou. Koriste situaciju da se politički prepucavaju, a to je ovdašnjem puku najznačajnije i najzanimljivije svakako.
Oni sto dobro lijece, lijece privatno... Ili u NjemackojBadBoy wrote: ↑04/04/2021 23:27Care, sad nas liječe ljudi koji nisu imali rupa u obrazovanju pa vidi kakvo je stanje.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:14Ne, nego ćemo život provesti iza kauča, čekajući konkretno šta?
Ne širi paniku bezveze taman se situacija počela smirivati
Paničiš sa efektima mjera. Crne prognoze i šta sve ne. Smiri se , biće sve ok neće biti toliko posljedica koliko ti misliš.mistek wrote: ↑04/04/2021 23:29 Pa eto, možeš onda zamisliti kakvi će ovi bitiMada, mislim da je sad najmanji problem do tih ljudi i njihovog obrazovanja.
I kakva je panika? Ono što radim danima, za razliku od ovih što repliciraju, je smirivanje situacije. Pratim trendove, ukazujem na smanjenje brojeva, pozitivne trendove. Ne, važnije je politički ofarbati sve i paničariti tražeći u svemu belaj.
To je ono sto timistek wrote: ↑04/04/2021 23:01Nije, jer mjere nemaju nikakvog smisla. Ja ne znam da li iko od vas ima gram mozga i koristi li ga, ili je izumro tokom ove korona krize?skafiskafsnjak wrote: ↑04/04/2021 22:52Da li je okej onda , da se odmah vrate mjere , ako se, ne daj Boze brojevi pogorsaju ?mistek wrote: ↑04/04/2021 22:48 Sutra u kantonu ide najmanji broj novozaraženih još od početka februara. Koji klinac čekamo ukidanje mjera? Apsolutno je imbecilno ne zakazati vanrednu sjednicu i poništiti odluku o produženju aktuelnih mjera. Gubimo sedam dana dodatno, bezveze, ekonomski, psihološki. Relaksirajte jebene mjere odmah sutra, ukinite bespotrebni policijski sat, maske na otvorenom i dozvolite bašte! Koga je strah nek se sakrije ispod jorgana, ali ne moramo ispaštati svi ni radi čega. Narod finansijski ne može podnijeti ovo, a lahko je mlatimudati sa državne sise.
U Sarajevu su najoštrije mjere u državi KONSTANTNO. U drugim dijelovima BiH je mnogostruko relaksirano. U Sarajevu je i dalje najveći broj zaraženih. Govori li vam to išta? Šta se dobija jebenom mjerom "maska na otvorenom"? Šta se dobija mjerom "policijski sat od 21h do 5h"? Djeca ne idu u školu, studenti na fakultete. Halo ba ljudi, godinu i po gube u školovanju, a sutra ćete kukati kako država propada. U koliko država u Evropi je tako? Svuda se regularno odvijaju ove stvari ili se pronašao modus kako da se to radi. Naši studenti koji su na razmjeni SVUDA po Evropi idu na nastavu regularno, samo ovdje GODINU I PO nema nastave. Kakve doktore, inženjere sutra očekujete od toga?
Uostalom, historija će pokazati da su finansijski i zdravstveni efekti ovih zatvaranja i sličnih preseravanja debelo gori od smrtnosti izazvane korona virusom.
Ili, nek zatvore one koji se boje. Ja ne znam za koji klinac ljudi koji su vakcinisani i koji su prebolovali ovo sranje u posljednjih par mjeseci moraju trpiti torturu?
Sreća je da ide Ramazan i da se s tim ne mogu zajebavati. Na ljeto će već biti lakše svakako.
Koja kukavicamistek wrote: ↑04/04/2021 23:22 I šta kad je dočekaš? Opet vrijede mjere i za tebe![]()
![]()
Ne, spasit će nas nošenje maske na otvorenom i policijski satVau. Borba protiv strašnog neprijatelja nevjerovatnim sredstvima
![]()
A taj riječnik ostavi za kuće. U biti, od nekog ko nema 2 grama mozga i ne očekujem bolje.
Pa to dovoljno o njegovom.mozgu govori. Ja sam mu prijavio post.Xforumas wrote: ↑05/04/2021 00:02Koja kukavicamistek wrote: ↑04/04/2021 23:22 I šta kad je dočekaš? Opet vrijede mjere i za tebe![]()
![]()
Ne, spasit će nas nošenje maske na otvorenom i policijski satVau. Borba protiv strašnog neprijatelja nevjerovatnim sredstvima
![]()
A taj riječnik ostavi za kuće. U biti, od nekog ko nema 2 grama mozga i ne očekujem bolje.ili bolje reci tetkica, ljude vrijedja s izrazom "2 grama mozga" pa kad mu kazes nesto slicno onda ko tetkica "taj rijecnik ostavi za kuce". Kakve mjere ako se vakcinisemo svi, tad nam nece biti potrebne mjere jer ce biti puno manji broj ljudi koji ce zavrsiti u bolnici.
Ali nisi ti tetkice kapacitet da to skontas, bezveze mi tebi crtamo.
I da, to 2 grama mozga ostavi za ukucane.
Maska na otvorenom zaista nema smisla, ali budimo realni - to se ionako ne gleda rigorozno...
Pa gospoda iznad kaze da je bolje da zivot neki izgube, nego.drugi posao.Sociolog wrote: ↑05/04/2021 00:06 Bog sami zna koliko je raje ostalo bez posla.
Ove komsije iz call centra , izgubili posao.
Preko 20 samo u njihovoj firmi.
Pisao sam jos prije Nove godine, sad se samo poveceva nazalost, koliko ostaje sirocadi ispid 15 godina.
Jezivo strasno. Vidio sam ona Zena iz Ilijasa 41/2 godine 3 djece, onda ona inspektorica iz min.Sigurnosti, sto je bilo po portalima 2 djece danas ovaj mladi informaticar 32 godine, 2 bebe ostadose.
JEZIVO, valja toj djeci kasnije kroz zivot.
Mene brine mnogo mnogo siročadi ostade.